Zakupy na Vinted - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-12-01, 08:31   #4231
Marigold19
🦄

Dot.: Zakupy na Vinted

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Ehh, co w sytuacji jak sprzedająca nie wyśle paczki? Muszę to gdzieś zgłosić czy dostanę zwrot kasy automatycznie?
Zaraz minie nam te 5 dni na wysyłkę, dziewczyna się loguje, w poniedziałek napisałam kiedy mogę spodziewać się paczki, odpisała, że następnego dnia (czyli wtorek), jest środa, paczki jak nie było tak nie ma...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Dostaniesz automatycznie, ja właśnie też dostałam znowu zwrot za ten jeden przedmiot, który kupiłam ponownie żeby sobie sprzedający pobrał kasę. No sorki, ale nie chce mi się w to już bawić...

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-01, 09:12   #4232
Natuś-77
Zakorzenienie

Też mam pierwszy raz taka sytuację z laską że Słowacji.

Stary 2022-12-01, 10:39   #4233
lilly_vanilli
Przyczajenie

Ja chyba coś wykrakałam z moją wysyłką na Węgry :/. Dotarło do punktu odbioru w piątek. W poniedziałek napisałam do dziewczyny po angielsku (żeby jak co lepiej przetłumaczyło na węgierski) czy paczka dotarła i zero odpowiedzi, chociaż widziałam, że się logowała.
Sprawdziłam nawet skąd jest, myślę może spod miasta, a nie wszędzie są punkty odbioru, ale było Budapeszt jak byk. Napisałam do supportu, co jak nie odbierze, czy teraz z powrotem do mnie i nie wiem w jakim stanie przyjdzie ta przesyłka, skoro tyle przejdzie, a oni, że jak przyjdzie uszkodzona to coś tam będą działać. A dziś że przesyłka do mnie wraca, no super. Już kij ze zwrotem, ale może w tym czasie kupiłby to ktoś inny, a teraz będę czekać jeszcze z tydzień zanim do mnie dotrze, obawiam się w jakim stanie. A wystarczyłaby chociaż jakakolwiek wiadomość od kupującej.
Zastanawiam się, czy jest jakaś opcja, żeby nie wysyłać za granicę?

A tak poza tym, miałam nadzieję, że jak już sprzedały się 3 rzeczy to pójdzie coś jeszcze. Człowiek nabiera apetytu w miarę jedzenia. A tu na razie zastój, tylko dodawanie do ulubionych. U was też tak jest?

Edytowane przez lilly_vanilli
Czas edycji: 2022-12-01 o 10:41
lilly_vanilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-01, 14:18   #4234
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez lilly_vanilli Pokaż wiadomość
Ja chyba coś wykrakałam z moją wysyłką na Węgry :/. Dotarło do punktu odbioru w piątek. W poniedziałek napisałam do dziewczyny po angielsku (żeby jak co lepiej przetłumaczyło na węgierski) czy paczka dotarła i zero odpowiedzi, chociaż widziałam, że się logowała.
Sprawdziłam nawet skąd jest, myślę może spod miasta, a nie wszędzie są punkty odbioru, ale było Budapeszt jak byk. Napisałam do supportu, co jak nie odbierze, czy teraz z powrotem do mnie i nie wiem w jakim stanie przyjdzie ta przesyłka, skoro tyle przejdzie, a oni, że jak przyjdzie uszkodzona to coś tam będą działać. A dziś że przesyłka do mnie wraca, no super. Już kij ze zwrotem, ale może w tym czasie kupiłby to ktoś inny, a teraz będę czekać jeszcze z tydzień zanim do mnie dotrze, obawiam się w jakim stanie. A wystarczyłaby chociaż jakakolwiek wiadomość od kupującej.

A tak poza tym, miałam nadzieję, że jak już sprzedały się 3 rzeczy to pójdzie coś jeszcze. Człowiek nabiera apetytu w miarę jedzenia. A tu na razie zastój, tylko dodawanie do ulubionych. U was też tak jest?

Oczywiście, że masz opcję nie wysyłać za granicę- jak ktoś taki kupi to anulujesz i tyle.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-01, 15:29   #4235
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilly_vanilli Pokaż wiadomość

dokładnie tak samo od listopada, ale pewnie teraz jest czas prezentów/black friday
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-01, 15:57   #4236
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że masz opcję nie wysyłać za granicę- jak ktoś taki kupi to anulujesz i tyle.
z tymi anulowaniami trzeba uważać, za niektóre (po wybraniu "niewłaściwego" powodu) dostaje się automatycznie negatywny komentarz...
powinna być opcja pt: " nie wysyłam za granicę" w ustawieniach konta i tyle.
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-01, 19:42   #4237
Indecence
nieprzyzwoita

Ja na szczęście nie miałam problemu z wysyłką zagraniczną - jedna poszła na Słowację, jedna na Węgry i wszystko ok.
Szkoda, że na vinted nie ma opcji wyszukiwania zdjęciem rzeczy podobnych...dostałam dziś spódniczkę, szukam jak głupia bluzki do kompletu, i nic. Wykorzystałam już chyba wszystkie możliwe zapytania...
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-10, 11:13   #4238
stotek
Zakorzenienie

Przeglądam sobie sweterki z wełny z merynosów i mam ochotę wydłubać sobie oczy, bo tak wiele osób próbuje sprzedać zniekształcone w praniu ciuchy. I to wcale nie po 1 zł.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-12-11, 12:02   #4239
Indecence
nieprzyzwoita

Kupiłam o 8 rano od Litwinki sukienkę. Obniżyła cenę o dyszkę, na dodatek już mam info o wysyłce. W niedzielę...
Stary 2022-12-11, 12:06   #4240
chimay
Zakorzenienie

Szukam niebieskich spodni. Naprawdę nie wiem, co kieruje ludźmi wstawiającymi takie zdjęcia, ale chyba nie chęć sprzedania. Poza tym jest tylko zdjęcie metki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20221023-163418_Vinted.jpg (70,7 KB, 114 załadowań)
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-11, 12:57   #4241
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indecence Pokaż wiadomość
Kupiłam o 8 rano od Litwinki sukienkę. Obniżyła cenę o dyszkę, na dodatek już mam info o wysyłce. W niedzielę...
Kupiłaś, zapłaciłaś a ona Ci wtedy obniżyła? Można tak?

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-11, 14:00   #4242
Indecence
nieprzyzwoita

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Kupiłaś, zapłaciłaś a ona Ci wtedy obniżyła? Można tak?

no nie, złożyłam ofertę ceny i przyjęła
Stary 2022-12-11, 14:43   #4243
naturalvintage
BAN stały

ale po zapłacie czy przed??
naturalvintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-11, 14:52   #4244
Indecence
nieprzyzwoita

Cytat:
Napisane przez naturalvintage Pokaż wiadomość
ale po zapłacie czy przed??

skoro złożyłam ofertę, a ona ją przyjęła to chyba oczywiste jest, że przed zapłatą?
Stary 2022-12-11, 16:44   #4245
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Szukam niebieskich spodni. Naprawdę nie wiem, co kieruje ludźmi wstawiającymi takie zdjęcia, ale chyba nie chęć sprzedania. Poza tym jest tylko zdjęcie metki.
Hit
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-11, 19:10   #4246
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Hhhaa

Stary 2022-12-11, 22:32   #4247
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Haha chyba w komplecie z takim zdjęciem powinny być te spodnie tu też widać dokładnie stan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 1670787197.jpeg (50,1 KB, 86 załadowań)

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-12, 00:27   #4248
Morticia_Addams
Raczkowanie

Cytat:
Cudne!
Dorzucę do tego foty typu - znajdź sukienkę.

https://freeimage.host/i/HnyNemQ

https://freeimage.host/i/HnyNgB1

Oprócz poszukiwań...
Jedna udana transakcja z Węgierką. Nadane w poniedziałek - odebrane w piątek i kliknięte potwierdzenie w godzinę po odbiorze.

Niezbyt udana transakcja z Litwą - kupiłam buty założone rzekomo 2 razy, a w środku odgniecione paluchy i w miejscu palców - starta wkładka.

Po raz kolejny kapelusze. Pytam o obwód wewnątrz - dostaję średnicę. Tłumaczę po raz kolejny i po raz drugi wysyłam zdjęcie co i jak. Dziewczyna odpisuje, że nie trzeba jej tłumaczyć jak głupiej - po czym wysyła fotę z miarką gdy mierzy obwód główki Z ZEWNĄTRZ... Po zapytaniu jej, czy kupuje buty mierząc podeszwę, czy wkładkę? - obraziła się...

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Haha chyba w komplecie z takim zdjęciem powinny być te spodnie tu też widać dokładnie stan
Takie zdjęcia przypominają mi historie z olx, gdy ktoś wystawiał po to, żeby nie sprzedać, ale po to by partner/współmałżonek się odczepił, bo: "Jest wystawione, ale nie ma chętnych".

Edytowane przez Morticia_Addams
Czas edycji: 2022-12-12 o 00:25 Powód: niedziałające linki
Morticia_Addams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-12, 06:40   #4249
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Morticia_Addams Pokaż wiadomość
Cudne!
Dorzucę do tego foty typu - znajdź sukienkę.

https://freeimage.host/i/HnyNemQ

https://freeimage.host/i/HnyNgB1

Oprócz poszukiwań...
Jedna udana transakcja z Węgierką. Nadane w poniedziałek - odebrane w piątek i kliknięte potwierdzenie w godzinę po odbiorze.

Niezbyt udana transakcja z Litwą - kupiłam buty założone rzekomo 2 razy, a w środku odgniecione paluchy i w miejscu palców - starta wkładka.

Po raz kolejny kapelusze. Pytam o obwód wewnątrz - dostaję średnicę. Tłumaczę po raz kolejny i po raz drugi wysyłam zdjęcie co i jak. Dziewczyna odpisuje, że nie trzeba jej tłumaczyć jak głupiej - po czym wysyła fotę z miarką gdy mierzy obwód główki Z ZEWNĄTRZ... Po zapytaniu jej, czy kupuje buty mierząc podeszwę, czy wkładkę? - obraziła się...

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Takie zdjęcia przypominają mi historie z olx, gdy ktoś wystawiał po to, żeby nie sprzedać, ale po to by partner/współmałżonek się odczepił, bo: "Jest wystawione, ale nie ma chętnych".
Ja bym sobie policzyła ten obwód że średnicy

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-12, 12:06   #4250
Morticia_Addams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Ja bym sobie policzyła ten obwód że średnicy

Próby tłumaczenia, że obwodu kapelusza nie da się policzyć ze wzoru O = 2πr kończą się zerwaniem kontaktu.

Ostatniej "bystrej" mierzącej kapelusz od zewnątrz nawet nie przeszkadzała gruba ozdobna wstążka wokół główki...

O wysyłaniu przekątnych (nie kupują trójkątnych, kwadratowych ani prostokątnych kapelusz) aż przykro wspominać. Naród nam głupieje na potęgę.

Wczoraj wieczorem - na olx - para dewiantów/żartownisiów. Jeden pyta jak ma dopasować stanik na siebie, a drugi chce wiedzieć, czy gdy zakładam pończochy do pewnej sukienki, to widać koronkę?Ludziom się nudzi.

Edytowane przez Morticia_Addams
Czas edycji: 2022-12-12 o 12:07 Powód: literówka
Stary 2022-12-12, 15:37   #4251
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morticia_Addams Pokaż wiadomość
Próby tłumaczenia, że obwodu kapelusza nie da się policzyć ze wzoru O = 2πr kończą się zerwaniem kontaktu.
Wytłumaczysz mi, dlaczego nie da się? serio jestem ciekawa
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-12, 21:53   #4252
rejczeI
Wtajemniczenie

Raczej źle się mierzy centymetrem kapelusz w środku. Nie sadze by to był do końca miarodajny pomiar.
Szukałam ostatnio białego płaszcza lub kurtki lecz jakby nie ustawić filtrów wypluwa wszystkie możliwe kolory.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-13, 01:44   #4253
Morticia_Addams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
Wytłumaczysz mi, dlaczego nie da się? serio jestem ciekawa
Kapelusze niezwykle rzadko są idealnym okręgiem, często są raczej owalne. Wzory matematyczne się tu nie sprawdzają, bo nie raz różnica pomiędzy stanem faktycznym, a wyliczeniem to 2cm, więc albo kapelusz, nie będzie tak głęboko nałożony jak trzeba, albo opadnie za nisko (w zależności od wysokości główki). Tak, czy inaczej - nie będzie pasować.

Nie bez powodu porządni producenci kapeluszy i wszelkich kasków podają rozmiar - obwód głowy, na którą pasuje nakrycie.

Chińczycy klepią najczęściej z obwodem 57 i piszą "one size" - chciałabym widzieć jeden kapelusz pasujący idealnie na moje dwie ciocie - jedna ma głowę 52cm, a druga 60cm
A te z regulowaniem tasiemką w środku wyglądają przekomicznie, gdy ktoś musi ją mocno zacisnąć.

Przy mierzeniu miękką miarką, błąd pomiaru powinien być niewielki. No chyba, że trafi się na idiotę. Dziewczyna z Vinted zmierzyła dla mnie kapelusz i podała obwód 4cm (!) mniejszy niż był w rzeczywistości. Wisienką na tym torcie głupoty był fakt, że w środku była metka z rozmiarem ! - duże czarne cyfry.
Po odebraniu i wyjęciu z pudełka kapelusza, mało mnie szlag nie trafił. Napisałam do niej, że źle zmierzyła, a na domiar jest w środku rozmiar na metce. Odpisała, że ona metek nie czyta...
Ręce opadają.

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Raczej źle się mierzy centymetrem kapelusz w środku. Nie sadze by to był do końca miarodajny pomiar.
Szukałam ostatnio białego płaszcza lub kurtki lecz jakby nie ustawić filtrów wypluwa wszystkie możliwe kolory.
Da się, a błąd pomiarowy będzie niewielki. Grunt, żeby miarka była miękka - np. krawiecka.
Stary 2022-12-13, 06:34   #4254
milka_70
Wtajemniczenie

Sprzedałam coś i kupujaca wybrała opcje Kurier inpost. Wygenerowała mi się inna niż zwykle do paczkomatu etykieta. Czy mogę ją nadać w paczkomacie?

Stary 2022-12-13, 07:40   #4255
jola1000
Rozeznanie

Inpost zmienił etykiety już jakiś czas temu.
jola1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-13, 09:43   #4256
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola1000 Pokaż wiadomość
Zdziwko zaliczyłam,bo jeszcze jakiś czas temu były stare,a ostatnio odbierałam paczkę teściowej i aż się wystraszyłam,że coś jest nie tak
Te nowsze etykiety są dla mnie o wiele brzydsze

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-13, 11:39   #4257
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jola1000 Pokaż wiadomość
Czyli taką przesyłkę kurierską będę mogła nadać w paczkomacie?

Stary 2022-12-13, 13:29   #4258
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Czyli taką przesyłkę kurierską będę mogła nadać w paczkomacie?

Tak, zawsze wysyłałam przez paczkomat (tzn odkąd jest opcja nadania w paczkomacie bo dawniej trzeba było nadawać w punkcie Inpostu).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-13, 13:31   #4259
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak, zawsze wysyłałam przez paczkomat (tzn odkąd jest opcja nadania w paczkomacie bo dawniej trzeba było nadawać w punkcie Inpostu).
Dziękuję

Stary 2022-12-15, 21:50   #4260
Ennyo
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Błagam Was o poradę - pierwszy raz zdarza mi się na Vinted sytuacja w której kupiony przeze mnie przedmiot nie odpowiada temu na zdjęciach. Dziś mija już bodajże trzeci dzień odkąd czekam na odpowiedź sprzedającego, a on milczy. Co mam zrobić? Gdy wysyłałam wiadomość, że mam problem z zakupem było tam wyraźnie napisane, że sprzedający ma dwa dni na udzielenie mi odpowiedzi (a właściwie zgody na to czy zgadza się na zwrot), byłam przekonana, że po tych dwóch dniach Vinted zadziała w tej sprawie (zapłaciłam w przypadku tego przedmiotu prawie 40 zł za ochronę kupującego), jednak nic się nie dzieje, a ja nie zamierzam czekać w nieskończoność... Przesyłam screeny i bardzo proszę o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0478.jpg (96,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0476.jpg (101,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0468.jpg (165,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0470.jpg (247,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0504.jpg (332,8 KB, 80 załadowań)
Ennyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości