|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie w sumie nie ma różnicy. Jak przychodzisz codziennie 5 minut wcześniej to też się z tego robią godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
Ja kończę o 15:30 i wychodzę o 15:30, cały budynek tak robi. Oczywiście to zależy od rodzaju pracy, no ale właśnie nie zawsze jest tak, jak mówisz, że pracujesz do 15 to wychodzisz o 15:05.. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2022-12-17 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Animal Liberation
|
To u nas jest w ogóle wolna amerykanka, prowadzimy działalność z materiałami budowlanymi i teoretycznie w sobotę do 13 powinno być otwarte (kupuje też u nas dużo Niemców, nawet więcej niż Polaków) a jak ojciec ma mecz czy któryś jego pracownik, któremu wypadła robota w sobotę, musi gdzieś podjechać z dzieckiem, ktoś ma święto to zamykają o 12 i koniec pracy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza godzina była na zebranie, sprzątanie, rozpakowywanie części towaru. Nigdy nie byłam na zamknięcie, więc nie pamiętam jak to było zorganizowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że wyjście kilka minut później, jesli nie ma czegoś zaplanowanego, może być aż takim problemem, bo będę później w domu. Teraz już wiem ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89441657]
Nie wiedziałam, że wyjście kilka minut później, jesli nie ma czegoś zaplanowanego, może być aż takim problemem, bo będę później w domu. Teraz już wiem ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Wiesz, ludzie potrafią wyprzedzić Cię tylko po to, żeby ustawić się przed Tobą na czerwonym, więc widać, że każda sekunda ma znaczenie. Za każdym razem, kiedy ktoś mnie wyprzedza z rykiem, tylko po to, żeby za sekundę hamować, bo czerwone, zastanawiam się gdzie tak się spieszą i co im daje ta sekunda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, zamykam kompa kilka minut przed, robię porządek szybki i o wpół już zakluczam biuro Tak, pracuję do 15:30, co znaczy ze ogarnięcie biura, zamknięcie wszystkiego itp tez wlicza się dla mnie w prace. Nie tylko paćkanie w klawiaturę. ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
To ja proponuję, żeby do czasu pracy wliczyć jeszcze czas na odśnieżenie samochodu, żeby o 15.30 odjechać spod budynku a nie tylko wyjść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
BAN stały
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441586]Miałam taką dentystkę. Mam umówioną wizytę na godzinę 10 ( jestem pierwsza). Jest godzina 10.20 - czekam. Przyszła jakieś pół godziny po. No dobra... zdarza się. Znów umówiona wizyta i ta sama sytuacja. Płacę za zęba ponad 200 zł i mam nie wiadomo ile czekać, bo pani doktor nie potrafi dojechać na czas. Podziękowałam i wyszłam.
Ludzie nadal mają podejście, że lekarzowi to nic powiedzieć nie wolno, bo to pan/pani doktor. Ile razy było, że ktoś domagał się tylko swoich praw to "roszczeniowy". O 9 ma być rozpoczęta praca, czyli człowiek gotowy. Z tego, co doświadczyłam pracownicy wchodzą, a ludzie nadal czekają przed tą przykładową 9 pod sklepem. Raczej nikt problemów nie robił. W sumie to oczywiste, że pracownik czasem musi coś przygotować.[/QUOTE] Daj spokój z lekarzami...Sorry, doceniam pracę wielu z nich (ale nie wszystkich), ale określenie "święta krowa" w odniesieniu do niektórych przedstawicieli tego zawodu nie jest bezpodstawne. I piszę tak, bo uważam, że niektórzy naprawdę przeginają. No kurczę, jak idziesz do umówioną wizytę o 19, to akceptowalną obsuwą czasową jest 15 minut, a od pół godziny wzwyż to już brak szacunku dla pacjenta (tak, uważam, że pacjentom, a przecież też klientom jakieś minimum szacunku się należy). I na Boga jedynego...Nie piszę o lekarzach typu chirurg, któremu niestety zawsze może coś wypaść czy się przedłużyć, jego praca jest bardzo potrzebna i tutaj no...Jakby trudno się "denerwować", że jest jakaś "obsuwa czasowa" przy obsłudze pacjentów, no bo niestety...Wiadomo jak jest. Ale dentysta? Jeśli ten leci sobie w kulki, to na luzie można zmienić gabinet, nigdy do niego nie wracać i jeszcze zrobić właściwą reklamę wśród znajomych. Co do rozpoczynania pracy, to ja się zgadzam z tym, że powinno się być wcześniej. Tak jest raczej przyjęte, a w niektórych miejscach nie do wyobrażenia, że ktoś może sobie przyjść do pracy równo o 9 i dopiero otwierać punkt, kiedy już powinien on być otwarty dla klientów. Chociaż u mnie zasady były trochę luźniejsze - w sensie nikt za bardzo tego nie kontrolował, bo i pasaż handlowy mniej uczęszczany, to i mniej klientów...Do biura podróży ludzie też nie walą drzwiami i oknami. Ale koleżanka pracująca w popularnej galerii na tzw. "wysepce" mówiła, że nie ma opcji spóźnień (chyba, że coś się stało, jakiś wypadek) i o 9 musi mieć rozświetlone stanowisko pracy i być zalogowana do systemu. Jak otwierałam biuro o 10, to jednak byłam w nim zwykle tak 10 minut wcześniej i to było ok. Ale prawda jest taka, że jak ktoś był na czas albo się parę minut spóźnił, to raczej go za to nie ganiono, ale mówimy o jednostkowych sytuacjach. Aaa, przepraszam teraz mi się przypomniało to, co słyszałam od jednej z dziewczyn, która lubiła poranną zmianę. Jako że nie mieliśmy kierownika w oddziale (tak, brzmi dziwnie), a właściwie to mieliśmy mobilnego kierownika kilkaset km dalej, to wiem od tej laski właśnie, że przez jakiś czas dzwonili codziennie rano z centrali, żeby sprawdzić, czy biuro zostało otwarte o 10 i pracownik jest na miejscu ![]() Ale potem nawet im się odechciało. Byli tak znużeni pilnowaniem tego sypiącego się oddziału, że po czasie dali sobie spokój, bo i pracownikom się nie chciało, i... Im. Ja tam pracowałam ledwie pół roku i byłam ostatnim pracownikiem, który "wytrzymał" ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2022-12-17 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezsensu xd Chyba się nie rozumiemy. No i odśnieżanie własnego auta to nie Twój obowiązek w pracy. U mnie zamknięcie wszystkiego, zostawienie handovera, wygaszenie wszelkich grzejników i przede wszystkim pochowanie wszystkiego do szaf pancernych, to mój obowiązek. I właśnie jego realizuję w czasie mojej pracy tj do 15:30 ![]() Dziwie się, że dla moich przełożonych to normalne, dla mojego pracodawcy to normalne, dla współpracowników to normalne, a Ty sugerujesz, że jednak powinnismy siedzieć dłużej, bo Ty tak masz czy cos. No nie działa to w ten sposób hehe Może też tak u siebie spróbuj skoro Cię to uwiera? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2022-12-17 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89441657]Nie! Pisze o raz na jakiś czas, nie że te 5- 15min ma się zdarzać częściej lub/ I dłużej. Raz na jakiś czas. Nic więcej. Żadnych nadgodzin.
Nie wiedziałam, że wyjście kilka minut później, jesli nie ma czegoś zaplanowanego, może być aż takim problemem, bo będę później w domu. Teraz już wiem ![]() Tyle to ja zostaję, żeby skończyć jakiś napoczęty wątek i mieć z głowy na kolejny dzień, a należę do najbardziej roszczeniowego młodego pokolenia. ![]() Teraz pracuję zdalnie, ale wcześniej miałam podobną kulturę w biurze, jakby się uprzeć, można by kliknąć wyjście w aplikacji wsiadając już do auta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kumpela ma knajpę i też różnie zamyka, jak ma jakieś zajęcia, koncert, albo jak kucharz ma cos do zrobienia prywatnie, czasem nie otwiera w ogóle. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Zdrowe podejście. I jak najbardziej logiczne. Przecież o 15:29 i tak już żadnej sprawy się nie zacznie załatwiać, nie zacznie pisać e-maila itd. Ba, o 15:20 pewnie już też nie. Te ostatnie minuty pracy to jak najbardziej czas na pozamykanie i pozabezpieczanie wszystkiego i przygotowanie się do wyjścia.
![]() |
#984 |
BAN stały
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441781]W prywatnych firmach tak to bywa. Wywieszona kartka "zamknięte" i tyle.
W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne.[/QUOTE] No na pewno trochę klientów ubywa przy takim podejściu. |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441781]W prywatnych firmach tak to bywa. Wywieszona kartka "zamknięte" i tyle.
W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne.[/QUOTE] Określiłabym to mianem wyjątków bardziej, ale w sumie gdyby było częściej to osobiście nie widzę co miałoby być w tym strasznego xd Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Oj w tym wypadku nie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
No dokładnie, chyba, że ktoś ma tylko jedno zadanie w pracy, bo inaczej to tego nie widzę. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
O ile firma / sklep / restauracja informuje o tym w na swojej stronie, czy social mediach, to wcale mnie to nie oburza, ani nie dziwi. W końcu własny interes oznacza również pewną swobodę, a nie cały czas na baczność, bo klient wymaga. Oczywiście pewną, a nie, że ktoś ma więcej zamknięte, niż otwarte. Natomiast wkurza mnie, gdy ktoś zamyka sobie ot tak i nie informuje (pomijam sytuacje kompletnie losowe, że ktoś serio musiał nagle wyjść, bo np. ważna sprawa rodzinna).
#987 |
Konto usunięte
|
Tak i nie.
U mnie czasem tak jest, ale w sytuacjach sporadycznych ( a tu pogrzeb, gdzie umarła bliska osoba wszystkim) lub urlop w wakacje ( wtedy jest po prostu zamknięte przez np. tydzień). Klienci piszą, dzwonią, przyjeżdżają, czytają kartkę i tyle. Nie zauważyłam żadnego spadku ruchu przez takie coś. Jak ktoś ceni dane miejsce to nie oleje go, bo pocałował klamkę przez "ważną sprawę". |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona informuje na początku tygodnia zawsze na socialach knajpki Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441793]Tak i nie. U mnie czasem tak jest, ale w sytuacjach sporadycznych ( a tu pogrzeb, gdzie umarła bliska osoba wszystkim) lub urlop w wakacje ( wtedy jest po prostu zamknięte przez np. tydzień). Klienci piszą, dzwonią, przyjeżdżają, czytają kartkę i tyle. Nie zauważyłam żadnego spadku ruchu przez takie coś. Jak ktoś ceni dane miejsce to nie oleje go, bo pocałował klamkę przez "ważną sprawę".[/QUOTE] Dokładnie, u mojej kumpeli ludzi tyle samo co zawsze, a stali jak przychodzą, tak przychodzą. Ona ma nawet teraz trochę za mały lokal na taki przemiał, to jest trochę większym dramatem, bo ktoś chce wejść i nie ma gdzie usiąść. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
![]()
#990 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2022-12-17 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.