Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-12-17, 10:20   #961
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Tzn ja pytałam w kontekście pracy od do, że skoro ktoś pracuje do 21, to chce o tej 21 wyjść, bo za dodatkowe minuty nikt mu nie zapłaci. Ale jak jest z rozpoczynaniem - czy przychodzą jednak parę minut wcześniej (za które też nikt nie zapłaci) i otwierają o 9 czy przychodzą o 9, wchodzą, zamykają ludziom drzwi przed nosem i wpuszczają dopiero 5-10 po?
Jak dla mnie, to co innego przyjść pięć minut wcześniej, jak i tak musisz tam być następne kilka godzin, a co innego, jak masz świadomość, że już możesz wyjść, bo teoretycznie jesteś po pracy, a nie możesz.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 10:27   #962
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, to co innego przyjść pięć minut wcześniej, jak i tak musisz tam być następne kilka godzin, a co innego, jak masz świadomość, że już możesz wyjść, bo teoretycznie jesteś po pracy, a nie możesz.
Dla mnie w sumie nie ma różnicy. Jak przychodzisz codziennie 5 minut wcześniej to też się z tego robią godziny.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 10:35   #963
chwast
Zakorzenienie

Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ale mówimy o sytuacji, w której pracujesz do 15:15, bo tak masz w grafiku.

Sorry, ale nawet jeśli pracujesz do 15, to musisz wyjść o 15:05, no chyba że pracujesz tak, że bierzesz torebkę i rzeczywiście wychodzisz.

15:00 to godzina zakończenia pracy, a nie godzina wyjścia z budynku.

Ja kończę o 15:30 i wychodzę o 15:30, cały budynek tak robi. Oczywiście to zależy od rodzaju pracy, no ale właśnie nie zawsze jest tak, jak mówisz, że pracujesz do 15 to wychodzisz o 15:05..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2022-12-17 o 10:38
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 11:13   #964
Snowdrop_
Animal Liberation

To u nas jest w ogóle wolna amerykanka, prowadzimy działalność z materiałami budowlanymi i teoretycznie w sobotę do 13 powinno być otwarte (kupuje też u nas dużo Niemców, nawet więcej niż Polaków) a jak ojciec ma mecz czy któryś jego pracownik, któremu wypadła robota w sobotę, musi gdzieś podjechać z dzieckiem, ktoś ma święto to zamykają o 12 i koniec pracy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 11:17   #965
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja kończę o 15:30 i wychodzę o 15:30, cały budynek tak robi. Oczywiście to zależy od rodzaju pracy, no ale właśnie nie zawsze jest tak, jak mówisz, że pracujesz do 15 to wychodzisz o 15:05..

U nas 15.30 to jest godzina, o której kończysz pracę czyli wyłączasz komputer i dopiero zaczynasz się ubierać, a nie już wychodzisz z budynku
Stary 2022-12-17, 11:25   #966
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
A tak swoją drogą - a propos pracy w sklepie - jak sklep jest np od 9 (a wy macie grafik od 9 do 21), to przychodzicie równo o 9, otwieracie, wpuszczacie klientów, którzy już czekają, idziecie na zaplecze się rozebrać i zostawiacie ich tam samych?
Jak pracowałam w sklepie to zmiana pierwsza zaczynała o 8, gdzie sklep otwierał się o 9.
Pierwsza godzina była na zebranie, sprzątanie, rozpakowywanie części towaru.

Nigdy nie byłam na zamknięcie, więc nie pamiętam jak to było zorganizowane.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 11:32   #967
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
To ja ci najprościej wytłumaczę. Po pierwsze jak zostajesz raz na jakiś czas te 15 min to potem może się częstotliwośc zwiększać i już to wtedy nie jest raz na jakiś czas. A wiele uznaje już to za normę. Daj palec wezmą rękę.

Po drugie inaczej jak to wynika np z jakieś obsuwy, sytuacji losowej a inaczej jak takie zostawanie dłużej poniekąd jest standardem. Przykładowo jeśli pracujesz w sklepie, masz zmianę do 21 a potem musisz policzyc, posprzątać itp to sorry ale to już jest wpisane w specyfikację pracy i powinno być uwzględnione w czasie pracy i mieć zmiana do tej np 21.15. Zwłaszcza że jak się umawiales że masz zmianę do tej 21.

Po trzecie jak ktoś się z kimś zagada to jest inna sytuacja niż jak ktoś ma tyle pracy że nie może skończyć o planowanej godzinie.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Nie! Pisze o raz na jakiś czas, nie że te 5- 15min ma się zdarzać częściej lub/ I dłużej. Raz na jakiś czas. Nic więcej. Żadnych nadgodzin.
Nie wiedziałam, że wyjście kilka minut później, jesli nie ma czegoś zaplanowanego, może być aż takim problemem, bo będę później w domu.
Teraz już wiem

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-12-17, 11:36   #968
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie w sumie nie ma różnicy. Jak przychodzisz codziennie 5 minut wcześniej to też się z tego robią godziny.
Jakoś gdy ktoś regularnie spóźnia się 5 minut to nikt tym się nie przejmuje. Naprawdę nie ma co rozdzierać szat o 5 minut w jedną czy druga stronę

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 11:38   #969
Finlora
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89441657]
Nie wiedziałam, że wyjście kilka minut później, jesli nie ma czegoś zaplanowanego, może być aż takim problemem, bo będę później w domu.
Teraz już wiem

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Wiesz, ludzie potrafią wyprzedzić Cię tylko po to, żeby ustawić się przed Tobą na czerwonym, więc widać, że każda sekunda ma znaczenie. Za każdym razem, kiedy ktoś mnie wyprzedza z rykiem, tylko po to, żeby za sekundę hamować, bo czerwone, zastanawiam się gdzie tak się spieszą i co im daje ta sekunda
Stary 2022-12-17, 11:54   #970
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 15.30 to jest godzina, o której kończysz pracę czyli wyłączasz komputer i dopiero zaczynasz się ubierać, a nie już wychodzisz z budynku

W moich ostatnich 3 pracach tak nie było, dzięki Bogu xd

Stary 2022-12-17, 12:05   #971
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

A ja w sumie nie rozumiem tego "dzięki Bogu". Pracujesz do 15.30, tak? Więc dlaczego nie pracujesz do tej godziny? Bo skoro o 15.30 opuszczasz budynek, to znaczy, że kończysz wcześniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-17, 12:23   #972
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w sumie nie rozumiem tego "dzięki Bogu". Pracujesz do 15.30, tak? Więc dlaczego nie pracujesz do tej godziny? Bo skoro o 15.30 opuszczasz budynek, to znaczy, że kończysz wcześniej

Nie, zamykam kompa kilka minut przed, robię porządek szybki i o wpół już zakluczam biuro
Tak, pracuję do 15:30, co znaczy ze ogarnięcie biura, zamknięcie wszystkiego itp tez wlicza się dla mnie w prace. Nie tylko paćkanie w klawiaturę.

Stary 2022-12-17, 12:26   #973
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem oburzenia. Dla mnie jako klienta obowiązujące są godziny otwarcia sklepu. Jak nazwa wskazuje to są godziny otwarcia sklepu a nie godziny pracy sprzedawcy. Jakie są godziny pracy mnie jako klienta nie interesują. Jeżeli sklep jest otarty do 2q to o 20:59 pani ma skasować moje zakupy przystąpić do zamykania. A nie ze o 21 pani bierze torebkę i gasi światło.

Też tak uważam. I pretensje powinno się mieć do pracodawcy, że nie zostawia czasu na ogarnięcie sklepu po zamknięciu, a nie do klientów. Mnie to się w głowie nie mieści, że na tyle sklepów, tylu pracowników i związków zawodowych nikt nie wpadł na to, że zamknięcie sklepu nie oznacza końca pracy sprzedawcy i trzeba to uregulować.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 12:31   #974
Finlora
Zakorzenienie

To ja proponuję, żeby do czasu pracy wliczyć jeszcze czas na odśnieżenie samochodu, żeby o 15.30 odjechać spod budynku a nie tylko wyjść
Stary 2022-12-17, 12:32   #975
Pusheen_
BAN stały

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441586]Miałam taką dentystkę. Mam umówioną wizytę na godzinę 10 ( jestem pierwsza). Jest godzina 10.20 - czekam. Przyszła jakieś pół godziny po. No dobra... zdarza się. Znów umówiona wizyta i ta sama sytuacja. Płacę za zęba ponad 200 zł i mam nie wiadomo ile czekać, bo pani doktor nie potrafi dojechać na czas. Podziękowałam i wyszłam.

Ludzie nadal mają podejście, że lekarzowi to nic powiedzieć nie wolno, bo to pan/pani doktor. Ile razy było, że ktoś domagał się tylko swoich praw to "roszczeniowy".

O 9 ma być rozpoczęta praca, czyli człowiek gotowy. Z tego, co doświadczyłam pracownicy wchodzą, a ludzie nadal czekają przed tą przykładową 9 pod sklepem. Raczej nikt problemów nie robił. W sumie to oczywiste, że pracownik czasem musi coś przygotować.[/QUOTE]

Daj spokój z lekarzami...Sorry, doceniam pracę wielu z nich (ale nie wszystkich), ale określenie "święta krowa" w odniesieniu do niektórych przedstawicieli tego zawodu nie jest bezpodstawne.

I piszę tak, bo uważam, że niektórzy naprawdę przeginają. No kurczę, jak idziesz do umówioną wizytę o 19, to akceptowalną obsuwą czasową jest 15 minut, a od pół godziny wzwyż to już brak szacunku dla pacjenta (tak, uważam, że pacjentom, a przecież też klientom jakieś minimum szacunku się należy).

I na Boga jedynego...Nie piszę o lekarzach typu chirurg, któremu niestety zawsze może coś wypaść czy się przedłużyć, jego praca jest bardzo potrzebna i tutaj no...Jakby trudno się "denerwować", że jest jakaś "obsuwa czasowa" przy obsłudze pacjentów, no bo niestety...Wiadomo jak jest. Ale dentysta? Jeśli ten leci sobie w kulki, to na luzie można zmienić gabinet, nigdy do niego nie wracać i jeszcze zrobić właściwą reklamę wśród znajomych.

Co do rozpoczynania pracy, to ja się zgadzam z tym, że powinno się być wcześniej. Tak jest raczej przyjęte, a w niektórych miejscach nie do wyobrażenia, że ktoś może sobie przyjść do pracy równo o 9 i dopiero otwierać punkt, kiedy już powinien on być otwarty dla klientów.

Chociaż u mnie zasady były trochę luźniejsze - w sensie nikt za bardzo tego nie kontrolował, bo i pasaż handlowy mniej uczęszczany, to i mniej klientów...Do biura podróży ludzie też nie walą drzwiami i oknami. Ale koleżanka pracująca w popularnej galerii na tzw. "wysepce" mówiła, że nie ma opcji spóźnień (chyba, że coś się stało, jakiś wypadek) i o 9 musi mieć rozświetlone stanowisko pracy i być zalogowana do systemu.

Jak otwierałam biuro o 10, to jednak byłam w nim zwykle tak 10 minut wcześniej i to było ok. Ale prawda jest taka, że jak ktoś był na czas albo się parę minut spóźnił, to raczej go za to nie ganiono, ale mówimy o jednostkowych sytuacjach.

Aaa, przepraszam teraz mi się przypomniało to, co słyszałam od jednej z dziewczyn, która lubiła poranną zmianę. Jako że nie mieliśmy kierownika w oddziale (tak, brzmi dziwnie), a właściwie to mieliśmy mobilnego kierownika kilkaset km dalej, to wiem od tej laski właśnie, że przez jakiś czas dzwonili codziennie rano z centrali, żeby sprawdzić, czy biuro zostało otwarte o 10 i pracownik jest na miejscu

Ale potem nawet im się odechciało. Byli tak znużeni pilnowaniem tego sypiącego się oddziału, że po czasie dali sobie spokój, bo i pracownikom się nie chciało, i... Im. Ja tam pracowałam ledwie pół roku i byłam ostatnim pracownikiem, który "wytrzymał" I do dzisiaj się zastanawiam, czy to był dobry pomysł, żeby "wytrzymać" Nawet nasz mobilny kierownik na zakończenie pracy mówił niektórym dziewczynom, jak dziękowały za współpracę : "I tak długo wytrzymałaś". No to co to za robota

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2022-12-17 o 12:41
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 12:34   #976
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
A tak swoją drogą - a propos pracy w sklepie - jak sklep jest np od 9 (a wy macie grafik od 9 do 21), to przychodzicie równo o 9, otwieracie, wpuszczacie klientów, którzy już czekają, idziecie na zaplecze się rozebrać i zostawiacie ich tam samych?
Jak pracuje się w sklepie to zawsze ktoś otwiera sklep przed otwarciem sprząta. U nas galeria akurat od 10 do 21. Od 9 sprzątanie sklepu.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 12:49   #977
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
To u nas jest w ogóle wolna amerykanka, prowadzimy działalność z materiałami budowlanymi i teoretycznie w sobotę do 13 powinno być otwarte (kupuje też u nas dużo Niemców, nawet więcej niż Polaków) a jak ojciec ma mecz czy któryś jego pracownik, któremu wypadła robota w sobotę, musi gdzieś podjechać z dzieckiem, ktoś ma święto to zamykają o 12 i koniec pracy.

To mnie dziwi i nie byłabym klientem takiej firmy.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 12:58   #978
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
To ja proponuję, żeby do czasu pracy wliczyć jeszcze czas na odśnieżenie samochodu, żeby o 15.30 odjechać spod budynku a nie tylko wyjść

Bezsensu xd
Chyba się nie rozumiemy. No i odśnieżanie własnego auta to nie Twój obowiązek w pracy. U mnie zamknięcie wszystkiego, zostawienie handovera, wygaszenie wszelkich grzejników i przede wszystkim pochowanie wszystkiego do szaf pancernych, to mój obowiązek. I właśnie jego realizuję w czasie mojej pracy tj do 15:30
Dziwie się, że dla moich przełożonych to normalne, dla mojego pracodawcy to normalne, dla współpracowników to normalne, a Ty sugerujesz, że jednak powinnismy siedzieć dłużej, bo Ty tak masz czy cos. No nie działa to w ten sposób hehe
Może też tak u siebie spróbuj skoro Cię to uwiera?

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2022-12-17 o 13:32
Stary 2022-12-17, 13:05   #979
chacaos
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89441657]Nie! Pisze o raz na jakiś czas, nie że te 5- 15min ma się zdarzać częściej lub/ I dłużej. Raz na jakiś czas. Nic więcej. Żadnych nadgodzin.
Teraz już wiem [/QUOTE]
Tyle to ja zostaję, żeby skończyć jakiś napoczęty wątek i mieć z głowy na kolejny dzień, a należę do najbardziej roszczeniowego młodego pokolenia. Działa to dla mnie w dwie strony: jeśli nikt się do mnie nie przypieprza, bo weszłam 15 minut później (u mnie można zacząć pracę do pół godziny po oficjalnej 9:00) lub jadłam obiad 5 minut za długo i nie czuję się traktowana jak potencjalny oszust, który musi skrupulatnie każdą minutkę zapisywać, to i ja nie traktuję pracy jak największe zło.

Cytat:
Teraz pracuję zdalnie, ale wcześniej miałam podobną kulturę w biurze, jakby się uprzeć, można by kliknąć wyjście w aplikacji wsiadając już do auta.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-17, 15:12   #980
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
O to to!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

Beznadziejne podejście. Po jednym odbiciu się od drzwi nie pojawiłabym się tam więcej.

milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 15:24   #981
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

Moja kumpela ma knajpę i też różnie zamyka, jak ma jakieś zajęcia, koncert, albo jak kucharz ma cos do zrobienia prywatnie, czasem nie otwiera w ogóle.

Stary 2022-12-17, 15:29   #982
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Moja kumpela ma knajpę i też różnie zamyka, jak ma jakieś zajęcia, koncert, albo jak kucharz ma cos do zrobienia prywatnie, czasem nie otwiera w ogóle.

W prywatnych firmach tak to bywa. Wywieszona kartka "zamknięte" i tyle.

W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 15:31   #983
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, zamykam kompa kilka minut przed, robię porządek szybki i o wpół już zakluczam biuro
Tak, pracuję do 15:30, co znaczy ze ogarnięcie biura, zamknięcie wszystkiego itp tez wlicza się dla mnie w prace. Nie tylko paćkanie w klawiaturę.
Zdrowe podejście. I jak najbardziej logiczne. Przecież o 15:29 i tak już żadnej sprawy się nie zacznie załatwiać, nie zacznie pisać e-maila itd. Ba, o 15:20 pewnie już też nie. Te ostatnie minuty pracy to jak najbardziej czas na pozamykanie i pozabezpieczanie wszystkiego i przygotowanie się do wyjścia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-12-17, 15:31   #984
Pusheen_
BAN stały

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441781]W prywatnych firmach tak to bywa. Wywieszona kartka "zamknięte" i tyle.

W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne.[/QUOTE]

No na pewno trochę klientów ubywa przy takim podejściu.
Stary 2022-12-17, 15:33   #985
chwast
Zakorzenienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441781]W prywatnych firmach tak to bywa. Wywieszona kartka "zamknięte" i tyle.

W sumie się nie dziwię. O ile nie jest to raz w tygodniu, a sporadycznie to nie uważam, aby to było takie straszne.[/QUOTE]

Określiłabym to mianem wyjątków bardziej, ale w sumie gdyby było częściej to osobiście nie widzę co miałoby być w tym strasznego xd

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość

Oj w tym wypadku nie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Zdrowe podejście. I jak najbardziej logiczne. Przecież o 15:29 i tak już żadnej sprawy się nie zacznie załatwiać, nie zacznie pisać e-maila itd. Ba, o 15:20 pewnie już też nie. Te ostatnie minuty pracy to jak najbardziej czas na pozamykanie i pozabezpieczanie wszystkiego i przygotowanie się do wyjścia.

No dokładnie, chyba, że ktoś ma tylko jedno zadanie w pracy, bo inaczej to tego nie widzę.

Stary 2022-12-17, 15:34   #986
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
O ile firma / sklep / restauracja informuje o tym w na swojej stronie, czy social mediach, to wcale mnie to nie oburza, ani nie dziwi. W końcu własny interes oznacza również pewną swobodę, a nie cały czas na baczność, bo klient wymaga. Oczywiście pewną, a nie, że ktoś ma więcej zamknięte, niż otwarte. Natomiast wkurza mnie, gdy ktoś zamyka sobie ot tak i nie informuje (pomijam sytuacje kompletnie losowe, że ktoś serio musiał nagle wyjść, bo np. ważna sprawa rodzinna).
Stary 2022-12-17, 15:35   #987
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Tak i nie.

U mnie czasem tak jest, ale w sytuacjach sporadycznych ( a tu pogrzeb, gdzie umarła bliska osoba wszystkim) lub urlop w wakacje ( wtedy jest po prostu zamknięte przez np. tydzień). Klienci piszą, dzwonią, przyjeżdżają, czytają kartkę i tyle. Nie zauważyłam żadnego spadku ruchu przez takie coś. Jak ktoś ceni dane miejsce to nie oleje go, bo pocałował klamkę przez "ważną sprawę".
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-17, 15:36   #988
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
O ile firma / sklep / restauracja informuje o tym w na swojej stronie, czy social mediach, to wcale mnie to nie oburza, ani nie dziwi. W końcu własny interes oznacza również pewną swobodę, a nie cały czas na baczność, bo klient wymaga. Oczywiście pewną, a nie, że ktoś ma więcej zamknięte, niż otwarte. Natomiast wkurza mnie, gdy ktoś zamyka sobie ot tak i nie informuje (pomijam sytuacje kompletnie losowe, że ktoś serio musiał nagle wyjść, bo np. ważna sprawa rodzinna).

Ona informuje na początku tygodnia zawsze na socialach knajpki

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89441793]Tak i nie.

U mnie czasem tak jest, ale w sytuacjach sporadycznych ( a tu pogrzeb, gdzie umarła bliska osoba wszystkim) lub urlop w wakacje ( wtedy jest po prostu zamknięte przez np. tydzień). Klienci piszą, dzwonią, przyjeżdżają, czytają kartkę i tyle. Nie zauważyłam żadnego spadku ruchu przez takie coś. Jak ktoś ceni dane miejsce to nie oleje go, bo pocałował klamkę przez "ważną sprawę".[/QUOTE]

Dokładnie, u mojej kumpeli ludzi tyle samo co zawsze, a stali jak przychodzą, tak przychodzą. Ona ma nawet teraz trochę za mały lokal na taki przemiał, to jest trochę większym dramatem, bo ktoś chce wejść i nie ma gdzie usiąść.

Stary 2022-12-17, 15:52   #989
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Ona informuje na początku tygodnia zawsze na socialach knajpki
(...)
To jako klient nie miałabym żadnych pretensji. Co najwyżej zwykłe ludzkie "och szkoda... cóż, innym razem".
Stary 2022-12-17, 15:55   #990
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem oburzenia. Dla mnie jako klienta obowiązujące są godziny otwarcia sklepu. Jak nazwa wskazuje to są godziny otwarcia sklepu a nie godziny pracy sprzedawcy. Jakie są godziny pracy mnie jako klienta nie interesują. Jeżeli sklep jest otarty do 2q to o 20:59 pani ma skasować moje zakupy przystąpić do zamykania. A nie ze o 21 pani bierze torebkę i gasi światło.

No super. Niby prawo się do tego ma, ale tacy klienci często są zaliczani do znienawidzonych

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2022-12-17 o 15:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości