Facet i narkotyki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-02, 21:25   #1
Isanka
Zakorzenienie

Facet i narkotyki

Witam. Co sądzicie o tej sytuacji? Znam gościa od pół roku, spokojny typ, dobra praca, życie na poziomie, ogólnie super się dogadujemy. Mamy się trochę ku sobie, lecz zastanawiam się czy nie lepiej uciąć tej znajomości zanim się zakocham Facet od początku mówił, że lubi raz na jakiś czas eksperymentować z narkotykami. Pali trawę raz na 2-3 tygodnie, na festiwalach bierze MDMA, dwa razy do roku grzybki i raz na 3-4 miesiące kokaina. Nie wpływa to na relacje z innymi ani że mną, zachowuje się po tym normalnie, nic nie odwala itd. Z drugiej strony mówił mi, że będąc na studiach jarał 5 lat prawie codziennie i do teraz ma dziury w pamięci. Bardzo lubię jego charakter, ale te informacje są trochę alarmujące i nie wiem czy warto się w to pakować, jak już w zasadzie zaczynam czuć coś więcej. Wnioskuję z jego zachowania że raczej nie widzi z tym problemu, twierdzi że bierze rekreacyjnie i tylko raz na jakiś czas. Co robić?
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:40   #2
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Dot.: Facet i narkotyki

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
Witam. Co sądzicie o tej sytuacji? Znam gościa od pół roku, spokojny typ, dobra praca, życie na poziomie, ogólnie super się dogadujemy. Mamy się trochę ku sobie, lecz zastanawiam się czy nie lepiej uciąć tej znajomości zanim się zakocham Facet od początku mówił, że lubi raz na jakiś czas eksperymentować z narkotykami. Pali trawę raz na 2-3 tygodnie, na festiwalach bierze MDMA, dwa razy do roku grzybki i raz na 3-4 miesiące kokaina. Nie wpływa to na relacje z innymi ani że mną, zachowuje się po tym normalnie, nic nie odwala itd. Z drugiej strony mówił mi, że będąc na studiach jarał 5 lat prawie codziennie i do teraz ma dziury w pamięci. Bardzo lubię jego charakter, ale te informacje są trochę alarmujące i nie wiem czy warto się w to pakować, jak już w zasadzie zaczynam czuć coś więcej. Wnioskuję z jego zachowania że raczej nie widzi z tym problemu, twierdzi że bierze rekreacyjnie i tylko raz na jakiś czas. Co robić?
Opcje masz dwie:
a) zaakceptować jego styl życia i ryzyko z nim związane
b) wycofać się

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dorosłego człowieka nie zmienisz wbrew jego woli to chyba oczywiste.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:43   #3
Plantacja_
Raczkowanie

Ja bym uciekła od razu. Narkotyki to gruby temat i nie wiesz, czy w przyszłości nie popadnie w spore uzależnienie, które będzie Wam wpływać na życie codzienne. Zresztą on już jest uzależniony poniekąd, skoro nie umie z tego zrezygnować zdarza mu się coś brać.
A co jak kiedyś w jego życiu się będzie cos zle działo i narkotyki będą dla niego wyjściem z tej sytuacji? Ty do tego czasu możesz już się przywiązać, a potem będziesz miała dramy i płacz. Lepiej od razu się wymiksować.
Pewnie też nie znasz go na tyle dobrze, żeby wiedzieć jak on sie zachowuje po narkotykach w sytuacjach, w których go nie widziałaś.
Plantacja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:46   #4
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

jedno slowo: nie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:49   #5
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

dla mnie to sa spore ilosci i nie do zaakceptowania. nawet sama trawa, jesli bylaby codziennie, to nie do zaakceptowania
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:54   #6
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Plantacja_ Pokaż wiadomość
Ja bym uciekła od razu. Narkotyki to gruby temat i nie wiesz, czy w przyszłości nie popadnie w spore uzależnienie, które będzie Wam wpływać na życie codzienne. Zresztą on już jest uzależniony poniekąd, skoro nie umie z tego zrezygnować zdarza mu się coś brać.
+ Narkotyki są nielegalne, więc istnieje ryzyko, że ktoś mu wciśnie coś lewego i skończy się przedawkowaniem jak po dopalaczach. Poza tym jak go policja złapie z narkotykami to może mieć kłopoty z prawem, co może pociągnąć za sobą kolejne nieprzyjemności. Autorka powinna się poważnie zastanowić czy jest gotowa na takie ryzyko.

Trzeba też ostrożnie podchodzić do takich zapewnień o rekreacyjnym korzystaniu z używek. Alkoholicy też przecież twierdzą, że piją przy okazji, a mało który się przyzna, że ma faktyczny problem i pije, bo nie wyobraża już sobie inaczej. Raczej patrz co robi, a nie co mówi.
Stary 2023-01-02, 21:55   #7
undecided_1994
Raczkowanie

Jakby na wszystko patrzeć pojedynczo, to faktycznie rekreacyjnie od czasu do czasu, jednak jak połączyć to jest to już bardzo regularnie. Ja osobiście nie miałabym nic przeciwko temu jak często pali trawę, przeszłości nie ruszam bo to przeszłość, byłabym też w stanie zaakceptować jakiś jeszcze jeden narkotyk jakby mi bardzo zależało i jakbym widziała że nic nie odwala i faktycznie jest to raz na ruski rok zażywane, ale to co opisujesz to odpada zdecydowanie.
undecided_1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 21:57   #8
cb0d8ace8e3f55c20d6852271041c68dd40c3dc3_65540ac21a6bc
Konto usunięte

Cytat:
Gdybyś była mi bliską osobą i zależałoby mi na twoim szczęściu, to włożyłabym dużo energii w to, żeby cię od takiego związku odwieść. Nigdy nie będziesz szczęśliwa z narkomanem, tak samo jak z alkoholikiem, lekomanem itd.
Uciekaj, póki się nie zaangażowałaś emocjonalnie, bo potem będzie cię to kosztowało dużo więcej energii.
cb0d8ace8e3f55c20d6852271041c68dd40c3dc3_65540ac21a6bc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 22:40   #9
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;89454786]jedno slowo: nie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

dokładnie. dla mnie jakiekolwiek dragi w jakiejkolwiek ilości to jest absolutne nie i wielki red flag.
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 23:00   #10
Overcooked
Wtajemniczenie

Na studiach palił trawkę dzień w dzień przez grube lata (uzależnienie) co źle wpłynęło na jego cale dalsze życie (sam twierdzi że ma dziury w mózgu, obiektywnie nie wykorzystał potencjału tamtych lat) a mimo to i tak w chwili obecnej pali co 2-3 tygodnie. Trochę tu nie widzę jego rzeczywistej refleksji i myślę jest spore ryzyko że za jakiś czas będzie często ćpał i ponownie zanim się zorientuje że to za dużo powtórzy historię, ja bym nie ryzykowała. Bo jaką masz pewność że aktualna częstotliwość jest ostateczna? Trochę zmieni się środowisko, będzie miał więcej okazji i myślisz że odmówi w towarzystwie bo "jego dziewczyna/żona akceptuje grzybki raz do roku a nie raz na kwartał"? Albo rozrywka co dwa tygodnie z kokainą to nie problem bo lubi i go stać? Może nie ale to nie jest ostatni fajny facet na ziemi i jeśli nie prowadzisz podobnego stylu życia i już teraz się wahasz to te wątpliwości wobec niego nie miną.

Edytowane przez Overcooked
Czas edycji: 2023-01-02 o 23:03
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 00:10   #11
chacaos
Zadomowienie

Cytat:
Z drugiej strony mówił mi, że będąc na studiach jarał 5 lat prawie codziennie i do teraz ma dziury w pamięci.
Nope nope nope. Słabiak podatny na uzależnienia i eskalację problemu.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 01:24   #12
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;89454786]jedno slowo: nie
[/QUOTE]

Krótko i na temat.
Stary 2023-01-03, 02:13   #13
skara
Zakorzenienie

Jak dla mnie natychmiastowa ewakuacja.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 04:30   #14
jasnolica
Przyczajenie

Dla mnie nieakceptowalne. Narkotyki są dla ludzi głupich.
jasnolica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 04:48   #15
ElBelzebub
Raczkowanie

Znałem takiego gościa.

On też twierdził, że "nie ma problemu", "bo bierze tylko rekreacyjnie", a jego dziewczyna broniła go, że on "po narkotykach zachowuje się normalnie i niczego nie odwala". Fajnie było, ale niestety - do czasu.

Pewnego dnia on zupełnie z niczego nagle chwycił swoją dziewczynę za fraki, przycisnął siłą do budynku i przyłożył jej nóż do gardła, żądając, aby powiedziała mu, co dokładnie powiedziała tym ludziom, z którymi rano rozmawiała przez telefon, bo oni chcą go zabić i on musi wiedzieć, żeby mógł uciec. Czy coś w ten deseń.

Jak się potem okazało, on miał takie prześladowcze urojenia od dłuższego czasu, także w okresach, kiedy nie ćpał.

Na szczęście ta sytuacja skończyła się "dobrze" - jakoś udało nam się go uspokoić i przekonać, że ona przeciwko niemu nie spiskowała. Co było dalej nie bardzo wiem, bo po tym jak najpierw nie udało mi się jego nakłonić na leczenie, a potem nakłonić jej, aby się ratowała i od niego odeszła, wymiksowałem się z tej znajomości.

Tyle słyszałem, że jakiś czas potem się zaręczyli, zrobili dziecko, on ją zostawił i teraz chyba siedzi za dilerkę.

---

Autorko, opowiadam Ci tę historię ku przestrodze. To, że Twój kolega teraz zachowuje się normalnie nic nie znaczy - jak dalej będzie brał to jest poważne ryzyko, że będą z tego problemy, czy psychiczne (np. taka psychoza jak wyżej), czy życiowe (np. policja, więzienie, długi).

Możesz sobie mówić, że z nim tak nie będzie, ale prawda jest taka, że większość narkomanów, którzy się stoczyli zaczynała od "brania rekreacyjnego" i twierdziła, że "nie ma problemu, bo nic takiego nie robią". Z nimi też miało tak nie być, tylko niestety, prędzej czy później jednak było.

Moja rada może być tu tylko jedna - absolutnie nie wchodź z nim żaden związek.

Edytowane przez ElBelzebub
Czas edycji: 2023-01-03 o 05:02
ElBelzebub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 08:42   #16
chwast
Zakorzenienie

Okazjonalne spożywanie na jakichś festiwalach to dla mnie jakoś raz na rok, dwa razy w roku i nie miałabym z tym problemu, ale cała reszta masakra w połączeniu z tym.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez jasnolica Pokaż wiadomość
Dla mnie nieakceptowalne. Narkotyki są dla ludzi głupich.

Mega głupi wniosek

chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 08:43   #17
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElBelzebub Pokaż wiadomość
Znałem takiego gościa.

On też twierdził, że "nie ma problemu", "bo bierze tylko rekreacyjnie", a jego dziewczyna broniła go, że on "po narkotykach zachowuje się normalnie i niczego nie odwala". Fajnie było, ale niestety - do czasu.

Pewnego dnia on zupełnie z niczego nagle chwycił swoją dziewczynę za fraki, przycisnął siłą do budynku i przyłożył jej nóż do gardła, żądając, aby powiedziała mu, co dokładnie powiedziała tym ludziom, z którymi rano rozmawiała przez telefon, bo oni chcą go zabić i on musi wiedzieć, żeby mógł uciec. Czy coś w ten deseń.

Jak się potem okazało, on miał takie prześladowcze urojenia od dłuższego czasu, także w okresach, kiedy nie ćpał.

Na szczęście ta sytuacja skończyła się "dobrze" - jakoś udało nam się go uspokoić i przekonać, że ona przeciwko niemu nie spiskowała. Co było dalej nie bardzo wiem, bo po tym jak najpierw nie udało mi się jego nakłonić na leczenie, a potem nakłonić jej, aby się ratowała i od niego odeszła, wymiksowałem się z tej znajomości.

Tyle słyszałem, że jakiś czas potem się zaręczyli, zrobili dziecko, on ją zostawił i teraz chyba siedzi za dilerkę.

---

Autorko, opowiadam Ci tę historię ku przestrodze. To, że Twój kolega teraz zachowuje się normalnie nic nie znaczy - jak dalej będzie brał to jest poważne ryzyko, że będą z tego problemy, czy psychiczne (np. taka psychoza jak wyżej), czy życiowe (np. policja, więzienie, długi).

Możesz sobie mówić, że z nim tak nie będzie, ale prawda jest taka, że większość narkomanów, którzy się stoczyli zaczynała od "brania rekreacyjnego" i twierdziła, że "nie ma problemu, bo nic takiego nie robią". Z nimi też miało tak nie być, tylko niestety, prędzej czy później jednak było.

Moja rada może być tu tylko jedna - absolutnie nie wchodź z nim żaden związek.
Podpisuję się pod tym. Miałam wśród bardzo bliskich mi osób osoby uzależnione, które zaczynały "rekreacyjnie". Dwóch już nie ma, jednej organizm nie wytrzymał,a druga wyskoczyła z okna (gdyby tego nie zrobił jest szansa że odebrałby komuś życie, miał potężne urojenia). Trzecia zauważyła że jaranie trawy codziennie źle wpływa na jej życie i poszła na terapię uzależnień. Było ciężko ale wyszedł na prostą, założył rodzinę, żyje jak tzw.normalny człowiek ale ostatnio zastanawiam się czy pod wpływem stresującej pracy nie wrócił do "rekreacji". Życie z narkomanem, nawet byłym, to życie na bombie . Nie zdecydowałabym się i zrobiłabym wszystko żeby odwieść od tego bliskie mi osoby.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 09:27   #18
Isanka
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo wszystkim za wasze odpowiedzi! Przyznam, że trochę otworzyły mi oczy. Gość tak ładnie to opowiada, że uwierzyłam, że takie ilości są nawet dość małe jak na te czasy.. Plus on zawsze mówi, że ma "otwartą głowę" a nie że po prostu ordynarnie bierze narkotyki. Jest on na stanowisku kierowniczym, na prawdę wygląda na ogarniętego gościa, więc chyba dlatego łykam wszystko jak pelikan plus te jego podziały na narkotyki "lepsze" i "gorsze", twierdzi że amfetamina, mefedron i wszystkie apteczne rzeczy to szit, ale jak on sobie weźmie raz na kilka miesięcy trochę kokainki bo go stać, to nic nikomu się przecież nie stanie

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-01-03, 09:39   #19
chwast
Zakorzenienie

Facet i narkotyki

Cytat:
Dziękuję bardzo wszystkim za wasze odpowiedzi! Przyznam, że trochę otworzyły mi oczy. Gość tak ładnie to opowiada, że uwierzyłam, że takie ilości są nawet dość małe jak na te czasy.. Plus on zawsze mówi, że ma "otwartą głowę" a nie że po prostu ordynarnie bierze narkotyki. Jest on na stanowisku kierowniczym, na prawdę wygląda na ogarniętego gościa, więc chyba dlatego łykam wszystko jak pelikan plus te jego podziały na narkotyki "lepsze" i "gorsze", twierdzi że amfetamina, mefedron i wszystkie apteczne rzeczy to szit, ale jak on sobie weźmie raz na kilka miesięcy trochę kokainki bo go stać, to nic nikomu się przecież nie stanie

W Polsce z prawdziwą kokainą nie jest tak różowo, więc tak naprawdę kij wie co on tam bierze, a nawet gdyby cos „dobrego” - to ten narkotyk jest po prostu równie tragiczny, jak inne tu przytoczone. Jak on tego nie widzi, to jasno daje do zrozumienia, że nie ma żadnej „otwartej glowy”, a wręcz na odwrót.
Ogólnie mega odpychający mindset i ja bym się ewakuowała. A to czy ktoś ma super stanowisko czy nie, nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o używki.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2023-01-03 o 09:41
Stary 2023-01-03, 09:44   #20
Isanka
Zakorzenienie

Dodatkowo myślałam sobie, że przecież to taki dobry facet, adoptował psa że schroniska, jeździł po ludzi z Ukrainy na granicę, pomagał, więc jakoś chyba te pozytywne informacje przykryły mi te jego narkotykowe zapędy... Teraz dopiero mnie olśniło co ma piernik do wiatraka

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
W Polsce z prawdziwą kokainą nie jest tak różowo, więc tak naprawdę kij wie co on tam bierze, a nawet gdyby cos „dobrego” - to ten narkotyk jest po prostu równie tragiczny, jak inne tu przytoczone. Jak on tego nie widzi, to jasno daje do zrozumienia, że nie ma żadnej „otwartej glowy”, a wręcz na odwrót.
Ogólnie mega odpychający mindset i ja bym się ewakuowała. A to czy ktoś ma super stanowisko czy nie, nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o używki.

W sumie racja, ja żyłam w przeświadczeniu że skoro kokaina jest droga to nie będzie jej brał częściej, z drugiej strony jak coraz więcej zarabia to jest prawdopodobieństwo że częstotliwość może się zwiększyć

Stary 2023-01-03, 09:45   #21
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dodatkowo myślałam sobie, że przecież to taki dobry facet, adoptował psa że schroniska, jeździł po ludzi z Ukrainy na granicę, pomagał, więc jakoś chyba te pozytywne informacje przykryły mi te jego narkotykowe zapędy... Teraz dopiero mnie olśniło co ma piernik do wiatraka

Tzn wiesz, on może być dobrym człowiekiem, przecież to się absolutnie nie wyklucza. Tylko jak ktoś tak ochoczo o tych używkach opowiada i w takich superlatywach i jakim to on nie jest znawcą i on ma tylko dobre… to cos jest bardzo, bardzo na rzeczy :p

Stary 2023-01-03, 09:48   #22
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn wiesz, on może być dobrym człowiekiem, przecież to się absolutnie nie wyklucza. Tylko jak ktoś tak ochoczo o tych używkach opowiada i w takich superlatywach i jakim to on nie jest znawcą i on ma tylko dobre… to cos jest bardzo, bardzo na rzeczy

To fakt, w zasadzie od pierwszego dnia znajomości już o tym opowiadał teraz mi się przypomniało, że wspominał kiedyś że w erze dopalaczy też różnych rzeczy próbował...

Stary 2023-01-03, 09:53   #23
Mad_Max
BAN stały

W Polsce nadpodaż mężczyzn w stosunku do kobiet (w wieku do 39 lat) wynosi ponad pół miliona. Także macie z czego wybierać. Naprawdę wśród tych 500.000 facetów nie ma lepszego kandydata na partnera, niż ćpun? Czy o co chodzi?
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 09:54   #24
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt, w zasadzie od pierwszego dnia znajomości już o tym opowiadał teraz mi się przypomniało, że wspominał kiedyś że w erze dopalaczy też różnych rzeczy próbował...

Pewnie wiele osób, których byś teraz nie podejrzewała, próbowało. Tylko dla niektórych to jakiś epizod lat nastoletnich, a dla innych teraźniejszość cały czas, tylko pod innym wydaniem.

Stary 2023-01-03, 10:05   #25
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
W Polsce nadpodaż mężczyzn w stosunku do kobiet (w wieku do 39 lat) wynosi ponad pół miliona. Także macie z czego wybierać. Naprawdę wśród tych 500.000 facetów nie ma lepszego kandydata na partnera, niż ćpun? Czy o co chodzi?
Teraz to się zastanawiam czy w ogóle nie warto zerwać tej znajomości "koleżeńskiej", żeby nie narobić sobie ewentualnych problemów w przyszłości..

Stary 2023-01-03, 10:14   #26
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Teraz to się zastanawiam czy w ogóle nie warto zerwać tej znajomości "koleżeńskiej", żeby nie narobić sobie ewentualnych problemów w przyszłości..
Może warto ją zerwać żeby podnieść własne standardy?
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 10:32   #27
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Miałam z TŻ dobrego kumpla, mega przystojny, sympatyczny, wysportowany, z dobrą pracą. Od dzieciaka lubił eksperymenty z dragami, ale oczywiście „miał to od kontrolą”.

No cóż, nie ma go już z nami, pod wpływem przedawkowania jakiegoś guwna, które niby miało być kwasem skoczył z okna. Nie dożył nawet 30stki.

Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 10:49   #28
Miss_Suze
(=^‥^=)

Ja za to mam koleżankę, która jeszcze nie przedawkowała ani nic z tych rzeczy. Ale tak jak wcześniej można było z nią wyjść ot tak, albo na jedno piwo - tak teraz ciągle mi opowiada, że przy każdym spotkaniu z jej ziomkami coś bierze. Nabrałam przez ten aspekt dystans do tej znajomości.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 10:54   #29
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:

Mega głupi wniosek
A co mądrego jest w takich używkach?

Dla mnie autorko facet jest do przekreślenia. Za dużo niewiadomych, za dużo niebezpieczeństw. Najgorsze chyba jest jego podejście jakby to nie było nic złego. To wiele mówi.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-03, 11:03   #30
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie racja, ja żyłam w przeświadczeniu że skoro kokaina jest droga to nie będzie jej brał częściej, z drugiej strony jak coraz więcej zarabia to jest prawdopodobieństwo że częstotliwość może się zwiększyć

Przecież jak ktoś już poczuje fizyczny głód substancji to ostatnie rzeczy z domu sprzeda, żeby kupić działkę. Ludzie na głodzie kradną, prostytuują się, zostają alfonsami swoich partnerów. A podejrzewam, że większość z nim nie planowała się uzależniać od tego co brali i robić takich rzeczy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości