|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Niecały rok temu chodziłam z tż za garniturem i na niego w żadnej sieciowce nie było. W Vistuli garnitury na wyprzedaży potrafią być w bardzo spoko cenach. I z mojego doświadczenia tam najłatwiej znaleźć też na kogoś lekko nietypowego. U mnie to był po prostu trochę wyższy wzrost i umięśnione nogi. Chyba łatwiej znaleźć na kogoś, kto ma po prostu nadwagę. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Norluka Czas edycji: 2023-01-08 o 12:34 |
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Leciałam w październiku. |
||
|
|
|
#1923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1926 |
|
Konto usunięte
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89460140]Nigdy nikogo moje tabletki nie interesowały. Zawsze mam przy sobie po prostu blister w portfelu.
Ogólnie, podczas zeszłorocznych podróży zauważyłam, że nawet na kosmetyki już nikt nie zwraca uwagi - o ile są odpowiedniej pojemności. Normalnie przewoziłam je w zwykłej kosmetyczce i nie musiałam ich nawet wyciągać z plecaka podczas kontroli.[/QUOTE] Ja w tym roku bylam na lotnisku na ktorym nie trzeba bylo nawet wyciagac plynow, testowali nowy system kontroli bez wyciagania. Co do tabletek to nie ma sie czym martwic, pracownicy lotniska sa przeszkoleni i takie standardowe leki jak anty czy na tarczyce sa w stanie rozpoznac. Aczkolwiek nie wiem jak to wyglada jak sie jedzie np. do Dubaju, tam podobno nawet nie mozna bulki z makiem wniesc?
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Od 2 tygodni ciągle wysypuje mi na twarzy ropne krosty. Kosmetyczka doradziła wysuszanie ich spirytusem salicylowym, ale ciągle pojawiają się nowe. Co z tym zrobić? Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu. Może raz na kilka lat wyskoczyła mi jakas pojedyncza, a teraz mam dosłownie zmasakrowana wieksza część twarzy.
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
Bez zmian. Stres właśnie już ze mnie schodzi, ale nigdy przy tym nie pojawiały się takie ropne syfy. Ogólnie chce zmienić tabletki anty na poprzednie, bo przy obecnych cera mi się pogorszyła i częściej mnie wysypywało, ale nigdy takich krost i nie w takiej ilości. Nawet zastanawiałam się nad odstawieniem hormonów, bo biorę je od dobrych 15 lat, a przez to nie wiem nawet jak mój organizm dziala bez nich. Tylko to rozkminialam w momencie jak moich poprzednich tabletek nie było na rynku, a teraz widzę, że są znowu dostępne i nie mam pojęcia co robić. Miałam nadzieję, że może odstawienie pomoże na problemy z zatrzymywaniem się wody oraz puchnięciem nóg, ale nie mam pewności czy to da taki efekt i czy w ogóle warto ryzykować, jeśli chodzi mi tylko o te jedna kwestie.
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają dostępne różne kroje i całkiem szeroką rozmiarówkę.
|
|
|
|
|
#1933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie, podczas zeszłorocznych podróży zauważyłam, że nawet na kosmetyki już nikt nie zwraca uwagi - o ile są odpowiedniej pojemności. Normalnie przewoziłam je w zwykłej kosmetyczce i nie musiałam ich nawet wyciągać z plecaka podczas kontroli.[/QUOTE]Dziekie dziewczyny Właśnie o to mi chodziło, bo w sumie nigdy żadnych leków nie brałam i naszła mnie rozkmina czy ktoś nie będzie sprawdzał jednej tabletki kiedyś miałam krem w pojemniczku przełożony i koleś wziął na szparltułkę i sprawdzał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Co do tabletek to nie ma sie czym martwic, pracownicy lotniska sa przeszkoleni i takie standardowe leki jak anty czy na tarczyce sa w stanie rozpoznac. Aczkolwiek nie wiem jak to wyglada jak sie jedzie np. do Dubaju, tam podobno nawet nie mozna bulki z makiem wniesc? [/QUOTE]Dla spokoju wezmę w opakowaniu, bo pewnie to od człowieka zależy, na kogo trafię, ale dobrze, że nie ma się czym martwić Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wzrost minimalnej krajowej dotyczy osoby przebywającej na urlopie macierzyńskim? Od stycznia powinna być nowa umowa z wyższym wynagrodzeniem czy to nie dotyczy kobiet na macierzyńskim?
Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89460203]Ja w tym roku bylam na lotnisku na ktorym nie trzeba bylo nawet wyciagac plynow, testowali nowy system kontroli bez wyciagania.
Co do tabletek to nie ma sie czym martwic, pracownicy lotniska sa przeszkoleni i takie standardowe leki jak anty czy na tarczyce sa w stanie rozpoznac. Aczkolwiek nie wiem jak to wyglada jak sie jedzie np. do Dubaju, tam podobno nawet nie mozna bulki z makiem wniesc? [/QUOTE]No tam nam punkcie narkotyków to mają świra. Mi właśnie w Dubaju trochę stracha napędzili, bo wzięli mnie na bok do kontroli za parawan i sprawdzali mi po rzeczach i ciuchach takim papierkiem - to chyba wykrywa narkotyki? Ogólnie często mnie tak sprawdzają, ostatnio też we Wrocławiu jeździli mi tym po dłoniach i spodniach w pasie. Jak przechodzę przez bramkę, to mam prawie jak w banku, że ktoś tam specjalnie nacisnie guzik, żeby zapipczała, bo nigdy nie mam na sobie żadnego metalu, który mógłby ją uruchomić. Ciekawa jestem w jaki sposób pracownicy ochrony dokonują selekcji. |
|
|
|
#1939 |
|
BAN stały
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89460367]No tam nam punkcie narkotyków to mają świra. Mi właśnie w Dubaju trochę stracha napędzili, bo wzięli mnie na bok do kontroli za parawan i sprawdzali mi po rzeczach i ciuchach takim papierkiem - to chyba wykrywa narkotyki?
Ogólnie często mnie tak sprawdzają, ostatnio też we Wrocławiu jeździli mi tym po dłoniach i spodniach w pasie. Jak przechodzę przez bramkę, to mam prawie jak w banku, że ktoś tam specjalnie nacisnie guzik, żeby zapipczała, bo nigdy nie mam na sobie żadnego metalu, który mógłby ją uruchomić. Ciekawa jestem w jaki sposób pracownicy ochrony dokonują selekcji.[/QUOTE] Ja tylko raz doświadczyłam tej przyjemności...Na lotnisku w Liverpoolu. Baardzo średnie wspomnienie. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jakiegoś kwiatka do salonu, który może stac blisko kaloryfera, po wstępnym rozeznaniu musi być to jakiś sukulent, ale problem w tym,że nic mi się nie podoba. Wybrałam wstępnie jukę, może to być większy kwiat,bo mam sporo miejsca. Może jest tu ktoś kto się na tym zna i podpowie jaki kwiat mogłabym sobie sprawić.
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dużych i bezproblemowych polecam fikusy sprężyste (ale lubią dość jasno), ewentualnie difebachie. Monstera jest dość kapryśna i lubi wilgotne powietrze, bo to w końcu roślina tropikalna. No chyba, że zamiokulkas zamiolistny to roślina, która nie potrzebuje właściwie niczego
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Konto usunięte
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89460367]No tam nam punkcie narkotyków to mają świra. Mi właśnie w Dubaju trochę stracha napędzili, bo wzięli mnie na bok do kontroli za parawan i sprawdzali mi po rzeczach i ciuchach takim papierkiem - to chyba wykrywa narkotyki?
Ogólnie często mnie tak sprawdzają, ostatnio też we Wrocławiu jeździli mi tym po dłoniach i spodniach w pasie. Jak przechodzę przez bramkę, to mam prawie jak w banku, że ktoś tam specjalnie nacisnie guzik, żeby zapipczała, bo nigdy nie mam na sobie żadnego metalu, który mógłby ją uruchomić. Ciekawa jestem w jaki sposób pracownicy ochrony dokonują selekcji.[/QUOTE] Papierkiem po ubraniach to ostatnio wlasnie pierwszy raz w zyciu mi przejechali na lotnisku w Gdansku w tym roku, to sa chyba rutynowe kontrole co tyle i tyle osob. Lecialam wtedy z psem wiec w ogole sie stresowalam, ale pracownicy lotnisk (roznych) sa bardzo dobrze nastawieni do psow i np. brali go na rece jak przechodzilam przez bramke . Milo wspominam.
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawia na pościeli czy koszulkach. Właściwie niespieralna. Na twarzy też więc tylko do smarowania w domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1944 | |
|
Dzik
|
Cytat:
fiolki afrykańskie tez lubią ciepło.
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie 196, rozmiary często kończyły się na pasujących do 193. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Na twarzy nie zostawia przebarwień, ale pościel brudzi na stałe.
Polecam posmarować i zakleić plastrem. Spoko jest też pasta Sos z uriage,tylko dużo droższa. Na takie mocno zaognione problemy polecam też przykładać aloes. Dobrze działa kuracja smarowanie się rano i popołudniu aloesem, a na noc ichtiolowa. Tż jak był w peaku swoich problemów dermatologicznych to tak robiliśmy i dość szybko dawało to rezultaty. Dermatolog rozkładał ręce i dawał kolejny mocny antybiotyk bez osłonowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Jak coś jest też Vitella Ictamo z białym ichtiolem i cynkiem, ja akurat używałam na alergię, ale wiem, że dziewczyny na inne problemy też używają. Ma konsystencję białej pasty.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-536307 Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

mają dostępne różne kroje i całkiem szeroką rozmiarówkę.
Właśnie o to mi chodziło, bo w sumie nigdy żadnych leków nie brałam i naszła mnie rozkmina czy ktoś nie będzie sprawdzał jednej tabletki 
26.08.2023
fiolki afrykańskie tez lubią ciepło.
dzięki