|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89463654]Wszystko jest kwestią dopasowania. Jeśli jesteś niska i drobna wyglądasz w tego typu ubraniach ładnie. W moim przypadku 165 cm i 60 kg. wyglądam jak obeliks. Ogólnie mam meega problem z kupnem ubrań, chociaż uważam, że wymiarowo jestem przeciętna. Większość ubrań jest za mała w biuście i w pasie. Kupno sukienki to wyższa szkoła jazdy, tak samo spodni. W pasie ok - za duże w tyłku itp.
Odnośnie mody nastolatek - jeśli widzę bluzkę w rozmiarze XL ( i większej nie ma w tym modelu) i ona jest dla mnie za mała to mam wrażenie, że jestem na dziale dziecięcym/ młodzieżowym. Nie chodzi o jakąkolwiek interpretacje kto powinien w czym chodzić. Nic takiego tutaj nie padło. Statystycznie inaczej wygląda figura 15 latki, a 30 letniej kobiety.[/QUOTE] To prawda. Nasze sylwetki bardzo się różnią i nie każdy będzie dobrze wylądał w crop topach, dlatego rozumiem ból co poniektórych, bo jak jest jakiś trend, to zalewa wszystko naookoło. Ja np. miałam w ostatnim czasie problem z kupnem jeansów, bo wiele modeli było bardzo długich, conajmniej o 10-15cm. Z ciekawości - gdzie kupujecie ubrania? Wiem np. że Bershka faktycznie rozmiarowo jest dopasowana pod nastolatki - tam nawet L-ka i na mnie jest za mała. Podobnie dzieje się w Pull, ale np. już w H&M ta rozmiarówka jest dość standardowa i wydaje mi się, że dobrze dopasowana pod nasze europejskie rozmiary. Edytowane przez Cinde_x Czas edycji: 2023-01-11 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak zawsze warto, zeby istniala hard copy, chyba zapis na plycie jest bardziej ekonomiczny niz wywolanie zdjecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
To ja mam odmienne obserwacje, jeśli chodzi o rozmiarówkę - często jest zawyżona i np w S mogę się 2 razy owinąć. Jestem niska ale nie jestem drobna i bardzo szczupła. Ramoneskę z Sinsaya mam S, z Bershki M. Sukienki z Sinsaya większość S. Z Reserved jedną bluzkę L. Wszędzie inaczej, już przestałam zwracać uwagę na rozmiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Latem mierzyłam spodenki w H&M, z jednego modelu nie weszłam w 46, a z innego 42 były tak za duże, że spadały z tyłka. W jednym sklepie. Wtf w ogóle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
W większości kupuję z drugiej ręki. Po za tym; H&M rozmiarowo wypada spoko. Lubię spodnie z stradivariusa. Nie pogardzę też C&A. Do Bershki nawet nie zaglądam, bo i tak nic nie znajdę. Podobnie do zary - drogo, jakość marna. Cytat:
To też fakt. Dlatego na vinted mam takie wtf jak ktoś nie chce podać wymiarów, bo jest rozmiar. Ogólnie też nie rozumiem jak można mieć kompleksy przez rozmiar ubrań, a to podobno jest częste. W swojej szafie znajdę xs i xl. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Dla mnie oversize - będę wyglądać jak w za dużym worku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-01-11 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coooo. Jak to możliwe? Ja mam zawsze 38-40 spodnie i 36-38 górę Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Dzik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Ja też uważam, że w większości sklepów rozmiarówka jest zawyżona, ale wyjątkiem jest dla mnie tutaj na pewno Zara, gdzie uważam, że rozmiary niektórych ubrań są bardzo, ale to bardzo zaniżone, a fasony nie dla średnich/ dużych biustów - nawet już tam nie chodzę, bo uważam, że cena nie odpowiada jakości.
W odniesieniu do Harry'ego, to chyba moje ostatnie zdziwienie, podczytuję jego coraz to nowsze rewelacje, kiedy szukam pretekstu do oderwania od pracy. Nie wiem, czy lepszy był odmrożony penis, kłótnia o błyszczyk/ sukienki dzieci, czy Diana w ciele lamparta. Odkleił się i to bardzo mocno. A tak jeszcze na początku ich odejścia, to może im nie kibicowałam, bo obojętny jest mi to temat, ale uważałam, że dobrze zrobił, że oderwał się od rodziny z uwagi na żonę i dzieci. A tutaj takie cyrki rodem celebryckich afer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Konto usunięte
|
A propos oversize - ostatnio w Sinsayu mi się mega spodobała koszulka nocna, wzięłam S, a i tak wyglądam w niej jak w worku, nawet mąż się śmiał, że to chyba ciążowa. A wcale drobna nie jestem.
Afer z Harrym i Meghan nie śledzę, ale w pracy ostatnio koleżanka przeżywała, że dwór tuszuje zdrady Williama, brzmiało to jakby jakieś poważne akcje tam się działy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Gdzies czytalam, ze to co Harry wyrabia to jego reakcja na nie/zle przepracowana traume i dorastanie w patologicznych warunkach, po prostu na medialna skale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Pewnie to jest wynik traumy i rozumiem też, że oni muszą zarabiać pieniądze, chociażby na ochronę, a Meghan chyba nadal nie może wrócić do grania np. w serialach (?), ale po co się aż tak ośmieszać. Mógł zatrudnić lepszego ghost writera i nie pleść wszystkiego, co mu ślina na język przyniesie. Mnie się wydaje, że Harry po prostu nie jest zbyt inteligentny i dopóki rodzina królewska go trzymała w ryzach, to jako tako się prezentował, a jak tego nie ma, no to jest, jaki jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89463950]Mam to samo, jak kupuje spodnie, to nawet nie ma sensu sugerowac sie rozmiarem na metce. I w ogole przestalam robic zakupy w sieciowkach, bo to krolestwa oversizow - a ja jestem dosc niska i wygladam w nich jak kartofel zawiniety w namiot. Nie rozumiem fenomenu tej mody, ona dobrze wyglada chyba tylko na kobietach wydokich i szczuplych, czyli jednak stanowiacych mniejszosc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nosze praktycznie tylko oversize, poza ubraniami sportowymi oczywiście - właśnie w sieciówkach mało widzę… tylko ja szukam takich naprawdę dużych dużych oversize, może i czasem absurdalnych xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Harry na pewno przeżył traumę i dorastał w kulcie swej matki. Pewnie też ma w głowie jej wyidealizowany obraz. A Diana tez przecież święta nie była. Harry też pewnie widzi w Megan jakieś cząstki matki (myśli samobójcze w ciąży, nagonka medialna). Jednak Harry to chyba po prostu zwykły bananowy dzieciak któremu zakręcono kurek z pieniędzmi i nie bardzo wie jak je zarobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464015]To ja nie wiem xD ja mam na ogol rozmiar 34 albo 36, i znalezienie w sieciowce czegos przylegajacego graniczy z cudem, doslownie wszystko jest na mnie za duze. Tylko 2 albo 3XS jako tako jeszcze wyglada, jesli jest w ogole na stanie. Jestem szczupla, ale raczej nie filigranowa, a w S to bym sie mogla owinac. Dla mnie to po prostu dziwne, bo nie mam sylwetki w typie azjatyckim, gdzie rzeczywiscie moze byc w Polsce problem ze znalezieniem tak malych ubran, i wydaje mi sie, ze to wlasnie kwestia mody na oversize.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja noszę 36 i kupienie płaszcza na jesień/ zimę graniczy z cudem. Wszystko ogromne i do ziemi najlepiej 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To pięknie pokazuje, że coś takiego jak "monarchia" nie ma prawa bytu. [1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89463950]Nie rozumiem fenomenu tej mody, ona dobrze wyglada chyba tylko na kobietach wydokich i szczuplych, czyli jednak stanowiacych mniejszosc. [/QUOTE] Ogólnie moda jest dziwnym tworem. Większość młodych dziewczyn obecnie wygląda jak w "ubraniach po starszym bracie". I te wszelkie stylówki na modelkach, zdjęciach mi się bardzo podobają, jednocześnie na ulicy widzę po prostu za duże ciuchy. Mi się meeega podobają mom jeans, ale nie jestem w stanie ich kupić. Ile rodzajów mierzyłam i w każdych wyglądam tragicznie. Żałuję, bo podobno są bardzo wygodne. Zbyt krótkie nogi ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Konto usunięte
|
Festiwal pt. Kto ile razy może się owinąć w xxxxs uważam za rozpoczęty
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tutaj Harry i Meghan poszli kilka kroków dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464029]Festiwal pt. Kto ile razy może się owinąć w xxxxs uważam za rozpoczęty
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Serio uważasz, że wizażanki przechwalają się jakie to nie są szczupłe? Po prostu rozmiarówka jest często zawyżona i tyle. Ja kiedyś mogłam kupić buty w dorosłym 35 i było ok, teraz się topię. A w Deichmanie często dziecinne 35 jest za duże. |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.