|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
BAN stały
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
Ja z jednej strony raczej nie noszę typowych dresow, ale już legginsy uwielbiam. I zawsze lubiłam te historie, jak to w USA (i może też w UK) możesz sobie niby wyskoczyć do sklepu w spodniach od piżamy i nikogo to nie będzie ruszać. A u nas wciąż chyba jest takie przekonanie, że najlepiej to być ubranym jak "spod igły", czyli być "nastaranym". Oczywiście dotyczy to głównie kobiet. Chociaż i tak jest więcej luzu. Popularność siłowni i w ogóle uprawiania sportu rozluźnila w końcu postrzeganie mody i stąd więcej ludzi obojga płci, często noszących się na sportowo. Nic mnie tak nie wkurza jak ten społeczny przykaz, że kobieta musi się nosić "kobieco". I nie mówcie, że tak nie jest. A może inaczej - bardzo długo tak było . Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-12 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464354]U mnie - jeśli zobaczę kobietę " z brzuchem" to oleje. Będę się nawet burzyć, bo to normalne i niech chodzi jak chce. Jednocześnie sama nie potrafię się tak ubrać, bo się źle czuje. Tylko też u mnie brzuch to kompleks numer jeden. Ważyłam 10 kg mniej niz obecnie i ogólnie byłam już mega szczupła, a brzuch ( który mi przeszkadzał) nadal miałam. Logiki w tym nie ma.[/QUOTE]
Nie ma, a ciała są bardzo różne. Mam koleżankę, która jest filigranowa - maleńka, bardzo szczupła, nogi jak patyczki dosłownie, ale duży brzuch. Swego czasu się głodziła, bo już nie wiedziała co zrobić, ale nie dało się nic zrobić. Taka uroda. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Nooo jest tak jak mówisz Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się z tym nie zgadza. Ludzie ogólnie mają wywalone na to jak kto wygląda. Jak ktoś myśli, że jest inaczej to zdecydowanie przecenia swoją rolę w życiu obcych ludzi, bo zwykle stanowi tylko tło ich codzienności. Naprawdę nikt się nie skupia na każdym mijanym człowieku i nie roztrząsa każdej nieudanej stylizacji. Ja często idę się wieczorem przejść albo wywalić śmieci i potem idę do pobliskiej Biedry albo Lidla. Jestem ubrana na dziada i nie wzbudzam żadnej sensacji. Teksty, że kobieta musi nosić się kobieco zwykle wymyślają osoby, które same mają z tym największy problem. Znam kobiety i mężczyzn z resztą też co zawsze chodzą ubrani elegancko i takie/takich co chodzą na sportowo, nie malują się i nigdy nie słyszałam żeby ktoś im coś zarzucił albo wyskoczył z jakimś głupim tekstem.
![]() |
#2644 |
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89464352]To ja mam odwrotne wrażenie, że producenci myślą, że kobieta w rozmiarze S czy XS będzie miała z jakiegoś powodu spory biust. Szczególnie widzę to w trochę bardziej eleganckich czy wieczorowych sukienkach, gdzie to miejsce na biust jest specjalnie wykrojone. Zawsze mi to odstaje i jest po prostu za duże. Jestem szczupła i mam mały biust, nie jakiś mikro, ale proporcjonalny do szczupłości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Może to efekt tego, że coraz więcej dziewczyn korzysta z usług chirurga i sylwetki, których nie stworzylaby natura są teraz coraz częstsze? Jeśli dziewczyna jest anatomicznie szczupła czy też bardzo szczupła, to zwykle ma mały/mniejszy biust. A że teraz mnóstwo dziewczyn powiększa piersi, to masz sylwetki - hybrydy : przy wąskich biodrach i szczupłych konczynsch piersi bliskie rozmiarowi piłki :I Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
![]() Poza tym, nie możesz mówić, że nikt tego nie robi, nikt się nie skupia - bo zwyczajnie nie możesz wypowiedzieć się za każdego człowieka, przykładowo, w Twoim mieście. Jeśli nie słyszałaś nigdy o sytuacji, gdzie ktoś celowo kogos obcina czy komentuje itp - to jestem w szoku? Dla mnie to jakby mówić, ze wschód słońca nie istnieje xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
BAN stały
|
Cytat:
Żaden sklep odzieżowy nie szyl z tak kiepskich materiałów. Tzn. były takie, ale z cenami godnymi materiałów ![]() A Mohito sprzedawalo szmaty za sporą ilość monet. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swistak siedzi i zawija. Polska to kraj wchodzący w skład byłych demoludów, tu wszytko układało się inaczej niz np. w USA. Kiedy tam kobiety musiały walczyć o wyjście z domu i możliwość pracy i bycia traktowanymi w niej na serio a nie tylko jak ładna zabawka mężczyzn, u nas kobiety najpierw uczestniczyły w aktywnej odbudowie kraju po 2WŚ a potem były karmione hasłami: kobieta sieje, kobieta orze, kobieta jeździ na traktorze. I zapierdzielały na budowach, w fabrykach a potem na tych traktorach i w kołchozach i ogólnie pracowały na serio i na równi z mezczyznami a nie tylko na plakatach. J atam chadzam w ciuchcach które od pizamy róznią się niczym, mam np spodnie na gumkę w gwiazdki i to z polaru i notorycznie w nich chadzam do sklepów i co? I nic. Nikt się nie gapi. BTW, ja w nich faktycznie czasami sypiam, bo one chyba byy sprzedawane jako spodnie piżamowe. Z drugiej strony, albo-albo. Albo w czyms spię w pościeli, albo w tym chodze na zewnątrz. No chyba jakiś grosz higieny by sie przydał, a nie najpierw półki spodniami wycierać w Żabie a potem się w tych samych od razu w posciel pakować. ![]()
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej zauważyłam w komunikacji miejskiej, pamietam ciężko mi się było do tego przyzwyczaić, teraz już nie zauważam takich rzeczy xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
A mnie jakoś ta polska mentalność motywuje, żeby nie wyglądać momentami jak dresiarz
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89464352]To ja mam odwrotne wrażenie, że producenci myślą, że kobieta w rozmiarze S czy XS będzie miała z jakiegoś powodu spory biust. Szczególnie widzę to w trochę bardziej eleganckich czy wieczorowych sukienkach, gdzie to miejsce na biust jest specjalnie wykrojone. Zawsze mi to odstaje i jest po prostu za duże. Jestem szczupła i mam mały biust, nie jakiś mikro, ale proporcjonalny do szczupłości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A takie ciuchy, to w ogóle chyba ciężko ustrzelić żeby pasowały, bo albo miejsce na biust jest za małe albo za duże. Cytat:
No nie wypowiem się za każdego, ale mam styczność z ludźmi z dużego miasta w którym mieszkam i z ludźmi z mojej małej rodzinnej miejscowości. Studiowałam, pracowałam w kilku firmach, chodzę na zakupy, do restauracji, na spacer, jeżdżę komunikacją miejską, no ogólnie przebywam wśród ludzi i nie spotykam się z tym żeby ktoś się w kogoś wgapiał albo tym bardziej komentował na głos.
![]() |
#2652 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam rodzinę na wsi i z nich to tacy właśnie "obcinacze" i plotkarze/pleciugi. Na szczęście nie utrzymuje z nimi zbytnio kontaktu, ale oni mają taki swój cudowny zwyczaj, że jak coś zauważą to na pewno Ci o tym powiedzą - coś niemilego, nieprzyjemnego dot. wyglądu np. No dla mnie to obciach maksymalny. A ich ulubione okazje do obgadywania to oczywiście śluby albo pogrzeby. Dla wielu to właściwie jedyna okazja, żeby zobaczyć członków rodziny. I święto lasu, bo na pogrzebie można objechac kogoś od stóp do głów. Porażka. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-12 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2023-01-12 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, Mohito ma spoko ciuchy, ale jakość tragiczna. Mam wrażenie, że ciuchy są z plastiku jakby poliester był bardziej poliestrowy niż w innych sklepach. Cytat:
Przez lata jeździłam codziennie kilka razy dziennie komunikacją miejską i nikt się we mnie nie wgapiał. Ludzie zwykle patrzą w tel, czytają albo są zajęci swoimi myślami. Czasem jest taki ścisk, że nie da się na kogoś nie patrzeć, ale nie jest to celowe obcinanie wzrokiem ![]()
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464425]
Myślałam, że takich ludzi nie ma. Potem takich ludzi poznałam. Oni wiedzą ile sąsiad ma śmieci. Za normalne uważają podchodzenie pod okno ( swoje) i patrzenie co sąsiad robi.[/QUOTE] Mam teraz taką sąsiadkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464425]Ogólnie tak. Jednocześnie to nie jest takie proste. Mamy w głowie zakorzenione pewne " normy" i ciężko od nich odejść. Przykładowo ja - idziesz w dresie do sklepu? Olewam Cię. Nie obchodzi mnie, że jakaś laska ma na sobie dres. Wiem, że Ty też masz mnie gdzieś. Tylko ja będę się w takiej opcji źle czuła. Od dziecka miałam podział na ubrania po domu/ na wyjście. Zostało mi zaszczepione, aby wyglądać schudnie. I tu podkreślam słowo schudnie, bo nie chodzi o makijaż czy szpilki, czy sukienki.
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Myślałam, że takich ludzi nie ma. Potem takich ludzi poznałam. Oni wiedzą ile sąsiad ma śmieci. Za normalne uważają podchodzenie pod okno ( swoje) i patrzenie co sąsiad robi.[/QUOTE] No, ale dla mnie dres też może być schludny. Ważne żeby być czystym i nie śmierdzieć. To mnie akurat dziwi. Mam osoby, które regularnie do pracy przychodzą w tłustych włosach. Albo ostatnio podwoziłam laskę. Siedzimy dość daleko od siebie, więc wcześniej tego nie czułam, ale jak wsiadła do auta to tak okropnie śmierdziała fajkami i bardzo długo nie pranymi ciuchami. No ale nawet jak się ma takiego zwariowanego sąsiada co liczy ile razy idziesz śmieci wywalić, to warto się tym przejmować?
#2658 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Wiadomo, do pracy bym nie założyła ![]() ![]()
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464442]Czy warto? Nie. Czy się przejmuje? Tak.[/QUOTE]
Warto popracować nad takim myśleniem. I nie piszę tego złośliwe jakby co ![]() Cytat:
W sumie teraz jak tak myślę, to faktycznie różnie bywa. Wcześniejszą wypowiedź bardziej oparłam na małych dzieciach, ale znam dorosłe rodzeństwa gdzie jedno jest bardzo ogarnięte i zawsze pomaga rodzicom, a drugie tylko wyciąga łapy po hajs albo pakuje się w jakieś problemy na własne życzenie, a rodzice i tak są zawsze za tym drugim i go bronią. Gdzie Wy słyszycie takie teksty, że kobieta ma wyglądać kobieco, ale nie jak dzi***? Od szefa, od kolegów, od partnera, od sąsiada? Czy może to rady z memów i poradnika domowego? Bo jak to pierwsze, to może warto się zastanowić nad zmianą towarzystwa.
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
Cytat:
Które istnieje - tylko dlatego, ze sama go nie doświadczasz (uważam, ze po prostu nie zauważasz) No nie ma to dla mnie głębszego sensu. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Kolejna nie zrozumiała. Mówiłam o tym, że ktoś CHCE coś założyć, ale nie założy z obawy o negatywne komentarze, albo idąc dalej - ktoś sobie ZAŁOŻYŁ i się z tego cieszył, po czym usłyszał gdzieś „ale bebzol, No jak mogła” , sugerując, że w Polsce taki komentarz przeważnie faktycznie sie pojawi, bo w Polsce ludzie przejmują się takimi rzeczami bardziej, niż w takim UK. A nie jakieś wymyślone rzeczy, które wypisujesz, że jakiś przymus ubierania się, jakieś kompleksy itp. I tak, to dla mnie smutne xd Mam nadzieję, ze dostrzegasz różnice, bo jest potężna. Poza tym bawi mnie, ze nie można czegoś stwierdzić, bo zaraz „ah ta PoLsKa” każdy kraj ma jakieś swoje dziwne rzeczy i Polska nie jest żądnym wyjątkiem, pomieszkaj kilka lat gdzie indziej i wróć to zobaczysz, jeśli oczywiście będziesz chciała cos zobaczyć Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2023-01-12 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że Shopee jutro kończy swoją działalność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie istnieje, ale nie wydaje mi się żeby to było nagminne jak Ty to opisujesz, a codziennie mam styczność z obcymi ludźmi. Ludzie chodzą tak zamyśleni, że wyłażą na jezdnię bez patrzenia, a Ty twierdzisz, że nie można przejechać się komunikacją miejską, bo zaraz każdy wlepia oczy w Chwasta jak jest ubrana i czy ma pomalowane paznokcie. Kiedy ktoś obcy na Ci powiedział albo byłaś świadkiem, że powiedział komuś, że nie tak wygląda? No jest różnica, ale to jest ze sobą powiązane. Jak się sobie podobam i uważam, że wyglądam na super, to wychodzę tak na miasto i mam gdzieś czy ktoś uważa, że jestem za gruba na jakiś tam fason bluzki czy sukienki. Jak uważam, że faktycznie jestem gruba i że wyglądam w czymś kiepsko, no to nie idę tak ubrana do ludzi. Dla mnie to jest logiczne. No nie każdy ciuch jest stworzony z myślą o mnie i nie w każdym będę tak samo dobrze wyglądać. Oczywiście mogę to mieć gdzieś i i tak je zakładać. No i serio ja chyba nigdy nie słyszałam żeby ktoś komuś na ulicy powiedział 'ale ma pani bebzola, powinna się pani przebrać'. Ooo skończą się ich reklamy ![]()
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz wybrać sobie partnera, kolegów czy koleżanki. Możesz zerwać kontakt z rodziną która ci nie pasuje. Ale znajomych się nie wybiera i jak ci nie pasują do nie wymażesz ![]() Ja np kiedyś dostałam od obcej kobiety opieprz za spodnie w zimie, ale wiesz ja przyciągam wariatów na ulicy ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.