|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464029]Festiwal pt. Kto ile razy może się owinąć w xxxxs uważam za rozpoczęty
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Tak, chyba że wokół kostki ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiście, relacje w rodzinach są najróżniejsze i nikt nie może powiedzieć że wszystko jest idealnie. Ale to co wyprawiają niektórzy próbujący grać ofiarę jest po prostu bardzo słabe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464075]Ech, na wizazu tylko ludzie z nadwaga moga pisac o takich problemach. Jak piszesz o chorej zanizonej rozmiarowce, to tak naprawde chcesz sie pochwalic przed swiatem swoja szczuploscia. To juz sie zaczyna robic smieszne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A jak piszę, że topię się w butach o rozmiarze 35, a kiedyś mogłam takie kupić np w ccc czy w Deichmanie, to nikt nie mówi, że chcę się pochwalić moimi małymi zgrabnymi stópkami... chlip chlip. |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą kiedyś czytałam zresztą że kobiety chętniej kupują w sklepach w których wchodzą w mniejsze rozmiary. Ja to widzę po Sinsay. Kiedyś kupowałam tam spodnie w M teraz wchodzę w S a wcale nie schudłam. Tyle że w Sinsay rozmiarówki zaczynają się od xxs. Wcześniej trzeba było byc wręcz wychudzonym żeby się w XS wcisnąć. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464015]To ja nie wiem xD ja mam na ogol rozmiar 34 albo 36, i znalezienie w sieciowce czegos przylegajacego graniczy z cudem, doslownie wszystko jest na mnie za duze. Tylko 2 albo 3XS jako tako jeszcze wyglada, jesli jest w ogole na stanie. Jestem szczupla, ale raczej nie filigranowa, a w S to bym sie mogla owinac. Dla mnie to po prostu dziwne, bo nie mam sylwetki w typie azjatyckim, gdzie rzeczywiscie moze byc w Polsce problem ze znalezieniem tak malych ubran, i wydaje mi sie, ze to wlasnie kwestia mody na oversize.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Rozumiem, tylko oversize nie polega jedynie na tym, że jest za duże. Jak ubranie jest za duze, to po prostu źle leży i na każdym będzie źle wyglądać. Mam jednak wrażenie, ze w tych młodzieżowych sklepach wszystko jest właśnie krótkie i obcisłe Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2023-01-11 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma chyba przecież drugiej takiej monarchii, w której członków rodziny krolewskiej traktuje się z taką estymą jak Royalsow. A co do Harry'ego to wiadomo, że żenada, ale...Mnie to na swój sposób śmieszy, bo kiedyś w końcu i w tej rodzinie musiała się pojawić taka "czarna owca" jak on, łamiąca zasady, protokoły i rodzinne tradycje. No i komu on może teraz zaszkodzić? Babcia, głowa rodziny nie żyje; matka też i to od wielu lat. Reszta jakoś sobie z tym poradzi. Niech lepiej się Andrzejem zajmą. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten typ, zdrowy jak koń. Wczoraj TŻ zapomniał i położył coś na pralce, po czym słyszę krzyk " o nie! co zrobiłeś? no co zrobiłeś?" chyba myślał że przemówi mu do rozsądku ![]() Cytat:
Bylam wczoraj na zakupach i poza jedną bawełnianą bluzką i stanikiem niic nie kupiłam, same szmaty poliestrowe w stylu lat 70tych, chciałąm bawełniane dresy i wszystko ma minimum 60% piliestru, no sorry ale nie będę latać z golarką albo kupować nowych co miesiąc żeby nie wyglądać w domu jak dziad. Wszędzie widać oszczędność na materiałach ale z drugiej strony jak tego dużo, całe sklepy tandety, gdzie to trafi potem... chociaż może polieter można wielkokrotnie przerobić? ![]()
![]() |
#2624 | |
Konto usunięte
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464029]Festiwal pt. Kto ile razy może się owinąć w xxxxs uważam za rozpoczęty
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Na razie rozpoczęłaś złośliwości. [1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464075]Ech, na wizazu tylko ludzie z nadwaga moga pisac o takich problemach. Jak piszesz o chorej zanizonej rozmiarowce, to tak naprawde chcesz sie pochwalic przed swiatem swoja szczuploscia. To juz sie zaczyna robic smieszne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W sumie zaczęło się od różnej rozmiarówki. Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- W jakimś sklepie widziałam reklamę, że produkt pochodzi z butelek z recyklingu. I może jestem dziwna, ale nie działa to na mnie zachęcająco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464286]
W jakimś sklepie widziałam reklamę, że produkt pochodzi z butelek z recyklingu. I może jestem dziwna, ale nie działa to na mnie zachęcająco.[/QUOTE] Na mnie potrafi działać. No ale zależy co jest produktem końcowym oczywiście. Byty/ciuchy sportowe z recyklingu przygarnę z radością, jakieś rzeczy użytku codziennego typu kratka do zmywaka, pudełka plastikowe, kosmetyki/chemię w opakowaniach ze i do 100% recykling itp. A swoją drogą nurtuje mnie, jak wiem ze taki adidas, czy koszulka/polar jest 100% ze sztucznego, to to można wrzucić zużyte do wora na smieci plastikowe ![]()
#2626 | |
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89464045]No tak właśnie myślę, bo XS w sinsay to jest mikro rozmiar, dzieci moich koleżanek takie noszą.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Sinsay ma strasznie pomieszane rozmiary, z jednej strony ich XS potrafi pasować wielkością na dziecko a z drugiej czasem trafiają im się ciuchy w rozmiarze S w które wchodzę bez problemu - a zdecydowanie bliżej mi do rozmiaru L w większości sklepów. Ja najczęściej już nie patrzę na metki, oceniam "na oko" a jak się okaże że coś jest za małe albo za duże to wtedy sprawdzam jakiego rozmiaru szukać. [1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464095]A czy to starsze rodzenstwo mialo jakies drugie polowki? Co one na to? Bo mnie by szlag trafil i bym powiedziala: krzyz na droge. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Większość miała lub ma, u tych którzy nadal mają kontakt z rodzeństwem powoduje to dużo kłótni, często rozstań. Za to ci którzy poszli na terapię i przepracowali temat to zazwyczaj zrobili to dzięki swoim partnerom, jak dotarło do nich że nie warto sobie niszczyć życia toksykiem. Tylko jedna osoba wciągnęła swojego męża w pomaganie siostrze, oboje siedzą w tym gnoju i się męczą bez sensu. Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja często widzę takie przed pępek. Nigdzie nie pisałam, że ktoś ma ich nie nosić, bo nie wypada tylko, że głównie widzę w tym nastolatki. Dorosłe kobiety bardzo rzadko, w moim otoczeniu też każdy narzeka, że albo mega krótkie albo workowate. Też jestem niska i szczupła, ale ja zdecydowanie bardziej wolę włożyć coś do spodni albo spódnicy z wysokim stanem niż nosić crop top. Przecież to się podciąga co chwilę i wszystko na wierzchu. W zimie dla mnie totalnie bezsensu. Do swetra z Twojego linka i tak bym musiała założyć coś pod spód, jakąś dłuższą koszulkę, którą mogłabym włożyć do spódnicy albo spodni. No i mi się to kojarzy z bolerkami modnymi 15 lat temu. Cytat:
Zgadzam się. Znam nawet osoby, które o tym szczerze mówią. To wynika też z tego, że dzieci są bardzo różne. Można mieć 3 i każde będzie zupełnie inne i będzie miało zupełnie inny charakter. Jak jedno jest kochane, pomocne, nie ma problemów z nauką, nie sprawia problemów wychowawczych, a drugie jest pyskate, problemowe, zawsze na nie, to miłość do tego drugiego jest zdecydowanie trudniejsza. [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89463654]Wszystko jest kwestią dopasowania. Jeśli jesteś niska i drobna wyglądasz w tego typu ubraniach ładnie. W moim przypadku 165 cm i 60 kg. wyglądam jak obeliks. Ogólnie mam meega problem z kupnem ubrań, chociaż uważam, że wymiarowo jestem przeciętna. Większość ubrań jest za mała w biuście i w pasie. Kupno sukienki to wyższa szkoła jazdy, tak samo spodni. W pasie ok - za duże w tyłku itp. Odnośnie mody nastolatek - jeśli widzę bluzkę w rozmiarze XL ( i większej nie ma w tym modelu) i ona jest dla mnie za mała to mam wrażenie, że jestem na dziale dziecięcym/ młodzieżowym. Nie chodzi o jakąkolwiek interpretacje kto powinien w czym chodzić. Nic takiego tutaj nie padło. Statystycznie inaczej wygląda figura 15 latki, a 30 letniej kobiety.[/QUOTE] Też mam problem z cuchami w biuście, a nie ma wcale jakiegoś wielkiego. Czasem ma wrażenie, że niektóre rzeczy są szyte bez uwzględnienia tego, że kobieta ma biust ![]() Cytat:
To prawda, wszędzie jest inaczej co utrudnia zakupy przez internet, bo jak noszę S to zwykle muszę wziąć jeszcze XS i M, bo może będzie zawyżone, a może zaniżone ![]() [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89463867]To też fakt. Dlatego na vinted mam takie wtf jak ktoś nie chce podać wymiarów, bo jest rozmiar. [/QUOTE] Też mnie to wkurza. I tłumaczenie 'przecież sprzedaję za 15 zł, za tyle to nie chce mi się mierzyć'. No spoko, tylko jak nawet za darmo bym nie chciała jak ma być za małe albo za duże i i tak tego nie założę. Byłam ostatnio w Sinsay i patrzyłam na jeansy i właśnie się zastanawiałam dla kogo są XXS i XS, bo wyglądały jak na krasnoludka, a nie na dorosłą osobę. Sądząc po tym, że były tylko takie rozmiary i żadnych większych obstawiam, że większe się sprzedały, a zostało to czego nikt nie chce kupić.
![]() |
#2628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
BAN stały
|
Nie znam zbyt wielu osób, które po 30 - tce chodzą w bluzkach odsłaniających brzuch
![]() W sumie to nie wiem czy znam chociaż jedną ![]() To nie jest krytyka, tak po prostu jest. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię crop topy, noszę, ale raczej w ramach jakiegoś zaplanowanego outfitu na imprezę niż tak o, żeby wyjść do pracy. A mam prawie 30 lat
![]() Ale tak jak mówię jak chce kupić cropt top, to chce kupić crop top, al jak chce kupić normalna bluzkę czy bluze to ma mieć normalna długość. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie takie bluzki, które maja krótszy przód i może być czasem trochę widać brzucha, z fajnie dopasowaną resztą to uważam super to wyglada xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zadomowienie
|
To ja płaszcze lubię z Mango. Taliowane i zawsze jakoś dobrze na mnie leżą (mam zimowy i trencz). Tyle że ja mam 170 cm i noszę xs/s więc największy problem to przykrotkie rękawy w płaszczach właśnie
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89464341]Ja bym tak chodziła, ale mam za duży brzuch
![]() Oj tam. Właśnie to w Polsce mnie smuci, że widzisz chciałabyś, ale nie założysz, bo się będziesz źle czuć czy cos. W UK kobiety mają przeważnie takie rzeczy w pompie, nie zliczę ile widziałam tam codziennie latem wyeksponowanych brzuszków, zero wstydu, zero poczucia, że nie powinny. Super to jest; ale rozumiem jednocześnie jak najbardziej o co Ci chodzi, jestem w końcu Polką i takową mam też mentalność, również nie umiałabym się przełamać - na pewno będąc w Polsce.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Mnie się crop topy podobają na szczupłych dziewczynach, jak ktoś ma nadwagę/otyłość i duży brzuch, to już niekoniecznie. Sama bym nie założyła, bo mam duży brzuch i nie podobałoby mi się jak to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukałam zwykłej czarnej koszulki z długim rękawem. Wszędzie albo crop top, albo body, albo mega sztuczne. Znalazłam coś w Mohito, niby bawełna, ale jakaś taka nieprzyjemna. W końcu kupiłam w jakiś osiedlowym sklepiku z bielizną. Cytat:
Ja też tak robię, tylko najgorzej jak przez internet zamawiam. [1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89464321]Moze te jeansy sa po prostu bardzo rozciagliwe. Ja spodnie nosze w rozmiarze S, czasem M - i przyszly mi takie jedne, S-ka, ze jak je zobaczylam, to myslalam, ze ktos sie pomylil i zapakowal mi produkt dla dziecka, ewentualnie ze nie ogarnelam i kupilam chinska S-ke. Ale przymierzylam i wcisnelam sie, nie powiem, by byly to najwygodniejsze spodnie na swiecie, ale jak bym na gwalt potrzebowala zalozyc cos w tym stylu, to bym sie przemeczyla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No ale jeans nawet ze stretchem aż tak Ci się nie rozciągnie. Wcisnąć może i się można, ale ja nie kupuję niewygodnych ciuchów, bo dla mnie to bezsensu. Cytat:
Ale co jest smutnego w tym, że ktoś się źle w czymś czuje? Ja uważam, że ciuchy są dla mnie, a nie na odwrót i wolę te w których wyglądam lepiej niż gorzej, bo właśnie w takich dobrze się czuje. Każdy jest inny, ma inną budowę i nie każdemu pasuje ten sam fason czy kolor. I nie powiedziałabym, że u nas jest taka mentalność. Dużo ludzi chodzi jak im się podoba i jak się dobrze w tym czują to luz.
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że to że teraz większość rzeczy jest dostępnych w dużych rozmiarach nie znaczy, że należy z tego korzystać ![]() Jest taki wybór odzieży, że można bez problemu ubrać się dobrze w każdym rozmiarze. Oczywiście każdy nosi to w czym się dobrze czuje i generalnie to nic nikomu do tego, ale ja mam takie właśnie odczucia widząc osobę "plus size" w czymś baaaardzo krótkim, albo obcisłym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.