Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-09, 19:07   #31
nestka
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić?

ja bym na głowie stanęła, żeby coś znależć i nie zostałabym z nim przez te dwa miesiące.. jeśli ma zatęsknić to tylko przy Twojej silnej postawie, pokaz mu, że wcale nie jesteś od niego tak zależna jak mu się wydaje.. nie wierze, żeby nigdzie nie było wolnego pokoju..
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 19:41   #32
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
ja bym na głowie stanęła, żeby coś znależć i nie zostałabym z nim przez te dwa miesiące.. jeśli ma zatęsknić to tylko przy Twojej silnej postawie, pokaz mu, że wcale nie jesteś od niego tak zależna jak mu się wydaje.. nie wierze, żeby nigdzie nie było wolnego pokoju..
Dokładnie, nie zostawaj z nim koleś ewidentnie spodziewał się płaksy-przepraszajki ale sie okazało że nagle nie teraz on zrobi wszystko by Cię znowu do tej pozycji sprowadzić bo co to za powiedzenie znajomym że "tymczasowy odpoczynek"?? No tak, awaryjna furtka (czyli czekająca Ty ) mu się zamyka, trzeba łapać a na wesele nie idź bądź silna, tylko tak możesz pokonać w nim egoistę!

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 20:22   #33
Finnuala
Przyczajenie

U mnie nie tak łatwo coś znaleść Same mieszkania na sprzedaż A na kupno mnie niestety nie stac:/ Będę oczywiście cały czas szukać,ale to zajmie mi troszke czasu niż tydzień. Super by było, jakbym się wyniosła do wesela i na nie nie szła. Ale jak nic nie znajde .... Wiem, że macie rację, ale jak sie jest w środku tego wszystkiego to nie tak łatwo powiedzieć :nie idę. Chyba łatwiej by mi było, gdyby i do mnie był opryskliwy i hamski, a on nie, jest miły i słodki. Dziś mi nadksakuje jak niewiem. Herbatkę robi, przynosi, lekarstwa bo się przeziębiam. Dwulicowość? Co miesiąc musze jeździć do lekarza - wozi mnie. Nie jest chyba aż taki zły??? Motam się
Finnuala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 20:23   #34
Finnuala
Przyczajenie

U mnie nie tak łatwo coś znaleść Same mieszkania na sprzedaż A na kupno mnie niestety nie stac:/ Będę oczywiście cały czas szukać,ale to zajmie mi troszke czasu niż tydzień. Super by było, jakbym się wyniosła do wesela i na nie nie szła. Ale jak nic nie znajde .... Wiem, że macie rację, ale jak sie jest w środku tego wszystkiego to nie tak łatwo powiedzieć :nie idę. Chyba łatwiej by mi było, gdyby i do mnie był opryskliwy i hamski, a on nie, jest miły i słodki. Dziś mi nadksakuje jak niewiem. Herbatkę robi, przynosi, lekarstwa bo się przeziębiam. Dwulicowość? Co miesiąc musze jeździć do lekarza - wozi mnie. Nie jest chyba aż taki zły??? Motam się
Stary 2008-09-09, 20:51   #35
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finnuala Pokaż wiadomość
Właśnie jestem po dzwonieniu w sprawie mieszkan i lipa Jedno wolne mieszkanie bedzie ale dopiero za dwa miesiące. Siedział przy mnie jak rozmawiałam i chyba jest w szoku, że tak szybko zaczęłam działać. Zapytałam czy da radę jeszcze ze mną wytzymać te dwa miesiące. Powiedział, że jak ciagniemy to pół roku to dwa miesiące nie zrobią różnicy. I w ogóle chodzi za mna i mówi,że jakas inna jestem.....<?>
Z ciekawości zadałam mu tez pytanie, co powie wszystkim gdy sie wyprowadzę. Odpowiedział,że to nasza sprawa co sie stało i że nikomu sie nie będzie tłumaczył....... i że postanowliliśmy na jakis czas zamieszkać osobno......
Nie wiem jeszcze co z tym weselem....głupie to będzie sla mnie siedzieć u niego w mieszkaniu w czasi gdy on bęzie na imprezie........ Chcialabym w ogóle wyjść z nim - po raz ostatni.
bardzo źle zrobiłaś tak mówiąc.. wytrzymać ? bierzesz winę na siebie ?
ciągniemy pół roku ? pan litościwy..
mieszkacie w kawalerce ? czy masz teraz swój pokój, czy nadal śpicie w jednym łóżku?
wiesz jeśli on chce przerwy to niewykluczone, że przez te dwa miesiące będzie chciał się z kimś spotkać myślisz, że bedzie myślał "ona siedzi u mnie w mieszkaniu, głupio mi ?" pomyśl trochę o sobie, inaczej będzie coraz gorzej..
Stary 2008-09-09, 21:45   #36
allinoe
Przyczajenie

Współczuje sytuacji.. ale wyszło szydło z worka, facet ewidentnie chce zaszaleć a Ty jestes dla niego tą "kulą u nogi". Szkoda tylko, że nie możesz wystawić mu walizek za drzwi. Najlepiej byłoby poszukać choćby pokoju i szybko się wyprowadzić, może taki szok by na niego zadziałał, ale osobiście wątpię. On będzie wiecznie się zastanawiał czy to miłość czy przyzwyczajenie, będzie Cię zwodził a po jakimś czasie stwierdzi najprawdopodobniej że to jednak nie to. Nie bądz na każde jego zawołanie, jeśli zdecydujesz pozostać się w tym mieście to zorganizuj sobie czas wolny, zapisz się na jakiś kurs itp by nie siedzieć w czterech ścianach i nie rozmyślać.. z czasem zobaczysz że mozna jednak uśmiechać się bez niego u boku. Powodzenia
allinoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 21:46   #37
dzolls
Zakorzenienie

teraz już nic odkrywczego napisac się nie da, widać, że on Tobą manipuluje-doskonale wykorzystuje to, ze go kochasz. Teraz odstawia takie numery z wyprowadzaniem się po cichu itepe. Jesli nie uda mu się to co zrobi podczas Twojej nieobecności i wykorzysta wczesniej wspomnianą furtkę-Ciebie, to potem moze być tlyko gorzej, bo jakbyście kiedyś zostali małżeństwem-to pewnie by Cię na boki zdradzał, bo żyłby ze świadomością, że jest całkowicie bezkarny wobec Twojej miłości. Teraz chce CIę udobruchać, żebyście pewnie się w złości nie rozchodzili i zostawili tą nieszczesną furtkę. Musisz być dzielna, twarda i dac mu nauczkę-albo się zmieni albo szkoda czasu na takiego egoistę. Mocno trzymam kciuki, żebyś była silna i poradziła sobie z odcięciem mu pępowiny

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 21:56   #38
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jestem po dzwonieniu w sprawie mieszkan i lipa Jedno wolne mieszkanie bedzie ale dopiero za dwa miesiące. Siedział przy mnie jak rozmawiałam i chyba jest w szoku, że tak szybko zaczęłam działać. Zapytałam czy da radę jeszcze ze mną wytzymać te dwa miesiące. Powiedział, że jak ciagniemy to pół roku to dwa miesiące nie zrobią różnicy. I w ogóle chodzi za mna i mówi,że jakas inna jestem.....<?>
Z ciekawości zadałam mu tez pytanie, co powie wszystkim gdy sie wyprowadzę. Odpowiedział,że to nasza sprawa co sie stało i że nikomu sie nie będzie tłumaczył....... i że postanowliliśmy na jakis czas zamieszkać osobno......
Nie wiem jeszcze co z tym weselem....głupie to będzie sla mnie siedzieć u niego w mieszkaniu w czasi gdy on bęzie na imprezie........ Chcialabym w ogóle wyjść z nim - po raz ostatni.

sory, ale straszne masz podejscie, dajesz sie tak traktowac.
dziwisz sie, ze jest milszy? w koncu nie ma wszystkiego na tacy i moze stac go na lepszy gest

a to co piszesz o pojciu na wesele to juz w ogole

ja odnosze wrazenie, ze Ty tak szukasz bo szukasz, jakbys sama siebie chciala przekonac, ze trzeba by sie wyprowadzic. Nie ma w Tobie takiej hmm chyba szacunku do siebie

sory, ale musialam to napisac

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 07:48   #39
Finnuala
Przyczajenie

Inaczej myslę i robię jak jestem sama, a inaczej jak on jest obok.
Dzis powiedziałam wszystko jego siostrze... Nie spodziewałam sie po niej takiej reakcji....... Popłakała się strasznie, rzuciła mi się w ramiona, mówiąc, że nie chce żebym się wyprowadzała, ponieważ mnie kocha, jestem jej przyjaciółką......Że jej tępy i głupi brat sam nei wie co robi Tak mi ciężko.

Zapytałam się Pana X co będzie mówił znajomym jak się rozstaniemy....Powiedział , że powie im , że to nasza sprawa, a nie ich, i że na nikogo nie będzie zrzucał winy..........

Na to, ze nie idę z Nim na wesele powiedział, że sam też nie pojdzie.........

****a mać : ( Jak ja mam mamie powiedzieć, że Pan X wcale nie jest taki idealny jak ona myśli........... Przeciez jej do siebie na nowe mieszkanie nie zaproszę już po fakcie.....I powiem: Suprise !!!!!!!!!!!
Stary 2008-09-10, 08:34   #40
nestka
Raczkowanie

pamiętaj, że tworzysz związek z nim a nie z jego siostrą, a mamie powiedz prawdę, że powiedział, że chce rozstać się "na jakiś czas" i musisz szukać czegoś dla siebie.. każda rozsądna mamaw takiej sytuacji powinna zrozumieć i być dla Ciebie oporem. Trzymaj się i się nie dawaj!
Stary 2008-09-10, 09:15   #41
Finnuala
Przyczajenie

Zwierzyłam się koleżance z pracy, ta od razu uruchomiła swoje konatakty, ze tak powiem i dowiedziała sie o dwóch mieszkaniach do wynajcia. Jedno to kawalerka, tylko , że droga - 500,00zł miesięcznie. Druga to mieszkanie tuz obok jej domu - na ten temat ma byc wszystko jasne po południu.........

Jak by się udało jak najszybciej ......... mogłabym zacząć wszystko od nowa.............

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 09:30   #42
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Rozstanie po wspólnum mieszkaniu razem - jak sobie poradzić? Co robić?

Szukanie oparcia w siostrze faceta, z którym się rozstajesz właśnie nie jest dobre, bo naturalnie ona by chciała abyście byli ciągle razem - ciebie lubi, a on jest jej bratem. Taka osoba niczego obiektywnego ci nie doradzi.

Musisz wziąć się za siebie. Facet z którym byłaś delikatnie mówiąc okazał się dupkiem, który całą winę będzie zwalać na ciebie, nawet jeśli mówi, że nie będzie. To co pomyśli, poczuje jego rodzina - tym się nie przejmuj, i tak nie masz wpływu na to co ludzie robią czy myślą, więc szkoda czasu na rozmyślanie nad tym.

Co do tego ślubu - niech idzie sam, niech idzie z kim chce, to jego problem. Niby dlaczego ty masz tam iść i udawać, że wszystko jest okej, skoro nic nie jest okej? Jak najszybciej się przeprowadź i zacznij trzeźwo oceniać sytuację. Być może on się zmieni, w co wątpię, ale jeśli tak, wtedy można porozmawiać o ewentualnej wspólnej przyszłości. I nie daj sobą manipulować, wpędzać się w poczucie winy i odpowiedzialności za to, że wam nie wyszło.
Stary 2008-09-10, 09:36   #43
nestka
Raczkowanie

widzisz zawsze są jakieś wyjścia, jestes silna i wyjątkowa pamiętaj o tym. Możesz iść na zakupy i kupić coś fajnego, taka drobna przyjemność dla siebie.. a on może będzie się zastanawiał dlaczego Ciebie nie ma? jeśli chcesz, to podaj maila swojego mi na priv to podeślę Ci ksiażkę do poczytania " dlaczego mężczyźni kochają zołzy" mi ona otworzyła oczy na wiele spraw i pomogła
Stary 2008-09-11, 08:17   #44
Finnuala
Przyczajenie

Dostałam jakiegoś powera i patrzę już w przyszłość normalnie. Wczoraj po pracy pojechałam z koleżanką na zakupy. Wtedy zadzwonił PAN x z pytaniem gdzie jestem, ponieważ zrobił mi obiad i deserem i wszystko czeka ciepłe na stole.......nIEZŁE CO?
Wróciłam do domu, zaczął mi nadskakiwać, a potem siedział jakiś taki smutny.....Potem powiedział, że mu smutno....... W nocy ja śpię po jednej stronie łóżka, on po drugiej ale jak tylko zasnę zaczyna się przysuwać i mnie przytula....dziś w nocy wyjątkowo mocno..........W takich momentach boli serduszko , że to się wszystko kończy. Zaczęłam mu też opowiadać o mieszkaniu, że mam kilka mieszkań na oku. Powiedział, że wyglądam tak jakby mnie to cieszyło. Odpowiedziałam, że owszem, że się cieszę i że może nie będzie tak źle jak myślałam. Był smutny.
jEGO sis mówi, że on już zaczyna odczuwać mój brak, a jak jeszcze się wyniosę i zabiorę wszystkie swoje rzeczy to już w ogóle.
Och, jeszcze jestem rozdarta bo jak on taki siedzi osowiały to mam ochotę go przytulić i z nim być. Ale jak sobie przypomnę, co mi mówił to zaczynam się w****iać i dochodzę do pionu.

Nie pójdę chyba na to wesele. Nie, nie, nie..... Ale on powiedział, że sam tez nie pójdzie..... I kuźwa będziemy sami siedzieć w domu jak reszta na weselu będzie?

NESTKA bardzo dziękuję za książkę. Popełniłam praktycznie wszystkie błędy tam opisane.....sekretne karteczki wsuwane do teczki, tort w kształcie serca na walentynki.....

Czy mam się stac tytułową zołza i dzieki temu go jeszcze odzyskam? Czy zacząć zyc na nowo?
Stary 2008-09-11, 09:38   #45
Kotzielony
Raczkowanie

Ciesze się , że wszytsko Tobie sie układa .
Wydaje mi się,że pewne sprawy otworzą mu oczy i prawodpodobnie doceni to jaka bylas dla niego.
Silna kobieta jest zawsze wyzwaniem dla mezczyzny. on sie przestraszyl. myslal ze bedziesz plakac , ze bedziesz prosic, a tu nagle... szukasz mieszkania, jestes dzielna. on jest w szoku, nei wie co sie dzieje, zastanawia sie , czy Ty sie cieszysz z tego rozstania?
wydaje mi sie cokolwiek sie nie stanie będzie tylko lepiej.
ale na wesele nie idz. on nie pojdzie sam, bo nie chce słuchac pytań w rodzinie dlaczego nie ma Ciebie... nie przejmuj się tym. powiedz , że to jego już sprawa.
jestes bardzo dzielna. podziwiam

...z filmu " Niemoralna Propozycja
Kotzielony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 12:08   #46
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
I kuźwa będziemy sami siedzieć w domu jak reszta na weselu będzie?
wyjdz gdzies z kolezankami tego wieczoru

zakorzenienie
Stary 2008-09-11, 13:16   #47
lunita
Raczkowanie

bylam w podobnej sytuacji .
Zwykle bylam taka zolza w zwiazku ale z tym TZtem jakos bylam taka slodka panna zgadzajaca sie na wszystko nie wiem co mi wtedy odbilo. ( nie mieszkalismy wtedy razem)

Bylam dosyc dlugo z TZtem w koncu on powiedzial ze potrzebuje przerwy i ze oczywiscie nadal bedziemy sie przyjaznic itd powiedzial ok bez lez bez niczego . za tydzien ****a patrze jak idzie z jakas lafirynda po ulicy i to za reke!!!!!! o sobie mysle ty dewocie jeden i wolam go XXXXXXXx co Ty robisz? a on zgacha podszedl do mnie i ze przeprosil ze mi robil nadzieje itd no to ja znowu jak tak ostatnia ciucma mowie mu: ze mimo wszystko zycze mu szczescia bo zasluguje on na to. no i kazalam mu isc, poszedl ... ale juz nie trzymal jej za reke no ale nic na gg mnie przeprosil za ta sytuacje i ze teraz calkiem o mnie inaczej mysli itd. no to ja mowie ok . no i on ze musi przemyslec itd a ja mowie ok dla mnie juz wszystko i tak jest jasne. No i potem zaczely sie aluzje zeby sie spotkac , ktore ja olewalam, az w koncu poszlam na piwo ze znajomymi i on sam z siebie sie o nim dowiedzial (mielismy wspolnych znajomych) no i oczywiscie go tam olewalam no ale jakos po tym zlamalm sie i wrocilismy do siebie. Bylo wszystko fajnie i w porzadku znowu do czasu az sie nacieszyl i znowu swoje *******y zaczal gadac no to znowu zaczelismy sie ze soba tylko przyjaznic chociaz to bylo zle bo co na niego spojrzalam to chcialam sie przytulic itd i nie zawsze wytrzymywalam. Stan w ktorym bylismy przyjaciolmi byl za dlugi tzz ciagle sie wachal czy byc ze mna czy nie no to ja nagle z calej sily stalam sie dla niego tak jak kolega zaczelam mu mowic zeby sobie wyrwal laske jakas czy cos, na dyskotece mu mowilam ze jakas laske przy barze zaprosil do tanca. Zwierzyl sie naszej znajomej ze jestem inna niz wczesniej. No i w koncu poznalam faceta fajny byl no i zaczelam XXXowi mowic ze poznalam fajnego faceta itd no i on mowil ze super itd ale jak zobaczyl ze naprawde kogos poznalam to nagle zaczal mowic ze on by chcial ze mna zamieszkac i zareczyc itd Tyle ze wtedy to ja juz zaczynalam nowe zycie i dzieki Bogu z moim obecnym TZtem z ktorym jestem szczesliwa

Co do wesela nie idz bo bedzie Ci bardzo ciezko wytrzymac na tym weselu, beda tance przytulanki , zlamiesz sie albo jemu dasz satysfakcje. nie daj sie jestes wiecej warta od niego.

Co do rodziny TZta to jego rodzina to jego rodzina a nie Twoja. Mojego eks TZta rodzina mnie tez lubila ale oni to nie on

Podsumuwujac wyprowadz sie niech zobaczy ze bez nigo tez dajesz sobie rade, a na wesele nie idz i niech on cie na litosc nie bierze ze on nie pojdzie na wesele bo to jego sprawa
Glowa do gory ja zle zrobilam ze wrocilam do tamtego TZta ale takie rzeczy ucza rozumu na ewentualny drugi raz

Dietujemy:

64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57
lunita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 13:39   #48
nestka
Raczkowanie

z obsrewacji wiem, że często takie " rozstańmy się na jakiś czas" jest taką delikatniejszą formą " chcę się rozstać" ale zostawiającą pewną asekurację, furtkę powrotną z wygodnictwa.. i chyba jedynym sposobem jest się poprostu rozstać, wyprowadzić, zerwać kontakt, zająć się sobą.. tylko wtedy facet może zobaczyć, że nie ma furtki, zobaczyc jak to jest gdy kogoś zabraknie i zatesknić.. a wtedy trzeba podjąć poważną decyzję albo w tą albo w tamtą, ale to tylko teoria..
Stary 2008-09-11, 13:50   #49
koKOro
Zakorzenienie

może z jego strony to zwykłe przyzwyczajenie i czuje, ze traci jakiś "element" swojeg życia. Nie koniecznie muszą jego gesty oznaczać, że Cię kocha i chce z Tobą być. Gdybyście cos zaczeli pewnie sytuacja wrocila by do tej niedawnej. Poza tym mam wrazenie, ze Ty chcialabys pasc mu w ramiona za ten cieply obiad itp. a to jest jakis tam gest, ale nie jest to wielkie poswiecenie z jego strony, ani wielka wylewnosc. Nie rezygnuj ze swoich planow, na wesele nie idz, nie siedz z nim w domu itp. dopiero jak sie od tego uwolnisz bedziesz mogla obiektywnie osadzic co czulas, jak bylo itp.

zakorzenienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 14:10   #50
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam jakiegoś powera i patrzę już w przyszłość normalnie. Wczoraj po pracy pojechałam z koleżanką na zakupy. Wtedy zadzwonił PAN x z pytaniem gdzie jestem, ponieważ zrobił mi obiad i deserem i wszystko czeka ciepłe na stole.......nIEZŁE CO?
Wróciłam do domu, zaczął mi nadskakiwać, a potem siedział jakiś taki smutny.....Potem powiedział, że mu smutno....... W nocy ja śpię po jednej stronie łóżka, on po drugiej ale jak tylko zasnę zaczyna się przysuwać i mnie przytula....dziś w nocy wyjątkowo mocno..........W takich momentach boli serduszko , że to się wszystko kończy. Zaczęłam mu też opowiadać o mieszkaniu, że mam kilka mieszkań na oku. Powiedział, że wyglądam tak jakby mnie to cieszyło. Odpowiedziałam, że owszem, że się cieszę i że może nie będzie tak źle jak myślałam. Był smutny.
jEGO sis mówi, że on już zaczyna odczuwać mój brak, a jak jeszcze się wyniosę i zabiorę wszystkie swoje rzeczy to już w ogóle.
Och, jeszcze jestem rozdarta bo jak on taki siedzi osowiały to mam ochotę go przytulić i z nim być. Ale jak sobie przypomnę, co mi mówił to zaczynam się w****iać i dochodzę do pionu.

Nie pójdę chyba na to wesele. Nie, nie, nie..... Ale on powiedział, że sam tez nie pójdzie..... I kuźwa będziemy sami siedzieć w domu jak reszta na weselu będzie?

Czy mam się stac tytułową zołza i dzieki temu go jeszcze odzyskam? Czy zacząć zyc na nowo?

Kochana! Ty już jesteś bliżej niż dalej nowego, lepszego życia, teraz tlyko utrzymać tą tendencję i będzie świetnie! Chłopak widać zaczyna panikować, bo widzi, że mu się wymykasz. Z wesela zrezygnuj, będzie jeszcze takich wiele, za to w lepszym towarzystwie Widać, że robisz sie coraz odporniejsza na jego manipulacje, chłopak widzi, jaką wartościową kobietę traci. Tak trzymać!

curl it, baby!
Stary 2008-09-22, 10:55   #51
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Dziewczyny - zrobiłam to.
Ale od początku dobrze?
W sobotę pojechałam z samego rana do rodziców. Chciałam im powiedzieć o mojej sytuacji i poradzić się co mam robić. Jak się dowiedzili byli w szoku. . . Mama od razu zapytała się czy któraś z kolezanek by mnie na kilka dni do siebie nie wzięła bo szkoda z pracy odchodzić. Zadzwoniłam do koleżanki, która wspomniała , że mogę się do niej wprowadzić. Zgodziła się. W ten sam dzień pojechałam z rodzicami do mieszkania chłopaka. Był w szoku..... Zaczełam się pakować, a on.... płakał w kuchni, ale nie powiedzial" ZOSTAŃ "... Nawet spakował mi kosmetyki w łazience... Jak zostalismy sami to płakał. całował mnie....ale nie powiedział zostań......
Potem pojechalysmy do koleżanki. Rozpakowałam się, rodzice pojechali ... oczywiście nie było łatwo. Mama plakała, że tyle czasu nosiłam to w sobie i nic jej nie powiedzialam, że on mnie nie blagał przy przeprowadzce żebym została, że m ie nie przepraszał.....
Zostałam z kolezanka , rodzice pojechali. . . Poźno przyszedł sms od niego. Ze placze, ze jest mu smutno, że załuje.
Wczoraj do mnie zadzwonił. Czy jestem w domu. Odpowiedziałam, że jestem. Poprosił, żebym zeszła przed dom... ale ja nie byłam u rodziców tylko u koleżanki meszkam ale on o tym nie wie. Powiedziałam, że jestem u kumpeli i wróce późno. Powiedział, że chce, żedbym wróciłs z nim do domu, że mnie kocha !!!!!!!!!!!! <usłyszaam to od niego pierwszy raz od roku!!!> że mieszkanie posprzatał ale to tylko 4 sciany a nie dom jak mnie w nim nie ma. Kazałam mu wracać do domu.
Potem przez cały dzien dostawałam smsy w tym samym stylu, czy się spotkamy, czy dam mu szanse. POwiedziałam , że szansę może dostac ale nie teraz tylko np za mesiac jesli wtedy tez tak będzie mówił.
Dzisdo firmy do mojego biura przyszedł goniec z bukietem róz....... Jego siostra mi pisała, ze była u niego i że jest totalnie załamany. Że siedzi i placze.
Koleżanka mi powiedziała, że jak chcę to moga mnie z powrotem do niego zawieź ale juz drugi raz, jak za tydzień do nich zadzwonie ze znowu jest źle to już mi nie pomogą....Mama kategorycznie mi zabronila teraz wracać. Ojciec powiedział, że jak wynajmę mieszkanie i on będzie dalej chciał to może do mnie zajezdzac ale na moich warunkach. Boje się, że jego słowa sa tylko pod wpływem wzurzenia i tego wszystkiego co się stało. Że nie są szczere. Wydaje mi się, że teraz tylko oświadczyny z jego strony mogłyby coś zmienić. Bo na powrót i dalsze zycie na kocia łapę się nie zgodzę.

Och, tak mi smutno.....a;e taki krok zrobilam, że sama jestem w szoku.....
Stary 2008-09-22, 10:57   #52
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

I nie będę się już ukrywac pod innym nickiem........ Wszystko jest juz jasne a ja zaczynam nowe zycie.
Stary 2008-09-22, 11:35   #53
Elfir
Zakorzenienie

I dobrze!
Bądz samodzielna. A on, jak mu zależy na Tobie niech to okaże jak dorosły mężczyzna, a nie jak jakaś płaksa.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 11:39   #54
koKOro
Zakorzenienie

fajnie czytać, że można znaleźć w sobie tyle siły i odwagi słusznie postąpiłaś. Jeśli chodzi o dylemat czy on teraz tak tylko mówi itp. to w Twojej wypowiedzi znalazłam bardzo mądre zdanie, którego powinnaś się trzymać " POwiedziałam , że szansę może dostac ale nie teraz tylko np za mesiac jesli wtedy tez tak będzie mówił."
Niech emocje opadną, niech ten pusty dom przestanie go straszyć i niech pomyśli nad swoimi uczuciami, planami. Na razie są emocje i działa pod ich wpływem, także nie oznacza to jego wielkiej przemiany. Nie zmarnuj swojego kroku w przód, nie spiesz się! Pomyśl teraz o sobie, a nie o Was. Słuchaj tych co stoją z boku. Jak Twój TŻ będzie chciał to zrobi wszystko i nie powinnaś się obawiać, że z czasem nie będzie chciał i przez to należy korzystać z chwili. Zrobisz sobie tylko krzywdę. Daj czasowi czas.
Może się okazać po czasie, że przejrzysz jeszcze bardziej na oczy.
Także spokojnie, bez pośpiechu. A do Jego domu na pewno nie wracaj. Szukaj czegoś do wynajęcia!

3maj sie dzielna babeczko

zakorzenienie
Stary 2008-09-22, 20:27   #55
dzolls
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem. Udało Ci się zebrać siły, porozumieć z rozsądkiem. Podziwiam, że mimo wszystko udało CI się zebrać w sobie. Jak przedmówczyni napisała-bije od Ciebie siłą i odwagą. Brawo

Powodzenia na NOWEJ drodze życia!

curl it, baby!
Stary 2008-09-22, 23:58   #56
fresia
Rozeznanie

dobrze zrobilas chyba najlepiej jak moglaś, Twoj TŻ przypomina mi mojego ex zerwal ze mna mowiac ze nie wie czy mnie kocha, ze chcialby poczuc znow te motyle w brzuchu, ze to juz nie jest to samo jak na poczatku, ze on nie chce mi dawac jakichs obietnic ze moze bysmy odpoczeli od siebie, ze to dla niego za duzo, ze nie chce sie wiazac. Bylismy razem 4,5 roku i ja nigdy nie mowilam mu jakos specjalnie ze chce za niego wyjsc czy cos, owszem chcialam ale za jakies 5-6 lat najwczesniej, pamietam jak to bolalo, czulam sie jak idiotka nie wiedzialam co robic, po jakims czasie ok 1,5 miesiaca spotkalismy sie plakal, zarzekal sie ze mnie kocha ze jestem miloscia zycia, ze jakbym wrocila to na pewno bysmy byli razem juz zawsze, NIE WRÓCIŁAM rok wczesniej wywinal mi podobny numer, tez nie wiedzial czego chce, wtedy wrocilam ale za drugim razem juz nie. Trudno bylo mi sie rozstac z jego rodzina ze znajomymi, bo swoich odstawilam na bok i nie mialam zadnych znajomych oprocz jego znajomych od paru lat, bylo trudno ale bylo warto. Nigdy wiecej nie zwiaze sie z facetem ktory nie wie czego chce, ktory nie jest odpowiedzialny, ktory jednego dnia zrywa drugiego placze ze zle zrobil, nie jestem zabawka, facet to ma byc facet, bo kiedys jak bedziesz zona to co wtedy, powie Ci ze jednak mu sie odwidzialo i zostaniesz sama z dziecmi?, jestem teraz szczesliwa z kims wyjatkowym, czuje ze jestem z kims naprawde silnym, kims kto nie zaskoczy mnie i z dnia na dzien nie powie ze mu sie odwidzialo, ale bedzie chcial naprawic jesli cos bedzie zle miedzy nami. Jesli naprawde kochasz swojego bylego wez go na przetrzymanie, jesli po pewnym czasie bedzie o Ciebie nadal walczyl byc moze nauczy sie ze ma przy sobie skarb i zrozumie czego chce, jesli bedzie Cie prosil o reke zapytaj tylko czy robi to bo Cie kocha i chce z Toba byc czy tylko zeby Cie odzyskac bo to ost deska ratunku. pokazalas mu swoja wartosc brawo
fresia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 13:29   #57
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Tak strasznie mi ciężko na serduszku.
X. wysyła mi smsy, maile, nawet kartki drogą tradycyjną - pocztową. To ostatnie na adres moich rodzicow. Codziennie wieczorem przychodzi mi sms na dobranoc, a rano na dzien dobry. Mam ochotę do niego wrócić... Koleżanki powiedziały mi , że jak chcę to mi pomoga się ponownie przeprowadzić ale jak za miesiąc będę plakała to mi juz nie pomoga. Mama mi napisała, że zabrania mi do niego wracać. Że mi nie pozwoli. Jak myślicie? Będzie tu dla nas jeszcze jakaś szansa? Tak bardzo bym chciała.....Nie wiem co mam robić. Dziś będę obdzwoniać ogłoszenia z gazety za wynajęciem mieszkania. Może sie uda. Będę szukac w sąsiedniej miejscowości.

Nikt nie powiedział, że będzie łatwo ale .....
Stary 2008-09-24, 14:02   #58
Elfir
Zakorzenienie

Bądz silna.
POMYŚL!
Jeszcze kilka dni temu oczekiwał, ze się wyprowadzisz. Nie powiedział "zostan, przepraszam". Dlaczego? Zmienił się w ciągu 24 h godzin? W tak krótkim czasie sobie coś przemyślał? Nie.
Jest jakiś powód dla którego jestes mu potrzebna - moze do ostawienia cyrku na zbliżającym się weselu? Głupio byłoby przybyć samemu? Może nie ma kto mu ugotować obiadu i wyprać skarpetek? Nie wiem. Ale w zmianę nagła nie wierzę, bo o konieczności twojej wyprowadzki wiedział od początku i miał sporo czasu na przemyślenia zanim znalazłaś pomoc u koleżanki. Obudził się w ostatniej chwili, jak się okazało , ze nie jest dla ciebie niezastapionym bóstwem?

Jesli ci na nim zależy - na razie korespondujcie. Odpisz mu po prostu że to, że się wyprowadziłaś było spowodowane JEGO DOROSŁĄ i SAMODZIELNĄ decyzją. Ty traktujesz go serio, więc oczekujesz tego samego z jego strony. Nie słuchaj w tym momencie tłumaczeń - karz mu przemysleć racjonalną argumentację i wyjaśnienie dlaczego tak wczesniej postąpił i wyznacz termin kolejnej rozmowy. Połóz nacisk na to, ze wytłumaczeń w stylu "nie wiedziłem co czuję, ale jak mnie zostawiłaś to już wiem , ze cię kocham" nie przyjmujesz.
To nie jest dorosłe tłumaczenie.
I skończ rozmowę.
Podczas kolejnej rozmowy, jeśli zacznie marudzić na temat "nie wiedziałem, ale teraz wiem" znów skończ rozmowę i wyznacz kolejny termin. Chyba, że zacznie mówić coś z sensem, co trzyma się kupy i wyjasnia zaistniałą sytuację. Wtedy wszystko zależy od ciebie - czy cie przekonał czy nie.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 14:14   #59
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mags1983 Pokaż wiadomość
Tak strasznie mi ciężko na serduszku.
X. wysyła mi smsy, maile, nawet kartki drogą tradycyjną - pocztową. To ostatnie na adres moich rodzicow. Codziennie wieczorem przychodzi mi sms na dobranoc, a rano na dzien dobry. Mam ochotę do niego wrócić... Koleżanki powiedziały mi , że jak chcę to mi pomoga się ponownie przeprowadzić ale jak za miesiąc będę plakała to mi juz nie pomoga. Mama mi napisała, że zabrania mi do niego wracać. Że mi nie pozwoli. Jak myślicie? Będzie tu dla nas jeszcze jakaś szansa? Tak bardzo bym chciała.....Nie wiem co mam robić. Dziś będę obdzwoniać ogłoszenia z gazety za wynajęciem mieszkania. Może sie uda. Będę szukac w sąsiedniej miejscowości.

Nikt nie powiedział, że będzie łatwo ale .....
nie wracaj teraz do niego. A wiesz czemu? żeby zyskać coś dla siebie żebyś nabrała pewności jak chcesz być w życiu przez innych traktowana, żebyś uwierzyła we własne siły i możliwości. Powrót do starej roli niczego Cię nie nauczy, szybko staniesz się tą słabą osobą. Nie spiesz się, realizuj swoje plany. Wiemy, że tęsknota w tych pierwszych dniach jest największa, ale tłumacz sobie, że są wyższe priorytety niż przytulenie, czy siedzenie obok niego.

przeczytaj uważnie post Elfir, ma bardzo trzeźwe spojrzenie na życie, teraz Ci to potrzebne

jeśli bliskie osoby Ci odradzają, to widzą widocznie coś czego Ty nie widzisz, może warto im zaufac?

zakorzenienie
Stary 2008-09-27, 01:49   #60
ksz23
Raczkowanie

moja koleżanka jest w podobnej sytuacji. tylko jej facet jest chamem i prostakiem, a ona urządza mu mieszkanie. nie umiem otworzyć jej oczu. już 2 razy kazał jej się wyprowadzić. oczywiście po kilku dniach dzwonił, przepraszał i prosił by wróciła. wracała. teraz zrobił to już 3 raz - nie mogę patrzeć, jak ona tkwi w tym g***, ale nikogo nie słucha. kocha.

nestka, czy ja także mogę prosić o tę książkę?
ksz23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości