Panny Młode 2008 cz.IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-09, 20:42   #2371
LilStar
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Oj to chyba później, mój skarb zafascynowany od jakiegoś czasu militariami ogląda jakiś dokument o wojnie w Afganistanie. Wygrzewanko poczeka, ale co się odwlecze, to nie uciecze
jakbym o moim Mężu czytała
Ale masz rację co się odwlecze to.....
Stary 2008-09-09, 22:02   #2372
dzasta110
Wtajemniczenie

Liloszku, jak tam wieczór, pewnie już jesteś wypiękniona

Mąż już w domku, a raczej w łóżku i śpi

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 22:28   #2373
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Liloszku, jak tam wieczór, pewnie już jesteś wypiękniona

Mąż już w domku, a raczej w łóżku i śpi
właśnie zmyłam jakieś cosik z twarzy i z dekoltu i kończę smarowanko

i też zmykam do spanka bo mnie coś dzisiaj plecy bolą.

Dzastunia ja na Twooim miejscu czym prędzej polożyłabym się obok Mężusia

do jutra Skarbeńki
dobranoc
Stary 2008-09-09, 22:30   #2374
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
My z orkiestrą skontaktowaliśmy sie 3 dni przed. Pierwszego tańca nie ćwiczyliśmy poszliśmy na żywioł. Postanowiliśmy tylko, by F. mnie prowadził i mu się oddałam, w tańcu . Wszystko poszło sprawnie, obroty bez deptania. Byliśmy zadowoleni.
Dziekuje za pocieszenie Tyle ze My to takie dwa beztalencia
Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Kakusiu bardzo mi smutno jak czytam co teraz przeżywasz.chciał abym jak Ci pomóc, al Ty sama musisz podjąć tą najważniejszę w tym momencie decyzję-w końcu to Ty masz szczęśliwa-. wspieram Cię pozytywnymi myślami. przykre jest też to że nie masz oparcia w swoich Bliskich i nie dziwię się ze uciekasz z domu.a to co powiedział Twój tato pozostawiam bez komentarza. dopiero wkraczasz w dorosłe piękne i trudne życie.
jestem z Tobą myślami
Dziekuje Lilus Wsparcie chociaz wirtualne ale sie przyda

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Kakusia wszystko już zostalo powiedziane, nie będę się powtarzać, trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Kakusia głowa do góry

Cytat:
Kakusia współczuję sytuacji z rodzicami, bo to oni powinni najbardziej Cię wspierać teraz. Mnie czasem śmieszy to gadanie przez "dorosłych", którzy uważają że z racji wieku wszystkie rozumy pozjadali i wszystkim naokoło zarzucają niedojrzałość, a sami zachowują się gorzej jak dzieci. My też już od teściowej zdążyliśmy raz usłyszeć że nie dojrzeliśmy do małżeństwa (bo się pokłóciliśmy...), a od mojego ojca że za wcześnie ślub biorę. No sory, ale czy 26 lat to jest za wcześnie? Mam wrażenie, że rodzice często zatrzymują się na pewnym etapie i cały czas im się wydaje że ich dziecko to jeszcze smarkacz, nie ważne czy ma 15, 20 czy 30 lat

Główka do góry słoneczko i rób swoje, i nawet jeśli godzinę czy minutę przed ślubem poczułabyś, że nie chcesz brać tego ślubu, to nie bierz! To o wiele lepsze rozwiązanie niż ciąganie się później po sądach czy męczenie w nieudanym małżeństwie! Myśl o sobie i podejmij taką decyzję jaką podpowiada serducho i intuicja, a wtedy będziesz szczęśliwa!
Jak milo dostac Aguniu takie slowa otuchy Takich mi wlasnie slow brakuje od rodzicow ze co by nie bylo - sa ze mna ze beda mnie wspierac obojetnie jaka decyzje podejme
A tak? A tak to czuje ogromny strach strach przed wszystkim Przed malzenstwem - ze jak sie okaze ze sie nie dogadamy a tu odwrotu nie bedzie i ta mysl ze sama sie w to wpakowalam A jak rozstaniemy sie to ta mysl jak TZ bedzie cierpial - przez co ja tez ze podczas odwolywania wszystkiego i dokrecania poczuje co trace a tu bedzie juz za pozno
Ja nie potrafie tak jak TZ powiedziec sobie - jaka bysmy nie podjeli decyzje nie wolno zalowac, jaka podejmiemy decyzje bedziemy w niej konsekwentni, bedziemy szli dalej, ze jak ja nie bede chciala to On tez nie, a jesli bede chciala to On tez bedzie sie staral.... Ja tak nie potrafie
Czuje sie podle przepraszam za zrzedzenie...

Chyba juz powoli musze przestac sie udzielac...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 22:42   #2375
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie zmyłam jakieś cosik z twarzy i z dekoltu i kończę smarowanko

i też zmykam do spanka bo mnie coś dzisiaj plecy bolą.

Dzastunia ja na Twooim miejscu czym prędzej polożyłabym się obok Mężusia

do jutra Skarbeńki
dobranoc
hihi... ale ja leżę obok niego, a raczej siedzę z laptopem na kolanach
dobranoc

Kakusia, nie wiem co Ci powiedzieć mogę tylko tyle --->

Stary 2008-09-10, 00:01   #2376
malutka_24
Wtajemniczenie

Litości ruch dzisiaj na forum jak w ulu albo jak za starych dobrych czasów 4 strony czytałam 2 godziny

kasienka1985
to dla Twojej mamy
dla brata, że nie docenia takiej fajowej siostry
za przymiarkę sukni

Kakusia
bardzo mocno. Może to chociaż Ci troszeńkę pomoże

dzasta110
prezent od samego Papieża zazdroszczę

alimak29
witaj

m.a.r.t.a.
życzę udanego remontu i trzymam za sprawy, których nie zapeszamy

agunia82
bo nie dbasz o swoje zdrowie. Kurować mi się tu proszę szybciutko
Twoi rodzice mówią, że 26 lat to za młody wiek na małżeństwo Moja mama z kolei mówiła mi, że 26 lat to już najwyższy czas na ślub i dziecko

katia0117
Tobie też należą się za zdrówko jakbyś nie wiedziała

monai
to słowo :bezcenne" to ja napisałam

daget
spokojnie, zrobicie remont mieszkania po swojemu i będzie miodzio

izka19855
relacja a zdjęcia boskie widziałam już wcześniej na nk

aniago25
piszę się na ciocię jak najbardziej

Lecę spać, bo jutro rano musimy jechać do notariusza
Dobranoc wszystkim
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 02:40   #2377
aga_ck
Przyczajenie

GG do aga_ck

Witam dziewczyny jak dołączyć zdjęcie do forum jestem tutaj nowa i nie za bardzo wiem o co chodzi. Chciałam się Was poradzić w kilku sprawach, ale bez zdjec nie za bardzo bedziecie wiedziały o co chodzi. Pozdrawiam
aga_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 07:14   #2378
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

najpierw do KASIENKI1985-czy Twoja mamusia czuje sie juz lepiej?
pamietam jak mama Tomka ubzdurala sobie ze MUSIMY jechac w styczniu tego roku do firmy ktora nam przygotowuje wesele a moja mama tez miala angine i ta sie nie ugiela za nic w swiecie.potem sie okazalo na miejscu ze babka nas wysmiala i kazala przyjechac we wrzesniu 3 tyg prezd slub2\em!!!!!!!!!!!!
izka1985 wspaniala relacja Ty wygladalas zjawiskowo,jestes szczuplutka opalona zupelne przeciwienstwo mnie-pulchna i nie opalona bo za fiksa nie pojde na solarium bo mam klaustrofobie
Kakusia smutno mi czytac Twoje wypowiedzi....ale wciaz mam nadzieje ze to wszytsko ma sie ku dobremu zakonczeniu i trzymam za to kciuki.
m.a.r.t.a.wspaniale wygladalas w dniu slubu.wlosy suknie bolerko wsyztsko piekne i szkoda ze buzke zakrylas
Lilus Ty wygladalas jak czarodziejka ktora wchodzi przez ta dziurke od klucza,bil od ciebie blask radosci szzcescia i milosci

tera cos ode mnie.wczoraj pomyslelismy z Tomkiem ze powiesimy wstazki-zawieszki na alkohol.smiechu bylo przy tyym co nie miara a jak sie smialismy!
moja mama tez nam pomagala i robila zdjecia bedzie do albumu slubnego.zdjecie bedzie nosilo tytul tak wyglada 2,500tysiaca w litrach
w piatek jade do kosmetyczki zrobic sobie paznokcie bowiem w sobote idziemy z Tomkiem na slub do naszych wspolnych znajomych,i nie wiem w co sie ubrac....
dzisiaj mam dyskoteke uwaga od godz 16-20.w gimnazjum w szkole gdzie uczechetne sa?
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 07:19   #2379
lulucelo
Raczkowanie

kurcze a tak chcialam byc pierwsza a tu widze ze pewne osoby nie spia po nocach, to chocbysie chcialo to sie pierwszym nie bedzie

dziendoberek

krotko i na temat

dzisiaj o 19 lecimy do maroka, fabien jeszcze w pracy bo po pracy dopiero lecimy, ale sie ciesze juz nie moge sie doczekac

wczoraj mialam beznadziejny dzien bo przez caly dzien szukalam moich okuarow slonecznych i jak f przyszedl to bylam zla ( no a ze @ powinna sie zlizac , to z dzidzusia chyba nic nie bedzie co skoro ja taka osa chodze)

i mi moje szczesci mowi ....zobacz w kurtce tej niebieskiej , a ja na to ze skad ze od tamtego czasu kiedy ta kurtke mialam w gorach tominely dwa tygodnie i ze miedzy czasie nosilam i niei nie

co kilka minut mowil zobacz w kurtce , no to wkoncu zobaczylam i co znalazla , moje okulary ehhhhh dobrze ze zrzedzil troche ale sie nie zloscil

a pozatymto zamawialismy aparat cyfrowy bo na wyjazd i ciagle nie bylo i dzisiaj widze ze juz jest ww miescie niedaleko nas wiec bedzie dostarczony na czas , ale super

dzieki temu macie zagwarantowane zdjecia z maroka

a tak pozatym to wcale nie jestem spakowana
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 07:32   #2380
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

lulucelo udanego wypoczynku w MAROKU
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 08:16   #2381
aniago25
Zadomowienie

lulucelo udanej wycieczki i pieknej pogody zycze, ja już po rannej kawce, wczoraj miałam rozmowe z mężem o moim okresie, mówi że też cały czas o tym myśli, bo troszke inaczej zaplanowalismy sobie ten rok, a tu może dzidziuś wszysko zmienić ale jakoś damy rade a ja czekam dalej dzisiaj już tydzień spóźnienie, zaraz ide do urzedu pracy bo na dzisiaj miałam się zgłośić mam nadzieje że coś dzisiaj mi zaproponują. Milego dnia zycze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 08:20   #2382
katarzinka
Wtajemniczenie

jako, że ja zazwyczaj moge poczytać Wasze napiski rano, to zawsze mnie czeka długa lekturka ale to miłe rozpoczęcie dnia )

pocieszki dla wszsytkich zmartwionych przyszłą lub obecną rodziną lub znajomymi , ściskam Was z całego serca i wiem, że to Wasze rodziny ale najważniejsze,żebyście się z Waszymi TŻ dogadywały, to resztę jakoś dacie radę przetrwać

nie wyrżnęłam orła w bucikach ślubnych, bo ja wróciłam z pracy to chyba ostatnią rzeczą o której marzyły moje nogi było chodzenie w szpilkach, ale obiecałam sobie, że bankowo w tym tygodniu zacznę a radę pt halka do góry i będzie dobrze zapamiętałam

buziaczki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 08:31   #2383
LilStar
Wtajemniczenie

cześć Mysie-Pysie

wpadam się tylko przywitać bo mam masę pracy ale myślę że do 13 się wyrobię

Dzastunia a mi chodziło o takie tam inne leżenie

Kakusia

Lulu udanego wypoczywanka i proszę o relejszyn zdjęciowe

Toverku dziękuję pięknie aż się zarumieniłam

Kasieńko Myszko moja i jak tam????odezwij się

Mili mam nadzieję że wszystko dobrze-proszę o zdjątka

KinusiaAgunia gdzie się podziewacie?????????????? ?????????????????????

Izazusiawracaj do nas

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-09-10 o 14:08
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 08:35   #2384
kina2807
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki
ja już w pracy po porannej kawce i bułeczce
Cytat:
Kinuś wstawaj-czas do Męza

zmieniłam avek bo mi się odechciało przez tą dziurkę przeciskać
wstałam i poszłam

ten avek też fajniutki
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Czuje sie podle przepraszam za zrzedzenie...

Chyba juz powoli musze przestac sie udzielac...
Kakusiu pamiętaj, że zawsze możesz tu pisać, co tylko ze chcesz i nie zostawiaj nas, bo wcale nam nie zrzędzisz
pamiętaj, że myślami jesteśmy z Tobą i zawsze będziemy, cokolwiek postanowisz
Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam dyskoteke uwaga od godz 16-20.w gimnazjum w szkole gdzie uczechetne sa?
ale impra się zapowiada
Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
dzisiaj o 19 lecimy do maroka, fabien jeszcze w pracy bo po pracy dopiero lecimy, ale sie ciesze juz nie moge sie doczekac
miłej podróży i przyjemnego wypoczynku

już jestem Liluś

Mąż i żona...

Edytowane przez kina2807
Czas edycji: 2008-09-10 o 08:36 Powód: Liluś mnie wywołała :)
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 08:56   #2385
katarzinka
Wtajemniczenie

kakusiu ściskam i przytulam mocno, wiem, że Ci fatalnie cieżko, bo to nie są łatwe sprawy, nie dość, że Ty masz wewnętrzne dylematy to jeszcze z rodzinką gorzej
i nie przepraszaj za zrzędzenia, po to mamy to siebie żeby pozrzędzić

nie wiem czy Cię pocieszę taką rzeczą, ale powiem, że byłam już raz zaręczona i się niestety rozpadło wszsytko, a potem spotkałam mojego P. i już wiem, że gdybyśmy się wtedy pobrali to nie było by szczęścliwie - generalnie chodzi o to, że zawsze wszsytko zmierza w ten czy w inny sposób do dobrego - może to co teraz razem przechodzicie Was wzmocni i za jakiś czas będziecie się z tego śmiać?? trzymam kciuki żeby było PIĘKNIE
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 09:33   #2386
agunia82
Zakorzenienie

Cześć słoneczka!!!!!!!!!

Liluś
moja Ty cudaczna , jestem już, pospałam dzisiaj dłużej w ramach kurowanka

Kakusia
, bo będzie lanie, masz się udzielać i możesz pisać o swoich problemach ile wlezie. Kiedy mówimy o swoich problemach, łatwiej nam zrozumieć ich istotę, zrozumieć, co tak naprawdę nas gnębi. Także proszę mi tu herezji nie wypisywać!

malutka jak nie dbam o zdrówko jak dbam Kupiłam sobie rutinoscorbin, actimelki, owocki, pije syropek malinowy i do tego wygrzałam się i pospałam zdrowo- i już dzisiaj o niebo lepiej!

toverek, ja na miejscu Twojego TŻ to bym pilnowała, żeby Cię jakiś gimnazjalista nie poderwał na tym disco

lulu udanego wypoczynku i wracaj do nas jak najszybciej z relacją bo będziemy tęsknić!

aga_ck, żeby dodać zdjęcie, w okienku odpowiedzi kliknij "zaawansowane opcje", poniżej tego okienka pojawi się panel "dodatkowe opcje" i tam trzeba kliknąć "zarządzaj załącznikami", potem "przeglądaj" i wybierz zdjęcie jakie chcesz dodać (max 6 możesz dodać w jednej wiadomości) a potem kliknij "załaduj". Jak się załadują to okienko dodatkowe możesz zamknąć i klikasz po prostu "wyślij odpowiedź" I już

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 09:41   #2387
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Wooow Lulu do Maroka jedziecie? Kurcze jak fajnie. Wypocznijcie i czekamy na relacje My to na razie po objazdach niestety, ale wczoraj okazalo sie ze znajomy mojego Mezusia ma namiar a ekstra domek a Mazurach za 80 zl doba od osoby . Wiec juz postanowilismy, ze jeden weekend polskiej jesieni spedzimy tamze .

Moje Serduszko zdiagnozowalo autko, popytal to tu to tam i juz jest prawie naprawione. A ja ide dzis do lekarza aby zalatwic sobie L4 co by w poniedzialek moc isc tutaj do kotroli lekarskiej i tym samym przerwac urlop a pojsc na chorobowe. No i jakims sposobem zwolnienie dostarczyc do Walbrzycha . Pewnie skaner i poczta mailowa pojda w ruch.

Moj mezus dzis w delegacji w Bydgoszczy, czekam popoludnia bo mamy zaczac remocik naszej hawirki hihihi. Wczoraj do pozna w nocy rozmawialismy jak ma wygladac nasze gniazdko i wiele konkretow ustalilismy. Jak sie uporamy to zapraszam na parapetowe. A co najwaziejsze jest tam internet !!!!!!

Katarzinka trzymam za szpileczki. Buciki dodajace kobitkom seksapilu ale trudna sztuka aktobatyczna....

Toverek wezmiesz mnie tez na ta dyskoteke, mam nawet fajowsie ubranko ze soba<prosi>

Ja juz po kawce i sniadanku..... tesciowa trzyma reke na pulsie abym nie chodzila gloda i spragniona....

Musze jeszcze znalezc jakiegos Radce Prawnego w Pruszkowie i sie umowic z nim na spotkanie w kwestii przekazania mieszkania na nas przez ciocie . Moze znajde jakiegos kokretnego....
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 09:50   #2388
agunia82
Zakorzenienie

No widzisz daget, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Możecie sobie teraz sami wymyśleć jak ma wyglądać mieszkanko, i dzięki temu będzie ono Wasze jedyne w swoim rodzaju i wymarzone! A ile frajdy przy tym! A tak to byście musieli brać co ktoś inny zaprojektował. Jednak to nie to samo

Stary 2008-09-10, 10:15   #2389
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
No widzisz daget, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Możecie sobie teraz sami wymyśleć jak ma wyglądać mieszkanko, i dzięki temu będzie ono Wasze jedyne w swoim rodzaju i wymarzone! A ile frajdy przy tym! A tak to byście musieli brać co ktoś inny zaprojektował. Jednak to nie to samo
Piekne slowa Aguniu.....
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 10:17   #2390
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Piekne slowa Aguniu.....

polecam się na przyszłość

Stary 2008-09-10, 10:23   #2391
dzasta110
Wtajemniczenie

hejoł

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość

dzieki temu macie zagwarantowane zdjecia z maroka
miłej i bezpiecznej podróży a zdjęć już nie mogę się doczekać

Cytat:
Dzastunia a mi chodziło o takie tam inne leżenie
inne "leżenie" nie wchodziło w grę, bo mój Mężuś usnął już zanim położył głowę na poduszkę taki zmęczony był mój Skarbek...

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
dzasta110
prezent od samego Papieża zazdroszczę

Stary 2008-09-10, 11:45   #2392
agunia82
Zakorzenienie

halo, a co tu taka cisza?

Gdzie się pochowałyście?

Stary 2008-09-10, 11:49   #2393
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, dziewczynki!

Ja tylko na chwilę, nie mam niestety czasu Was nadrabiać
Byłam dziś w solarium, na 5 minutek Trzeba trochę opalić ramiona przed tym ważnym dniem. Jutro jadę na pierwszą przymiarkę.
Umówiłam się też do kosmetyczki na jakieś zabiegi pielęgnacyjne, ale nie wiem, czy nie będę musiała przesuwać godziny, jakkoś tak czasu brakuje na wszystko

Pozdrawiam Was, kobietki

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:08   #2394
kasienka1985
Zakorzenienie

Hej kotki moje!
Pracy mam co niemiara i mimo , że spinam się niesamowicie to ciężko mi coś odpisać.

Bardzo dziękuję za wczorajsze kciuki!!!
Pomogło
Myślę, że jest o niebo lepiej z tą szelką!!!
Wkleję fociaki to ocenicie, niestety dopiero w domku to uczynię.
Będzie dobrze!!! Bylebym tylko nie dostała @, bo będzie masakraaaaaaaaa!!! Z moim wywalonym wtedy bembenkiem!
Dobra biorę się za tyrkę.
Buźki kotki

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:22   #2395
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Pomogło
Będzie dobrze!!!
ha nas zawsze trza słuchać
w końcu nasza Kasienka się sobie podoba czekamy na fotki

Stary 2008-09-10, 12:26   #2396
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Hej kotki moje!
Pracy mam co niemiara i mimo , że spinam się niesamowicie to ciężko mi coś odpisać.

Bardzo dziękuję za wczorajsze kciuki!!!
Pomogło
No w końcu widzę taką Kasię jaką znamy i lofkamy. Bardzo się cieszę że humorek powrócił

Stary 2008-09-10, 12:27   #2397
sanetka
Zakorzenienie

dziewczyny ja nie wyrabiam .ta koscielna biurokracja mnie wyprowadzila z rownowagiale po kolei:

TZ byl bierzmowany w wojsku. traf chcial ze godzine jazdy od naszego miasta ale wiadomo ze bywa roznie, byli i chlopaki z drugiego konca polski. dostali z tej okazji taka kartke co sie zwie 'pamiatka bierzmowania" a na niej wszystko co i jak. miala sluzyc jako wazny dokument tego sakramentu.

i tu sie zaczely schody....
bylismy pare miesiecy temu w kosciele zapytac co i jak, przy okazji ksiadz powiedzial ze ta kartka jest wiazaca i wazna. ok, poszlismy w lipcu do innej parafii po odpis aktu chrztu, siostra tego nie wpisala bo sie rozpedzila ale stwierdzila ze nie bedzie dopisywac, zreszta ta kartka Jest wazna poszlismy spisywac protokol a ksiad znam mowi ze jest nie wazna, on jej nie uznaje. i zeby jechac do tej parafii gdzie TZ mial bierzmowanie a jak nie mozemy to do tej parafii co odpis aktu chrztu. no ok, poszlam dzis tam a siostrunia mi mowi ze ona tego nie dopisze bo nie moze. ze mamy sobie jechac do tamtego miasta nie wyrobilam i powiedzialam co o niej mysle (delikatnie oczywiscie).

jutro mialam isc do naszej parafii, i co liczyc ze inny ksiadz niz wtedy ja uzna. bo my nawet nie mamy teraz fizycznej mozliwosci jezdzic po odpis tego chociaz nei jest daleko. a co gdyby to bylo np. z 300-400 km

a najlepsze jest to ze jakies 3 lata temu jak TZ mial byc ojcem chrzestnym (dodam ze w tej parafii co bierzemy slub) to oczywiscie kartke uznali

juz jestem zmeczona, wszystko na mojej glowie. z tej zlosci az sie poryczalam

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:37   #2398
LilStar
Wtajemniczenie

się melduję

no w końcu Kasieńkoczekam na zdjęcia-uwielbiam jak jesteś radosna

Dzasta też sobie z laptopem na kolankach śmigam i może od tego bolały mnie plecy bo pozycja troszkę niewygodna
teraz rozumiem dlaczego było tylko leżonko
Kinuś jak tam w pracy?jemy coś?
Daget wprawiaj się w remontach bo niedługo ja chyba będę zaczynać i będę prosić o radę Fachowcaa tak serio cieszę się że już nie smucisz się
Toverku spóźnię się na imprezkę bo muszę się przebraćtrzymaj miejsce dla mnie
Asiuk za przymiarkę
Agatko jak Ci tam w tym Egipcietęsknimy
M.a.r.t.a wracaj już

przyszły moje kozaczki-są przecudacznekiedy będzie ziimno????????????????? ???????

i w końcu odebrałam akt małżenstwa

Sanetka macierzysta parafia zawsze dostaje info o bierzmowaniu z innej parafii gdzie się ono odbywało także nie powinni robić takich fochów z wpisaniem-to jest ich obowiązek, także na spokojnie stanowczo powiedz siostrze że ma to dopisaćnie denerwuj się.
u nas tak to się odbyło-na kartce z info o chrzcie była adnotacja o bierzmowaniu i to zanieśliśmy do parafii gdzie braliśmy ślub-tylko że musiałam zaplacić 40 zł po 20 zł za każde z nas-tak jest przyjęte

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-09-10 o 12:45 Powód: o bierzmowaniu dla Sanetki:)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:38   #2399
malutka_24
Wtajemniczenie

Cześć!

Piszę od mamy, bo pomagam bratu w lekcjach, akurat szukam czegoś na internecie to i do Was zajrzałam

toverek83
udanej zabawy

lulucelo
życzę miłego i spokojnego czasu spędzonego z mężem w Maroku
jak to jeszcze nie spakowana do roboty szybciutko

agunia82
ja się bardzo cieszę, że ty tak dobrze o siebie dbasz

dzasta110
a w jaki sposób można dostać takie "błogosławieństwo" dostać. Chodzi mi o to czy jakiś list trzeba napisać albo coś w tym stylu

Kasienka1985
to z niecierpliwością czekamy na fotki
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:55   #2400
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
s

przyszły moje kozaczki-są przecudacznekiedy będzie ziimno????????????????? ???????
słonko, Ty mi się z tym zimno tak nie spiesz, przynajmniej jeszcze do ślubu asiuk musi być ciepło i już! Nie zapominaj o tych co jeszcze nie ślubowały

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
agunia82
ja się bardzo cieszę, że ty tak dobrze o siebie dbasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości