|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Challenge(r) me!
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ZUS może wysłać list do zmarłego kilka lat po jego śmierci?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Na codzień raczej nic nie zauważyłam. Jak jestem zmęczona, to często boli mnie serce i ciężko mi się oddycha. W sensie nie mogę odetchnąć i tak jakby złapać do pełni powietrza. No ale to głównie jak jestem zmęczona i nie jest to częste (bol serca, bo to drugie już często mi się zdarza, ale jak to powiedział mi lekarz „a to pewnie od kręgosłupa, ale ja bym się tym nie przejmował”). [1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;89512780]A co jest napisane w instrukcji obsługi? W moim modelu jest napisane, że jednorazowo taki wynik nie jest niepokojący, ale jeśli się powtarza to zalecana jest wizyta u lekarza. Poszłabym na Twoim miejscu, żeby to sprawdzić, bo badanie jest bezbolesne i szybko można wykluczyć poważny problem. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Instrukcja już dawno się zagubiła, wiec nie wiem. Jednorazowo to mi pokazuje, ze jest ok, na palcach u jednej ręki mogłabym to zliczyć. A tak to pokazuje mi te niby zaburzenia. Cytat:
Z jednej strony tak, ale z drugiej skręca mnie jak mam iść do jakiegokolwiek lekarza, bo nigdy nie jestem traktowana poważnie. Nie ważne, ze chodzę raz do roku i np tylko po to, żeby dostać skierowanie na profilaktyczne badanie krwi i tak usłyszę, ze wymyślam choroby, albo zobaczę ten głupi uśmiech i spojrzenie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
(...)There's no life, emotion Or warmth, but just garbage language A desolately rolling meadow Loneliness adds as the days go by We have to be humans Because we get scars Edytowane przez Lianhua Czas edycji: 2023-02-24 o 22:45 |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Patrząc na to, że moja mama jest ciągle wpisana jako na urlopie wychowawczym mojej 23 letniej siostry mimo napisania kilkunastu pism, to tak.
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pracodawca zgłosił zakończenie go. Ponad 20 lat temu. I mama pracowała już u kilku pracodawców w tym czasie, nadal będąc widoczna w systemie jako na wychowawczym.
Zresztą jest to urlop o określonej długości, która definitywnie nie wynosi ponad 20 lat ![]() Nie wiem jak mogłaś sobie tu wywnioskować błąd pracodawcy, ale ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4059 |
|
nieprzyzwoita
|
A propos dyskusji o godzinach pracy, ja chyba w końcu znalazłam robotę marzeń - pracuję w czasie równoważnym, zmiany po 12h, dwa lub trzy dni pod rząd. Jest idealnie, dodatkowe dni wolne w tygodniu są jak zbawienie.
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89512376]Może to głupie pytanie
Ale co tam. Wróciłam ostatnio na siłownię, bo chcę więcej się ruszać. Ta jesień i zima to jakaś porażka u mnie pod tym względem. Dopisałam się do chłopaka na multisport i chodzimy razem na siłownię (ale on jest mega aktywny i niestety nam się rozjechały też grafiki ostatnio) i wtedy jest spoko. Ja potrzebuję żeby mi ktoś pokazał, powiedział czy dobrze wykonuje ćwiczenie (a on się na tym bardzo dobrze zna), a sama w ogóle się nie czuję na siłowni komfortowo. Jedyne co mi sprawia przyjemność to strefa cardio, po prostu uwielbiam te wszystkie rowerki, bieżnie i inne takie. Lubię ten wysiłek, lubię to, że w sumie nie muszę się na niczym wtedy skupiać - mogę odpalić podcast czy fajną muzykę i godzina leci nie wiadomo kiedy. Ale jestem totalnie zielona w tych tematach i co jakiś czas widzę jakieś wpisy, że tylko na cardio to bez sensu, że to złe bo to, bo tamto. I ja już nie wiem. Wydawało mi się kiedyś, że ruch to ruch i jeśli nie wpływa źle na moje zdrowie, to nic z nim złego. A teraz to już nie wiem... Chyba nie przekonam się do typowych ćwiczeń siłowych. Grupowych jeszcze nie próbowałam, chyba musiałabym popracować jednak nad kondycją.[/QUOTE] To są siłkowe schizy, ze cardio takie złe. Cardio to podstawa zdrowia i trening serca i układu oddechowego. Masz do dyspozycji tam różne maszyny to kombinuj, na orbitreku możesz ustawiać różne tryby z mniejszym i większym obciążeniem. To znajdź sobie w internecie gotowe programy i je rob, na Orbim pracuje wszytko. Tak samo ergometr, niech ci tylko ktoś pokaże jak robić prawidłowo i będziesz mieć i kardio na nim i mocne od niego plecy i ręce/ramiona Na bieżni i rowerku tez kombinuj, czym innym jest długi spokojny bieg/jazda, czym innym krótkie interwały pod górę. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Na kondycję to zumba. Pilates jest mega dobry na kręgosłup, opiekę nad mięśniami dna miednicy ( wiec chroni przed popuszczaniem na starość ) i ładną postawę ciała, wiec jedno i drugie rownolegle byłoby najlepiej.
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zwykle jakieś sportowe buty typu Adidas.
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kondycję to jakieś interwały (bieganie albo rower) |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko ma swoje plusy i minusy. Po nocce śpię zazwyczaj kilka godzin, ale jak muszę coś zrobić i nie mogę się położyć to też przeżyje. Czasem mam problem zasnąć potem wieczorem. Ale jak tak sobie myślałam żeby pracować tylko na same dniówki 12 h to jednak nie i wolę już też mieć te nocki. Ogólnie kiedyś znosiłam je lepiej, teraz już troszkę gorzej (po 1,5 roku takiej pracy),ale coś za coś. Mam za to więcej wolnego, mogę coś sobie normalnie zaplanować, jak mam np 5 dni wolnego ciągiem to już w ogóle bajka. W domu mam ogarnięte, ugotowane , nie kupuje tyle gotowców czy nie zamawiam obiadów (jednak domowy obiad to domowy).Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4068 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#4069 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny co do rad odnośnie cardio
wczoraj poszłabym i było świetnie! Rozejrze się od marca za jakąś zumba w okolicy
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89513254]Dzięki dziewczyny co do rad odnośnie cardio
wczoraj poszłabym i było świetnie! Rozejrze się od marca za jakąś zumba w okolicy [/QUOTE]A na czym byłaś? Zorganizowane zajęcia czy sama ćwiczyłaś na sali?Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiecie, co (na przykład) psychologia mówi o tym, że ktoś często używa w zdaniu wtrąceń typu "tak naprawdę" lub "jakby". Czy takie wtrącenia są używane automatycznie, czy można doszukać się jakichś nieuświadomionych intencji, coś takiego? Np. kiedy ktoś często mówi "tak naprawdę" to chce podkreślić, że to co mówi (nieświadomie), jest prawdą?
, albo może przeciwnie - chcę skłamać? Niektórzy też często mówią "rozumiesz" co kilka zdań. Ciekawe, czy są np. jakieś badania na ten temat, tylko nie wiem, jak ich szukać w Google. Jak to się nazywa, wtrącenia?
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2023-02-25 o 12:29 |
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszalam, ze slowo prawda uzywane jest czesto w propagandzie. |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cała moja rodzina sobie nim mierzy. Takie zaburzenia u nich pokazuje raz na jakiś czas tylko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu zus się zaplątał, wtedy im cyfryzacja wchodziła i pewnie ktoś coś poplątał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Zumba to interwały właśnie.
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To może być coś błahego, np. niedobór magnezu ale może też być coś poważnego co wymaga leczenia. Szczególnie jak czujesz bóle serca czy nie możesz złapać tchu, nie wolno tego lekceważyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4077 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
DHL PARCEL - przekierowanie przesyłki.
Strona internetowa twierdzi, że można przekierować przesyłkę do punktu odbioru, nie mam takiej opcji jak ją wyszukuję po numerze. Mam tylko info, gdzie jest, na jaki adres jedzie itd. Czy to się zmieni jak paczka wjedzie do Polski, czy może muszę gdzieś dzwonić, gdzieś zakładać konto itd.? Sprawa pilna, bo nie chcę, żeby przesyłka wróciła do nadawcy, a szanse, że będę w domu są praktycznie żadne. Całe życie z DHL Express i tam wszystko działa bez problemu z poziomu aplikacji (która z oczywistych względów nie widzi mojej przesyłki), więc jestem zielona i się stresuję.
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w mikserze planetarnym można wyrobić kruche ciasto? Jeśli tak to użyć haka do pizzy?
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Ale co tam. Wróciłam ostatnio na siłownię, bo chcę więcej się ruszać. Ta jesień i zima to jakaś porażka u mnie pod tym względem. 

26.08.2023