|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Jowiszku - alez bardzo prosze
Polecam ten staniczek, idealnie pasuje a ja zawsze zanim kupilam te czesc garderoby to musialam sie niezle namierzyc. A tu bez mierzenia i wszystko gra Aha kochana - zalamalas mnie spacerkami...Widac nie wszystkie dzieci je lubia, skoro Twoja Iga taka duza a mimo to wyje...Juz mam strach wyjsc z nasza terrorystka po raz pierwszy
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nawet jeśli Iga uśnie to cała w strachu chodzę bo byle samochód, motor, krzyk dziecka na ulicy ją może wybudzić i jest mega ryk. a niestety nie mam tu cichego parku w okolicy.
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
jowisz
ja przeciez pisze ze Miki zero spania i wrzeszczy jak opetany, no w koncu usnal przy cycu ale juz widze sie kokosi i trzeszczy, predzej mnie by uspiono niz jego, co sie dzieje z moim dzieckiem to nie mam pojecia, kiedy on w koncu bedzie spal jak normalne dzieci w jego wieku ? zmeczyl mnie bardzo, zeby chociaz ktos sie napatoczyl na zastepcza nianie a tu nikogo ani widu ani slychu, instytucja babci za daleko
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro go odbieram, bo pani sprzedawczyni jest z gliwic
|
|
#3365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na wymianę nie ma szans, bo mamusia jest zazdrośnica i by się za maleństwem zapłakała ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item435872747_..._wibracje.html zupelnie płasko to on się nie rozkłada, ale dziecko jak lezy ma proste plecki i chyba jest mu wygodnie, bo Rafał bardzo lubi w nim spać. Zreszta Jola ma taki sam i tez mwila że jest ok |
||
|
|
|
#3366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spiworek do wozka musze kupicCytat:
Cytat:
![]() potwierdzam co do lezaczka-ja jestem mega zadowolona
|
|
#3367 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem ci ze gdyby nie mąż to bym tam nie wiem ile siedziała , bylismy jako pierwsi ale jak zauwazylam to lekarz brał skierowania ulozone na kupce z rejestracji czyli ten kto przyszedl pierwszy byl na samym dole i gdy mąż zorientował sie ze on wziął babke co sobie ostatnia przyszła to do niego z tekstem ze moze by tak odwrócił na druga stronę i takim trafem weszłam jako druga . co do wizyt prywatnych to duzo dzieci sie rodzi wiec kazdy patrzy gdzie szybciej a jak sama widzisz tam tez kolejki
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ostatnio mnie cos takiego naszlo ze tesknie za brzuszkiem ciazowym, za tym uczuciem ze ktos sie tam dobija w srodku zeby w odpowiednim czasie wyjsc na swiatlo dzienne,
ogolnie za glasakaniem brzuszka i takie tam nostalgie mi przychodza do glowyps. Mikolaj komar ucina juz niedlugo bedzie ze 2 godz. tylko szkoda ze pod wieczor to robi a nie wczesniej, potem tlucze mi sie po cycach do polnocy
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
W Gdansku??
To super, jak dla mnie no problem, tylko dajcie znac jak bedzie ten zjazd zajechanych ze zmeczenia matek i ich wyjcow ![]() No moj edzio tez ostatnio zaczal marudzic na spacerach i juz nie jestem taka wyluzowana. Dzis malz z nm wyszedl, to ja szybko kawka Anatol, gazetka i odpoczywam, po pol godzince slysze ryk za oknem....i juz wiedzialam kto wraca
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie wasze dzieci mecza skoki rozwojowe, cos co kiedys wklejała jowiszowa
![]() Moj tfu tfu dzis grzeczny, chetnie spi i malo marudzi nawet
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chciałam znaleźć ten artykulik od Jowiszka, ale już go chyba nie odkopię...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
doradźcie mi, Tymek ma 38 stopni gorączki po szczepieniu, dałam mu już panadol. Czy mam go kąpać czy lepiej dać mu dzisiaj spokój...???
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Tymus.. Sosnowa, wejdz w nick Jowiszka i daj "pokaz wiecej postow Jowisz" i wtedy najlatwiej znajdziesz to co cie interesuje
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Borys to już od 30 min kima. O której kąpiecie swoje maleństwa? |
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa, pomagam post nr 2813
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
my kąpiemy zazwyczaj o 20stej. dziś wcześniej bo Iga na cały dzień spała z 1,5 godziny
wyszłam z sypialni 10 min. temu i czekam jeszcze chwilę czy powietrze ją wybudzi. potem idę się kąpać.
|
|
|
|
#3381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Mijalea;8949129
Dziewczyny, jestem dzis padnieta, jakis kryzys mam. Caly dzien sama w domu z malym, kota mozna dostac. Czy wy tez musicie radzic sobie same, czy ktos wam pomaga?? Jak bylam u rodzicow, to chociaz sie obkupilam, bo mama bez problemu z malym zostawala, a tutaj nie mam nikogo Wszystko robie w biegu miedzy drzemkami malego [/quote]Mija ja tez mam kryzys czasami po 10 razy na dobe,zalezy od dnia,a głównie od zachowania i nastroju Anastazji Mała zajmuje sie w zasadzie sama.Tż pomaga ile może ale biedak w nocy pracuje,a w dzien odsypia przynajmniej 4-5 h. wieczorem jest nieocenion bo zajmuje sie mała tak abym mogła cos zjeść na spokojnie i wziąść odprezająca kąpiel.No i dziadkowie zabiora raz na dwa trzy dni mala na spacer,ale w tedy tez nie odpoczywam tyko sprzatam najcześciej Cytat:
![]() Cytat:
o 19.30 sie staramy,chyba że mała grymasi to jakieś 20-10 min szybciej. Mała walneła dzisiaj znowu dwie kupy.Jedna rano druga popoludniu W zyciu nie sadziłam że widok kupy tak mnie uszczęsliwi Witamina B6 zakupiona i juz druga dawka zażyta.Z cyckami jest tak sobie.Dzisiaj musiałam odciagac tylko po 6 a potem po 14.Ograniczyłam napoje i jest lepiej tzn. nie napełniaja sie tak szybko. Jolu współczuje tej goraczki u Tymusia Juz sie tego boje... Nastka kima juz 35 min...może sie nie obudzi?(plissssssssssssss ) Dobra pomolestuje tz o masaz bo plecy mi siadają.Wam tez?
|
|
#3382 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anisia tylko ze ja byłam na kozielskiej, juz teraz nie pamietm czy na skierowaniu bylo napisane ze tam mamy isc na badanie czy nie , nie pamietam tez zeby lekarka nas tam kierowała hmm,mama małą rejestrowała wiec teraz juz nie powiem jak było , super że chociaz tam nie czekałas.
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
jaki rozmiar stanika brałyście laski ?
nie wiem czy brać: 80 B (dla obwodu w biuście 94-96) czy 75 C (dla obwodu 91-93) ![]() w tej chwili w biuście mam 91 cm ale są po całym dniu wypompowane. chyba 80 B będzie lepszy
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzelcie mnie właśnie wpierdzieliłam pół rolady lodowej z czekoladą
![]() Kurzosławko mnie kręgosłup bardzo często boli, ja nie wiem co to będzie jak Olcia jeszcze masy nabierze ![]() Ja kąpię po 19 i o 20 Ola leży już w łóziu przeważnie w przeciągu minut 15 jest odlot i śpi pięknie do jedzenia, za 3-4 godziny
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w końcu dziecko się musi odzwyczaić
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
do Gdańska mam niecałe 90km więc chętnie
wy tęsknicie za brzuszkiem ciążowym a ja walczę by mój był płaski a nie jak u laski w 3 miesiącu ciąży... póki co mam obsesję i tak jak kiedyś patrzyłam ludziom czy mają proste zęby gdy nosiłam aparat na stałe to teraz patrze laskom na brzuchy i o dziwo wiele lasek ma brzuch podobny do mnie... wylewa sie ze spodni takiej jednej i drugiej taki tłuszcz bleee... pocieszam sie ze ja mam tak po ciąży a one nie
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
my kapiemy Mikolaja miedzy 19-20 godzina a raczej jest to 19, gdyz nie pamietam juz kiedy ogladalam Fakty na TVN
![]() Jowiszek co do cyckonosza to nie bierz za luznego obwodu, bo poleci Ci zapiecie na kark, sadze ze to 75 to sie jeszcze naciagnie do 85 oby nie bo taki cycnik nic nie wart
|
|
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale polecam Tracy Hogg "jezyk niemowlat" - u nas podzialalo |
|
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie tam pisalo cos takiego ze poniewaz progesteron jest potrzebny do laktacji to te piguly sa jednoskaldnikowe (pisze z pamieci wiec moga byc bledy merytoryczne) czyli tylko estrogen, co powoduje dlugotrwale i bolesne miesiaczki, i chyba jakies bnusy typu bole glowy, itp
|
|
|
|
#3390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jem wszystko na co mam ochote, a mala jednego dnia ma kolki drugiego nie...wiec po co sie katowac (tez jej daje infacol). Mozna najwyzej przeanalizowac czy na cos konkretnego zle reaguje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Polecam ten staniczek, idealnie pasuje a ja zawsze zanim kupilam te czesc garderoby to musialam sie niezle namierzyc. A tu bez mierzenia i wszystko gra

bo nawet jeśli Iga uśnie to cała w strachu chodzę bo byle samochód, motor, krzyk dziecka na ulicy ją może wybudzić i jest mega ryk. a niestety nie mam tu cichego parku w okolicy.
?

wyszłam z sypialni 10 min. temu i czekam jeszcze chwilę czy powietrze ją wybudzi. potem idę się kąpać.
Wszystko robie w biegu miedzy drzemkami malego