|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 78.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Konto usunięte
|
To w moim gronie co najwyżej niektórzy bawili się w Avon, Oriflame albo 'perfumy' FM, ale nikt nie uważał, że zbije na tym miliony
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest całkiem normalna i ogarnięta dziewczyna, ma spoko pracę. Wiadomo czasy są jakie są i każdemu się jakaś dodatkowa kasa przydaje, ale nie mogę ogarnąć, że ludzie wierzą w takie rzeczy No ja od razu to zmieniam zdanie o takich osobach jak ktoś mnie tak nagabuje, bo dla mnie to jest strasznie męczące. Ja mówię nie dzięki, nie jestem zainteresowana, a ta dalej swoje ![]() [1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89555423]To w moim gronie co najwyżej niektórzy bawili się w Avon, Oriflame albo 'perfumy' FM, ale nikt nie uważał, że zbije na tym miliony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie też, ale to dawno temu i ja to wtedy jeszcze rozumiałam, bo to były czasy kiedy nie było Rossmannów i innych cudów i te kosmetyki to było takie wow No, ale teraz? Kurde jak coś jest dobre, to jest w sprzedaży w sklepie, nie trzeba łazić po domu i nagabywać do kupna Ja mam alergię na takie rzeczy. Jak widzę na insta reklamy tego samego u każdej laski, to ja na bank tego nie kupię.
|
|
|
#3904 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio też widzę cały fb przez jedną dziewczynę zaplanowany praca z domu. Plus wiadomość prywatna: myślałam o tobie od dłuższego czasu czy chcesz zarobić pracując z domu.
Zignorowałam to i tyle. Szkoda palców na odpisywanie. Tak jak kiedyś ukrywałam posty ludzi co albo codziennie wstawiali swoją twarz, bądź dziecko tak i zacznę ukrywać taki spam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89555395]Do ludzi nie podchodzą, ale w miescie sama widziałam.
A koleżanka film mi wysłała z lisem w Londynie .[/QUOTE]W mieście lisy są już chyba od dawna. Ale mimo wszystko wolę lisa co sobie przejdzie obok niż dzika który do mnie podejdzie i atakuje moja reklamówkę Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3906 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-06 o 02:23 |
|
|
|
|
#3907 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3908 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Na to się łapią osoby z niemal zerową wiedzą o składach kosmetyków lub takie co w ogóle z pielęgnacją do tej pory były na bakier i nie mają rozeznania na rynku kosmetycznym. Na mlm to mało kto zarabia i dlatego są takie agresywne. |
||
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89555395]Do ludzi nie podchodzą, ale w miescie sama widziałam.
A koleżanka film mi wysłała z lisem w Londynie .[/QUOTE]Ha, pamiętam nagranie lisa z pułapki, nad dtś/lub autostradą (nie pamiętam) w Katowicach ![]() [1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89555355]Poza tym ludzie różnie odbierają różne warunki klimatyczne. Mieszkam na południu i latem bywa zbyt upalnie, ale też nie odbieram tego jako jakieś piekło, zwykle ten najgorszy gorąc nie trwa jakoś długo. Jest też różnica w zależności od ilości zieleni wokół. Na głównej ulicy jest nieznośnie, a w parku już bywa przyjemnie. I od usytuowania mieszkania, często da się odpowiednio manipulować otwieraniem/zamykaniem okien.[/QUOTE] Czy ja wiem, odbieram to raczej jako wspomniane 3 lub 4 m-ce gorąca. Żyję wtedy tylko klimatyzacją w pracy, samochodzie, komunikacji i sklepach... :/ Żadne zamykanie okien mi nie pomoże (mieszkanie na ostatnim piętrze), pomimo terenów zielonych i lasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie jestem zainteresowana.Szybki rzut oka na produkty - kremy składem nie powalały (tzn. nie było w nich niczego wow, ale za to cena po 500 zł), do tego jakieś urządzenia za 2000-3000 zł (a zakładam, że działanie takie, jak małego urządzonka do mezoterapii bezigłowej, które w markecie można kupić za 300-400 zł). Potem "łapała" dziewczyny na różnego rodzaju grupach (pamiętam, że nawet dodała jakiś komentarz na grupie *ujowej pani domu, że zaprasza do swojego biznesu). Cytat:
Nigdy nie patrzę czym ci ludzie się zajmują ale mnie to niezmiernie intryguje.
|
||
|
|
|
|
#3911 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to tylko dla wybranych ![]() na piramidach finansowych większość traci, ale zawsze jest ta jedna osoba, która dobrze zarabia - bo ma odpowiednią osobowość, duże grono podatnych znajomych i wtedy można nieźle zarobić. i to przez tą osobę się nakręca mocno znam taką jedną dziewczynę, która kupę kasy wyciąga na mlm forever living (Ci od aloseu) - pracuje tylko w tym i utrzymuje za to męża i dwójkę dzieci i żyją sobie na spoko poziomie. i jak się rozeszło, że dziewczynie się udało, to potem nagle mnóstwo wspólnych znajomych też poszło tam sprzedawać. tylko że już nikt więcej jej sukcesu nie powtórzył. czy te kosmetyki to nie przypadkiem Mary Kay? widzę ostatnio wysyp tego wszędzie Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-04-13 o 18:39 |
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3913 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego trzeba też pamiętać że mnóstwo treści w internecie to zwykłe kłamstwa, każdy może budować taki obraz siebie i swojego życia jaki chce. Swego czasu było dość głośno o managerach z tych firm mlm którzy brali kredyty na samochody i mieszkania żeby tylko udawać że da się na tym super zarabiać i wciągać kolejne osoby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) I że nie wszystko w internecie to prawda. Ale gdzieś tam pomiędzy tymi wyssanymi z palca historiami znajdzie się kilka takich prawdziwych, które dotyczą ludzi osiągających sukces finansowy w jakiejś pierdołowatej branży, po której nikt by się tego nie spodziewał (serio, w życiu bym nie pomyślała o trzepaniu kokosów na plannerach).
|
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalają coache biznesu którzy "specjalizują " się w danych branżach, a nigdy nie pracowali w tej branży. Nie rozwijali biznesu, nie pracowali jako pracownik. Nie maja totalnie pojęcia jak wygląda praca w tej branży. A mówią innym jak prowadzić biznes, czego klient oczekuje, jak pracować, jak sobie radzić z problemami, jak prowadzić marketing. Dla mnie takie osoby są totalnie niewiarygodne.
Tak samo jak rozwalają mnie tzw psychologowie biznesu. W sumie trochę ich podziwiam za to że są wstanie wcisnąć swoje usługi, robić analizę psychologiczna potencjalnego pracownika i brać za to gruby hajs. A potem zadają pytanie w stylu gdybyś był zwierzęciem to jakim byś był? ![]() A potem wystawiają fakturę na parę jak nie paręnaście stówek to są dopiero mistrzowie marketingu. Ale bardziej mnie dziwi że ktoś za to płaci. W sensie ja rozumiem że może taka analiza się przydaje w przypadku jakiś wysokich stanowisk ale nie przy szeregowym pracowniku ![]() Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostałe- aż by się chciało czasem powiedzieć takiemu coachowi: nie ucz ojca jak dzieci robić. |
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
A koleżanka film mi wysłała z lisem w Londynie .[/QUOTE]Oj, lisy to są w Londynie dosłownie wszędzie. Ostatnio widziałam lisa na mojej ulicy, a mieszkam w zachodnim Londynie. |
|
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, MLM to świetne zarobki dla tych na szczycie. Ci niżej to już inna bajka
. Moje znajome wkręciły się w sprzedaż Arbonne. Dla mnie, jak na to patrzę to już nie jest tylko zwykła sprzedaż. To jest zwyczajne pranie mózgu i inny stan umysłu. Trochę sekciarskie schematy, z cechami piramid finansowych. Przerażające to jest.
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle ze to nie jest żaden oszałamiający majątek, biorąc pod uwagę ze ma tez na stanie pracującego męża mającego własna firmę. Postawili średni dom mocno za miastem w takiej se lokalizacji (wiec albo tam działkę mieli po rodzicach albo kupili taniej), No maja dość fajne samochody ale żadne tez wywalone w kosmos, jakoś tam wspomagają dorosłe już dzieci ale tez żadne szaleństwa milionerskie , baaardzo daleko do tego. Wiec raczej tak bardzo ze tak powiem, normalnie żyją. Na dodatek ona jest z natury urodzonym handlowcem, wiec miała mega predyspozycje do zarabiania na życie sprzedażą. Ale tez zapitalała w tej robocie całymi latami jak koń pociągowy, całe życie temu podporządkowane, od rana do nocy + bardzo dużo w rozjazdach. Wiec nawet jak ktoś się na tym dorabia, to jest to zabójczo ciężka harówa a nie ze taki system przyjazny do zarabiania. Ale męcząca jest masakrycznie, gada o tym w kółko i nie że coś chce wcisnąć akurat, po prostu ma już tym sprany mózg i całe życie, wszytko, ciagle odnosi do tego, po prostu samo jej z ust wypada. I po spotkaniach z nią nielicznych jak słyszę frazę ”dochód pasywny” to mam drgawki nerwowe.
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ostatnią osobą, która chciałaby wejść w MLM, ale znam parę osób w Polsce, które dorobiły się na tym naprawdę pokaźnego majątku (typu samochody z górnej półki, kilka nieruchomości w Polsce i Europie), natomiast w tym momencie część z nich nie trzyma się już konkretnego produktu, na którym się dorobili, ale bardziej przyjmuje zlecenia na rozkręcenie kolejnego.
Sent from my SM-F926B using Tapatalk |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie już chyba sam nie lata po klientach, natomiast prowadzi jakieś szkolenia couchingowe i o rozwoju biznesu. Pamiętam, że on zaczynał w F&M, a potem przeniósł całą swoją siatkę do innej firmy, ale nie wiem gdzie. O właśnie, słuchałam kiedyś podcastu "Mała wielka firma" (chyba taki był tytuł) i tam w jednym odcinku gościem był człowiek od prezentacji TEDx i konsultacjami dla przedsiębiorców (teraz chyba bardzo uprościłam całą sprawę). Co to są za prezentacje? O co to chodzi? W każdym razie on z tego sporo zarabiał całkiem sporo. |
|
|
|
|
|
#3930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to nawet za bardzo nie wiem komu miałabym takie coś wmówić. Mam trochę znajomych, ale bardzo wątpię żeby ktoś z nich to ode mnie kupował, chyba że z litości raz bo może by pomyśleli, że krucho u mnie z kasą skoro za takie coś się zabrałam Może prędzej jakieś ciotki, bo starsze osoby łatwiej zmanipulować, ale po pierwsze nie miałabym sumienia im tego wciskać tak samo jak mamie czy babci, a po drugie ilość tych osób też jest ograniczona. No i wątpię, że teraz ludzie kupują cały czas te same kosmetyki, bo jest taka różnorodność na rynku, że ludzie lubią testować nowe rzeczy, więc mi by się szybko takie osoby skończyły na których mogłabym zarabiać.Cytat:
To u mnie jedna laska widzę na fb chyba coś podobnego. Jakieś kosmetyki i urządzenia do twarzy i cały czas jakieś filmiki nagrywa jak to robi i jaką piękną ma po tym cerę i do tego wszystkiego jeszcze jakieś motywujące ☠☠☠☠☠☠☠olo gada ![]() Szczerze to ja bardzo wątpię, że jak ktoś teraz zaczyna to, że się dorobi jakiś kokosów. Rynek jest tym przepełniony, chyba nie tak łatwo zdobyć nowych klientów albo ludzi, którzy będą robić pod Tobą. Fb i insta wszystko przyjmie. Każdy może sobie gadać, że rzucił robotę i zarabia kupę kasy. Cytat:
To ja znam jedną babkę co ten aloes sprzedaje, ale ona ma salon kosmetyczny, więc może klientkom to wciska. Nie wiem czy Mary Kay, bo nawet jej nie pytałam, ale możliwe ![]() Cytat:
Arbonne też kiedyś chciał mik ktoś wcisnąć, nawet jakieś próbki miałam Dla mnie to też jest sekta, bo to nie jest zwykła sprzedaż tylko różne motywacyjne spotkania i pranie mózgu. Widzę, że laski co to sprzedają często jeżdżą na jakieś imprezy połączone ze szkoleniami i potem cała relacja na insta i wywody ile im to dało, jakie czują się spełnione i jak bardzo się rozwijają. Najlepsza jest laska co pomaga w problemach z tarczycą. Ostatnio dodała jakiś filmik i było "wiesz jak pomóc tarczycy? napisz do mnie". Ja napisałam komentarz, że jak się szuka pomocy z tarczycą , to się idzie do dobrego endokrynologa, a nie szuka porad u influencerek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Napisałam, że nie jestem zainteresowana, bo używam konkretnych kosmetyków, a ta dalej, że te są super ekstra i będę zadowolona. Na dodatek laska mieszka ponad 200 km ode mnie, ale przyjedzie specjalnie na prezentację. Ja wiem, że żadna praca nie hańbi, ale mi by było wstyd z takimi rzeczami do znajomych pisać. Zwłaszcza, że teraz na rynku jest mnóstwo kosmetyków i jak ktoś chce to idzie i kupuje 

to są dopiero mistrzowie marketingu. Ale bardziej mnie dziwi że ktoś za to płaci. W sensie ja rozumiem że może taka analiza się przydaje w przypadku jakiś wysokich stanowisk ale nie przy szeregowym pracowniku 
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.