![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2023
Cytat:
![]() ![]() Fajnie że z maluchem wszystko ok ![]() Zazdro że dobrze się czujesz ![]() Jak byłam w ciąży z córką to mój syn też miał 3 latka, mówiliśmy mu że będzie starszym bratem bo mama ma jego siostrę w brzuchu, potem że jak się urodzi to będzie maleńka i bedzie tylko spać, jeść, płakać i robić kupę, ale później będzie większa i on jako starszy brat na pewno ja wszystkiego nauczy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Challenge(r) me!
|
Aga, 6 tygodni! Nawet nie chce sobie wyobrażać jakie to obciążenie - dla dziecka, ale i dla rodziców. Ja to tylko mam nadzieję, że obędzie się bez rehabilitacji, bo mała jest dopiero na etapie czworakowania i podciągania się do stania. Nie wiem czy da rade obciążać nadgarstek tak mocno od razu po zdjęciu gipsu. A Ty się nie martw, że nie ma w Tobie jeszcze tej radości - raz, że pewnie nadal trochę nie dowierzasz, a dwa że fatalnie się czujesz, to też ciężko się mocno cieszyć. Ale jeszcze miesiąc i musi być lepiej.
![]() Izan, super, że lepiej się czujesz. Ale ten kaszel to pewnie męczący. Nie boli Cie brzuch jak kaszlesz? Zdrowiej szybko. ![]() Co do listy rzeczy niewskazanych to rzeczywiście jest długa. Ja na pewno o połowie nie wiem mimo drugiej ciąży. ![]() ![]() U mnie o ciąży wiedzą 3 koleżanki, więcej nikt. Rodzicom chciałam powiedzieć na Święta, ale tata wylądował w szpitalu i nie przyjechali. Nie chce im mówić przez telefon, wiec dowiedzą się pewnie w czerwcu - będzie niespodzianka jak wysiądę z auta z brzuchem. ![]() Ateris, mam podobne podejście - mówić po prenatalnych. Jakoś człowiek się stresuje... Cześć Adity, witamy, cieszymy się, że dołączyłaś. ⚘️ Bardzo współczuję Ci strat, to musiał być dla Was bardzo ciężki czas. Trzymam mocno kciuki za tę ciążę! Dziękuję Wam za wsparcie dziewczyny. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez HellcatRedeye Czas edycji: 2023-04-15 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo mówienia o ciąży to ja po teście tylko z rozpaczą dzwoniłam do mamy i najlepszej przyjaciółki, a po badaniu powiedziałam tak ogólnie, bliższym znajomym, reszcie rodziny. Aczkolwiek doskonale rozumiem trzymanie w tajemnicy do jakiegoś czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Challenge(r) me!
|
Ale to ona cała ciążę z domu nie wychodziła?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już od kilu dni zalegam w domu, chętnie bym wyszła, chociaż na dłuższy spacer...A teraz szczytem jest wyjście do pobliskiego sklepu ![]() Na jutro ponoć zapowiadają 18 stopni (!) i słońce, więc dla zdrowia mam nadzieję się wybrać na spacer ![]() My powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom przez telefon. Jedziemy do nich dopiero w maju i raczej nie utrzymałabym tego w tajemnicy kolejnego miesiąca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czas najwyższy żeby pogoda uraczyła ciepełkiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee coś ty, na pewno rodzice się ucieszą z kolejnego wnuczecia ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że synek szybko wydobrzał. Jednak u takich maluszków szybko wszystko się goi i zrasta na szczęście ![]() Myślę że to przez krwawienia czułaś macicę. Ja w ogóle nie czuje. Oby już było tylko nudno, bez takich przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Challenge(r) me!
|
Izan, dziękujemy.
![]() Adity, o, dziękuję że to piszesz! To daje nadzieję, że jakoś to będzie. W szpitalu lekarka wspominała właśnie, że u takich maluchów nawet przy przesunięciu kości o 30-40° nie trzeba operować, u nich to wszystko inaczej się goi. Ale oczywiście o czas po zdjęciu gipsu nie zapytałam. W tym całym zamieszaniu nawet na to nie wpadłam. Aga, tak myślę że się ucieszą, ale pewnie już nie będą aż w takim szoku. U nas w ogóle ciekawa historia - ostatnio rozmawiałam z mamą i ona mówi do mnie coś w rodzaju "Jak Wy byście sobie poradzili gdyby Wam się bliźnięta urodziły? No przecież to by było nie do ogarnięcia dla Was samych." Akurat jakoś dzień przed rozmową lekarz potwierdził u nas ciążę bliźniaczą... I tak sobie pomyślałam jak moja mama by wtedy zareagowała gdybym jej od razu powiedziała. Ale w sumie dobrze, że się powstrzymałam bo jednak bliźniaków nie będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() My powiedzieliśmy na razie o ciąży mojej mamie, bo jechaliśmy na święta i nie dałoby się przed nią ukryć mojej ostatniej kolacji przed snem, z cukrzyca ciążową jem ostatni posiłek i biorę tabletkę około 23. Zawału by dostała, że o tej porze jeszcze coś jem ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze przed pierwszym dzieckiem mówiłam że chciałabym mieć bliźniaki, ale teraz to już zdecydowanie nie ![]() Moja mama z kolei kiedyś mówiła że jakbym miała trzecie dziecko to bym chyba w ogóle już do Polski nie jeździła (nie wiem skąd to wzięła bo jesteśmy 2 razy w roku, w wakacje i święta, często sama z dzieciakami ), więc miałam niejakie obawy na reakcję no ale się ucieszyła bardzo. A w ogóle to z tą ciąża to się bratu i bratowej wepchnęłam w kolejkę bo oni mają synka ze stycznia tego roku, no i też szybko chcieli mieć następne dziecko (tylko muszą odczekać, bo bratowa po CC) i generalnie teraz był ich czas na produkcję wnucząt dla moich rodziców, ja już miałam zamknięta fabrykę. Ale po porodzie idę na zabieg podwiązania jajowodów, czy jak to się nazywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Challenge(r) me!
|
Aante, teściowa będzie miała piękny prezent na urodziny. 🥰
Aga, tak, była przez chwilę bliźniacza, ale szybko życie to zweryfikowało. Było trochę smutno, ale też i ulga. Ja podobnie - przed pierwszą ciaza chciałam bliźnięta, a teraz już wiem że byłoby baaardzo ciężko. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany, załamałbym się chyba teraz będąc w ciąży bliźniaczej ![]() A mi jest tak okropnie niedobrze od wczoraj, znaczy ogólnie mi ciągle niedobrze ale od wczoraj wyjątkowo, a wszystko przez to że jedliśmy obiad w IKEA. Już mnie trochę zapach tego obiadowego żarcia odrzucił, no ale nic, trochę głodna nawet byłam. I żebym jakoś dużo zjadła... Mało, tyle żeby zaspokoić pierwszy głód.... Efekt taki że ledwo dowiozlam pawia do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
agadzie ale masz się z tymi mdlosciami
![]() Dziewczyny u mnie dziś wybił 10t0d! Dopiero wstałam tak dobrze mi się spi w tej ciąży, a sny są niesamowite. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak, ciążowe sny są odjechane 🤣🤣🤣 ja i bez ciąży miewam naprawdę dziwne sny, a w ciąży to już w ogóle, skąd mi się to bierze to nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Ja też się bałam bliźniaków, bo moja babcia urodziła bliźniaki, ale to były lata 50-te, wcześniaki i zmarły w domu w w pierwszym tygodniu życia. Do tego brat teściowej ma bliźniaki 12-letnie, więc z dwóch stron wisiały nad nami ![]() ![]() Cytat:
![]() Wracamy niedługo od mojej mamy do W-wy i psychicznie nastawiam się na jutrzejszą krzywą o 7 rano ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na razie jedynie zdjęcie z 6t5d. Potem widziałam malucha na chwilę w 8t, ale bez zdjęcia. Niestety w medicoverze zdjęcie jest chyba tylko z tych głównych usg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Też nie mam zdjęcia mimo że byłam prywatnie w 7 TC...będę miała dopiero w maju.
U mnie jest dziś 9+2, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie z OM dziś 11+4 ![]() Też ostatnio długo śpię i mam dziwne sny, ale od jutra pobudka do pracy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek idę na wizytę i liczę, że uda się podejrzeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ja bliźniaków nigdy nie chciałabym mieć. I na szczęście żadna z ciąż nie była bliźniacza.
Uu to dziwne że nie dostajecie zdjęć usg. Teraz co prawda chodzę do prywatnej przychodni z pakietu PZU i jak na razie mam z każdej wizyty zdjęcia, ale jak w pierwszej chodziłam na NFZ to w pierwszym trymestrze miałam z każdej wizyty zdjęcia. Co do snów to od kiedy zaszłam w ciążę to cały czas mam sny. Na początku to wg śniło mi się że zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny, po czym wstałam rano i zrobiłam (miałam jeszcze poczekać że 2 dni) i faktycznie wyszedł pozytywny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaka będziesz miała różnice wieku między dziećmi? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Syn jest z marca więc prawie 4 lata różnicy będzie. Celowałam w różnice 2-3 lata ale mieliśmy wykańczanie domu i przeprowadzkę więc trochę odłożyliśmy starania no a potem to niestety te poronienia. Ty widzę w równych odstępach działasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie będzie praktycznie taka różnica jak jest u mnie między synem a córka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Wy tu już w większości widzę macie dzieci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Mnie też trochę wiek stresuje bo jednak mam te 35 lat. Ale w przyszłym tyg badania prenatalne w końcu. Staram się uspokoić swoje myśli bo przecież nie mam na to już wpływu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.