Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 5 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-04, 14:10   #1951
NocnaWiedma
Lady in red.

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 5

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa55 Pokaż wiadomość
Chodzi mi czy beta zawsze wykryje ciąże ? Bo okres mi się spóźnia i się boje
Czego się boisz? W ciąży nie jesteś.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2023-02-04, 14:24   #1952
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Chodzi mi czy beta zawsze wykryje ciąże ? Bo okres mi się spóźnia i się boje
Przecież nie miałaś szans na zajście w ciążę.

Zaraz tu jeszcze przyjdziesz z zapytaniem czy to może być ciąża, bo okres Ci się spóźnia, a robiłaś siusiu w męskiej toalecie i co jeśli może tam jakiś Pan się masturbował, a na kiblu była zeschnięta sperma, jesus.

Ja myślę, że to jednak troll, bo dalej mimo odpowiedzi Klaudia się upiera, że zaszła w ciążę wkładając sobie palca z już na pewno martwymi plemnikami w spermie
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 14:32   #1953
klaudiaaa55
BAN stały

Nie ma możliwości abym przeniosłam plemniki za pomocą palca do pochwy jak sobie wsadzilam ten palec źle domyty ?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Chodzi o to ze na palcach miałam prrejakulat poszłam umyć ręce i nie wiem czy dobrze je domyłam czy nie i po 3 minutach od umycia ich wsadzilam sobie palec do pochwy i chodzi mi o to czy jest możliwość jakbym złe domyla te palce to ze mogło do czegoś dojść jak znajdowały się na palcach te plemniki
klaudiaaa55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 14:34   #1954
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Nie ma możliwości abym przeniosłam plemniki za pomocą palca do pochwy jak sobie wsadzilam ten palec źle domyty ?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Chodzi o to ze na palcach miałam prrejakulat poszłam umyć ręce i nie wiem czy dobrze je domyłam czy nie i po 3 minutach od umycia ich wsadzilam sobie palec do pochwy i chodzi mi o to czy jest możliwość jakbym złe domyla te palce to ze mogło do czegoś dojść jak znajdowały się na palcach te plemniki
Nie, nie ma możliwości. Poza tym plemniki w takich warunkach (na palcu) od razu obumarły.
Stary 2023-02-04, 14:47   #1955
klaudiaaa55
BAN stały

Ale chodzi mi o to ze jak zrobiłam dobrze mojemu partnerowi ręka i miałam na nich prrejakulat i poszlam odrazu umyć ręce ale boje się źle umylam je i ze zostały mi na palcach one jak włożyłam palec do środka do pochwy po jakiś 2 minutach od umycia i boje się ze one były złe domyte
Stary 2023-02-04, 15:02   #1956
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Ale chodzi mi o to ze jak zrobiłam dobrze mojemu partnerowi ręka i miałam na nich prrejakulat i poszlam odrazu umyć ręce ale boje się źle umylam je i ze zostały mi na palcach one jak włożyłam palec do środka do pochwy po jakiś 2 minutach od umycia i boje się ze one były złe domyte
Poddaję się.

Jak nie umiesz czytać to co piszemy no to cóż, leć codziennie na tą betę.
Stary 2023-02-04, 15:24   #1957
klaudiaaa55
BAN stały

Proszę o ostatnia odpowiedz bo okres mi się spóźnia i nie wiem co się dzieje i boje się o yo ze mogła do czegoś dojść ze miałam złe domyte ręce i jak włożyłam ten palec po umyciu to przeniosłam sobie
Stary 2023-02-04, 15:26   #1958
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Poddaję się.

Jak nie umiesz czytać to co piszemy no to cóż, leć codziennie na tą betę.
Możesz nie pamiętać ale to taki przykład Ciri. Co miesiąc dziewczyna zachodziła w ciążę i bez względu co tu pisałyśmy ona i tak myślała że jest w ciąży. Trwało to coś koło 1.5 roku. Tam też był prejakulat przenoszenie plemnikow na palcach oraz teleportacja plemnikow z prezerwatywy.
Dziewczyna doprowadziła się do takiego stanu że cykl całkowicie jej się rozregulował. Uspokoiła się dopiero po wizycie u ginekologa i tabletkach.
Tu masz taki sam przypadek. Dziewczyna czeka tylko na kolejny wpis żeby tylko mogła coś napisać. Nie szuka rady na swój problem.

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-02-04, 15:37   #1959
klaudiaaa55
BAN stały

Chodzi mi czy beta z krwi w dniu kiedy miałam dostać miesiączkę jest wiarygodna?
Stary 2023-02-04, 15:39   #1960
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Proszę o ostatnia odpowiedz bo okres mi się spóźnia i nie wiem co się dzieje i boje się o yo ze mogła do czegoś dojść ze miałam złe domyte ręce i jak włożyłam ten palec po umyciu to przeniosłam sobie
Okres może się spóźniać z wielu powodów. Cykle nie zawsze są idealnie regularne i mogą czasem różnić się kilka dni.
Nie ma szansy na ciążę bez stosunku waginalnego. Plemniki nie przeżywają w niekorzystnym środowisku wobec tego nie istnieje możliwość by przenieść je za pomocą palca.

By dowiedzieć się więcej jeśli chodzi o edukację seksualną zachęcam byś weszła na rzetelne materiały np. grupy ponton albo sexed.pl.

W każdym razie nie jesteś w ciąży.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez NocnaWiedma
Czas edycji: 2023-02-04 o 15:42
NocnaWiedma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 16:00   #1961
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

To brzmi jak te boty co dzwonią w sprawie fotowoltaiki - pytasz się go "jak masz na imię" a on ciągle swoje - "dodzwoniłam się do mieszkańca województwa dolnośląskiego, tak?"

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 16:13   #1962
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 16:16   #1963
klaudiaaa55
BAN stały

Rozumiem dziękuje za odpowiedz chodzi mi bardziej o to czy z złe domytych rąk woda czy jak odrazu po umyciu wsadzilam je sobie to czy coś mogło się wydarzyć , to miało miejsce miesiąc temu

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A ostatnie pytanie nie ma możliwości aby beta nie wykryła ciąży ?
Stary 2023-02-04, 16:18   #1964
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 16:51   #1965
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dlatego niestety trochę powątpiewam, że ss, który wrzuciłam wczoraj na zdziwieniowym z tiktoka jest prowokacja dla wyświetleń. Nie wiem jak do tak poważnych tematow jak zajście w ciążę ludzie nawet na własną rękę nie chcą zdobyć wiedzy, żeby się przed tym zabezpieczyć i oszczędzić sobie nerwowki. A o edukacji w szkole nawet nie wspomnę, bo brak mi słów.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-04, 16:58   #1966
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
Dlatego niestety trochę powątpiewam, że ss, który wrzuciłam wczoraj na zdziwieniowym z tiktoka jest prowokacja dla wyświetleń. Nie wiem jak do tak poważnych tematow jak zajście w ciążę ludzie nawet na własną rękę nie chcą zdobyć wiedzy, żeby się przed tym zabezpieczyć i oszczędzić sobie nerwowki. A o edukacji w szkole nawet nie wspomnę, bo brak mi słów.
Wydaje mi się, że jeżeli to nie jest troll to nasza Klaudia to dziewczynka 12-16 lat, która współżyć nie powinna. Sorry, ale nie uwierzę, że dorosła kobieta miałaby taką obsesję, że zajdzie w ciążę od palca, po prostu nie.
Stary 2023-02-04, 17:12   #1967
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jeżeli to nie jest troll to nasza Klaudia to dziewczynka 12-16 lat, która współżyć nie powinna. Sorry, ale nie uwierzę, że dorosła kobieta miałaby taką obsesję, że zajdzie w ciążę od palca, po prostu nie.
Ja niestety jestem skłonna uwierzyć we wszystko, jak i biorę zawsze pod uwagę trolling, bo to tylko net. A moje 'wierzenie' wzięło się np stąd jak znajoma na studiach nie wiedziala jak wygląda seks i była w szczerym szoku jak opisałam jej w jaki sposob faceci sie masturbuja i czym jest lechtaczka.
S T U D E N T K A - tak tylko podkresle... Przed końcem pierwszego semestru zaszła w ciążę. Akurat o antykoncepcję mnie nie pytała, więc może to byl błąd xd
Stary 2023-02-04, 17:37   #1968
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja niestety jestem skłonna uwierzyć we wszystko, jak i biorę zawsze pod uwagę trolling, bo to tylko net. A moje 'wierzenie' wzięło się np stąd jak znajoma na studiach nie wiedziala jak wygląda seks i była w szczerym szoku jak opisałam jej w jaki sposob faceci sie masturbuja i czym jest lechtaczka.
S T U D E N T K A - tak tylko podkresle... Przed końcem pierwszego semestru zaszła w ciążę. Akurat o antykoncepcję mnie nie pytała, więc może to byl błąd xd
Ja też jestem w stanie to uwierzyć.
Poziom edukacji to dramat.
Młode osoby szukają informacji w internecie często na niewiarygodnych stronach gdzie właśnie czytają takie bzdury o ciąży z palca. Ciąża z preejakulatu też na porządku dziennym. I te opowieści o toalecie, gdzie ktoś się otarł o sperme.
Więc już przestałam się dziwić, że co chwile tutaj pojawia się kolejny taki temat.

Stary 2023-02-04, 17:46   #1969
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaneczkaa86 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w stanie to uwierzyć.
Poziom edukacji to dramat.
Młode osoby szukają informacji w internecie często na niewiarygodnych stronach gdzie właśnie czytają takie bzdury o ciąży z palca. Ciąża z preejakulatu też na porządku dziennym. I te opowieści o toalecie, gdzie ktoś się otarł o sperme.
Więc już przestałam się dziwić, że co chwile tutaj pojawia się kolejny taki temat.

Pozwole sobie wrzucić również w tym wątku ss z tiktoka, bo nie wiem czy widziałaś, a chce się do niego odnieść.
Nie mam pojęcia skąd dzieciaki biorą takie informacje, a mają problem z dowiedzeniem się jak zabezpieczyć się przed ciąża. Dla mnie to dramat. A nawet jeśli ten tekst jest tylko dla zasięgów to i tak nie zmienia to faktu, że znajdą się osoby, które w to uwierzą i będą powielać te szkodliwe bzdury.Screenshot_20230203_155158_Twitter.jpg
Stary 2023-02-04, 18:02   #1970
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Pozwole sobie wrzucić również w tym wątku ss z tiktoka, bo nie wiem czy widziałaś, a chce się do niego odnieść.
Nie mam pojęcia skąd dzieciaki biorą takie informacje, a mają problem z dowiedzeniem się jak zabezpieczyć się przed ciąża. Dla mnie to dramat. A nawet jeśli ten tekst jest tylko dla zasięgów to i tak nie zmienia to faktu, że znajdą się osoby, które w to uwierzą i będą powielać te szkodliwe bzdury.Załącznik 7785767
Nie, nie widziałam. Masz rację. Osoby prędzej uwierzą w takie rzeczy niż w wiarygodne informacje.

Stary 2023-02-27, 10:32   #1971
Lala1996
Raczkowanie

Dziewczyny,

potrzebuję porady lub uspokajacza.

doszło do stosunku (po alkoholu), wprawdzie z prezerwatywą i finał poza ciałem, jednak, że było to po %, pamiętam jak przez mgłę, zastanawiam się, czy jest sens iść po tabletkę ,,po" ? czy nie schizować ? dodam jeszcze ze byłam w trakcie okresu. proszę bez hejtu.

Edytowane przez Lala1996
Czas edycji: 2023-02-27 o 10:46
Lala1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-28, 00:08   #1972
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez Lala1996 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

potrzebuję porady lub uspokajacza.

doszło do stosunku (po alkoholu), wprawdzie z prezerwatywą i finał poza ciałem, jednak, że było to po %, pamiętam jak przez mgłę, zastanawiam się, czy jest sens iść po tabletkę ,,po" ? czy nie schizować ? dodam jeszcze ze byłam w trakcie okresu. proszę bez hejtu.
Jak jesteś pewna, że z gumką było wszystko ok to jak na moje nie ma co sia spustoszenia w organiźmie tą tabletką.
Stary 2023-03-02, 18:51   #1973
Blbinka777
Przyczajenie

czy tabletki anty wpływaja na wynik testu beta z krwi ? ze np pokaza ze wynik ujemny a ja bede w ciazy ? czy nie wpływaja ?
Blbinka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-31, 15:01   #1974
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-03, 10:40   #1975
Lala1996
Raczkowanie

Słowem wstępu: przez 8 lat brałam pigułki antykoncepcyjne, o których wiem wszystko, natomiast od listopada ich nie biorę, a o naturalnym cyklu nie wiem nic...

Od listopada po odstawieniu pigułek okres przychodził pod koniec miesiąca.
24.02 dostałam okresu
27.02 zazylam pigułkę escapelle
Od 5 do 10 marca dostałam obfitego krwawienia (domyślam się, że to srodcykliczne po escapelle), miałam też inne skutki uboczne wypisane w ulotce.

30 marca odczułam takie dziwne rozrywające bóle po prawej stronie - po umiejscowieniu obstawiam, że to jajnik, ale nigdy nie miałam boli jajników - nie wiem czy tak boli owulacja, czy co, całe życie na pigułkach.

I teraz cisza, okresu nie widu ani słychu i nie mam pojęcia czy się spóźnia czy nie ? Jak to liczyć ? Powinnam się już martwić? Wiem, że tabletka awaryjna to wielka dawka hormonów, które mogą rozregulować wszystko, ale potrzebuję opinii.
Stary 2023-04-03, 19:15   #1976
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Słowem wstępu: przez 8 lat brałam pigułki antykoncepcyjne, o których wiem wszystko, natomiast od listopada ich nie biorę, a o naturalnym cyklu nie wiem nic...

Od listopada po odstawieniu pigułek okres przychodził pod koniec miesiąca.

24.02 dostałam okresu

27.02 zazylam pigułkę escapelle

Od 5 do 10 marca dostałam obfitego krwawienia (domyślam się, że to srodcykliczne po escapelle), miałam też inne skutki uboczne wypisane w ulotce.

30 marca odczułam takie dziwne rozrywające bóle po prawej stronie - po umiejscowieniu obstawiam, że to jajnik, ale nigdy nie miałam boli jajników - nie wiem czy tak boli owulacja, czy co, całe życie na pigułkach.

I teraz cisza, okresu nie widu ani słychu i nie mam pojęcia czy się spóźnia czy nie ? Jak to liczyć ? Powinnam się już martwić? Wiem, że tabletka awaryjna to wielka dawka hormonów, które mogą rozregulować wszystko, ale potrzebuję opinii.
Cykl miesiączkowy po odstawieniu tabletek musi się uregulować. Jak rozumiem brałaś escapelle w trakcie miesiączki bo obawiałaś się krótkiego cyklu i mialas jakas sytuacje awaryjna ? Tak to krwawienie co miałaś od 5 to od tabletki.
Cykl liczysz od 24.02. Czyli od ostatniej miesiączki. Policz jak wyglądały twoje cykle po odstawieniu tabletek i czy były regularne.
Jak Twój organizm zareagował na Escapelle to już sprawa indywidualna.
Tu masz trochę danych z badań
☠Według danych statystycznych u "około 18,5% kobiet doszło do opóźnienia krwawienia miesiączkowego o ponad 7 dni, a u 4% kobiet opóźnienie wyniosło powyżej 20 dni".
Piszesz w temacie ciążowym, więc jeśli obawiasz się ciąży najłatwiej zrobić test

Stary 2023-04-04, 10:13   #1977
Lala1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaneczkaa86 Pokaż wiadomość
Cykl miesiączkowy po odstawieniu tabletek musi się uregulować. Jak rozumiem brałaś escapelle w trakcie miesiączki bo obawiałaś się krótkiego cyklu i mialas jakas sytuacje awaryjna ? Tak to krwawienie co miałaś od 5 to od tabletki.
Cykl liczysz od 24.02. Czyli od ostatniej miesiączki. Policz jak wyglądały twoje cykle po odstawieniu tabletek i czy były regularne.
Jak Twój organizm zareagował na Escapelle to już sprawa indywidualna.
Tu masz trochę danych z badań
☠Według danych statystycznych u "około 18,5% kobiet doszło do opóźnienia krwawienia miesiączkowego o ponad 7 dni, a u 4% kobiet opóźnienie wyniosło powyżej 20 dni".
Piszesz w temacie ciążowym, więc jeśli obawiasz się ciąży najłatwiej zrobić test

Dziękuję za rzetelną odpowiedź

Jak rozumiem brałaś escapelle w trakcie miesiączki bo obawiałaś się krótkiego cyklu i mialas jakas sytuacje awaryjna ? - nie wiem, o co chodzi z krótkim cyklem, zdarzył się ryzykowny stosunek więc wolałam dla świętego spokoju łyknąć Escapelle

Piszesz w temacie ciążowym, więc jeśli obawiasz się ciąży najłatwiej zrobić test - test właśnie zrobiłam, pasożyta nie ma, więc coś się ostro przestawiło od tej Escapelle - no nic, cierpliwie czekam dalej, teraz już chociaż spokojniej

dziękuję!
Stary 2023-04-10, 18:31   #1978
Lala1996
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za rzetelną odpowiedź

Jak rozumiem brałaś escapelle w trakcie miesiączki bo obawiałaś się krótkiego cyklu i mialas jakas sytuacje awaryjna ? - nie wiem, o co chodzi z krótkim cyklem, zdarzył się ryzykowny stosunek więc wolałam dla świętego spokoju łyknąć Escapelle

Piszesz w temacie ciążowym, więc jeśli obawiasz się ciąży najłatwiej zrobić test - test właśnie zrobiłam, pasożyta nie ma, więc coś się ostro przestawiło od tej Escapelle - no nic, cierpliwie czekam dalej, teraz już chociaż spokojniej

dziękuję!

HEJ! Alleluja!

update mojej sytuacji: łącznie po 48 dniach po wzięciu Escapelle, po około 15 dniach spóźnienia, nadszedł okres

Pozostawiam to info w razie gdyby ktoś kiedyś tak jak ja przekopywał pół internetu.

Edytowane przez Lala1996
Czas edycji: 2023-04-14 o 09:20
Stary 2023-04-22, 12:03   #1979
Janekbednarz
Raczkowanie

Dziewczny mam prosbe, uspokojcie mnie jakos bo chyba schizuje.

Sytuacja tak ; facet robil mi dobrze, językim, palcami tez, potem ja mu zrobiłam loda z finałem w ustach. Nie było penetracji, nie wchodził we mnie i nie wiem dlaczego ale caly czas mysle o tym czy jest zerowe ryzyko ciązy, skoro nie wszedł na mnie ani na moment... dziwne schizy mam. Czy jestem juz przewrazliwiona? chyba do ciązy konieczny jest finał w srodku, a tu nawet nic... tylko oral...
Janekbednarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-23, 00:14   #1980
meryjanefirst
Przyczajenie

Nie ma takiej możliwości! Na serio, uspokój się…nie schizuj. Wszystko będzie dobrze, skoro nie było stosunku nie ma możliwości żebyś była w ciąży. Pozdrawiam 😘
meryjanefirst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości