|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠♀️
Ilu mezczyzn ma mlodsze dziewczyny, wtedy to juz jest spolecznie akceptowane tak?? Bo sa bardziej gotowe na rodzine i szybciej dorastaja? A co jesli sa kobiety ktore rodziny zakladac nie chca a jedynie faceta? No czasy sie zmieniaja oceniajcie to jak chcecie, mam prawo do tego zeby sie z mlodszymi albo i starszymi spotykac. Bd miec wybrankow jakich bd chciala miec
![]() Dzieki watkowi mam perspektywe, sadze ze tak jak napisalam wczesniej, powinnam popracowac nad swoim podejsciem do finansowej strony zwiazku. TAK JAK NAPISALAM tez mam ciezkie dziecinstwo za soba i nie jest mi z tym latwo, wielkie dzieki z ocene ze jestem taka i siaka, wiem ze mam problemy ale nad nimi pracuje. Nie kazdy ma takie samo podejscie do zycia, mozliwe ze musze sama jeszcze troche dojrzec, jak wiadomo i to ludzkie moga mi sie zdarzyc wieksze i mniejsze bledy po drodze. Dzieki za opinie i ocene z gory do dolu (w sumie to chcialam tego wiec luz), warto doczytac ze w terapii bylam pare lat aby w ogole podejsc do tematu zwiazkow jakichkolwiek lol. Co kobieta to inne podejscie i mam prawo do odchylen takich i innych i wara od tego )))))) dopoki nikogo tym nie ranie.Ale kwestie finansow, jak to sie ma do wieku faceta/chlopaka z jakim MAM PRAWO SIE SPOTYKAC ) to musze wypracowac. Natomiast nie mam prawa oczekiwac od niego tego samego co rzeczywiscie od ustabilizowanego mezczyzny w zyciu. To bardziej juz obecnie dostrzegam.Mimo oceny z gory do dolu od tego ze jestem niedojrzala emocjonalnie (moze i tak do pewnego stopnia jedyne co moge z tym zrobic to pracowac dalej nad tym) to dzieki Wam za opinie, dalo mi to naswietlenie tej sytuacji z boku spore. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569368]umiem liczyc ;-)
autorka w innym watku dwa lata temu napisala ze za miesiac skonczy 26lat(jej wybranek w tamtym watku mial lat 16(prawie 17 ;-) ) wiec dwa lata pozniej musi niedlugo konczyc lat 28 a skoro chlopak ma lat 19 to jest 9 lat mlodszy[/QUOTE] nie znam tych wątków.... myśłam, że coś w poście przegapiłam
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Ale jakos to drugie przejdzie nie??
A pierwsze jakos boli, czemu? Whatever. Swiata nie zmienie, tylko siebie mogę. Obym w koncu trafila na kogos z kim bd mi dobrze i nawzajem, jak mowilam mam niestandardowe podejscie do zycia i zwiazkow, poki co moze nawet jakos eksperymentuje z roznymi wiekami, moze to smieszne dla niektorych dla mnie nie ;p niezaleznie od wieku, mam nadzieje ze mi sie uda stworzyc zdrowa, spoko relację. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic mi do tego, kto z kim jest, jak długo to jest legalne, możesz nawet mając 40 lat spotykać się z 19latkiem, ale wymaganie od niego zachowania, jak od ustabilizowanego, dorosłego mężczyzny jest śmieszne. Jeśli wybierasz sobie takich chłopców do związku, to musisz brać poprawkę na ich wiek, a nie typa musztrować, bo on ma na Ciebie łożyć (czego w ogóle nie powinnaś robić względem jakiegokolwiek mężczyzny). |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę wchodzić w grooming, który działa w obie strony, bo mi się nie chce. To, że coś jest legalne jeszcze nie znaczy, że jest etyczne.
Aczkolwiek jeśli 19-latek wchodzi w związek z 28-latką to raczej utrzymywanie powinno działać w drugą stronę. To ty jesteś kuguarzycą i powinnaś go utrzymywać, jak już się chcesz bawić w związki z nastolatkami jako dorosła baba. ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
Masz również prawo nasrać do paczkomatu.
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
On ma prawo chcieć mieć takie podejście że płacenie zawsze 50/50. Mój ex 31 letni też cały związek miał takie podejście, ja od tamtego czasu również. Szczery był, powiedział jak to widzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#39 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569368]umiem liczyc ;-)
autorka w innym watku dwa lata temu napisala ze za miesiac skonczy 26lat(jej wybranek w tamtym watku mial lat 16(prawie 17 ;-) ) wiec dwa lata pozniej musi niedlugo konczyc lat 28 a skoro chlopak ma lat 19 to jest 9 lat mlodszy[/QUOTE] Czyli autorka jest groomerką nie od dziś. Dobrze, że chłopak przejrzał na oczy i zerwał się ze smyczy zamiast dawać dalej urabiać. ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Ale tak z ciekawości to co jest takiego nienormalnego w spotykaniu się z kimś o 10 lat młodszym?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Nienormalne jest nie móc znaleźć sobie partnera na podobny etapie i poziomie życia, żeby musieć urabiać kogoś, kto dopiero jest u progu dorosłości i niezależności. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te gadki w stylu "jest tak dojrzała na swój wiek, dużo bardziej dojrzała niż 30-latki które znam" to dla mnie jeden wielki bullshit
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Między mną a moim facetem jest 8 lat różnicy. Poznaliśmy się jak miałam 25 lat, on 33, obydwoje byliśmy samodzielni, pracowaliśmy, byliśmy na tym samym etapie w życiu. Gdybyśmy poznali się kilka lat wcześniej (na przykład 18/26) to ja bym była nastolatką na studiach i utrzymaniu rodziców - pamietam siebie z tych czasów, byłam naiwną dziewczyną którą dorosły mężczyzna który już ma za sobą związki i doświadczenia mógłby urabiać jak plastelinę. Nie mówię że tak by się stało ale byłaby na to szansa. I sama nie chciałabym żeby moje przyszłe dziecko w wieku nastoletnim wiązało się z tyle lat starszą osobą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
No ale dalej nikt nie powiedział co jest takiego podejrzanego w tym wszystkim. Weźmy na przykładzie mnie. Mam 29 lat, gdybym zaczął się spotykać z 19 albo 20 latka. Rozumiem że to według was coś złego i mówicie o tym że to podejrzane ale co dokładnie jest podwjrzane?
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiązanie się kogoś dojrzałego z osobą o jeszcze nieukształtowanej w pełni tożsamości daje bardzo duże pole do nadużyć - jakie korzyści można wynieść z nierównej relacji? |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
A po co miałbyś się w swoim wieku spotykać z tak młodą dziewczyną, która jest na zupełnie innym etapie życiowym? Żadna równolatka czy niewiele młodsza nie jest tobą zainteresowana?
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Plus - gdy wybranka miałaby za sobą trudną przeszłość. 19 lat to wiek końca szkoły lub matury, jeśli jest się w technikum. Nie, to nie jest odpowiedni wiek partnera dla osoby 29 lat. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Śmieszy mnie zawsze ta pasywno agresywna odpowiedź o t że równolatki nie są zainteresowane kimś xd. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89569793]Plus - gdy wybranka miałaby za sobą trudną przeszłość. 19 lat to wiek końca szkoły lub matury, jeśli jest się w technikum. Nie, to nie jest odpowiedni wiek partnera dla osoby 29 lat.[/QUOTE] No ale ja czekam aż mi ktoś wytłumaczy dlaczego to nie jest odpowiedni wiek albo co jest w tym niewłaściwego zamiast rzucać takie ogólniki albo frazesy. Bo narazie to żaden jeszcze się argument nie pojawił ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Może i daje pole do nadużyć, ale jeżeli jestem osobą świadoma swoich emocji po długoletniej terapii, wiem czym jest manipulacja i świadomie nie mam zamiaru jej stosować to dalej jest w tym coś złego? |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Otrzymałeś sensowne odpowiedzi. Osoba w wieku 19 lat kończy szkołę lub jeszcze się uczy. Większość nastolatków w tym wieku jest mniej lub bardziej zależna od rodziców. Ty idziesz do pracy, a ona opowiada o wyniku próbnej matury. No super...
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
Faceci przy młodszych kobietach czują się pewniej w łóżku, bo młoda kobieta może nie mieć porównania hahaha Młodą dziewczyną można łatwiej sterować, być jej sterem okrętem xD |
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89569830]Otrzymałeś sensowne odpowiedzi. Osoba w wieku 19 lat kończy szkołę lub jeszcze się uczy. Większość nastolatków w tym wieku jest mniej lub bardziej zależna od rodziców. Ty idziesz do pracy, a ona opowiada o wyniku próbnej matury. No super...
[/QUOTE]No to 20 lat. Jest na pierwszym roku studiów. To dalej coś złego? |
|
|
|
|
#53 |
|
uparta chmura
|
No właśnie to, że bierzesz sobie dziewczynę na wychowanie. A nie kobietę dojrzalszą, mającą swoje zdanie, potrafiącą odmówić, na której nie zrobi wrażenie, zapłacenie za nią w drogiej restauracji, bo może to zrobić na siebie i ciebie.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego jest w was tyle jadu. Ja nikogo nie zamierzam sterować a i moich umiejętnościach łóżkowych to 30 latki się rozpływały xd. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w zasadzie to masz rację, z twoją dojrzałością emocjonalną to rzeczywiście, związek z 19latką będzie spoko, bo mentalnie jesteś na tym samym poziomie.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
mi sie zawsze wydawalo ze mlode dziewczyny szukaja w facetach 10 lat starszych raczej dojrzalosci,wsparcia takiej namiastki ojca a nie kogos z kim beda chodzic na imprezy od tego maja zazwyczaj rowniesnikow,facet pod 30tke ktory imprezuje z 19latkami to wedlug mnie taki obciach od takiego faceta raczej oczekuje sie wytwornych restauracji,drogich wakacji,rozpieszczania prezentami
|
|
|
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- [1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89569849]mhm, chciałabym widzieć jak wprost mówisz takiej 19nastce "ej mała, biorę się za ciebie, bo jesteś bardziej jędrna i mogę z tobą poimprezować" w zasadzie to masz rację, z twoją dojrzałością emocjonalną to rzeczywiście, związek z 19latką będzie spoko, bo mentalnie jesteś na tym samym poziomie.[/QUOTE]No widocznie tylko tyle jesteś sobie w stanie wyobrazić, ale to świadczy o Tobie a nie o mnie ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569852]mi sie zawsze wydawalo ze mlode dziewczyny szukaja w facetach 10 lat starszych raczej dojrzalosci,wsparcia takiej namiastki ojca a nie kogos z kim beda chodzic na imprezy od tego maja zazwyczaj rowniesnikow,facet pod 30tke ktory imprezuje z 19latkami to wedlug mnie taki obciach od takiego faceta raczej oczekuje sie wytwornych restauracji,drogich wakacji,rozpieszczania prezentami[/QUOTE] Czyli w sumie napisałaś, że młode dziewczyny szukają w starszych facetach sponsora, czyli to by sugerowało że robią to z premedytacją, a inne użytkowniczki zasugerowały mi że próby prsrkupowania młodej dziewczyny prezentami to manipulacje na głupich i nic nie świadomych dzieciach |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie widok 30-latka imprezującego z 19/20-latkami jest po prostu śmieszny, ale co kto lubi
Chcesz się umawiać z 10 lat młodszymi i twierdzisz, że nie chcesz manipulować, no to na początku uczciwie mówisz, że szukasz tylko zabawy i młodego ciała i droga wolna, jakieś chętne się znajdą xD Pamiętam, jak kiedyś znajomi mojego starszego brata wpadli na super pomysł, żeby wyswatać mnie z ich kumplem, który długo nie mógł znaleźć sobie dziewczyny. Był 8 lat starszy ode mnie. Ja miałam wtedy 18 lat i dla mnie to był po prostu stary chłop i nie imponowało mi to, że utrzymuje się sam, ma swój samochód, jest taki odpowiedzialny i w ogóle. Było to dla mnie po prostu żałosne ![]() Czyli generalnie planujesz życie w stylu Leonarda Di Caprio - kobieta kończy 25 lat i out
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

)))))) dopoki nikogo tym nie ranie.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.