Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠♀️ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-04-30, 22:23   #31
wakacyjnesmieszneglupotki
Przyczajenie

Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠♀️

Ilu mezczyzn ma mlodsze dziewczyny, wtedy to juz jest spolecznie akceptowane tak?? Bo sa bardziej gotowe na rodzine i szybciej dorastaja? A co jesli sa kobiety ktore rodziny zakladac nie chca a jedynie faceta? No czasy sie zmieniaja oceniajcie to jak chcecie, mam prawo do tego zeby sie z mlodszymi albo i starszymi spotykac. Bd miec wybrankow jakich bd chciala miec

Dzieki watkowi mam perspektywe, sadze ze tak jak napisalam wczesniej, powinnam popracowac nad swoim podejsciem do finansowej strony zwiazku.

TAK JAK NAPISALAM tez mam ciezkie dziecinstwo za soba i nie jest mi z tym latwo, wielkie dzieki z ocene ze jestem taka i siaka, wiem ze mam problemy ale nad nimi pracuje.

Nie kazdy ma takie samo podejscie do zycia, mozliwe ze musze sama jeszcze troche dojrzec, jak wiadomo i to ludzkie moga mi sie zdarzyc wieksze i mniejsze bledy po drodze.

Dzieki za opinie i ocene z gory do dolu (w sumie to chcialam tego wiec luz), warto doczytac ze w terapii bylam pare lat aby w ogole podejsc do tematu zwiazkow jakichkolwiek lol. Co kobieta to inne podejscie i mam prawo do odchylen takich i innych i wara od tego )))))) dopoki nikogo tym nie ranie.

Ale kwestie finansow, jak to sie ma do wieku faceta/chlopaka z jakim MAM PRAWO SIE SPOTYKAC ) to musze wypracowac. Natomiast nie mam prawa oczekiwac od niego tego samego co rzeczywiscie od ustabilizowanego mezczyzny w zyciu. To bardziej juz obecnie dostrzegam.

Mimo oceny z gory do dolu od tego ze jestem niedojrzala emocjonalnie (moze i tak do pewnego stopnia jedyne co moge z tym zrobic to pracowac dalej nad tym) to dzieki Wam za opinie, dalo mi to naswietlenie tej sytuacji z boku spore.
wakacyjnesmieszneglupotki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-30, 22:29   #32
Hermiona83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wakacyjnesmieszneglupotki Pokaż wiadomość
Ilu mezczyzn ma mlodsze dziewczyny, wtedy to juz jest spolecznie akceptowane tak??
Nie, bo 19-latek i 28-latka to dwa inne światy. 19-latka i 28-latek też.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-30, 22:35   #33
aninudy
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569368]umiem liczyc ;-)
autorka w innym watku dwa lata temu napisala ze za miesiac skonczy 26lat(jej wybranek w tamtym watku mial lat 16(prawie 17 ;-) ) wiec dwa lata pozniej musi niedlugo konczyc lat 28 a skoro chlopak ma lat 19 to jest 9 lat mlodszy[/QUOTE]

nie znam tych wątków.... myśłam, że coś w poście przegapiłam
aninudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-30, 22:46   #34
wakacyjnesmieszneglupotki
Przyczajenie

Ale jakos to drugie przejdzie nie??

A pierwsze jakos boli, czemu? Whatever.

Swiata nie zmienie, tylko siebie mogę. Obym w koncu trafila na kogos z kim bd mi dobrze i nawzajem, jak mowilam mam niestandardowe podejscie do zycia i zwiazkow, poki co moze nawet jakos eksperymentuje z roznymi wiekami, moze to smieszne dla niektorych dla mnie nie ;p niezaleznie od wieku, mam nadzieje ze mi sie uda stworzyc zdrowa, spoko relację.
wakacyjnesmieszneglupotki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-30, 23:22   #35
Stysia21
Rozeznanie

Cytat:
Ale jakos to drugie przejdzie nie??

A pierwsze jakos boli, czemu? Whatever.

Swiata nie zmienie, tylko siebie mogę. Obym w koncu trafila na kogos z kim bd mi dobrze i nawzajem, jak mowilam mam niestandardowe podejscie do zycia i zwiazkow, poki co moze nawet jakos eksperymentuje z roznymi wiekami, moze to smieszne dla niektorych dla mnie nie ;p niezaleznie od wieku, mam nadzieje ze mi sie uda stworzyc zdrowa, spoko relację.
Nie wiem, czy przejdzie, ile razy się ludzie burzą, że facet jest z o tyle młodszą dziewczyną, zerknij sobie chociażby na profil Roxie Węgiel, co ludzie piszą jej w komentarzach, jak wstawia zdjęcia ze swoim obecnym facetem (różnica wieku chyba taka sama jak u Was, ogólnie ten sam przedział wiekowy).
Nic mi do tego, kto z kim jest, jak długo to jest legalne, możesz nawet mając 40 lat spotykać się z 19latkiem, ale wymaganie od niego zachowania, jak od ustabilizowanego, dorosłego mężczyzny jest śmieszne. Jeśli wybierasz sobie takich chłopców do związku, to musisz brać poprawkę na ich wiek, a nie typa musztrować, bo on ma na Ciebie łożyć (czego w ogóle nie powinnaś robić względem jakiegokolwiek mężczyzny).
Stysia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 01:18   #36
Limonka2738
Zakorzenienie

Nie będę wchodzić w grooming, który działa w obie strony, bo mi się nie chce. To, że coś jest legalne jeszcze nie znaczy, że jest etyczne.

Aczkolwiek jeśli 19-latek wchodzi w związek z 28-latką to raczej utrzymywanie powinno działać w drugą stronę.

To ty jesteś kuguarzycą i powinnaś go utrzymywać, jak już się chcesz bawić w związki z nastolatkami jako dorosła baba.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Ale kwestie finansow, jak to sie ma do wieku faceta/chlopaka z jakim MAM PRAWO SIE SPOTYKAC ) to musze wypracowac.

Masz również prawo nasrać do paczkomatu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 02:32   #37
chacaos
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Nie będę wchodzić w grooming, który działa w obie strony, bo mi się nie chce. To, że coś jest legalne jeszcze nie znaczy, że jest etyczne.

Aczkolwiek jeśli 19-latek wchodzi w związek z 28-latką to raczej utrzymywanie powinno działać w drugą stronę.

To ty jesteś kuguarzycą i powinnaś go utrzymywać, jak już się chcesz bawić w związki z nastolatkami jako dorosła baba.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Masz również prawo nasrać do paczkomatu.
Tyle w temacie. Większość ludzi, którzy mają tak poprzestawiane we łbie (przepraszam, którzy mają ,,niestandardowe podejście do życia i związków'' XD), że wolą wychowywać pod siebie nastolatka/kę zamiast znaleźć kogoś na swoim poziomie ma chociaż tyle godności, by samemu wyskakiwać z kasy, a nie oczekiwać finansowej opieki i dojrzałości od dekadę młodszego szczyla.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 10:03   #38
black_elderflower
Rozeznanie

On ma prawo chcieć mieć takie podejście że płacenie zawsze 50/50. Mój ex 31 letni też cały związek miał takie podejście, ja od tamtego czasu również. Szczery był, powiedział jak to widzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
black_elderflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 10:21   #39
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Dot.: Skąpstwo czy roszczeniowa panna 🤦🏼☠

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569368]umiem liczyc ;-)
autorka w innym watku dwa lata temu napisala ze za miesiac skonczy 26lat(jej wybranek w tamtym watku mial lat 16(prawie 17 ;-) ) wiec dwa lata pozniej musi niedlugo konczyc lat 28 a skoro chlopak ma lat 19 to jest 9 lat mlodszy[/QUOTE]

Czyli autorka jest groomerką nie od dziś. Dobrze, że chłopak przejrzał na oczy i zerwał się ze smyczy zamiast dawać dalej urabiać.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Ilu mezczyzn ma mlodsze dziewczyny, wtedy to juz jest spolecznie akceptowane tak??
Nie, nie jest.

Cytat:
Bo sa bardziej gotowe na rodzine i szybciej dorastaja?
Nie znam żadnej 19 latki, ani 19 latka, który byłby faktycznie gotowy na zakładanie rodziny.

Cytat:
A co jesli sa kobiety ktore rodziny zakladac nie chca a jedynie faceta?
Ale zdajesz sobie sprawę, że są również ludzie w okolicach 30, którzy nie chcą i nie planują zakładać rodziny?

Cytat:
No czasy sie zmieniaja oceniajcie to jak chcecie, mam prawo do tego zeby sie z mlodszymi albo i starszymi spotykac. Bd miec wybrankow jakich bd chciala miec
Masz racje, czasy się zmieniają i ludzie zaczynają dostrzegać, że spotykanie się osób pod 30 i starszych z nastolatkami nie jest normalne. Niezależnie od płci.

Cytat:
TAK JAK NAPISALAM tez mam ciezkie dziecinstwo za soba i nie jest mi z tym latwo, wielkie dzieki z ocene ze jestem taka i siaka, wiem ze mam problemy ale nad nimi pracuje.
Nie masz 10 lat, żeby się tłumaczyć trudnym dzieciństwem. I mam watpliwości czy mieszając w głowie nastolatkowi w terapii uzależnień nie robisz nikomu krzywdy.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 10:35   #40
Pedro94
BAN stały

Ale tak z ciekawości to co jest takiego nienormalnego w spotykaniu się z kimś o 10 lat młodszym?
Pedro94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 10:52   #41
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pedro94 Pokaż wiadomość
Ale tak z ciekawości to co jest takiego nienormalnego w spotykaniu się z kimś o 10 lat młodszym?
W spotykaniu się z osobą 10 lat młodszą nic. W spotykaniu się z nastolatkiem, który dojrzewa i na dodatek boryka jeszcze z jakimiś problemami z domu rodzinnego, kiedy samemu jest już się na innym etapie życia (a przynajmniej powinno być) dużo, bo to tworzy szerokie pole do nadużyć na takiej osobie.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Nienormalne jest nie móc znaleźć sobie partnera na podobny etapie i poziomie życia, żeby musieć urabiać kogoś, kto dopiero jest u progu dorosłości i niezależności.
Stary 2023-05-01, 10:52   #42
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Spotykanie się na przykład 30-latki z 40-latkiem nie jest niczym złym, bo obie te osoby są już dojrzałe, na podobnym etapie życia. A spotykanie się 19-latki/19-latka z osobą 10 lat starszą, podczas gdy ten nastolatek tak naprawdę wchodzi dopiero w dorosłe życie, kończy szkołę, "uczy się życia" jest hmmm podejrzane I te gadki w stylu "jest tak dojrzała na swój wiek, dużo bardziej dojrzała niż 30-latki które znam" to dla mnie jeden wielki bullshit
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 11:27   #43
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:

Między mną a moim facetem jest 8 lat różnicy. Poznaliśmy się jak miałam 25 lat, on 33, obydwoje byliśmy samodzielni, pracowaliśmy, byliśmy na tym samym etapie w życiu. Gdybyśmy poznali się kilka lat wcześniej (na przykład 18/26) to ja bym była nastolatką na studiach i utrzymaniu rodziców - pamietam siebie z tych czasów, byłam naiwną dziewczyną którą dorosły mężczyzna który już ma za sobą związki i doświadczenia mógłby urabiać jak plastelinę. Nie mówię że tak by się stało ale byłaby na to szansa. I sama nie chciałabym żeby moje przyszłe dziecko w wieku nastoletnim wiązało się z tyle lat starszą osobą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2023-05-01, 11:48   #44
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Czyli autorka jest groomerką nie od dziś. Dobrze, że chłopak przejrzał na oczy i zerwał się ze smyczy zamiast dawać dalej urabiać. [COLOR="Silver"]

Nie, nie jest.

Nie znam żadnej 19 latki, ani 19 latka, który byłby faktycznie gotowy na zakładanie rodziny.

Ale zdajesz sobie sprawę, że są również ludzie w okolicach 30, którzy nie chcą i nie planują zakładać rodziny?

Masz racje, czasy się zmieniają i ludzie zaczynają dostrzegać, że spotykanie się osób pod 30 i starszych z nastolatkami nie jest normalne. Niezależnie od płci.

Nie masz 10 lat, żeby się tłumaczyć trudnym dzieciństwem. I mam watpliwości czy mieszając w głowie nastolatkowi w terapii uzależnień nie robisz nikomu krzywdy.
Jak wyżej.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Spotykanie się na przykład 30-latki z 40-latkiem nie jest niczym złym, bo obie te osoby są już dojrzałe, na podobnym etapie życia. A spotykanie się 19-latki/19-latka z osobą 10 lat starszą, podczas gdy ten nastolatek tak naprawdę wchodzi dopiero w dorosłe życie, kończy szkołę, "uczy się życia" jest hmmm podejrzane I te gadki w stylu "jest tak dojrzała na swój wiek, dużo bardziej dojrzała niż 30-latki które znam" to dla mnie jeden wielki bullshit
Dokładnie.
Stary 2023-05-01, 12:20   #45
Pedro94
BAN stały

No ale dalej nikt nie powiedział co jest takiego podejrzanego w tym wszystkim. Weźmy na przykładzie mnie. Mam 29 lat, gdybym zaczął się spotykać z 19 albo 20 latka. Rozumiem że to według was coś złego i mówicie o tym że to podejrzane ale co dokładnie jest podwjrzane?
Stary 2023-05-01, 18:29   #46
Alegory
Raczkowanie

Cytat:
No ale dalej nikt nie powiedział co jest takiego podejrzanego w tym wszystkim. Weźmy na przykładzie mnie. Mam 29 lat, gdybym zaczął się spotykać z 19 albo 20 latka. Rozumiem że to według was coś złego i mówicie o tym że to podejrzane ale co dokładnie jest podwjrzane?

Wiązanie się kogoś dojrzałego z osobą o jeszcze nieukształtowanej w pełni tożsamości daje bardzo duże pole do nadużyć - jakie korzyści można wynieść z nierównej relacji?
Alegory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 19:00   #47
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
A po co miałbyś się w swoim wieku spotykać z tak młodą dziewczyną, która jest na zupełnie innym etapie życiowym? Żadna równolatka czy niewiele młodsza nie jest tobą zainteresowana?
Stary 2023-05-01, 19:17   #48
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
A po co miałbyś się w swoim wieku spotykać z tak młodą dziewczyną, która jest na zupełnie innym etapie życiowym? Żadna równolatka czy niewiele młodsza nie jest tobą zainteresowana?

Plus - gdy wybranka miałaby za sobą trudną przeszłość.

19 lat to wiek końca szkoły lub matury, jeśli jest się w technikum. Nie, to nie jest odpowiedni wiek partnera dla osoby 29 lat.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 20:14   #49
Pedro94
BAN stały

Cytat:
Na przykład ma fajniejsze i jędrniejsze ciało. Albo np czuję się zdecydowanie młodziej niż swoi rówieśnicy. Nie interesuje mnie zakładanie rodziny ani posiadanie dzieci czy stabilne zwiazki tylko imprezowanie a z 20 łatką szybciej będę mógł prowadzić imprezowy tryb życia niż z równolatka.

Śmieszy mnie zawsze ta pasywno agresywna odpowiedź o t że równolatki nie są zainteresowane kimś xd.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89569793]Plus - gdy wybranka miałaby za sobą trudną przeszłość.

19 lat to wiek końca szkoły lub matury, jeśli jest się w technikum. Nie, to nie jest odpowiedni wiek partnera dla osoby 29 lat.[/QUOTE]

No ale ja czekam aż mi ktoś wytłumaczy dlaczego to nie jest odpowiedni wiek albo co jest w tym niewłaściwego zamiast rzucać takie ogólniki albo frazesy. Bo narazie to żaden jeszcze się argument nie pojawił

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Alegory Pokaż wiadomość
Wiązanie się kogoś dojrzałego z osobą o jeszcze nieukształtowanej w pełni tożsamości daje bardzo duże pole do nadużyć - jakie korzyści można wynieść z nierównej relacji?
Może i daje pole do nadużyć, ale jeżeli jestem osobą świadoma swoich emocji po długoletniej terapii, wiem czym jest manipulacja i świadomie nie mam zamiaru jej stosować to dalej jest w tym coś złego?
Stary 2023-05-01, 20:35   #50
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Na przykład ma fajniejsze i jędrniejsze ciało. Albo np czuję się zdecydowanie młodziej niż swoi rówieśnicy. Nie interesuje mnie zakładanie rodziny ani posiadanie dzieci czy stabilne zwiazki tylko imprezowanie a z 20 łatką szybciej będę mógł prowadzić imprezowy tryb życia niż z równolatka.

Śmieszy mnie zawsze ta pasywno agresywna odpowiedź o t że równolatki nie są zainteresowane kimś xd.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

No ale ja czekam aż mi ktoś wytłumaczy dlaczego to nie jest odpowiedni wiek albo co jest w tym niewłaściwego zamiast rzucać takie ogólniki albo frazesy. Bo narazie to żaden jeszcze się argument nie pojawił

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Otrzymałeś sensowne odpowiedzi. Osoba w wieku 19 lat kończy szkołę lub jeszcze się uczy. Większość nastolatków w tym wieku jest mniej lub bardziej zależna od rodziców. Ty idziesz do pracy, a ona opowiada o wyniku próbnej matury. No super...
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 20:39   #51
Mija62
uparta chmura

Cytat:
No ale ja czekam aż mi ktoś wytłumaczy dlaczego to nie jest odpowiedni wiek albo co jest w tym niewłaściwego zamiast rzucać takie ogólniki albo frazesy. Bo narazie to żaden jeszcze się argument nie pojawił[COLOR="Silver"]
Bo to jest poprosu żałosne, bo wiadomo czego oczekujesz od tak młodej kobiety, sam zresztą to wyżej napisałeś. Wygląd, jedrne ciało. Jest to mega powierzchowne. Plytkie. Zreszta młodej kobiecie jest łatwiej zainponować.
Faceci przy młodszych kobietach czują się pewniej w łóżku, bo młoda kobieta może nie mieć porównania hahaha
Młodą dziewczyną można łatwiej sterować, być jej sterem okrętem xD
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 20:43   #52
Pedro94
BAN stały

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89569830]Otrzymałeś sensowne odpowiedzi. Osoba w wieku 19 lat kończy szkołę lub jeszcze się uczy. Większość nastolatków w tym wieku jest mniej lub bardziej zależna od rodziców. Ty idziesz do pracy, a ona opowiada o wyniku próbnej matury. No super... [/QUOTE]

No to 20 lat. Jest na pierwszym roku studiów. To dalej coś złego?
Stary 2023-05-01, 20:43   #53
Mija62
uparta chmura

Cytat:
No właśnie to, że bierzesz sobie dziewczynę na wychowanie. A nie kobietę dojrzalszą, mającą swoje zdanie, potrafiącą odmówić, na której nie zrobi wrażenie, zapłacenie za nią w drogiej restauracji, bo może to zrobić na siebie i ciebie.
Stary 2023-05-01, 20:44   #54
Pedro94
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Bo to jest poprosu żałosne, bo wiadomo czego oczekujesz od tak młodej kobiety, sam zresztą to wyżej napisałeś. Wygląd, jedrne ciało. Jest to mega powierzchowne. Plytkie. Zreszta młodej kobiecie jest łatwiej zainponować.
Faceci przy młodszych kobietach czują się pewniej w łóżku, bo młoda kobieta może nie mieć porównania hahaha
No dobrze ale dlaczego oceniasz ze to jest coś złego. Jeżeli wchodzę w relacje i otwarcie o tym powiem to dalej coś złego?
Nie rozumiem dlaczego jest w was tyle jadu. Ja nikogo nie zamierzam sterować a i moich umiejętnościach łóżkowych to 30 latki się rozpływały xd.
Stary 2023-05-01, 20:48   #55
Mija62
uparta chmura

Cytat:
No dobrze ale dlaczego oceniasz ze to jest coś złego. Jeżeli wchodzę w relacje i otwarcie o tym powiem to dalej coś złego?
Nie rozumiem dlaczego jest w was tyle jadu. Ja nikogo nie zamierzam sterować a i moich umiejętnościach łóżkowych to 30 latki się rozpływały xd.
Eee tam, nie uważam, że to coś złego. Sama wolę młodszych mężczyzn.
Stary 2023-05-01, 20:49   #56
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
mhm, chciałabym widzieć jak wprost mówisz takiej 19nastce "ej mała, biorę się za ciebie, bo jesteś bardziej jędrna i mogę z tobą poimprezować" w zasadzie to masz rację, z twoją dojrzałością emocjonalną to rzeczywiście, związek z 19latką będzie spoko, bo mentalnie jesteś na tym samym poziomie.
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 20:52   #57
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

mi sie zawsze wydawalo ze mlode dziewczyny szukaja w facetach 10 lat starszych raczej dojrzalosci,wsparcia takiej namiastki ojca a nie kogos z kim beda chodzic na imprezy od tego maja zazwyczaj rowniesnikow,facet pod 30tke ktory imprezuje z 19latkami to wedlug mnie taki obciach od takiego faceta raczej oczekuje sie wytwornych restauracji,drogich wakacji,rozpieszczania prezentami
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 20:59   #58
Pedro94
BAN stały

Cytat:
No właśnie to, że bierzesz sobie dziewczynę na wychowanie. A nie kobietę dojrzalszą, mającą swoje zdanie, potrafiącą odmówić, na której nie zrobi wrażenie, zapłacenie za nią w drogiej restauracji, bo może to zrobić na siebie i ciebie.
AHA XD. ale wy pięknie sobie wymyślacie pod teorie rzeczy. Ja nigdzie nie powiedziałem że zależy mi na tym że mi nie odmówi albo że zrobi na niej wrażenie że za nią zapłacę xd

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89569849]mhm, chciałabym widzieć jak wprost mówisz takiej 19nastce "ej mała, biorę się za ciebie, bo jesteś bardziej jędrna i mogę z tobą poimprezować" w zasadzie to masz rację, z twoją dojrzałością emocjonalną to rzeczywiście, związek z 19latką będzie spoko, bo mentalnie jesteś na tym samym poziomie.[/QUOTE]

No widocznie tylko tyle jesteś sobie w stanie wyobrazić, ale to świadczy o Tobie a nie o mnie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89569852]mi sie zawsze wydawalo ze mlode dziewczyny szukaja w facetach 10 lat starszych raczej dojrzalosci,wsparcia takiej namiastki ojca a nie kogos z kim beda chodzic na imprezy od tego maja zazwyczaj rowniesnikow,facet pod 30tke ktory imprezuje z 19latkami to wedlug mnie taki obciach od takiego faceta raczej oczekuje sie wytwornych restauracji,drogich wakacji,rozpieszczania prezentami[/QUOTE]

Czyli w sumie napisałaś, że młode dziewczyny szukają w starszych facetach sponsora, czyli to by sugerowało że robią to z premedytacją, a inne użytkowniczki zasugerowały mi że próby prsrkupowania młodej dziewczyny prezentami to manipulacje na głupich i nic nie świadomych dzieciach
Stary 2023-05-01, 21:07   #59
karawanna
Zakorzenienie

Dla mnie widok 30-latka imprezującego z 19/20-latkami jest po prostu śmieszny, ale co kto lubi Chcesz się umawiać z 10 lat młodszymi i twierdzisz, że nie chcesz manipulować, no to na początku uczciwie mówisz, że szukasz tylko zabawy i młodego ciała i droga wolna, jakieś chętne się znajdą xD

Pamiętam, jak kiedyś znajomi mojego starszego brata wpadli na super pomysł, żeby wyswatać mnie z ich kumplem, który długo nie mógł znaleźć sobie dziewczyny. Był 8 lat starszy ode mnie. Ja miałam wtedy 18 lat i dla mnie to był po prostu stary chłop i nie imponowało mi to, że utrzymuje się sam, ma swój samochód, jest taki odpowiedzialny i w ogóle. Było to dla mnie po prostu żałosne

Czyli generalnie planujesz życie w stylu Leonarda Di Caprio - kobieta kończy 25 lat i out
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-01, 21:19   #60
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Problem jest w tym, że tacy jak Pedro nie mają żadnego zainteresowania wśród kobiet - młodszych, starszych ani tych co w zaświatach też. Chcieliby mieć, jednak rzeczywistość okazała się dla nich zbyt brutalna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości