![]() |
#4351 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2023!
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam trochę zdziwiona,że jedna koleżanka nie przyjdzie,ale jak się spotkałysmy to wytłumaczyła mi,że niestety straciła pracę i wtedy jak trzeba było potwierdzić swoją obecność nie wiedziała czy znajdzie inna a dodatkowo przydarzyła jej się jeszcze jedna niemiła rzecz (była w ciąży...ale już nie jest) i ja rozumiem i nie mam o to żalu chociaż ja u niej byłam. Tak poza tym ja nie wiem nic,bo po prostu dziewczyny się wszystkim zajęły,znam miejsce i datę.
![]() Na początku też nie chciałam i sama sie długo wahałam, ale jak już się zdecydowałam to nie będę odwoływać,bo wiem,że dziewczyny się zaangażowały. Mam super je i wiem,że raczej większych kwasów nie będzie,ale jak chodziłam na inne panieńskie to bywało też różnie ![]() Mam za to inny problem. Chciałam zaprosić na ślub i wesele moja dobra kumpele ze studiów i z czasów dzieciństwa no i nie mogę się z nią umówić na jakiś termin... dzwoniłam to mówiła,że jak mi pasuje mogę przyjechać, zaproponowałam jeden termin to nie, zaproponowałam inny termin to nie odpisała jeszcze nic na to...i nie wiem co robić. Mam dylemat,bo nie chce na siłę się z nią umawiać, jeśli nie chce to po prostu chyba sobie ja odpuszczę... chociaż zaproszenie czeka... W ogóle myślałam,że ona mnie też ma w planach zapraszać (wesele ma 2 tygodnie po mnie). Nie wiem co robić. Muszę to jeszcze z tz przegadać. Na pewno nie będę proponować kolejnego terminu,bo znam ją i jeśli by chciała to powiedziała by kiedy możemy wpaść. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#4354 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
No mnie takie typowe panieńskie też nie bawią, ale dziwi mnie ta postawa w moim przypadku, bo konsultowałam i termin, i formę tego weekendu i wszyscy byli na tak, a teraz pojawiają się jakieś dziwne akcje :P u mnie to będzie zwykły weekend w domku nad jeziorem, grill, ognisko, drinki. Może nawet się pogoda na basen uda ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Też myślałam nad tym, żeby sama się zabrać za swój panieński (lubię planować, organizować), ale świadkowa poprosiła, żebym dała jej działać. Nakreśliłam tylko swoje oczekiwania i daty i chęć partycypowania w kosztach, jeśli zajdzie potrzeba.
#4356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tych na których byłam była kultura i po prostu dobra zabawa ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Moja świadkowa jest jeszcze studentką, nie chcę, żeby jakoś ambicjonalnie do tego podeszła jeśli chodzi o kasę, stad moja propozycja.
#4358 |
Raczkowanie
|
U mnie 2 dziewczyny odpady od samego początku (poród, druga za granicą). Jakoś trzy tygodnie temu zrezygnowała jedna dziewczyna, mi w ogóle o tym nie powiedziała, poinformowała tylko grupę i powód który podała to taki naciągany. Ale też ok, przynajmniej zrobiła to jak jeszcze nie było nic za nią zapłacone. Za to wczoraj, mniej niż 24h przed napisała kolejna, że jej nie będzie i umywa się od odpowiedzialności finansowej (swiadkowa za wszystko wyłożyła) i tutaj to zawiodłam się 100%. Jest mi za nią głupio. Reszta ma za nią wyłożyć? Ja mam za nią zapłacić? Słabo bardzo się zachowała, teraz nie wiem czy nie zrobi tak z weselem...
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- U mnie właśnie ta jedna koleżanka co pisałam nie będzie, druga za granicą więc też nie (na jeden weekend nie opłaca jej się przyjechać tyle km) i trzecia koleżanka też nie przyjdzie,ale po niej się tego spodziewałam. Tak poza tym wszystkie będą. Jedna jest ze znakiem zapytani,bo ma małe dziecko (kilka miesięcy), ale jak mała nie będzie chora to przyjdzie. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
No to bardzo niefajne zachowanie. U mnie tak jedna bliska koleżanka była zaangażowana i wszystko było dobrze, a teraz tydzień przed produkuje problemy jak seria z karabinu maszynowego i na każde moje rozwiązanie znajduje wymówkę. Też się zastanawiam czy nie zachowa się podobnie w kwestii wesela. U mnie jednak odpadają kwestie finansowe, bo domek jest nasz własny, z mojego miasta na miejsce ja zapewniam transport, więc ewentualna kwestia to jedzenie i alkohol, ale od początku chciałam sama wszystko finansować, bo dziewczyny i tak muszą dojechać do mojego miasta. Współczuję sytuacji, mam nadzieję, że mimo wszystko Twój wieczór się uda i będziesz mogła się doskonale bawić zapominając o tych problemach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnia sytuacja faktycznie słaba, nie wiem jak można tak się zachować, w końcu tego wszystkiego nie organizuje się na dwa dni przed:/ Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2023-05-27 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
Tak jak pisałam wyżej, dziewczyny ponoszą koszty dojazdu do mojego miasta - w dwie strony jedna osoba ma max koszt 80 zł plus to co z własnej inicjatywy chciałyby dorzucić do jedzenia/picia. Prezentu żadnego miało nie być, świadkowa coś zamowiła, ale to jej własna inicjatywa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4364 |
Zadomowienie
|
W przypadku mojego wieczoru jest jeszcze kwestia lokalizacyjna, która nadal jest otwarta - albo w mieście A, gdzie mieszkam ja (no prawie), albo miasto B, gdzie mieszkają uczestniczki, ale dla mnie żaden problem się tam pojawić. Dlatego jeśli zdecydują się przyjechać jednak tu, w „moją stronę” to ze swojej strony chciałabym pokryć nocleg dla nich. Mają zdecydować gdzie wolą się bawić.
Btw, przypomniał mi się panieński, na którym byłam dwa lata temu. Na początku było mas chyba z 10 czy 12 dziewczyn, jedna z nich od razu zaznaczyła, że jej nie będzie, mieszka za granicą, nie da rady przyjechać. Dosłownie w ostatnim tygodniu wypadły niemal wszystkie. Finalnie była młoda, ja (i to tez od połowy imprezy) i jedna znajoma. Przykro mi było jak nie wiem.
#4365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Gotowa do ataku
|
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To w sumie był taki skromny panieński od samego początku (posiadówka w restauracji), w sumie też miałam nie być na nim, bo nałożyły mi się dwie rzeczy, ale jak wyszło, że prawie nikogo nie będzie, to się spięłam i przyjechałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Mojemu TŻtowi świadek już organizuje kawalerski, niezbyt mi się to podoba, bo takie kawalerskie i panieńskie kojarzą mi się z alkoholem (nieznoszę pijanych ludzi) i prostytutkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Moj tz nie chce kawalerskiego
![]() ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świadek mojego faceta coś planuję, ale mój facet go uprzedzał, że żadnymi szaleństwami w stylu Kac Vegas nie jest zainteresowany, więc pewnie się skończy na piwie z kolegami na mieście. Przynajmniej tak podejrzewamy. Edytowane przez PumpkinEyes Czas edycji: 2023-05-27 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2023-05-27 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Ale z drugiej strony dorosłemu człowiekowi niczego nie zabronisz. Pozostaje ufać, że jest odpowiedzialny i będzie potrafił powiedzieć 'stop' w odpowiednim momencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ prawie nie pije, większość jego znajomych też nie, tylko ten jeden taka zakała towarzyska
![]() Nie powiem, żeby mi się to podobało. No ale już go zapytał czy będzie świadkiem, więc "po ptokach". |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ogólnie dwie koleżanki zaczęły mi gadać, że wiedza, że nie chcę panieńskiego, ale chciałyby coś dla mnie zrobić. Powiedziałam, że to miłe, ale wolałabym nie, bo byłoby to nie fair do innych moich koleżanek, a na pewno byłoby to nie fair w stosunku do swiadkowej jakby za plecami coś dla mnie zrobiły w ramach panieńskiego (bo byłyby one i ja). Parę tygodni przed weselem mam urodziny, więc powiedziałam, że możemy się spotkać w ramach urodzin, a nie panieńskiego. Mam nadzieję, że to zrozumiały dobitnie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś miałam jej dać, ale dalej milczy, nawet nie odpisała jak spytałam czy możemy dziś wpaść, eh. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() |
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.