Randki przez Internet cz. 4. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-07-23, 14:12   #3211
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666
Dot.: Randki przez Internet cz. 4.

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
Pisałam z jednym gościem na Tinderze i zeszło n temat wyjazdów. Miałam w opisie, że lubię góry, więc napisał, że pewnie na urlop tam jadę. Odpisałam, że byłam już w czerwcu, więc na urlop wybieram się w inne miejsce a góry pewnie znów odwiedzę jesienią. Spytałam też co on planuje i czy był już gdzieś w tym roku? On do mnie z tekstem:
- Nie nie byłem. Jeżdżę sobie raz w roku na wakacje jak większość normalnych ludzi i starczy, a Ty widzę tylko wyjazdy i wyjazdy...
Zatkało mnie.
Odpisałam tylko, że są ludzie, którzy nawet co weekend gdzieś sobie jeżdżą i są zupełnie normalni. Każdy preferuje co innego.
On na to, że gdyby miał z kim to może by sobie gdzieś pojechał, a tak samemu to średnio więc weekendy spędza zwykle w domu.
Masakra co za frustrat. Już nic nie odpisałam i spotykać się na pewno nie zamierzam z tym Panem..

Szczerze, to gdybym na takiego trafiła to podpuszczałabym go by wypisywał jeszcze większe głupoty, może i chamskie, ale korciłoby mnie, bo to niezła rozrywka
Stary 2023-07-23, 15:54   #3212
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
Pisałam z jednym gościem na Tinderze i zeszło n temat wyjazdów. Miałam w opisie, że lubię góry, więc napisał, że pewnie na urlop tam jadę. Odpisałam, że byłam już w czerwcu, więc na urlop wybieram się w inne miejsce a góry pewnie znów odwiedzę jesienią. Spytałam też co on planuje i czy był już gdzieś w tym roku? On do mnie z tekstem:
- Nie nie byłem. Jeżdżę sobie raz w roku na wakacje jak większość normalnych ludzi i starczy, a Ty widzę tylko wyjazdy i wyjazdy...
Zatkało mnie.
Odpisałam tylko, że są ludzie, którzy nawet co weekend gdzieś sobie jeżdżą i są zupełnie normalni. Każdy preferuje co innego.
On na to, że gdyby miał z kim to może by sobie gdzieś pojechał, a tak samemu to średnio więc weekendy spędza zwykle w domu.
Masakra co za frustrat. Już nic nie odpisałam i spotykać się na pewno nie zamierzam z tym Panem..
I jest na najlepszej drodze, żeby się ten stan rzeczy nie zmienił
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 17:25   #3213
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-10 o 18:55
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 17:31   #3214
Marigold19
🦄

[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89631294]No jak ktoś się naczyta głupich artykułów i myśli, że to jest standard i tak ma być, to na takiego delikwenta nic nie poradzisz.
Ja w swoim najdłuższym związku często pisałam, pisałam pierwsza i był to super związek. no ale chłopak nie miał w głowie siana i nic sobie nie musiał udowadniać.

A co do rozmów w nieskończoność - ja np. czasami nie mam ochoty na spotkania (introwertyzm), ale jak mam ochotę się spotkać bo ktoś mi się wydaje fajny to sama proponuje po kilku rozmowach i tyle. Przy okazji weryfikacja czy gościu nie jest fejkiem - na tinderze mega częste, więc jak nie ma weryfikacji profilu i jedno słabe zdjęcie to się staram wyłudzić instagram, albo whatsapp, żebym wiedziała, że to nie jakiś bałwan co się nudzi i zakłada fejkowe konta. Czasem inicjuję też rozmowę przez telefon przed - po głosie też idzie trochę rzeczy wyczytać.
Ale tak ogólnie, przed spotkaniem, jak ktoś chce być bardzo konkretny to warto poruszyć "na luzie" tematy:

- dzieci/ślub/mieszkanie gdzie, czy z miłości by się ktoś przeprowadził, czy dał sobie siana, bo się nie rusza z miejsca gdzie mieszka
-religia /poglądy polityczne
- intro czy ekstrawertyk
- bałaganiarz czy czyścioszek
- jakie ma plany/ambicje na życie
- jak spędza wolny czas
- jakie ma podejście do używek (alko, marihuana itd.)
- czy jest rodzinny czy nie bardzo
- czy ma duze grono znajomych czy nie bardzo
- czy lubi podroze (jesli my lubimy)
- jaka diete preferuje

To chyba takie wazniejsze tematy, ktore bardzo wplywaja na konfort zycia i zycie z zwiazku Starczy w wiekszosci 2-3 rozmowy zeby ogarnac prawie wszystko Oczywiscie trzeba pisac o tym na luzie w stylu "kiedys sobie wymarzyłam, że wezmę ślub nad morzem, a ty miałeś jakieś wyobrażenia takiej idealnej ceremonii?", a nie "chcesz brać ślub? Jeśli tak to za ile czasu od poznania się?"
Temat dzieci można luźno zahaczyć "opiekowałam się dziećmi siostry ostatnio, straszne łobuzy, ale ich uwielbiam, a ty lubisz dzieci?" - zazwyczaj osoba napisze swoje nastawienie i idzie sie z tego duzo dowiedziec. [/QUOTE]

Ja bym uciekła po takich pytaniach przy rozmowach przez aplikację.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 17:36   #3215
Piotrek95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Ja też
Piotrek95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 18:48   #3216
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również przy takim nagromadzeniu i tendencyjności niektórych. O niektóre rzeczy jasne, że należy oraz warto zapytać, ale w związku tak naprawdę wiele rzeczy wychodzi dopiero w tzw. praniu, po zamieszkaniu ze sobą.
Stary 2023-07-23, 18:50   #3217
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Ja również przy takim nagromadzeniu i tendencyjności niektórych. O niektóre rzeczy jasne, że należy oraz warto zapytać, ale w związku tak naprawdę wiele rzeczy wychodzi dopiero w tzw. praniu, po zamieszkaniu ze sobą.
Dokładnie, o ile jeszcze pytania o zainteresowania, sposób spędzania wolnego czasu są w sumie oczywiste to jednak "jak wygląda Twój wymarzony ślub?" to dla mnie strasznie creepy.

Stary 2023-07-23, 19:07   #3218
Pani_Robot
Śnięta Mucha

W mojej bańce religia, potomstwo, poglądy polityczne, relacje z rodzicami, sposób spędzania czasu i używki to pytania obowiązkowe. Tu nie ma kompromisów jeśli ewentualny związek ma przetrwać i przynieść coś poza frustracja.
Za to nie pytam o finanse, bo jest mi wszystko jedno, czy facet zarabia 3, 6, czy 9 tys i takie wypytywanie mnie uważam za niegrzeczne. Jak facet nie ma pomysłu na rozmowę, wypytuje o życie zawodowe jakby człowiek był swoją pracą i nie miał ciekawszych kawałków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 19:10   #3219
kasia5266
Zadomowienie

Też bym się czuła przytłoczona taką ilością pytań 🙂
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 19:11   #3220
Piotrek95
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie, o ile jeszcze pytania o zainteresowania, sposób spędzania wolnego czasu są w sumie oczywiste to jednak "jak wygląda Twój wymarzony ślub?" to dla mnie strasznie creepy.
Z jednej strony tak, a z drugiej można wszystko sprzedać "w akcji". Ja raz rzuciłem dziewczynie w trakcie rozmowy, że bym jej przytrzymał szafe jakbyśmy wylądowali na Titanicu - strasznie to głupio i tanio brzmi, ale jakoś wtedy oboje zrobiliśmy z tego przełamanie lodów przez to, jak głupie było i potem był super luz i owocna znajomość, więc...

Jak coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.
Piotrek95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-23, 20:46   #3221
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
W mojej bańce religia, potomstwo, poglądy polityczne, relacje z rodzicami, sposób spędzania czasu i używki to pytania obowiązkowe. Tu nie ma kompromisów jeśli ewentualny związek ma przetrwać i przynieść coś poza frustracja.
Za to nie pytam o finanse, bo jest mi wszystko jedno, czy facet zarabia 3, 6, czy 9 tys i takie wypytywanie mnie uważam za niegrzeczne. Jak facet nie ma pomysłu na rozmowę, wypytuje o życie zawodowe jakby człowiek był swoją pracą i nie miał ciekawszych kawałków.

I przed pierwszym spotkaniem tracisz czas i energię na wypytywanie, czy gość chce mieć dzieci? Toż to się może skończyć zanim się zacznie, więc po to? Ja bym pytała o hobby, pracę, ulubione miejsca. Po ewentualnym udanym spotkaniu albo kilku poważniejsze kalibry.

Chyba że są rzeczy poważnie dyskwalifikujące nawet do randki typu osoba mocno religijna z totalnym ateistą- to raczej nie wypali, abstynentka z wiecznym imprezowiczem podobnie. Ale to już trzeba do siebie dopasować.

Cytat:
Napisane przez Piotrek95 Pokaż wiadomość
Z jednej strony tak, a z drugiej można wszystko sprzedać "w akcji". Ja raz rzuciłem dziewczynie w trakcie rozmowy, że bym jej przytrzymał szafe jakbyśmy wylądowali na Titanicu - strasznie to głupio i tanio brzmi, ale jakoś wtedy oboje zrobiliśmy z tego przełamanie lodów przez to, jak głupie było i potem był super luz i owocna znajomość, więc...

Jak coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.
Wiesz... dużo można "ograć", ale akurat te przykłady powyżej to by mnie totalnie odstraszyły. Po kilku randkach można poruszyć ważniejsze kwestie.

Stary 2023-07-23, 22:09   #3222
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-10 o 18:55
Stary 2023-07-23, 23:22   #3223
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Właśnie wszystko zależy od tego, co jest dla kogo ważne. Dla mnie pytanie o dzieci jest najistotniejsze i nie wyobrażam sobie iść na randkę z kimś, o kim nie jestem chociaż ogólnie zorientowana, że chce mieć dzieci.

Za to o religii i poglądach politycznych mogę porozmawiać nawet na dziesiątej randce, whatever Są dla mnie dość ważne, ale nie skreślałabym chłopaka, z którym cudownie mi się rozmawia, tylko dlatego, że ma "niemoje" poglądy na te kwestie.
Ale to dlatego, że byłam już w związku z chłopakiem o kompletnie innych poglądach niż moje i to był mój najszczęśliwszy związek. Wcześniej zwracałam na to na większą uwagę.

Natomiast kwestie bałaganiarstwa/bycia pedantem, ekstrawertyzmu/introwertyzmu czy podróżowania to już w ogóle mnie nie obchodzą - w tym sensie, że jestem w stanie dogadać się z osobą z każdej z tych opcji. Więc sama bym o to nie spytała, chyba że to by naturalnie wynikło z rozmowy.
Tak, jak najbardziej to rozumiem. Ale mimo wszystko pytania "zobowiązaniowe" tak ni z gruszki ni z pietruszki mogą wystraszyć nawet porządnego kandydata. I nie wiem, czy aby na pewno można się spodziewać szczerej deklaracji. Te pytania, które podano jako przykład powyżej, wbrew pozorom wcale nie brzmią lekko i "przy okazji".

Stary 2023-07-24, 01:10   #3224
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Tak, facet z dzieckiem lub chcący dzieci to strata mojego czasu (i jego czasu). Warto zapytać zanim się zabukuje wolne popołudnie na nieudaną randkę.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2023-07-24, 08:33   #3225
emiliais
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wszystko zależy od tego, co jest dla kogo ważne. Dla mnie pytanie o dzieci jest najistotniejsze i nie wyobrażam sobie iść na randkę z kimś, o kim nie jestem chociaż ogólnie zorientowana, że chce mieć dzieci.

Za to o religii i poglądach politycznych mogę porozmawiać nawet na dziesiątej randce, whatever Są dla mnie dość ważne, ale nie skreślałabym chłopaka, z którym cudownie mi się rozmawia, tylko dlatego, że ma "niemoje" poglądy na te kwestie.
Ale to dlatego, że byłam już w związku z chłopakiem o kompletnie innych poglądach niż moje i to był mój najszczęśliwszy związek. Wcześniej zwracałam na to na większą uwagę.

Natomiast kwestie bałaganiarstwa/bycia pedantem, ekstrawertyzmu/introwertyzmu czy podróżowania to już w ogóle mnie nie obchodzą - w tym sensie, że jestem w stanie dogadać się z osobą z każdej z tych opcji. Więc sama bym o to nie spytała, chyba że to by naturalnie wynikło z rozmowy.
Serio? Bo nie wyobrażam sobie, że ktoś niepopierający obecnej władzy mógłby być w związku z kimś, kto ją popiera.
Ktoś bardzo wierzący i praktykujący też się raczej z ateistą nie dogada.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-24, 08:44   #3226
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś być z konfederatą, który uważa kobiety za podludzi, postuluje, żeby odebrać im prawa wyborcze i karać za aborcję więzieniem jak w Salwatorze?

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Już bez przesady, że iść z kimś na spacer czy kawę to taka straszna strata czasu, że trzeba przeprowadzać wnikliwy wywiad przed na temat ilości planowanych dzieci itp. na wypadek gdyby dwóm osobom było nie po drodze.
Stary 2023-07-24, 11:00   #3227
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-10 o 18:56
Stary 2023-07-24, 12:18   #3228
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie w praktyce ludzie zwykle są "w spektrum" jakiś poglądów, w sensie nie każdy, kto deklaruje, że popiera konfę, uważa kobiety za podludzi. Gdyby na tej dziesiątej randce okazało się, że facet ma skrajne poglądy, pewnie, że bym zwiała
A co to za różnica czy sam głosi, jeśli głosuje na polityków i tym samym daje im władzę, którzy takie poglądy reprezentują i mają zamiar wprowadzać w życie, jeśli tylko będzie możliwość
Stary 2023-07-24, 13:24   #3229
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-12-10 o 18:56
Stary 2023-07-24, 13:48   #3230
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
A tak zupełnie serio, to spotykałam się kiedyś z chłopakiem, który miał takie poglądy jak ja. Był fatalnym partnerem, a związek z nim wpędził mnie w kompleksy na długie lata. Z kolei związek z chłopakiem o innych poglądach sprawił, że rozwinęłam skrzydła i byłam najszczęśliwsza w życiu. Gdybym go odrzuciła na wstępie, straciłabym swoje najpiękniejsze wspomnienia
Więc kolejny raz podkreślam, to tylko moje wybory. Możesz mieć inne
Ale to poglądy były tym głównym czynnikiem, który wpływał na to jak cię traktowali? Poza tym trochę mała próba, żeby wyciągać takie wnioski.

Oczywiście każdy ma prawo do własnych wyborów, tylko twój tok myślenia jest dla mnie ciężki do zrozumienia.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I jeżeli ktoś głośno deklaruje jakieś poglądy i poparcie dla danej partii to raczej naiwnością jest zakładać, że na nich nie głosuje.

W sumie nawet w obu scenariuszach to słabo wygląda, jeśli ktoś jedno mówi, a drugie robi to raczej też zły znak.
Stary 2023-07-24, 13:58   #3231
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość

[/COLOR]Już bez przesady, że iść z kimś na spacer czy kawę to taka straszna strata czasu, że trzeba przeprowadzać wnikliwy wywiad przed na temat ilości planowanych dzieci itp. na wypadek gdyby dwóm osobom było nie po drodze.

Dla mnie to zmarnowane popołudnie, kiedy mogłabym leżeć i czytać jakaś fascynująca lekturę.
Często po randkach czułam, ze straciłam jedynie czas i energię, np na szykowanie się, dojazd etc.

Uwielbiam przebywać we własnym towarzystwie i spotkanie z obca osoba to dla mnie pewne wyrzeczenie. Jeśli nie mam faktycznie ochoty jej poznać, zwyczajnie się zmuszam i mam później silne poczucie zmarnowania czasu.

Z obecnym partnerem spotkaliśmy się znając swoje podstawowe poglądy na życie, religię, politykę. To był ten etap, ze chcemy się faktycznie spotkać na żywo po 2-3 tyg pisania i już wstępnie czujemy wobec siebie pewna sympatię. Oczywiście, ze mogło „nie pyknąć” na żywo. Nie ma złotego sposobu na udana randkę.

Pamietam taką, gdzie facet przemilczał, ze ma syna i opiekę naprzemienną, a dla mnie to jest No Go. Mógłby mieszkać z 15 chorymi psami w przydomowym schronisku, ale dziecko, nawet starsze - nie. Dziecko, które porzucił, wiec teoretycznie nie będzie go w naszym ewentualnym przyszłym życiu - również nie, tu kwestie etyczno-moralne.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2023-07-24, 14:13   #3232
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Pamietam taką, gdzie facet przemilczał, ze ma syna i opiekę naprzemienną, a dla mnie to jest No Go. Mógłby mieszkać z 15 chorymi psami w przydomowym schronisku, ale dziecko, nawet starsze - nie. Dziecko, które porzucił, wiec teoretycznie nie będzie go w naszym ewentualnym przyszłym życiu - również nie, tu kwestie etyczno-moralne.

Przemilczenie faktu, że ma się dzieci to jest jednak dla mnie inny kaliber niż deklarowanie chęci ich posiadania. Tutaj zupełnie się nie dziwię, bo ktoś, kto ukrywa takie rzeczy zwyczajnie jest oszustem.
Stary 2023-07-24, 14:20   #3233
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Przemilczenie faktu, że ma się dzieci to jest jednak dla mnie inny kaliber niż deklarowanie chęci ich posiadania. Tutaj zupełnie się nie dziwię, bo ktoś, kto ukrywa takie rzeczy zwyczajnie jest oszustem.

Tylko jeśli ktoś chce mieć dzieci, to nie mamy w ogole po co iść na randkę. To są fundamentalne kwestie, w których nie ma sposobu na kompromis.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2023-07-24, 20:11   #3234
Nadiaa33
Raczkowanie

Cześć, byłam niedawno po przerwie na randce z appki. Chłopak był sporo młodszy ode mnie, ale pisał, że "wiek to tylko liczba", więc się zgodziłam. Zrobilam makijaż, założyłam eleganckie buty, biżuterię i mega się zdziwiłam, jak on przyszedł na randkę do kawiarni w piątek wieczorem jakby się urwał z siłki: w krótkich spodenkach i sportowej koszulce. Zaproponowałam, żebyśmy najpierw trochę pospacerowali (na wszelki wypadek czy w ogóle się dogadamy), potem zebrało się na deszcz, więc weszliśmy do tej kawiarni i on niby wszedł chętnie, ale potem długo stał przy drzwiach i pytał, czy na pewno chcę coś zamawiać. Mam wrażenie, że przestraszyły go ceny, tanio tam nie było, ale w końcu to centrum dużego miasta. Powiedziałam, że ja zamówię, bo i tak chcę przeczekać deszcz więc on powiedział, że no to chyba nie ma wyjścia, trzeba coś zamówić i dla siebie też coś dokupil. Przy stoliku okazało się, że moje krzesełko jest trochę uszkodzone, to powiedział tylko, że no musisz sobie przynieść inne z innego stolika a sam sobie usiadł Nawet mi tego krzesełka nie przyniósł. Koniec końców czułam się nie do końca jak na randce flirtujac z mężczyzną, tylko jak z dzieciakiem, który nie bardzo umie się zachować przy kobiecie.

Ale ogólnie nic złego się nie stało, nie był jakieś kompletnie inny niż na zdjęciu, wulgarny ani chamski, więc w sumie chyba zachęciło mnie to, żeby próbować dalej.
A jaka appka może być najbardziej sensowna, jak myślicie? Tinder mi nie leży, nie da się odfiltrowac anonimowych profili bez zdjęć, kolesi szukających tylko "short term fun", ons, prawie nikt nie ma opisów.
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-24, 20:19   #3235
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadiaa33 Pokaż wiadomość
Cześć, byłam niedawno po przerwie na randce z appki. Chłopak był sporo młodszy ode mnie, ale pisał, że "wiek to tylko liczba", więc się zgodziłam. Zrobilam makijaż, założyłam eleganckie buty, biżuterię i mega się zdziwiłam, jak on przyszedł na randkę do kawiarni w piątek wieczorem jakby się urwał z siłki: w krótkich spodenkach i sportowej koszulce. Zaproponowałam, żebyśmy najpierw trochę pospacerowali (na wszelki wypadek czy w ogóle się dogadamy), potem zebrało się na deszcz, więc weszliśmy do tej kawiarni i on niby wszedł chętnie, ale potem długo stał przy drzwiach i pytał, czy na pewno chcę coś zamawiać. Mam wrażenie, że przestraszyły go ceny, tanio tam nie było, ale w końcu to centrum dużego miasta. Powiedziałam, że ja zamówię, bo i tak chcę przeczekać deszcz więc on powiedział, że no to chyba nie ma wyjścia, trzeba coś zamówić i dla siebie też coś dokupil. Przy stoliku okazało się, że moje krzesełko jest trochę uszkodzone, to powiedział tylko, że no musisz sobie przynieść inne z innego stolika a sam sobie usiadł Nawet mi tego krzesełka nie przyniósł. Koniec końców czułam się nie do końca jak na randce flirtujac z mężczyzną, tylko jak z dzieciakiem, który nie bardzo umie się zachować przy kobiecie.

Ale ogólnie nic złego się nie stało, nie był jakieś kompletnie inny niż na zdjęciu, wulgarny ani chamski, więc w sumie chyba zachęciło mnie to, żeby próbować dalej.
A jaka appka może być najbardziej sensowna, jak myślicie? Tinder mi nie leży, nie da się odfiltrowac anonimowych profili bez zdjęć, kolesi szukających tylko "short term fun", ons, prawie nikt nie ma opisów.
Jak to się nie da? Po prostu nie dawaj w prawo profili bez zdjęć, a co do zamiarów to ustalaj od razu na początku rozmowy czy macie zbieżne oczekiwania.

A krzesełka w tej kawiarni to były z ołowiu, że musi facet pod pupkę księżniczce podstawić, bo sama nie możesz wymienić?
Stary 2023-07-24, 20:45   #3236
Nadiaa33
Raczkowanie

Cytat:
Jak to się nie da? Po prostu nie dawaj w prawo profili bez zdjęć, a co do zamiarów to ustalaj od razu na początku rozmowy czy macie zbieżne oczekiwania.

A krzesełka w tej kawiarni to były z ołowiu, że musi facet pod pupkę księżniczce podstawić, bo sama nie możesz wymienić?
A tak to się nie da, że dam jeden taki w lewo, a appka mi za chwilę podpowiada 5 równie beznadziejnych i bez zdjęć. Więc nie, odfiltrować się tego absolutnie nie da, musisz trochę pomyśleć zanim coś napiszesz

A krzesełko owszem, mogę i sobie wymieniłam, ale na randce się spodziewałam trochę więcej uprzejmości niż "niech kobieta na obcasach sobie sama nosi krzesło, bo ja nic nie podam ani nie pomogę"
Stary 2023-07-24, 21:00   #3237
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
A tak to się nie da, że dam jeden taki w lewo, a appka mi za chwilę podpowiada 5 równie beznadziejnych i bez zdjęć. Więc nie, odfiltrować się tego absolutnie nie da, musisz trochę pomyśleć zanim coś napiszesz
Jak ci podpowiada kolejnych co ci nie pasują to odrzucasz dalej aż nie trafisz na kogoś, kto ci pasuje. Ot cała filozofia. Na innych portalach będziesz mieć raczej podobnych, jak nie w ogóle takich samych ludzi.

Cytat:
A krzesełko owszem, mogę i sobie wymieniłam, ale na randce się spodziewałam trochę więcej uprzejmości niż "niech kobieta na obcasach sobie sama nosi krzesło, bo ja nic nie podam ani nie pomogę"
Jeżeli to był taki problem to mogłaś przecież wprost poprosić faceta, żeby ci z tym "krzesełkiem" pomógł, a nie oczekiwać, że się domyśli, że potrzebujesz pomocy z czymś, co dla większości pełnosprawnych ludzi nie stanowi żadnego problemu.

Edytowane przez PumpkinEyes
Czas edycji: 2023-07-24 o 21:04
Stary 2023-07-24, 21:38   #3238
Nadiaa33
Raczkowanie

Cytat:
Jak ci podpowiada kolejnych co ci nie pasują to odrzucasz dalej aż nie trafisz na kogoś, kto ci pasuje. Ot cała filozofia. Na innych portalach będziesz mieć raczej podobnych, jak nie w ogóle takich samych ludzi.
Serio, nie masz co robić cały dzień tylko się przedzierać przez gąszcz anonimowych profili bez zdjęć albo kolesi, który szukają prostytutki? Chyba naprawdę ci się nudzi w życiu ...wolałabym portal, który umożliwia filtrowanie, ktoś coś?

Cytat:
Jeżeli to był taki problem to mogłaś przecież wprost poprosić faceta, żeby ci z tym "krzesełkiem" pomógł, a nie oczekiwać, że się domyśli, że potrzebujesz pomocy z czymś, co dla większości pełnosprawnych ludzi nie stanowi żadnego problemu.
Zabawne, akurat większość facetów na randce jednak pomyśli o takich podstawowych rzeczach. Może tu właśnie widać tę różnicę wieku.

Przy okazji, sprawiasz wrażenie strasznie złośliwej i nieprzyjemnej ("pełnosprawnych ludzi" - huh), chyba się sama nieźle sfrustrowałaś tymi randkami Wspólczuję gościowi, który się z tobą umówi
Stary 2023-07-24, 22:16   #3239
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:

No bez przesady dziewczyny, nawet zwykły kolega by się dla mnie czy moich znajomych dziewczyn zainteresował, czy nie zerknąć obok i nie przysunąć sprawnego krzesełka. A koleś na randce, jesli chce zrobić pozytywne wrażenie, to chyba tym bardziej?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-24, 23:17   #3240
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Serio, nie masz co robić cały dzień tylko się przedzierać przez gąszcz anonimowych profili bez zdjęć albo kolesi, który szukają prostytutki? Chyba naprawdę ci się nudzi w życiu ...wolałabym portal, który umożliwia filtrowanie, ktoś coś?

Zabawne, akurat większość facetów na randce jednak pomyśli o takich podstawowych rzeczach. Może tu właśnie widać tę różnicę wieku.

Przy okazji, sprawiasz wrażenie strasznie złośliwej i nieprzyjemnej ("pełnosprawnych ludzi" - huh), chyba się sama nieźle sfrustrowałaś tymi randkami Wspólczuję gościowi, który się z tobą umówi
Możesz sobie darować te wycieczki personalne, bo w przeciwieństwie do ciebie jestem w udanym związku od wielu lat. A prostytutki to raczej się szuka na innych portalach. Zainteresowanie przygodnym seksem nie jest tożsame z traktowaniem innych ludzi jak 'prostytutki'. Jak trafiasz wyłącznie na nieciekawych typów to może problem leży w tym kogo wybierasz, a nie apce.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89633738]No bez przesady dziewczyny, nawet zwykły kolega by się dla mnie czy moich znajomych dziewczyn zainteresował, czy nie zerknąć obok i nie przysunąć sprawnego krzesełka. A koleś na randce, jesli chce zrobić pozytywne wrażenie, to chyba tym bardziej?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Może wcale mu nie zależało na robieniu dobrego wrażenia skoro jego randka okazała się księżniczką "przynieś krzesełko" od początku zniesmaczoną jego strojem i niechęcią do wydawania pieniędzy w drogiej kawiarni
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości