|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89650660]Ja maseczki i peelingi na twarz robię, bo widzę ogromne korzyści z ich stosowania... Balsam do ciała - moim pierwszym kryterium przy wyborze jest jedynie to, żeby miał pompkę
jak kupiłam taki w zwykłej butelce to stosowanie go mi nie weszło, wyciskanie go z tuby/butelki było za trudne . A z pompką - od razu po wyjściu spod prysznica hyc-hyc i takie dwie pompki balsamu paćkam po ciele i jest ok, już nawet nie zauważam jak to robię. Krem do rąk i stóp mam przy łóżku, więc też bez problemu. Ale już takie czynności jak skracanie i piłowanie paznokci, pumeksowanie pięt, golenie nóg to już gorsza sprawa... Tzn. Robię to, ale nie lubię bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Włosy, twarz.... kosmetyków mam dużo. Włosingi i twarzingi. Nie używam w ogóle balsamów do ciała, tym bardziej do stóp. Dłonie smaruje okazjonalnie, gdy już są naprawdę przesuszone (zima, czy po sprzątaniu). Cytat:
Swojego czasu była moda na "włosy chcą się kręcić". Długo próbowałam osiągnąć skręt, ale to było totalnie bezsensu. Mam wysokoporowate, które lubią być czasem lekko falowane. I niech takie będą, nie proste, nie kręcone. Idealnie proste osiągnęłam wyłącznie dzięki prostowaniu keratynowemu, a podczas prób kręcenia wyglądałam jak nierozczesany mop. |
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jak to spotkanie z większą ilością ludzi i się ktoś taki trafi to niech gada. Ale jak umawiam się z TŻ i parą znajomych którzy ciągle gadają tylko o swojej pracy, nudnych (dla mnie) hobby, a każdą próbę zmiany tematu rozmowy i tak sprowadzają do gadania o sobie to ja podziękuję. Mam lepsze rzeczy do roboty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mnie nawet nie spytała czy dalej pracuje tam gdzie pracowałam czy np jak mi się mieszka w nowym miejscu. Kiedyś myślałam że ja się czepiam, bo tacy ludzie jednak mają sporo znajomych, są lubiani, więc wygląda na to że innym to nie przeszkadza. Ale po wczorajszym dniu też stwierdzam że to była strata czasu. Wysłane z mojego 2201117SY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszenie bardzo długich włosów cały czas związancyh jest trochę nielogiczne, bo taka sztuka dla sztuki. Noszenie cały czas związanych włosów też nie jest dobre, bo obciąża skórę głowy i przesuwa linię włosów, zwłaszcza jakm włosy są ciasno spięte. No a dłuższe włosy są cięższe. A zdradzisz nam ten sens?[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89650343]Bo przecież "dam radę". I w trakcie się tego tak nie czuje, dopiero potem. Opis tętna był trochę dramatyzowany, ale jednak za długo to trwało, zanim się ustabilizowało.[/QUOTE]Możliwe, że miałaś gorszy okres i organizm był słabszy albo za szybko chciałaś wejść na wyższy level ćwczeń. W każdym razie dobrze, że odpuściałaś ![]() [1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89650513]ale jakim cudem mozna myc wlosy godzine? nawet jak sa bardzo dlugie i geste to przeciez czynnosci sa te same co przy krotszych, jedyne co to dluzej schna ja swego czasu sledzilam blogi i kanaly wlosomaniactwa i mialam odczucie, ze wiele dziewczyn tam zapuszczalo dla zapuszczania i takie zycie na zasadzie zyje dla wlosow, nie pokrece, bo sie zniszcza, nie uzyje lakieru, tylko jedwabne gumki i poduszka, nigdy rozpuszczone, bo sie niszcza teraz sie to chyba zmienilo, jest wiekszy luz[/QUOTE] Może ma bardzo zaawansowaną pielęgnację albo nie potrafi jej ogarnąć szybciej. Ewentualnie wszystko ogarnia wolno, bo i takie osoby są Długie włosy to na pewno trochę więcej czasu. Dłużej trzeba wypłukiwać szampon i odżywkę, dłużej rozczesywać i suszyć, ale nie jest to jakaś wielka różnica czasu. Ja mam swoją wypracowaną rutynę i nawet jak olejuje włosy i daję wcierkę, to myślę, że łącznie zajmuje mi to jakieś 25 minut. No dla zapuszczanie dla samego zapuszczania jest dziwne, ale co kto lubi. Raz na grupie laska pisała, że chce iść do fryzejra i czy fryzjer ją wypuści w mokrych włosach, bo ona nie używa suszarki ![]() Cytat:
W sumie nie wie czy dziwą, ale na pewno irytują Mam taką jedną koleżankę. Od bardzo długiego czasu spotaknia z nią to tylko gadanie o jej dzieciach i jej problemach. Zapraszamy ją na jakieś spotkania z dziewczynami, ale każda powoli ma dość. Ona nigdy nie zapyta co u nas. Jak remont, jak praca, jak urlop. Jak my zmieniamy temat, to ona albo milczy albo znów wraca do swoich Ogólnie bardzo męczące to jest i sam na sam bym się z nią nie spotkała. Liczymy na to, że jeszcze się ogarnie, ale bardzo w to wątpię.
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 2201117SY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, muszę sprawdzić czy któryś ma sensowny skład. |
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, też to zauważyłam. Albo nawet zadają pytanie „co u Ciebie”, ale widać, że odpowiedź ich nie interesuje i dalej zaczynają nadawać o sobie. U mnie kontakt z takimi osobami się urywa, bo nie jestem w stanie się koncentrować na takich monologach, bo mnie strasznie nudzą. |
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Dzik
|
Ja wysłuchuje tego w życiu tyle, ze po pracy nie mam ani ochoty ani cierpliwości - choć w pracy jest inaczej, wiadomo - nauczyłam się już, żeby mówić wprost jak mnie jakiś temat nie interesuje. Uchodzę przez to czasami za obcesowa, ale mam to w zadzie, życie jest za krótkie a moja głowa ma za mała pojemność na przyjmowanie wszystkiego jak leci. Najbardziej mnie męczą opowieści o cudzych znajomych, którzy dla mnie są nieznajomymi. Plus jak tylko ktokolwiek mi serwuje takie rzeczy z podtekstem, żebym się wypowiedziała "zawodowo" to potrafię nawet skończyć znajomość, po uprzednim ostrzeżeniu i jasnym postawieniu sprawy, ze nie zajmuje się gratisowo praca po pracy. Bywają osobniki mające to gdzieś - wtedy się żegnam. Podobnie jak z koleżankami, które dzwonią tylko wtedy kiedy czegoś potrzebują, mąż wkurzy, chłop w zad kopnął etc. a kiedy ja pyta o wspólną kawę/wyjście/dzwonię to nigdy nie maja czasu, są zajęte etc.
Jeśli nie ma dwustronności w relacji to imho taka relacja jest na kij. Jeśli kogoś kompletnie nie interesuje to co ja mam do powiedzenia albo co u mnie, to nie mam zamiaru być kontenerem na jego/jej opowieści. Jak mi się marzy monolog to szukam odpowiednich ofert w teatrze ![]() Zmiana tematu: Zgadzam się z tym, ze kosmetyk z pompka w szklanym opakowaniu albo innym nierozcinanym to przerąbana kwestia ![]() Osobiście wole tez przezroczyste opakowania, łatwiej oceniać ile tam jeszcze de facto zostało. |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem
|
|
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczyny z dlugimi wlosami czesto je spinaja, bo to je mniej niszczy niz rozpuszczone |
|
|
|
|
|
#4035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej ubolewam nad grzywką, bo bardzo mi pasuje, ale okiełznanie jej zajmowało mi czasami ogrom czasu. Życie bez grzywki jest, w moim przypadku, łatwiejsze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
) zrozumiałe, ale niektórzy z tego nie wyrastają. Plus, ofc, tak jak piszecie, wychodzi u takich ludzi brak kultury i ogłady.Pogrubione (w obu wypowiedziach): jestem w trakcie ukracania jednej relacji z tego powodu. Ostatnio mam etap weryfikacji swoich znajomości i niedawno zdałam sobie sprawę, że za każdy razem, kiedy rozmawiam z moją "kumpelą", praktycznie 90% czasami rozmawiamy o niej, a jeśli ja chcę z czegoś się zwierzyć, to jest szybkie przegadanie tematu i przejście do "u mnie jest podobnie, tylko..." i już więcej do tematu nie wracamy. Stwierdziłam ostatnio, że przesadzam i na pewno tak nie będzie na naszym najbliższym spotkaniu. Po 40 czy 50 minutach w końcu ja zaczęłam mówić, co tam u mnie, bo sama się mnie o to nie spytała. Ogólnie to mam ostatnio głód poznawania nowych ludzi bo pomimo tego, iż mam prawdziwie bliskich znajomych, to chciałabym poszerzyć mój krąg, skoro część relacji trwa trochę siłą rozpędu i nie wytrzymują próby jakości Naprawdę marzy mi się zawarcie przyjaźni w wieku dorosłym, kiedy jest się ukształtowanym i wie, czego się (mniej więcej) od życia chce. Mam szczęście, że mam wartościowych znajomych o 10+ lat, jednak tego relacje są trochę jak kupno kota w worku- o ile na studiach siłą rzeczy spotyka się regularnie, ma się te same zainteresowania, krąg znajomych itd, to po opuszczeniu uczelni czasami okazuje się, że tak naprawdę ma się mało wspólnego z tymi ludźmi.
|
||||
|
|
|
|
#4036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89650805]Swojego czasu była moda na "włosy chcą się kręcić". Długo próbowałam osiągnąć skręt, ale to było totalnie bezsensu. Mam wysokoporowate, które lubią być czasem lekko falowane. I niech takie będą, nie proste, nie kręcone. Idealnie proste osiągnęłam wyłącznie dzięki prostowaniu keratynowemu, a podczas prób kręcenia wyglądałam jak nierozczesany mop.[/QUOTE]To ja w sumie wcześniej o tym nie słyszałam. O tym, że może moje chcą się kręcić, powiedziała mi koleżanka, po tym jak zmoczył mnie deszcz i moje siano się lekko pofalowało, a ja marudziłam, że szkoda, że zawsze tak nie mam. Bo myślałam, że włosy kręcone po prostu się kręcą i już
A tu się okazało, że moje też się kręcą, tylko trzeba robić z nimi odpowiednie rzeczy po myciu, a nie, umyć, wysuszyć i już
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-08-19 o 12:16 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Też nienawidzę tego robić. Na szczęście odkryłam keratolityk do skórek, i teraz skórek nie muszę wycinać wcale. Z tym manicurem to mam love-hate. Nienawidzę malować paznokci, najchętniej miałabym krótkie,.ale mam ręce jak serdelki, więc zapuszczam na trochę dłuższe i robię hybrydę na jeden kolor. Do tego mam mega krótka płytkę paznokcia i moje palce wyglądają jak u 5-latka ![]() Nie dla mnie zdobienia/ombre-srombre, paznokcie każdy w innym kolorze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie poznajesz te osoby? Ja nie nawiązuje łatwo znajomości. Myślę o szukaniu gdzieś w internecie. Wysłane z mojego 2201117SY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pompki w szklanych butelkach to diabelski pomysl. Widzisz ze duzo produktu zostalo, a nic nie mozesz z tym zrobic |
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89651024]To mnie właśnie dziwi, że takie osoby są lubiane i mają znajomych. Ciągle ja to, ja tamto, zero zainteresowania innymi ludźmi, a ludzie ich lubią, zapraszają na przyjęcia. Jeszcze pół biedy jak faktycznie są ciekawymi ludźmi, mają nietypową pracę, hobby, czy ostatnio mieli dużo zmian w życiu i faktycznie mają o czym mówić, ale najczęściej ci co mówią dużo tak naprawdę nie mają nic ciekawego do powiedzenia, na każdym spotkaniu powtarzają te same historie, wygląda to tak jakby mieli przez lata ćwiczony monolog - bo tak faktycznie jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nawet Ci co mają ciekawe (według nich) hobby i ciągle o nim opowiadają są po prostu nudni. Mnie naprawdę nie interesują detale czyjegoś hobby, pracy czy szczegółowe opowieści na temat dzieci. Wiadomo, że chcę wiedzieć co u znajomych i jest to dla mnie ciekawe do pewnego stopnia wtajemniczenia. Ale najciekawsza jest jednak wymiana doświadczeń na jakiś wspólny temat. |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to nieco zastanawia, jak byłam nastolatką mogłam wisieć na telefonie godzinami. Teraz w ogóle nie rozumiem o czym ludzie którzy ze sobą spędzają dużo czasu i często się np. widzą czy dzwonią do sobie rozmawiają godzinami z innymi. Np. czasem ktoś codziennie albo prawie codziennie dzwoni do rodziców i tyle nawijają.
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
A ja po latach świetlnych nie noszenia grzywki zaszalałam i zrobiłam sobie dzisiaj grzywkę, taka dłuższą!
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że za tydzień będę tego żałować ![]() Ale jak go mówią, włosy nie zęby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajomość nie będzie kontynuowana. Natomiast znam to też trochę z drugiej strony. Spotykam się z kimś i próbuję go zachęcić do rozmowy, a ta osoba odpowiada zawsze jednym zdaniem i strasznie trzeba ją ciągnąć za język, czego ja nienawidzę. I wtedy albo kończę rozmowę, albo jak to jest trudne (bo np. siedzimy z bratem razem w aucie) to zaczynam nawijać o sobie, sądząc, że może się włączy. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2023-08-19 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam że mnóstwo dorosłych z mojego otoczenia nie interesuje się za bardzo niczym o czym można wspólnie porozmawiać. Nie interesują się bieżącymi wydarzeniami, polityką, muzyką, filmami, nie czytają książek, nie grają w gry, nie mają hobby. Jak opowiadają o czymś innym niż praca czy dzieci to opowiadają ostatni odcinek Hotelu Paradise. Nie narzekam, po prostu stwierdzam fakt, trudno się dogadać z kimś kto żyje z dnia na dzień i niczym się nie interesuje. Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam problemu z tym, jak ktoś poświęca sporo uwagi pracy, bo sama tak mam. Niektóre prace to trochę sposób na życie, bo np. trzeba się dużo dokształcać i zajęcie też może być hobby. Ale jak ktoś, kto pracuje np. jako urzędnik, traktujący w widoczny sposób pracę jako sposób na zarobek, nie coś, gdzie się rozwija i angażuje i co lubi, nie ma w dodatku żadnych hobbies to to jest dziwne. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2023-08-19 o 18:35 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

jak kupiłam taki w zwykłej butelce to stosowanie go mi nie weszło, wyciskanie go z tuby/butelki było za trudne
. A z pompką - od razu po wyjściu spod prysznica hyc-hyc i takie dwie pompki balsamu paćkam po ciele i jest ok, już nawet nie zauważam jak to robię. Krem do rąk i stóp mam przy łóżku, więc też bez problemu. 

a mnie nawet nie spytała czy dalej pracuje tam gdzie pracowałam czy np jak mi się mieszka w nowym miejscu. Kiedyś myślałam że ja się czepiam, bo tacy ludzie jednak mają sporo znajomych, są lubiani, więc wygląda na to że innym to nie przeszkadza.
ja widzę sens w noszeniu dlugich wlosów cały czas spiętych, bo włosy są dla mnie, a nie ja dla włosów
I w trakcie się tego tak nie czuje, dopiero potem. Opis tętna był trochę dramatyzowany, ale jednak za długo to trwało, zanim się ustabilizowało.[/QUOTE]
Długie włosy to na pewno trochę więcej czasu. Dłużej trzeba wypłukiwać szampon i odżywkę, dłużej rozczesywać i suszyć, ale nie jest to jakaś wielka różnica czasu. Ja mam swoją wypracowaną rutynę i nawet jak olejuje włosy i daję wcierkę, to myślę, że łącznie zajmuje mi to jakieś 25 minut.
Ogólnie bardzo męczące to jest i sam na sam bym się z nią nie spotkała. Liczymy na to, że jeszcze się ogarnie, ale bardzo w to wątpię.