Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-08-22, 21:39   #4261
staska_stasia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79

Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ta jest podobno z lat 80', ale ja też jestem rocznik 89 i pamiętam, że mieliśmy taką z dopiskami. Może była jeszcze sprzed moich narodzin
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-22, 21:42   #4262
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-22, 21:54   #4263
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
Haha podobnie, moja kota chce spędzać czas akurat z osobą która robi nr 2 Ale nie można jej zamykać z tym człowiekiem, musi być uchylone. No i tak sobie żyjemy w pełnej akceptacji małżonek, ja, kot i nasze 2

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Tak, też mamy zazwyczaj uchylone. Jedynie goście mają prawo się zamykać ale wtedy kot wkurzony pod drzwiami stoi i potrafi domykać drzwi kiedy chca wyjść

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
U mnie kot cierpliwie czeka w kolejce nie wejdzie do toalety jeśli ja tam jestem, tylko siedzi pod drzwiami ze spuszczoną głową, a potem, jak tylko wyjdę, to myk do żwiru.

Działa to też w drugą stronę, bo ile razy ona się kuwetuje, a ja wejdę, to przerywa i ucieka z WC. No skubany futrzak dba o swoją prywatność.

Pies koleżanki w czasie robienia dwójki zawsze odwracał się do niej plecami, żeby nie było kontaktu wzrokowego
Kotka mojej mamy akceptuje przy kuwecie tylko moja mamę i mnie. Facety nie mogą być w pobliżu kiedy ona się załatwia bo przerwie a jak jej się chce to krąży i krąży ale nie zrobi.

Edytowane przez kasiunia788742
Czas edycji: 2023-08-22 o 21:56
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-22, 22:13   #4264
Silje_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
Jeśli wszystko inne jest git, to po prostu naucz się oddychać nosem podczas snu. Bardzo fajnie się tutaj sprawdza zaklejanie ust plastrem. Polecam.
A jak układasz język w spoczynku?
O matko, dość inwazyjnie to brzmi... jak układam język? Hmm, chyba dotyka podniebienia, ale muszę zwrócić na to większą uwagę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Silje_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-22, 22:20   #4265
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2023-08-22, 23:36   #4266
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
To chyba musiałaś tego balkonu kilka lat nie sprzątać. Nie spotkałam się z sytuacją, że trzeba zrywać płytki. My w parcy mamy balkon, bo zimie tam jest zawsze sodomia i gomoria, ale panie sprzątające na luzie to domywają.

Masz rację, źle napisałam. Napisałam "nowe kafelki", wcześniej na balkonie miałam farbę, bo podobał mi się taki minimalistyczny wygląd betonu.

No a farba się odbarwiła, poodchodziła w paru miejscach, więc położyłam kafelki.

A musiałam kłaść "nowe", bo "starych" zabrakło, a zostały wycofane. Starych czyli tych, które mam w domu, i które chciałam też w takim układzie na balkon. Ale rzeczywiście, jak mi się nie siedzi w głowie, to brzmi, jakbym zrywała płytki z balkonu - nie, nie zrywałam.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 06:40   #4267
Silje_
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Może, chociaż poduszek miałam kilka a materaz jest w miarę nowy. Nie wiem.

Dziwi mnie, że tak wiele osób ma kuwetę dla kota w łazience. Mam kota od miesiąca i ustawiłam mu kuwetę w korytarzu bo naczytałam się, że kot musi mieć swobodny dostęp do niej, żeby ludzie mu nie przeszkadzali w trakcie korzystania, pralka nie hałasowała itd.

Silje_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 07:23   #4268
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silje_ Pokaż wiadomość

Dziwi mnie, że tak wiele osób ma kuwetę dla kota w łazience. Mam kota od miesiąca i ustawiłam mu kuwetę w korytarzu bo naczytałam się, że kot musi mieć swobodny dostęp do niej, żeby ludzie mu nie przeszkadzali w trakcie korzystania, pralka nie hałasowała itd.

Naszemu nie przeszkadza kuweta w łazience, ma do niej swobodny dostęp. Obecność człowiekow też nie przeszkadza skoro sam wchodzi akurat kiedy inni robią swoje.

Stary 2023-08-23, 07:27   #4269
Laief
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam w dwóch miejscach (korytarz i pokój). A gdybym miała jedną w łazience, ktoś by z niej korzystał przy zamkniętych drzwiach i kot nie miałby jak wejść to lipa. Niepotrzebny stres dla zwierzaka.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 07:50   #4270
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam toaletę oddzielną od łazienki, więc kwestia pralki odpada. Przedpokój jest długi i wąski, kręcę się po nim między innymi pomieszczeniami. Ponieważ kot lubi prywatność w czasie kuwetowania, to kuweta na przedpokoju w ogóle by się nie sprawdziła. Sytuacji, w których kot czekał pod drzwiami do WC, bo ktoś korzystał, przez prawie 13 lat jej pobytu u nas zdarzyło się dosłownie kilka. Poza tym w toalecie jest wyciąg wentylacyjny, więc w razie błędu dietetycznego smrodek nie rozchodzi się po całym mieszkaniu. Jedyny minus to konieczność zostawiania uchylonych drzwi przez cały dzień, ale przywykłam.
Stary 2023-08-23, 07:59   #4271
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Naszemu nie przeszkadza kuweta w łazience, ma do niej swobodny dostęp. Obecność człowiekow też nie przeszkadza skoro sam wchodzi akurat kiedy inni robią swoje.

Łazienkę macie zawsze otwartą?
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 08:04   #4272
kasiunia788742
Zakorzenienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89653820]Łazienkę macie zawsze otwartą?[/QUOTE]Tak

Stary 2023-08-23, 08:28   #4273
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, dość inwazyjnie to brzmi... jak układam język? Hmm, chyba dotyka podniebienia, ale muszę zwrócić na to większą uwagę.

A zastanawiałaś się nad skorzystaniem z pomocy logopedy? On też zajmuje się ułożeniem aparatu mowy, moze pomóc i stwierdzić, czy z tego wynika problem.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 08:55   #4274
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2023-08-23, 09:01   #4275
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
ja mam tak samo. Poza tym duże ułatwienie, gdy ma się brudne ręce, bo nie trzeba chwytać klamek
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 09:33   #4276
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Na spokojnie, to nic takiego. Zaklejasz zwykłym małym plastrem i tyle. Sama tak robiłam i pierwsze dwie noce, a raczej ten czas przed zaśnięciem, był faktycznie trochę dziwny i nie mogłam wyłączyć głowy, żeby o tym nie myśleć. Następnego dnia jak padałam z nóg to od razu zasnęłam i od tamtej pory już nie miałam z tym problemu. A sam proces zaklejania nie trwał długo. Szybko zmienił się mój nawyk spania z otwartymi ustami. Teraz co najwyżej czasami zaklejam na siłowni
Stary 2023-08-23, 09:36   #4277
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-08-23 o 09:37
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 09:40   #4278
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Na spokojnie, to nic takiego. Zaklejasz zwykłym małym plastrem i tyle. Sama tak robiłam i pierwsze dwie noce, a raczej ten czas przed zaśnięciem, był faktycznie trochę dziwny i nie mogłam wyłączyć głowy, żeby o tym nie myśleć. Następnego dnia jak padałam z nóg to od razu zasnęłam i od tamtej pory już nie miałam z tym problemu. A sam proces zaklejania nie trwał długo. Szybko zmienił się mój nawyk spania z otwartymi ustami. Teraz co najwyżej czasami zaklejam na siłowni
Próbowałam, nie trzymał mi się.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 09:51   #4279
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Znalazłam nawet jakąś fotkę w internecie.
Przy kimś dodane mgr, przy kimś dr, przy jakiejś babce adwokat. Gdzieś tam "zakład naprawy instrumentów".
Ooo fajnie.
Lubiłam sobie przeglądać książki siedząc na kibelku 🤪

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89653820]Łazienkę macie zawsze otwartą?[/QUOTE]Nie mam kota i też mam zawsze uchylone drzwi. Po prostu lepsza wentylacja. A że mieszkanie mam mega cieple to wręcz mus, bo inaczej można by się udusić.

Stary 2023-08-23, 10:16   #4280
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2023-08-23, 10:22   #4281
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Ja już nie mam tego problemu, ale z ciekawości spróbowałam właśnie wydać dźwięk chrapania przy zamkniętych ustach i nawet nie umiem
Stary 2023-08-23, 11:11   #4282
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Azarzelka Pokaż wiadomość
Ja też wolę zabrać jedzenie do domu. Rozłożenie sie wygodnie przed ksiązką, TV albo komputerem i wszamanie burgera > ciśnięcie się na krzesełkach w lokalu.
ale że z MACADonalda??
A w domu w lodówce nie macie jakichś smaczniejszych i świeższych produktów, no i pieczywa podobnego w smaku do pieczywa?

bo dobrego burgera czy inne dobre jedzenie to jak najbardziej rozumiem

pozdrawiam - konserwa żywieniowa

p.s. jakieś 2 tyg. temu byłam zmuszona - po nocnej jeździe - zjeść kanapkę śniadaniowa z Maca, bo KFC się okazało otwarte dopiero od 7mej, a nie jak w latach poprzednich od 6tej rano - Muffina z jajkiem i bekonem - i o ile jajko i bekon takie normalne, to ta bułka jak z waty, a ten plasterek sera to jak z plastiku. Frytki córki też takie żałosne - cienkie, wysuszone. W burgerach to jak pamiętam było suche i 'dziwne' mięso i zdechłe warzywa - aktualnie jest lepiej?

wiem - to moja bardzo subiektywna opinia, wiem, że innym smakuje, tak tylko się musiałam "zdziwić" i wysprzęglić
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 11:23   #4283
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Byliśmy nastawieni że kogoś będziemy musieli z ulicy załatwić ale się udało.Pewnie to zależy od pracowników danego USC,tam naprawdę świetna załoga pracuje.
Pewnie tak, ale fajnie, że tak się Wam udało

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Dla mnie osobne konta są całkowicie normalne, a wręcz konieczne. Nie wyobrażam sobie że każde z nas miałoby nie mieć własnego konta choćby na takie okazje jak święta i kupowanie prezentów oraz własne oszczędności.
Choć znam też przypadki hardkorowe rozdzielności majątkowej, mam wśród znajomych małżeństwo które zawsze za wszystko płaci osobno. I o ile to nie jest dziwne to żadne z nich nie pożycza pieniędzy drugiemu, nawet kwot typu 5 zł za siebie nie założą.

Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka
Dla mnie to też zbyt hardkorowe. Żadna skrajność nie jest dobra.

Cytat:
Jeśli wszystko inne jest git, to po prostu naucz się oddychać nosem podczas snu. Bardzo fajnie się tutaj sprawdza zaklejanie ust plastrem. Polecam.
A jak układasz język w spoczynku?
Są nawet specjalne plastry do tego

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, z drugiej strony z prawnego punktu widzenia jak w małżeństwie jest wspólnota to nie ma czegoś takiego jak własne oszczędności, bo wszystko jest wspólne I o to większość ludzi ma ból tyłka, że no jak to tak osobne konta, skoro mam prawo do pensji męża a on do mojej

Nie no jasane, że tak, ale wg mnie posiadanie osobynych kont oprócz wspólnego jest bezpieczniejsze i daje jakąś tam pewną niezależność w razie czego. Np. w sytuacji gdy partner zaczyna stosować przemoc. Łatwiej się wtedy ewakuować z tego związku mając jakieś tam pieniądze na swoim koncie i świadomość, że wypłata wpada na to konto, a nie na wspólne. No ale dla mnie niezależność finansowa jest bardzo ważna, bo to daje poczucie bezpieczeństwa. Bardzo mnie dziwi jak dorośli ludzi uzależniają się finansowo od innych osób, a mam takie koleżanki. Dla mnie byłaby to mega niekomforotwa sytuacja.

Ogólnie uważam, że ważne jest żeby w związku mieć podobne podejście do finansów. Nie chciałabym nikogo kontrolować na co wydaje każde 5 zł i nie wyobrażam sobie żeby ktoś stoswał taką kontrolę wobec mnie. Nie chciałabym też być z kimś kto bez kontroli przewala wszystkie luźne pieniadze i nie jest w stanie odłożyć nawet 10 zł.

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
My mamy dwa konta tylko z racji lenistwa tzn nie chce nam się iść do banku, otwierać wspólnego, zamykać indywidualnych, informować w pracy itp. A tak to kasa jest wspolna, obojętnie na którym koncie. Jedno z nas płaci za zakupy bo ma akurat portfel, drugie za rachunki, ktoś tankuje, ktoś odkłada na konta oszczędnościowe. Zero sytuacji typu pretensje ze ktos sobie kupił coś tylko dla siebie jeśli to nie jest wydatek typu auto/motor Bo to jednak lepiej przegadać.
Jeśli chodzi o chodzenie razem do kibelka to nic się w naszym małżeństwie nie dzieje gdy któreś nagle wejdzie do łazienki bo musi z niej na cito coś zabrać a druga osoba siedzi na kibelku- no sytuacje są różne, ale nie ma między nami wstydu, każdy robi kupę, sorry W ogóle tematu tabu w związku to dla mnie mimo wszystko takie małe gwoździe które gdzieś tam są i uwierają, więc my raczej wszystko kawa na ławę.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
No ale przecież nie trzeba zamykać swoich kont i informować w pracy. Można mieć dodatkowo wspólne i tam przelewać pieniądze.

Jakieś sporadyczne wejście do łazienki, to luz. Wiaodmo, że rożne rzeczy się czasem dzieją. Jakby partner kręcił aferę, bo wchodzę po szcztokę do włosów jak się kapię, to też by było dla mnie dziwne Ale u tych moich znajomych to jest standart. On idzię się kąpać, a ona nagle musi kupę. On idzię kupę, ona nagle musi się iść kąpać Wiem to bo byłam z nimi na kilku wyjazdach i tak jest cały czas. Wg mnie u niej wynika to braku pewnosci siebie i strachu, że on ją zostawi i ma potrzebę cały czas go kontrolować i robić wszystko razem, bo wydaje jej się, że to jest super.

Cytat:
Treść usunięta
To ja tak samo. Na oścież nie, ale takie na wpół otawrte. Lepsza wentylacja.
Stary 2023-08-23, 11:24   #4284
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89653998]ale że z MACADonalda??
A w domu w lodówce nie macie jakichś smaczniejszych i świeższych produktów, no i pieczywa podobnego w smaku do pieczywa?

bo dobrego burgera czy inne dobre jedzenie to jak najbardziej rozumiem

pozdrawiam - konserwa żywieniowa

p.s. jakieś 2 tyg. temu byłam zmuszona - po nocnej jeździe - zjeść kanapkę śniadaniowa z Maca, bo KFC się okazało otwarte dopiero od 7mej, a nie jak w latach poprzednich od 6tej rano - Muffina z jajkiem i bekonem - i o ile jajko i bekon takie normalne, to ta bułka jak z waty, a ten plasterek sera to jak z plastiku. Frytki córki też takie żałosne - cienkie, wysuszone. W burgerach to jak pamiętam było suche i 'dziwne' mięso i zdechłe warzywa - aktualnie jest lepiej?

wiem - to moja bardzo subiektywna opinia, wiem, że innym smakuje, tak tylko się musiałam "zdziwić" i wysprzęglić [/QUOTE]
Podzielam zdziwienie, bo mnie jedzenie z Maca jakoś specjalnie nigdy nie smakowało i jem takie rzeczy, jak jestem gdzieś w drodze. Mają też wrapy i one mi bardziej pasują. Chyba że lody i szejki, bo to lubiłam. Poza tym mam wrażenie, że uczucie sytości po takim hamburgerze jest nieadekwatne do jego kaloryczności.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 11:24   #4285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
O ile osobne kołdry/łóżka/sypialnie partnerów/małżonków mnie nie dziwią, o tyle dziwi mnie bagatelizowanie problemu chrapania (jeśli występuję). Jeśli mój TŻ chrapałby tak, że budziłby mnie w nocy, to kazałabym mu natychmiast iść z tym do lekarza. Zresztą, sam by poszedł, gdybym uświadomiła mu skalę problemu. Z chrapaniem nie ma żartów, to może być objaw wielu niebezpiecznych chorób/schorzeń.
Ale chyba zdajesz sobie sprawę, że niektórych budzi 'byle co' czyli np. takie sporadyczne chrapania - np. jak sie położy zmęczonym na wznak i język opada przez taką pozycje , jak się ma katar, krzywą przegrodę nosową, otyłość, palenie papierosów itd.
tego nie musi diagnozować lekarz, to zwykle ludzi sami potrafią dociec przyczyny.
Ja np. lubię zasypiać na wznak i przez to najprawdopodobniej czasem chrapię. Wystarczy mnie szturchnąć, żebym lekko głowę okręciła.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 11:26   #4286
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89653820]Łazienkę macie zawsze otwartą?[/QUOTE]
Nie mam kota, ale drzwi do łazienki zamykam tylko, gdy chodzi pralka, żeby mniej ją słyszeć. W ogóle drzwi wewnętrzne w domu zamykam tylko, jak muszę.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 11:35   #4287
staska_stasia
Zakorzenienie

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89654006]Podzielam zdziwienie, bo mnie jedzenie z Maca jakoś specjalnie nigdy nie smakowało i jem takie rzeczy, jak jestem gdzieś w drodze. Mają też wrapy i one mi bardziej pasują. Chyba że lody i szejki, bo to lubiłam. Poza tym mam wrażenie, że uczucie sytości po takim hamburgerze jest nieadekwatne do jego kaloryczności.[/QUOTE]
Kiedyś stosunkowo często jadłam rzeczy z maca (w sensie- nawet 2-3 razy na miesiąc). Ostatnio załatwiałam jakieś zakupy przed wyjazdem, upał jak diabli, zgłodniałam. Byłam pod galerią handlową, ale nie chciało mi się do niej wchodzić i jechać gdzieś na piętro po jedzenie, a przed galeria stoi maczek. Miałam ochotę na coś niezdrowego, zamówiłam wrapa, nie dojadłam, smakował tak sztucznie i plastikowo No cóż, gusty się zmieniają. Chociaż znam trochę ludzi, którym takie jedzenie raz na jakiś czas pasuje. Moim zdaniem w ciągu ostatnich lat smak się pogorszył i to nie to samo co kiedyś.
Stary 2023-08-23, 11:38   #4288
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Biedak rzezi a Ty się śmiejesz
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-23, 11:51   #4289
Konto usunięte

Cytat:

a kuwete masz otwartą?
Ja to bym Ci radziła do łazienki przenieść.... póki masz małego kotka (małego masz?), bo jak podrośnie to będzie robił większe i bardziej śmierdzące kupy.
Bo kocie kupy i siki śmierdzą, wiec to w łazience się wyciągiem wietrzy, nie rozłazi tak po częściach mieszkalnych, bo jednak nie zawsze tak od razu masz czas posprzątać, zwłaszcza siki. Dostęp ma, bo drzwi są lekko uchylone, kot sobie łapą otworzy szerzej.
A jak są zamknięte, a chce wejść to miałczy pod drzwiami i można go wpuścić.
Stary 2023-08-23, 11:53   #4290
meliandra
Zakorzenienie

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89654006]Podzielam zdziwienie, bo mnie jedzenie z Maca jakoś specjalnie nigdy nie smakowało i jem takie rzeczy, jak jestem gdzieś w drodze. Mają też wrapy i one mi bardziej pasują. Chyba że lody i szejki, bo to lubiłam. Poza tym mam wrażenie, że uczucie sytości po takim hamburgerze jest nieadekwatne do jego kaloryczności.[/QUOTE]

Mnie to też dziwi. W podróży tak, ale jakbym miała iść po maka i jeść go potem w domu, to nie. Też nie rozumiem zachwytu na tym jedzeniem zwłaszcza w czasach gdzie jest naprawdę dużo fajnych i dobrych knajp.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości