|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89660103]Jak zorganizować lekcje jak nie ma połowy nauczycieli?[/QUOTE]
Ee nie wiem? Nie wiem, co ma na celu to pytanie. |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89660101]Nie wiem, co można załatwić w 5 minut. Nawet zostawienie wniosku, gdy chcemy potwierdzenie wpływu zajmie dłużej.[/QUOTE]
Często składam dokumenty i chcę potwierdzenia wpływu i to zajmuje mniej, niż 5 minut, jeśli to jest jakiś jeden czy kilka dokumentów, a nie prawie ryza papieru. |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89660101]Nie wiem, co można załatwić w 5 minut. Nawet zostawienie wniosku, gdy chcemy potwierdzenie wpływu zajmie dłużej.[/QUOTE]
Tylko z drugiej strony- skoro urząd jest do 15.30, to miała prawo tam wejść o 15.25. Wiadomo, że niewiele da się w tym czasie załatwić, wobec czego zasadnym powinno być rozdzielenie godzin pracy urzędu od godzin pracy przyjmowania petentów. I np. informacja, że ostatni petenci wpuszczani są o godz. 15, a te pół godziny to czas na załatwienie tych ostatnich interesantów, ogarnięcie innej papierologii, która się w ciągu dnia skumulowała, posprzątanie stanowiska pracy. |
|
|
|
|
#4657 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Konto usunięte
|
To o zwykłych badaniach mnie dziwi, bo jednak pamiętam (a miałam już dwa razy, bo nie mam ważnych bezterminowo), że coś tam się też sprawdzało.
A badania dla kierowców też miałam i mogę potwierdzić, że da się, są jakieś zadania na refleks, na reakcje, widzenie w ciemności itp. Żadna magia. |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89660093]Przeciw. Pamiętam swoje badanie przed zdaniem prawa jazdy.
-jest pani zdrowa? -tak Dziękuję, po badaniu. Zwykle wyciągnięcie kasy.[/QUOTE]Ale to mają mieć psychotesty a nie samego lekarza. 65 według mnie to dość szybko ale już od 70 jak najbardziej jestem za. Poza tym osoby po udarach też powinny być poddane psychotestom. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
są urządzenia i testy do badania szybkości reakcji. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powonno sie do nich wchodzić na 5 min przed zamknięciem. Itp. Itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się tylko raz tak zdarzyło wejść, bo dostałam okres, następny dzień ustawowo wolny, a miałam dosłownie jedną podpaskę i nic więcej. |
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prywatnie już przestałam chodzić odkąd zaplacilam ok 300 zł za badania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam kliku nauczycieli w poradni, więc najwidoczniej jakoś się da. ![]() W innych zawodach też często nie można sobie ot tak wyjść. Mało który nauczyciel pracuje 8-16 od poniedziałku do piątku, tylko inaczej ten ich czas pracy wygląda. Dodatkowo ferie, wakacje, wolne w dni, kiedy urzędy pracują. Wiem, że nauczyciele wtedy też nie leżą do góry brzuchem i nie zbijają bąków, ale nie wierzę, że nie dadzą rady wygospodarować dnia na pozałatwianie spraw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadne sci fi Jak wyglądają psychotesty dla kierowców? Badania psychotechniczne kierowców składają się z trzech etapów: Badanie osobowości kierowcy– przeprowadzane są w formie kwestionariuszy oraz rozmowy z psychologiem, który ustala jak badany zachowuje się w poszczególnych sytuacjach. Diagnoza zdolności intelektualnych kierowcy– w tej części badany rozwiązuje testy uwagi i sprawności intelektualnej Badanie wykonywane za pomocą specjalistycznej aparatury, pomagające określić szybkość czasu reakcji, koordynację wzrokowo ruchową, widzenie w ciemności, postrzeganie prędkości i odległości, a także reakcję na olśnienie. Psycholog przez cały czas badania opiekuje się badaną osobą. Ponadto spokojnie tłumaczy i wyjaśnia wszystkie zagadnienia, rozmawia, słucha i obserwuje zachowania. |
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89660206]Czyli nauczyciele mają obowiązki? Wow!
Mam kliku nauczycieli w poradni, więc najwidoczniej jakoś się da. ![]() W innych zawodach też często nie można sobie ot tak wyjść. Mało który nauczyciel pracuje 8-16 od poniedziałku do piątku, tylko inaczej ten ich czas pracy wygląda. Dodatkowo ferie, wakacje, wolne w dni, kiedy urzędy pracują. Wiem, że nauczyciele wtedy też nie leżą do góry brzuchem i nie zbijają bąków, ale nie wierzę, że nie dadzą rady wygospodarować dnia na pozałatwianie spraw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Odchodzimy od początku rozmowy. Chodziło konkretnie o laboratorium a nie sprawy urzędowe do załatwienia. Jedne i drugie da się zalatwić, ale czasem jest to mocno kłopotliwe dla niektrorych grup zawodowych. ![]() Zakupy robią nie tylko urzędnicy w trakcie pracy, ale grupy zawodowe na home office ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89660206]Czyli nauczyciele mają obowiązki? Wow!
Mam kliku nauczycieli w poradni, więc najwidoczniej jakoś się da. ![]() W innych zawodach też często nie można sobie ot tak wyjść. Mało który nauczyciel pracuje 8-16 od poniedziałku do piątku, tylko inaczej ten ich czas pracy wygląda. Dodatkowo ferie, wakacje, wolne w dni, kiedy urzędy pracują. Wiem, że nauczyciele wtedy też nie leżą do góry brzuchem i nie zbijają bąków, ale nie wierzę, że nie dadzą rady wygospodarować dnia na pozałatwianie spraw.[/QUOTE]Tyle, że mogą potrzebować coś załatwić w roku szkolnym poza feriami. U mojego męża jest tak, że jak potrzebuje wyjść wcześniej albo wziąć wolny dzień, to musi załatwić sobie zastępstwo. Czyli chodzić i prosić czy ktoś z nauczycieli może wziąć za niego lekcje. Dla porównania - jeśli ja potrzebuję coś załatwić, to biorę urlop albo wyjście prywatne, które muszę odrobić. |
|
|
|
|
#4671 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie tak, wchodzenie do sklepu 5 minut przed zamknięciem to słaby pomysł. Chyba że faktycznie chce się kupić konkretną rzecz na szybko.
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem chodzę prywatnie, dla świętego spokoju. Czy to jest dobre? Nie, bo płacę przecież składki, więc fajnie byłoby nie bulić. Bo tu badanie 30 zł, tu 50 i się zbiera. |
|
|
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale gdzie Ty tu widzisz agresję? Po prostu dziwi mnie takie pytanie, bo życie społcznie jest zorganizowane tak, że tydzień pracy trwa od poniedziałku do piątku, a weekend jest wolny. W weekndy odbywa się większość wydarzeń kulturalno sportowych, ludzie na weekend planują imprezy i te większy i te mniejsze. Do tego jak ktoś ma partnera, który pracuje w tygodniu, dzieci szkolne czy tam przedszkolne, to w ogóle mnie nie dziwi, że weekend chce mieć wolny. U mnie w otoczeniu mało kto pracuje na zmiany i weekendy. Wszysycy spotykają się w piątek i sobotę, więc byłabym bardzo niezadowolona gdybym miała iść wtedy do pracy.
Cytat:
Cytat:
Myślę, że z takiej zwykłej ludziej życzliwości warto sobie darować zakupy na chwilę przed zamknięcem. W wielu sklepach pracownicy nie mają płacone za czas spędzony w sklepie po zamknięciu, więc te ostatnie 15-20 minut przygotowują się do wyjścia. Jeszcze jak ktoś wpada na szybko po konkretną rzecz, to luz, ale jak ktoś wchodzi do sklepu z odzieżą, bo może akurat coś wpadnie mu w oku, to mnie dziwi. Przecież znaleźć coś, przymierzyć, zastanowić się, to wiadomo, że trwa dłużej.
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
U nas w centrum klinicznym pobranie krwi to minimum dodatkowe dwie godziny siedzenia na ławeczce bo najpierw trzeba się zarejestrować w okienku (na co sie czeka i zwykle jest już kilkunastu-kilkudziesieciu ludzi przed tobą) i potem jeszcze trzeba czekać osobno na wywołanie do pobrania.
Najlepsze jest to, że kiedyś to szło o wiele szybciej, ale od kiedy przeniesiono pobrania do nowego budynku i "zinformatyzowano" system to wszystko ciągnie się niemiłosiernie. |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
Teoretycznie nie, ale... https://innpoland.pl/176127,zabka-za...ialek-kontrola
Ludzie prowadzący Żabki opowiadają, że tak naprawdę nie mają na nic wpływu, wszystko ma wyglądać tak jak chce centrala. Nie zrobisz tego co chcą, zaraz twój opiekun przyjdzie cię nękać i znajdą sposób, żeby cię ukarać i zgnębić. Kasa którą ostatecznie zarabiają też nie powala, a nawet wiele osób kończy z długiem w wyniku jakichś dziwnych rozliczeń centrali Żabki ze skarbówką. Smutno mi się zrobiło bo lubię żabki i to że są otwarte w niedzielę, ale jak wysłuchałam w wywiadzie co się tam odwala, to przeżyłam niezły szok. |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też muszę znaleźć dzień, w którym ktoś może popracować za mnie i znaleźć chętnego na zamianę. No życie. Na pewno nie chciałabym pracować codziennie do 18, bo ktoś kto korzysta z moich usług 1-2 razy w roku musi urwać się z pracy. To zupełnie co innego niż zakupy spożywcze, apteka, czy chociażby poz, czyli sprawy, z których korzystamy częściej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Moja osiedlowa Żabka (najbliższa, a mam ich w sumie na osiedlu kilka
) zmienia tylko właścicieli. Dzień-dwa zamknięte i zaraz wchodzą nowi. Faktycznie, gdzie nie przejdę ulicą to widzę Żabkę Czasem dosłownie jedna obok drugiej i na przeciwko tych dwóch też Żabka. Jak im się to kalkuluje to nie wiem. I też uważam, że sporo ludzi robi jakieś zakupy w niedzielę tam, sama czasem kupuję coś awarynie jak mi się skończy, a na upartego mogłabym do przynajmniej 3 isć w kapciach, ale jednak mnie dziwi, że jest ich aż tyle.
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2023-08-31 o 14:53 |
|
|
|
|
#4680 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w bloku jeden właściciel zrezygnował z żabki to zaraz w tym samym miejscu przejął ktoś inny. Czasem widać też żabkę prawie blok w blok.
Można zostać po prostu właścicielem sklepu, nie trzeba być związanym z żabką. A znajdą się i osoby, które wolą pracować do 18. Tż chętnie by zaczynał pracę o 10. Ma też kolegę, który wstawał o 14, a teraz chodzi na 5 do pracy i wygląda źle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

są urządzenia i testy do badania szybkości reakcji. 

nie powonno sie do nich wchodzić na 5 min przed zamknięciem. Itp. Itd. 

) zmienia tylko właścicieli. Dzień-dwa zamknięte i zaraz wchodzą nowi. Faktycznie, gdzie nie przejdę ulicą to widzę Żabkę
Czasem dosłownie jedna obok drugiej i na przeciwko tych dwóch też Żabka. Jak im się to kalkuluje to nie wiem. I też uważam, że sporo ludzi robi jakieś zakupy w niedzielę tam, sama czasem kupuję coś awarynie jak mi się skończy, a na upartego mogłabym do przynajmniej 3 isć w kapciach, ale jednak mnie dziwi, że jest ich aż tyle.