Singielki 25+ cz. XVI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-09-06, 20:45   #4831
Agnek
Wtajemniczenie

Dot.: Singielki 25+ cz. XVI

Dzień później a mnie już nosi żeby wrócić na tego tindera i dać sobie szanse. Nie wiem może trzeba przebrnąć przez 100 niewypałów żeby w końcu trafić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Agnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-06, 21:48   #4832
XmasVvir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agnek Pokaż wiadomość
Dzień później a mnie już nosi żeby wrócić na tego tindera i dać sobie szanse. Nie wiem może trzeba przebrnąć przez 100 niewypałów żeby w końcu trafić

W sumie to trochę jak z losami na loterii - im więcej próbujesz, tym większa możliwość, że trafisz. xD A co do spotkania na żywo tak jakoś w świecie bez np imprez ze wspólnymi znajomymi itd., mam wrażenie, że jakoś tak ciężko. Świat naprawdę strasznie zdziczał po pandemii. Ludzie się uśmiechają, ale mam wrażenie, że coś się zmieniło w tym wszystkim. Za to np. w Stanach na każdym kroku zaczepiają, nieważne co

Ja dzisiaj poświęciłam całą swoją energię na polowanie biletów na koncert mojego ulubionego zespołu i się udało! Ogólnie 2024rty rok będzie rokiem koncertów, już sobie postanowiłam.
XmasVvir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-06, 22:05   #4833
lolek9000
Zakorzenienie

Mieszkasz w Stanach?
Wiesz co... Ja bym nie potrafił zaczepiać tak na ulicy ...
Raczej to trochę creepy i wychodzi się na jakiegoś akwizytora
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-06, 22:18   #4834
XmasVvir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lolek9000 Pokaż wiadomość
Mieszkasz w Stanach?
Wiesz co... Ja bym nie potrafił zaczepiać tak na ulicy ...
Raczej to trochę creepy i wychodzi się na jakiegoś akwizytora
Byłam na 2 tygodniowej wycieczce u znajomej! Ludzie jakoś tak naturalnie zagadywali - i kobiety, i faceci plus tam dużo się dzieje, zwłaszcza w miejscu, w którym ja byłam. U nas w Polsce właśnie ludzie są troszkę bardziej zamknięci, bo boją, że komuś zawracają tyłek - są "akwizytorami".

Jak ktoś ma więcej pieniążków, to moja siostra opowiadała ostatnio o jakiejś stronce co się nazywa "soliści" i tam właśnie single jeżdżą na różne wyjazdy za granicę, na kempingi albo w jakieś góry. Może coś takiego?
Stary 2023-09-06, 22:28   #4835
Agnek
Wtajemniczenie

Ja wlasnie jedyne doświadczenie w poznawaniu na żywo mam jak zagadywali mnie jak coś czytałam np tyle. Im człowiek starszy tym ciężej, bo to samo grono znajomych. W pracy może by sie ktoś znalazł, ale (nie wiem jak Wy) nie wyobrażam sobie tego. Coś nie wypali i pół firmy wie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez XmasVvir Pokaż wiadomość

Jak ktoś ma więcej pieniążków, to moja siostra opowiadała ostatnio o jakiejś stronce co się nazywa "soliści" i tam właśnie single jeżdżą na różne wyjazdy za granicę, na kempingi albo w jakieś góry. Może coś takiego?

Chyba bym zwariowała jakbym miała z grupą obcych ludzi gdzieś jechać i udawać, że sie dobrze bawię. Ale fakt faktem, jak ktoś nie ma z tym problemu to pomysł super.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Chociaż tak patrze teraz na stronkę i w takich miejscach wszystko jedno by mi było

Stary 2023-09-06, 22:32   #4836
aninudy
Rozeznanie

Cytat:
Byłam na 2 tygodniowej wycieczce u znajomej! Ludzie jakoś tak naturalnie zagadywali - i kobiety, i faceci plus tam dużo się dzieje, zwłaszcza w miejscu, w którym ja byłam. U nas w Polsce właśnie ludzie są troszkę bardziej zamknięci, bo boją, że komuś zawracają tyłek - są "akwizytorami".

Jak ja bym chciała, żeby Polacy byli bardziej otwarci. Jakieś zamknięte dzikusy z nas. Meczy mnie bo ciągle ktoś narzeka, że ma mało znajomych, ale jak sami sobie robimy pod górę bo tyle powodów żeby nie zagadać do innych zawsze się znajduje. Meh

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aninudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-06, 22:33   #4837
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba bym zwariowała jakbym miała z grupą obcych ludzi gdzieś jechać i udawać, że sie dobrze bawię. Ale fakt faktem, jak ktoś nie ma z tym problemu to pomysł super.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Chociaż tak patrze teraz na stronkę i w takich miejscach wszystko jedno by mi było

Heh mam tak samo - stronę znam i się tak czaje. Z jednej strony mój introwertyzm mnie totalnie hamuje i nie wyobrażam sobie wyruszenia gdzieś daleko z totalnie obcymi ludźmi. Zanim bym się otworzyła przed nimi to wyjazd by się skończył Plus i tak mam wrażenie że ludzie nie jeżdżą tam "solo" tylko biorą znajomego/znajomych. A z drugiej strony miejsca w jakie organizują te wypady są super i bardzo bym chciała

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-06, 22:36   #4838
XmasVvir
Przyczajenie

Cytat:
Ja wlasnie jedyne doświadczenie w poznawaniu na żywo mam jak zagadywali mnie jak coś czytałam np tyle. Im człowiek starszy tym ciężej, bo to samo grono znajomych. W pracy może by sie ktoś znalazł, ale (nie wiem jak Wy) nie wyobrażam sobie tego. Coś nie wypali i pół firmy wie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Oj, odradzam romanse w pracy - chociaż jeden z nich przerodził się u mnie w długi związek. Ale przeżywanie zerwania z osobą, która siedzi 10 metrów od ciebie to katorga, zdecydowanie. Plus zależy też od firmy, ale rzeczywiście, często całe biuro może huczeć.

No, właśnie te wyjazdy się wydają bardzo spoko i chyba zawsze można wziąć koleżankę, żeby było raźniej! Tylko właśnie piniondz trochę boli w niektórych przypadkach, a na takim etapie, spoglądając na możliwość życia samej, to włączam tryb oszczędzanie z małymi przyjemnościami
Stary 2023-09-06, 22:41   #4839
lolek9000
Zakorzenienie

Cytat:

Coś w tym jest , ja jestem dość zamknięty - o ile nie mam problemu żeby zagadać na np. Imprezie o tyle zagadywanie na ulicy byłoby dla mnie raczej bariera nie do przeskoczenia
Stary 2023-09-06, 22:50   #4840
XmasVvir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aninudy Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała, żeby Polacy byli bardziej otwarci. Jakieś zamknięte dzikusy z nas. Meczy mnie bo ciągle ktoś narzeka, że ma mało znajomych, ale jak sami sobie robimy pod górę bo tyle powodów żeby nie zagadać do innych zawsze się znajduje. Meh

Też bym mega chciała! Plus mam wrażenie, że tam kultura jakichś większych domówek i aktywności grupowych przeciąga się też po 30stce, a tutaj to jest tak max do 25 lat, a potem przyjaźnie się okrajają (normalne) i ludzie często siedzą w zamkniętych gronach. Plus mam sporo przyjaciółek, które gdzieś tam czasami próbuję wyciągnąć do barów albo gdziekolwiek, to często jest, że innym razem i że lepiej posiedzieć w domu. Tak też lubię, ale sceneria jest mimo wszystko inna i łatwiej się potem oswoić właśnie na takich randkach niż jak się ciągle siedzi w domu na winie albo w kinie!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Coś w tym jest , ja jestem dość zamknięty - o ile nie mam problemu żeby zagadać na np. Imprezie o tyle zagadywanie na ulicy byłoby dla mnie raczej bariera nie do przeskoczenia
Ja często mam problem nawet z utrzymaniem kontaktu wzrokowego ze sprzedawczynią mimo, że nie jestem cichą i skrytą osobą więc rozumiem całkowicie
Stary 2023-09-07, 06:30   #4841
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Heh mam tak samo - stronę znam i się tak czaje. Z jednej strony mój introwertyzm mnie totalnie hamuje i nie wyobrażam sobie wyruszenia gdzieś daleko z totalnie obcymi ludźmi. Zanim bym się otworzyła przed nimi to wyjazd by się skończył Plus i tak mam wrażenie że ludzie nie jeżdżą tam "solo" tylko biorą znajomego/znajomych. A z drugiej strony miejsca w jakie organizują te wypady są super i bardzo bym chciała

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Moja znajoma pojechała na taki wyjazd w 2019 i paczkę znajomych z tego wyjazdu ma do dziś. Nie wiem czy to było dokładnie z solistów, czy z innego biura, ale to było coś w stylu "wakacje dla singli" i była mega zadowolona. Zawsze jak grupa nam nie podpasuje/będzie się miało ochotę chwilę pobyć w samotności, to jesteśmy w pięknym miejscu, można zwiedzać do woli, więc nie będzie to stracony czas.

Ja też żałuję, że w PL jesteśmy tak zamknięci. U nas w bloku mało kto mi odpowiada dzień dobry, więc przestałam mówić. Jak idę np. do żabki przed pracą, to ja jestem jedyną osobą, która mówi dzień dobry/poprosze kartą/do widzenia - kasjer/kasjerka NIC. Inni ludzie też zazwyczaj w ciszy. Już nie mówię o wielkich rozmowach, ale naprawdę za każdym razem, gdy mówię dzień dobry, a ktoś nie odpowiada, to w szoku jestem oczywiście nie w całej PL tak jest, ale w Warszawie to widać mocno. Jak jadę do mniejszych miejsc/na wschód - jest lepiej, ale do otwartości nam daleko.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 07:07   #4842
Agnek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aninudy Pokaż wiadomość

Przykład sprzed chwili. Czekam na tramwaj, jakaś Pani zza granicy siedzi na przystanku i po prostu się do mnie uśmiechnęła. Ja nawet nie pamiętam kiedy ktoś się do mnie uśmiechnął tak o.

Stary 2023-09-07, 07:16   #4843
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Mieszkam za granicą i tutaj większość się uśmiecha w odp na kontakt wzrokowy

Sent from my FP4 using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 08:50   #4844
Konto usunięte

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89664753]Mieszkam za granicą i tutaj większość się uśmiecha w odp na kontakt wzrokowy

Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE]

Południe to raj pod tym względem tęsknię za tym. Od razu dzień lepszy...

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Przykład sprzed chwili. Czekam na tramwaj, jakaś Pani zza granicy siedzi na przystanku i po prostu się do mnie uśmiechnęła. Ja nawet nie pamiętam kiedy ktoś się do mnie uśmiechnął tak o.

Agnek, ja dobrze kojarzę, że ty mówisz po hiszpańsku? Może u ciebie w mieście jest jakaś grupa "Hiszpanie w (miasto)" i organizują jakieś wypady ? W wawie Włosi organizują takie spotkania na drinka czy na kolację - można przyjść poćwiczyć język, poznac ludzi. My byliśmy z TŻ i fajna atmosfera zdecydowanie sporo osób przychodziło solo
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 09:05   #4845
Milagros_90
Zakorzenienie

Ja się w sumie dzisiaj negatywnie zaskoczyłam odnośnie tego mówienia "dzień dobry". Od dawna jeżdżę autobusami, ale dzisiaj musiałam pojechać takim małym busem, nyska, gdzie wchodzisz koło kierowcy, kupujesz u niego bilet i dopiero idziesz usiąść. Serio byłam jedna z trzech, czterech osób, które powiedziały "dzień dobry, poproszę do X, dziękuję", cała reszta wsiadała i odzywała się tylko "X" (w sensie nazwa miejscowości)

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 09:15   #4846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość
Ja się w sumie dzisiaj negatywnie zaskoczyłam odnośnie tego mówienia "dzień dobry". Od dawna jeżdżę autobusami, ale dzisiaj musiałam pojechać takim małym busem, nyska, gdzie wchodzisz koło kierowcy, kupujesz u niego bilet i dopiero idziesz usiąść. Serio byłam jedna z trzech, czterech osób, które powiedziały "dzień dobry, poproszę do X, dziękuję", cała reszta wsiadała i odzywała się tylko "X" (w sensie nazwa miejscowości)

Też to widzę niestety. Wczoraj w piekarni przyszła jakaś klientów pytać czy jest taki chleb, taki, a ten jaki. Ekspedientka odpowiada, a ta niedoszła klientka wyszła nagle bez słowa i machnęła ręką. Żadne tam "a to jednak dziękuję" tylko po prostu odwróciła się i wyszła. Co to ma być I tu wiek nie ma znaczenia, widzę to w każdej kategorii wiekowej po równo mniej wiecej
Stary 2023-09-07, 11:05   #4847
lolek9000
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym mega chciała! Plus mam wrażenie, że tam kultura jakichś większych domówek i aktywności grupowych przeciąga się też po 30stce, a tutaj to jest tak max do 25 lat, a potem przyjaźnie się okrajają (normalne) i ludzie często siedzą w zamkniętych gronach. Plus mam sporo przyjaciółek, które gdzieś tam czasami próbuję wyciągnąć do barów albo gdziekolwiek, to często jest, że innym razem i że lepiej posiedzieć w domu. Tak też lubię, ale sceneria jest mimo wszystko inna i łatwiej się potem oswoić właśnie na takich randkach niż jak się ciągle siedzi w domu na winie albo w kinie!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja często mam problem nawet z utrzymaniem kontaktu wzrokowego ze sprzedawczynią mimo, że nie jestem cichą i skrytą osobą więc rozumiem całkowicie
U mnie najlepsi znajomi dopiero co zalozyli rodziny takze umówienie się graniczy z cudem
Mi się wydaje ,że to naturalna kolej rzeczy że po 30tce zmieniają się priorytety i nie ma w tym nic złego
Choć pelna zgoda ,że jesteśmy zamkniętym społeczeństwem i to mam wrażenie że postępuje , jest coraz gorzej
Stary 2023-09-07, 11:12   #4848
Konto usunięte

Cytat:
U mnie najlepsi znajomi dopiero co zalozyli rodziny takze umówienie się graniczy z cudem
Mi się wydaje ,że to naturalna kolej rzeczy że po 30tce zmieniają się priorytety i nie ma w tym nic złego
Choć pelna zgoda ,że jesteśmy zamkniętym społeczeństwem i to mam wrażenie że postępuje , jest coraz gorzej
Tak, u mnie znajomi podobnie. Widujemy się rzadko. To że mieszkamy dalej od siebie też robi swoje.
Stary 2023-09-07, 11:15   #4849
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Cytat:
A to ja mam tak samo i też mi to jakoś nie przeszkadza, uznaję to za naturalne, że jak ludzie mają swoje rodziny, to siłą rzeczy spotkań ze znajomymi jest mniej. To trochę tak jak z pracą, ja na przykład odkąd pracuję też nie mam czasu widywać się z ludźmi tak często jak np. w liceum.

Co do grzeczności, to w sumie w piekarni czy sklepach widzę jej mnóstwo na co dzień. W bloku, w którym mieszkam, mówią mi dzień dobry nawet osoby, których nigdy na oczy nie widziałam (jacyś nowi sąsiedzi chyba lub ich goście). Ale to pewnie dlatego, że mieszkam w mieście średniej wielkości, w dużych aglomeracjach może być zupełnie inaczej.
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 13:19   #4850
XmasVvir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
A to ja mam tak samo i też mi to jakoś nie przeszkadza, uznaję to za naturalne, że jak ludzie mają swoje rodziny, to siłą rzeczy spotkań ze znajomymi jest mniej. To trochę tak jak z pracą, ja na przykład odkąd pracuję też nie mam czasu widywać się z ludźmi tak często jak np. w liceum.
Ja mam dużo przyjaciółek/znajomych, które jeszcze nie mają rodzin, jedna jest tylko po ślubie (28 lat) - ogólnie dosyć mocno się obracam w takim gronie, gdzie dzieci to raczej rozmowa bliżej 35 niż 30, ale wiadomo, wszędzie to wygląda inaczej!

Polecam spacery z psem jako zaczęcie rozmowy w sumie też. Co prawda, głównymi ludźmi, którzy podchodzą i zagadują są moi sąsiedzi 60+ Ale w różnych miastach/dzielnicach pewnie jest róznie.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Btw, macie rodzeństwo i jeśli tak, to jesteście najmłodsi, środkowi czy najstarsi?
Stary 2023-09-07, 16:43   #4851
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Wydaje mi się że najłatwiej jednak poznać kogoś fajnego przez grupę zainteresowań. Koleżanka np śpiewa w chórze i przez znajomych poznała faceta który też gra (jakby ten sam krąg zainteresowań). Wydaje mi się ze w takich grupach gdzie spotkania są w miarę często i regularnie można spotkać sporo singli (dużo osób w związkach /z dziećmi już nie ma czasu na jakieś bardzo zajmujące grupowe hobby- częściej jakies sporty indywidualne typu siłownia czy bieganie). To tak na szybko co mi przychodzi do głowy. W moim mieście np są grupy rowerowe (jakieś 50 osób spotyka się żeby razem gdzieś pojechać) - sporo tam facetów bo często widzę ich jak jadą obok mojego domu
Z randomowego zagadywania- kilka razy zagadał do mnie facet w pociągu/busie, ze dwa razy w sklepie. Raczej to były miłe sytuacje i myślę że gdybym była singielką, to wymienilabym się numerem bo w sumie czemu nie, trzeba być otwartym na każde miejsce poznawania się.
Za moich czasów jeszcze chodziło się też do klubów - tam naprawdę można było poznać mnóstwo ludzi i to całkiem normalnych, ktorzy też przyszli kogoś poznać.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-07, 17:49   #4852
malcolmxxx
Raczkowanie

A ja polecam grupy na Facebooku dotyczące spotkań, różnych rozrywek i wyjazdów. Jakiś czas temu przeprowadziłem się do Warszawy i nie miałem praktycznie żadnych znajomych. Dołączyłem do paru takich grup i regularnie spotykam się czy wyjeżdżam z obcymi ludźmi. Oczywiście trochę mi to zajęło bo przez jakiś czas tylko obserwowałem te grupy bo wydawało mi się że pójdę na takie spotkanie jako nowa osoba i nie odnajdę się a ludzie będą bawili się między sobą a ja będę tam jak jakieś piąte koło u wozu. Okazało się inaczej i fajnie się bawiłem a teraz kiedy już zerwałem ten plaster strachu korzystam regularnie z wyjść czy wyjazdów z innymi ludźmi. Szczerze to nawet z Tindera przestałem korzystać bo mimo że to nie są grupy typowo o charakterze matrymonialny to mam wrażenie że łatwiej na takim spotkaniu kogoś poznać zwłaszcza że jest luźniejsza atmosfera bez nastawiania się na nic a i łatwiej się umówić bez prowadzenia tygodniowych bezproduktywnych rozmów. I powiem wam że jest to naprawdę fajna opcja dla introwertyków którzy chcieli by jednak zasmakować życia towarzyskiego i mówię to na swoim przykładzie
malcolmxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-08, 08:33   #4853
morning_coffee
Raczkowanie

Cytat:

Polecam spacery z psem jako zaczęcie rozmowy w sumie też. Co prawda, głównymi ludźmi, którzy podchodzą i zagadują są moi sąsiedzi 60+ Ale w różnych miastach/dzielnicach pewnie jest róznie.
O, to moja siostra jest dobrym przykładem. Nie mówię o związku, bo od paru ładnych lat ma męża ale wiem, że poznała kilkoro sympatycznych sąsiadów w mniej więcej swoim wieku na spacerach z psiakami
morning_coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-08, 22:52   #4854
lolek9000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dużo przyjaciółek/znajomych, które jeszcze nie mają rodzin, jedna jest tylko po ślubie (28 lat) - ogólnie dosyć mocno się obracam w takim gronie, gdzie dzieci to raczej rozmowa bliżej 35 niż 30, ale wiadomo, wszędzie to wygląda inaczej!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Btw, macie rodzeństwo i jeśli tak, to jesteście najmłodsi, środkowi czy najstarsi?
Mam brata 15lat starszego
A psa nie mam ale mam kota
Stary 2023-09-09, 10:23   #4855
aninudy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malcolmxxx Pokaż wiadomość
A ja polecam grupy na Facebooku dotyczące spotkań, różnych rozrywek i wyjazdów. Jakiś czas temu przeprowadziłem się do Warszawy i nie miałem praktycznie żadnych znajomych. Dołączyłem do paru takich grup i regularnie spotykam się czy wyjeżdżam z obcymi ludźmi. Oczywiście trochę mi to zajęło bo przez jakiś czas tylko obserwowałem te grupy bo wydawało mi się że pójdę na takie spotkanie jako nowa osoba i nie odnajdę się a ludzie będą bawili się między sobą a ja będę tam jak jakieś piąte koło u wozu. Okazało się inaczej i fajnie się bawiłem a teraz kiedy już zerwałem ten plaster strachu korzystam regularnie z wyjść czy wyjazdów z innymi ludźmi. Szczerze to nawet z Tindera przestałem korzystać bo mimo że to nie są grupy typowo o charakterze matrymonialny to mam wrażenie że łatwiej na takim spotkaniu kogoś poznać zwłaszcza że jest luźniejsza atmosfera bez nastawiania się na nic a i łatwiej się umówić bez prowadzenia tygodniowych bezproduktywnych rozmów. I powiem wam że jest to naprawdę fajna opcja dla introwertyków którzy chcieli by jednak zasmakować życia towarzyskiego i mówię to na swoim przykładzie
Podnosisz na duchu

aninudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-09, 13:06   #4856
karawanna
Zakorzenienie

Dokładnie, aż na fali tego posta zapisałam się do tego typu grupy w swoim mieście
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-09, 13:20   #4857
herbata_z_miodem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malcolmxxx Pokaż wiadomość
Podasz przykład takiej grupy z Facebooka? Mile widziane przykłady (mogą być z innych miast).
herbata_z_miodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-09, 15:50   #4858
Sylia166
Raczkowanie

Ja kiedyś byłam na grupce na fejsie skierowaną bardziej dla osób nieśmiałych szukających nowych znajomych, poszłam na pierwsze spotkanie i naprawdę pozytywnie Fajni ludzie, organizowaliśmy różne wycieczki, ogniska, niestety grupka się rozpadła, bo część osób wyprowadziła się z miasta i tak jakoś śmiercią naturalną umarła, szkoda, ale fajne wspomnienia, co prawda faceta tam nie poznałam, ale ogólnie to dobry pomysł, a nuż może się uda bardziej naturalnie kogoś poznać, a nie przez apki
Teraz planuję przejażdżkę rowerową z grupką ludzi z fejsa

Edytowane przez Sylia166
Czas edycji: 2023-09-09 o 15:56
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-09-09, 18:48   #4859
Agnek
Wtajemniczenie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89664801]Południe to raj pod tym względem tęsknię za tym. Od razu dzień lepszy...

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Agnek, ja dobrze kojarzę, że ty mówisz po hiszpańsku? Może u ciebie w mieście jest jakaś grupa "Hiszpanie w (miasto)" i organizują jakieś wypady ? W wawie Włosi organizują takie spotkania na drinka czy na kolację - można przyjść poćwiczyć język, poznac ludzi. My byliśmy z TŻ i fajna atmosfera zdecydowanie sporo osób przychodziło solo[/QUOTE]

Tak, mówię. Jest grupa, nawet do niej dołączyłam ale na spotkanie wybrać się nie mogę. Ja w takich grupach obcych ludzi siedze jak mysz pod miotłą może kiedyś

Stary 2023-09-09, 19:31   #4860
werka89
Zakorzenienie

Treść usunięta

Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili
Maria Czubaszek

M&W.
werka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości