|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:28 |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosunkowo wcześnie zaszła w ciążę (około 18/19 lat miała), mieszkała potem z matką i dzieckiem. To było jak już byłam na studiach, szykowałam się, żeby wyjść na imprezę sylwestrową do znajomych, grudzień, na dworze śnieg i niewielki mróz. Wpadła wtedy w kolejny szał, zaczęło się trzaskanie drzwiami, krzyki, rzucanie czym popadnie, wulgaryzmy. W tym czasie małe dziecko stało w samych śpioszkach na balkonie, trzymało się kurczowo barierki i płakało. Ktoś zadzwonił po policję, ale zanim przyjechali, to ona z tym dzieckiem w śpioszkach zdążyła uciec, według relacji świadków- wrzuciła je do samochodu, nawet nie posadziła w foteliku i odjechała z piskiem opon. Chwilę potem pojechała za nią jej matka i jej chłopak (nie wiem czy był ojcem dziecka, bo wiem, że partnerów zmieniała często). Policja przyjechała długo po fakcie, nikogo nie zastali, zapytali ze 2 sąsiadów co się działo, wzruszyli ramionami i odjechali. Na szczęście dziecku nic się nie stało. Jakiś czas jeszcze ona i dziecko mieszkali w mieszkaniu matki, potem została tylko matka, a ona z dzieckiem zniknęła z moich radarów. Myślę, że wdrożono jakieś środki oddziaływania na nią (nadzór kuratora? asystent rodziny?), bo kilka lat temu zaczęła wracać tutaj na wakacje z trójką dzieci. Chyba zadziałały, bo dzieci są jednak z nią i nie zostały odebrane. |
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mówię, że to normalne zachowanie, ale wydaje mi się trochę dziwne obwinianie, że mogli zareagować, zapobiec nawet gdyby kogoś wezwali to pytanie co by to właśnie dało, znając realia ja wiem, że są ludzie co np. w sklepie ostro reagują na głos jak widzą, że rodzic uderzy dziecko w złości albo nawet jak na nie krzyknie zwłaszcza w przypadku uderzenia jak najbardziej to popieram, ale szczerze - niestety ja bym się nie odważyła |
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:28 |
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama zgłosiłam znęcanie sąsiada nad żoną, jak pojawiła się policja to nagle inni sąsiedzi wyszli z mieszkań żeby potwierdzić moje zeznania. Co do tego że ludzie się boją zgłaszać - policja przychodzi najpierw do zgłaszającego, prosi żeby np. wpuścić ich do klatki. Wystarczy powiedzieć że obawiamy się zemsty, ale nawet bez tego nikomu nie powiedzą kto zgłosił sprawę. Jak ktoś się już bardzo boi to można pójść do dzielnicowego i złożyć zeznanie na komendzie. Zawsze reaguję jak widzę przemoc, czy to wobec ludzi czy zwierząt, nie wybaczyłabym sobie gdybym olala sprawę i potem się dowiedziała o jakiejś tragedii. Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sierpniu zgłaszałam pijanego kierującego - zadzwoniłam na 112, następnego dnia o 15 byłam już na przesłuchaniu (btw. facet o tej godzinie jeszcze trzeźwiał, chociaż zgarnęli go poprzedniego dnia około 18). Wiem, że moje dane adresowe nie są widoczne w protokole (stanowią załącznik do akt, teoretycznie poza organami ścigania i sądem nikt nie powinien mieć do tego dostępu), ale mimo wszystko wolałam podać adres do pracy na wypadek gdyby mieli mnie wzywać do sądu. Policjant się uparł, że mam podać domowy, ale mogą w uwagach dopisać adres do korespondencji więc to by było tyle w temacie ochrony jakiejś prywatności osoby zgłaszającej.
|
|
|
|
|
|
#2048 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 21:48 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:27 |
|
|
|
|
#2050 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie, że Greta Thunberg popiera Hamas.
Ale jeszcze bardziej dziwi mnie, że została oskarżona przez prof. Jana Hartmana o antysemityzm. Co ma polityka do rasy? |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie widziałam treści żeby popierała Hamas, z tego co czytałam jej apele to wzywa do pokoju w tamtym rejonie i ochrony cywili palestyńskich w rejonie Gazy.
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że ryzyko zawsze istnieje, ale jednak warto starać się zachowywać porządnie i zgłaszać, jak innym dzieje się krzywda. Mieszkałam kiedyś nad agresywną matką. Nie sądzę, żeby dochodziło do rękoczynów, ale te jej napady złości w stosunku do córki były przerażające. Chyba z 3 razy wzywałam policję. I przyjechała, bo pani na korytarzu miała do mnie potem wąty, że "to pewnie ja". Ale nie, zgłaszając takie rzeczy na policję nie trzeba się przedstawiać. Pytają tylko, czy chcesz się przedstawić. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2023-10-22 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Jest to załamujące, jak wiele osób nie reaguje na przemoc. Nie życzę Wam, abyście kiedyś były na miejscu osoby potrzebującej pomocy z zewnątrz.
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89695736]szczerze gdyby jakiś sąsiad był dziwny, krzyknął na dziecko i wydawał się nerwowy, konfliktowy to nawet przez myśl by mi nie przeszło, że byłby w stanie zabić swoje dziecko
nie mówię, że to normalne zachowanie, ale wydaje mi się trochę dziwne obwinianie, że mogli zareagować, zapobiec [/QUOTE] Słowo dziwny jest względne. Policja, pomoc społeczna nie zabierze dziecka, bo ktoś jest dziwny i nerwowy, więc ten brak zgłoszenia też mnie nie dziwi. Ludzie obwiniają... ludzie obwiniają wszystko. Jak zobaczą post na fb ostrzegawczy, że po ulicy chodzi zbok to i tak obwinią autora, bo powinien nagrać, zrobić zdjęcie lub go zatrzymać autentyk.
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo brzydki komentarz. Łatwo oceniać. Na wsi złapano pijanego kierowcę. Lokalny żul, ojciec kilku dzieci. Z racji, że to kolejny raz sprawa trafiła do sądu. Facet dostał bardzo dużą karę. Kogo obwinia? SKLEPOWĄ, która zeznawała, że x dnia kupił u niej alkohol. Nie ona wezwała policję ( chociaż jeśli by wiedziała, że będzie prowadził, powinna). Jak to na wsi, każdy o każdym wszystko wie. I niby nikt nie przejmuje się szykanami tego faceta, ale nadal - on nie wini siebie, tylko tą kobietę. Ona czuje się niespokojna będąc sama w sklepie, nie czuje się pewnie w własnym miejscu zamieszkania. Taka ochrona świadka. |
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Dokadnie. Z tej historii wcale nie wynika, że ona się ogarnęła. To że ma trójkę dzieci nic nie znaczy. Mało to jest patologicznych wielodzietnych rodzin?
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89696267]Bardzo brzydki komentarz. Łatwo oceniać. Na wsi złapano pijanego kierowcę. Lokalny żul, ojciec kilku dzieci. Z racji, że to kolejny raz sprawa trafiła do sądu. Facet dostał bardzo dużą karę. Kogo obwinia? SKLEPOWĄ, która zeznawała, że x dnia kupił u niej alkohol. Nie ona wezwała policję ( chociaż jeśli by wiedziała, że będzie prowadził, powinna). Jak to na wsi, każdy o każdym wszystko wie. I niby nikt nie przejmuje się szykanami tego faceta, ale nadal - on nie wini siebie, tylko tą kobietę. Ona czuje się niespokojna będąc sama w sklepie, nie czuje się pewnie w własnym miejscu zamieszkania. Taka ochrona świadka.[/QUOTE]Dokładnie. Inaczej się reaguje gdy widzi się obca osobę na ulicy, a inaczej gdy taka osoba wie gdzie się mieszka albo gdzie pracuje.
Przecież taka osoba dość łatwo może znaleźć "winnego" który go podkablował. A jak widać po tym co zrobił choćby ten facet z Gdyni to słusznie się go bali. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś zgłosiłam sąsiadkę anonimowo, ale co z tego, jak potem na ten numer z którego zgłaszałam zadzwonili z komisariatu, żebym przyjechała zeznawać. I tam już oczywiście musiałam podać swoje dane. Mnie też podali imię i nazwisko tej pani. |
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Przecież jak ktoś robi awanturę w mieszkaniu i przyjeżdza policja, to nie trudno się domyślić, ża zadzwonił, któryś z sąsiadów obok ewentualnie z góry albo z dołu. A jak się mieszka ze świrem w jednej klatce, to mnie nie dziwi, że ludzie wolą się mu nie narażać. Poza tak jak było napisane system jest nieudolny i w sumie ciężko nawet stwierdzić co zrobić żeby udolny był. Nawet jak rodzina ma nadzór kuratora, to przed niczym to nie chroni, bo kurator nie będzie takiej rodziny monitorował 24 h na dobę. A przecież nie da się zabierać każdego dziecka z takiej rodziny prewencyjnie do domu dziecka. Smutne, ale niestety prawdziwe.
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widzę coś takiego, to się dziwię, że skoro podciągnęła sobie twarz i zrobiła sobie taką brodę, to dlaczego przy okazji nie zlikwidowała drugiego podbródka.
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Holy Crap!
|
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
Właściciel pizzerii rozdawał pizzę ludziom czekającym w giga kolejce do głosowania pod jedną z komisji we Wrocławiu. Częstowano rzecz jasna wszystkich, którzy czekali żeby zagłosować, nikt nikogo nie pytał o polityczne preferencje.
Teraz od miłośników najlepszej zmiany dostaje hejty i jest wyzywany od ruskich onuc, niemieckich agentów i politycznych dziwek. Niezły odlot. Muszę przyznać, że to mnie jednak zdziwiło. |
|
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:25 |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

więc to by było tyle w temacie ochrony jakiejś prywatności osoby zgłaszającej.