|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dlaczego produkt clean&clear peelingujący żel przeciw wągrom nie jest sprzedawany?![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...iw-wagrom.html Jak byłam młodsza używałam go często i do mojej skóry był idealny. Zastanawiam się więc dlaczego nie jest prawie nigdzie dostepny? Czy chodzi o skład? Kiedyś czytałam, ze peelingi nienaturalne nie są dobre dla środowiska itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
zielony stworek
|
Dot.: Dlaczego produkt clean&clear peelingujący żel przeciw wągrom nie jest sprzedawa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dlaczego produkt clean&clear peelingujący żel przeciw wągrom nie jest sprzedawa
Dlaczego? Pamiętam, że potem miałam bardzo gładką buzię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zielony stworek
|
Do cery trądzikowej ( a do takiej ten peeling niby przeznaczony ) takie peelingi są słabe, bo bakterie można sobie roznosić po skórze. To nie poprawia stanu skóry. Tak, szorując miałaś wrażenie "domycia", ale to tylko krótkotrwały efekt.
Lepiej sprawdzają się peelingi enzymatyczne ( np. delikatny migdałowy ), nakładane na zasadzie kremu na noc, bez żadnego pocierania skóry. Zabiegi z kwasem migdałowym może też zaproponować kosmetyczka. Trzeba tylko pamiętać przy tym o ochronie przeciwsłonecznej, kremie z filtrem do twarzy. O filtrach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280551 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jejjj, wieki tego nie widziałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Szukam również sposobów na poprawę stanu mojej skóry, więc chętnie poznam Twoje rekomendacje dotyczące QMS Medicosmetics.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z Tobą w 100%! Peelingi mechaniczne mogą być szkodliwe dla skóry trądzikowej. Rozprzestrzenianie się bakterii po skórze może zwiększyć stan zapalny i doprowadzić do pojawienia się nowych pryszczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.