![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak bardzo ta sytuacja jest beznadziejna dla mnie?
Cytat:
on prosi cie o wybaczenie TYLKO DLATEGO ZE ONA POWIEDZIALA ZE NIE BEDZIE CZEKAC 2 TYGODNIE on nic do ciebie nie poczul,ona go pogonila i zablokowala wiec sie uczepil ciebie nie ma szczerych intencji,nic kompletnie NIC nie przemawia na jego korzysc
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
On nic do Ciebie nie poczuł. Po prostu nie chce tracić łatwego dostępu do seksu. Wiadomo to na 100%, nie z jednego zachowania tylko z wielu zachowań i z ogólnej wiedzy o tym jak działa człowiek, nikt się nie zakochuje nagle we własnej partnerce-zapchajdziurze, to są zawsze albo manipulacje, albo urojenia.
Mówienie, że jego uczucia mogą być szczere już wskazuje na potrzebę farmakoterapii, bo brzmisz jak psychotyczka twierdząca, że kelner albo sprzedawca ją kocha, bo był miły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nadal zajmuję pierwsze miejsce w Twoich myslach, wciąż żyjesz nadzieją i szukasz czegokolwiek żeby dać sobie zielone światło do powrotu i jakos niby logicznie samej sobie to wytłumaczyć. Tu tego nie znajdziesz, bo dziewczyny WSZYSTKIE już wprost wielokrotnie Ci pisaly, że to nie ma sensu. Nie ma takiej rzeczy, którą mógłby zrobić żeby cokolwiek się zmieniło. Jesteś dla niego ławką rezerwowych, czasoumilaczem, zapchajdziurą. W sumie najlepszym rozwiązaniem chyba rzeczywiście jest powrót- szybko się przekonasz, że robisz z siebie po prostu łatwo dostępną opcję, ale jak tylko na horyzoncie pojawi się ex albo nowy obiekt westchnień to znowu będziesz 'tą poje***, która się do niego lepi' (bo jakos tak Cie nazwal) Edytowane przez minttee Czas edycji: 2025-04-07 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nic nie otrzezwi jej bardziej niz kolejny blagalny sms do ex znaleziony w jego telefonie z drugiej strony patrzac co autorka tu wypisuje to podejrzewam ze nawet to jej nie przekona niektorzy poprostu nie chca widziec prawdy ,wola zyc w uludzie niech go bierze spowrotemi zasmakuje raju
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Autorka jest jak członkini sekty apokaliptyczej. Guru mówił, że wczoraj miał być koniec świata. Końca świata nie było. Ale to tylko potwierdza jak bardzo dobry jest guru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic według Ciebie to nie zmienia? Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-07 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechal do niej SPRÓBOWAĆ rozumiesz te slowo? Nie Zakończyć z nia relacje ale SPRÓBOWAĆ W trakcie rozmowy z nią kiedy przyszedl doszlo miedzy nimi do sprzeczki on powiedzial ze JĄ KOCHA i NIE CHCE zeby znikala z jego zycia NIE CHCE -rozumiesz ? Ona powiedziala ze na takie uklady sie nie zgadza ze w ta albo w ta .i do niego dorarlo wtedy ze jednak nie chce z nia byc ;-p Ale poszedł tam SPRÓBOWAĆ tylko rozmowa przebiegla nie po jego mysli Po tym jak powiedziala ze ma spieprzac ukradl jej klucz zeby miec pretekst do kontaktu (bo NIE chcial żeby to byl ostateczny koniec) w koncu nie pojechal tam powiedzieć jej ze to koniec -bo jakby tak zadecydowal to mogl jej to napisac albo zadzwonic .no wiec poniewaz NIE chcial zeby zniknela wziol jej klucz jako pretekst do kontaktu Nic sie nie zmienilo Opowiesc jest wciaz ta sama
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-07 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Wróciłam niedawno z terapii....przeorała mnie okrutnie
Aż nie mam siły dzisiaj pisać Ale może coś do mnie dotrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
On zabrał jej klucze (nie wierzę w przypadek), ona zmienia zamki, to są tak silne emocje między nimi, że wystarczy mała iskra, by wybuchł pożar. Dla Ciebie tam nie ma miejsca. ODPUŚĆ i zacznij żyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy facet płacze przy kobiecie jak małe dziecko? Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-07 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno, ja jestem w szoku, ze posiadajac takie informacje, Ty jescze chcesz z nim cokolwiek zaczynac, kontynuowac, robic. On ja kocha. Ciebie na pewno nie pokocha tak jak ja. Nie patrz na to, co on gada, tylko na to co robi. Powiem Ci, ze z szacunku do samej siebie, nie chcialabym takiej wymeczonej, wyproszonej uwagi i bycia ze mna. TY na sile doszukujesz sie i probujesz sie zlapac na to, ze on cos do Ciebie czuje,a ta sytuacja z byla to byla jakas nieznaczaca pomylka. Tylko ze tak jak przedstawilas to tutaj w watku - zadna z nas nie da Ci takiego potwierdzenia. Teraz emocje zaslepiaja Ci rzeczywisty obraz, lapiesz sie jego gestow jak tonacy brzytwy . Przestan to mielic i po prostu odetnij sie. Jezeli bedziesz w tym tkwila, zostaniesz w tym, to naprawde nie wyjdzie z tego nic dobrego. Po przeczytaniu watku, dla mnie ten trojkat emocjonalny jest przerazajace. Dla mnie to jest chore i toksyczne.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Całkowicie się zgadzam, to mielenie i liczenie ze w końcu potwierdzimy “tak, warto, idź w to jak babcia na grzyby” jest już niepokojące. Pora zostawić ten temat, odciąć się i przestać liczyć, że w końcu magicznym sposobem on nabierze do Ciebie szacunku, pokocha Cię jak kiedyś tę eks i nie będziesz dla niego tylko plastrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Macie rację, że na siłę staram się czegoś kurczowo trzymać
Terapeutka mi wczoraj bardzo duzo powiedziała...jak znajdę dzisiaj czas to opiszę. Jeśli on by mnie pokochał, to nie powiedziałby jej na ostatnim spotkaniu na odchodne, że ją kocha i martwi się o nia, ale nie tak jak kiedyś, prawda? I nie gadałby, że nie wyobraża sobie, żeby cos jej się stało. Nawet jeśli teraz bardzo chce być ze mną i zabiega o mnie Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to pewnie wymagałoby więcej wysiłku, rozmów co było zle itd, aktualnie mieszkają daleko od siebie, a ona by sie do niego nie wprowadziła tak jak ja to zrobiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie dowiesz się co naprawdę dzieje się między nimi i dobrze, bo to ich sprawy. Przykre to co napiszę, ale on ja naprawdę kocha, szanuje , co sama zauważyłaś , mimo że tyle się między nimi wydarzyło po rozstaniu. Ciebie może lubi. Oni grają tu główne role, a ty trzecioplanową postać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie rozumiem do końca Waszych głosów, jak to on według Was naprawdę ją kocha albo, że to miłość jego życia. Jak ktoś kogoś naprawdę kocha, to nie ugania się teraz za inną. Biorąc pod uwagę całą historie i to wszystko, naprawdę napisałabyś to samo jej ex? Że facet ją naprawdę kocha? Bo jakoś mi się nie wydaje. Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy je uchyli on szybko sie wslizgnie spowrotem ty jestes tylko wyrobem czekoladopodobnym co jej bym poradzila? mysle ze doradzilabym jej trzymac drzwi zamkniete i nie wpuszczac go do zycia spowrotem . ich zwiazek byl zbyt burzliwy ich milosc jest toksyczna , lepiej to zakonczyc
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie chyba lepiej jakbyś faktycznie nią była i szukała tu potwierdzenia czy on Cię kocha (bo szukasz non stop), mimo że gdzieś tam w międzyczasie kogoś poznał. No ale jeśli nie jesteś ;-) to tym gorzej, bo to znaczy, że masz ogromny problem ze sobą i obsesję na punkcie jego, jej i ich relacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No niestety pudło, ale teoria ciekawa. Po prostu jego ex to nie jest dla mnie jakaś zupełnie obca laska - znamy się. Dodatkowo ona szczerze mówiąc też była bardzo zainteresowana tym jak to wygląda od mojej strony, bo gdy ona go przycisnęła do ściany, to on powiedział jej, że "tak spotykamy się na imprezach" ![]() A prawda jest taka, że w zasadzie ze sobą mieszkaliśmy. Więc ja jej szczegółowo opowiedziałam jak to wyglądało i ona mi szczegółowo opowiedziała. Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Szczegóły szczegółami, nawet jak dużo od niej wiesz (i vice versa) powiedziała tylko tyle ile chciała. Zrozum również, że jak ty go nie przyjmiesz, możliwe, że on będzie szukać pocieszenia gdzie indziej. Bo odrzucenie boli, a zwłaszcza przez osobę , którą kocha. Ty po prostu jesteś hmm bardziej urobiona niż nowopoznana. Jesteś gotowa napisać jak ci poszło na terapii ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Widziałam się dzisiaj z nim w biurze - nie wiedziałam, że tam będzie, a musiałam pilnie cos domknąć. Uznałam, że skoro już tam jest, to będzie dobra okazja, żeby zapytać co dalej z firmą.
Powiedział, że jak chce to on odejdzie... Wygląda jak wrak człowieka, prosił mnie o powrót i przepraszał i tak na zmianę. I że on teraz zrozumiał, że duzo dla niego znaczę. Ze tak jak mi mówił wcześniej - naprawdę chętnie teraz pozna moją rodzinę i znajomych i że da z siebie wszystko (wcześniej nie wykazywał chęci) Mówił, ze nie ma z ex kontaktu Odparłam, że ja tylko duzo znaczę, a byłej mówi ze kocha Powiedział, że to nie tak, że to już nie jest taka miłość jak mi sie wydaje, po prostu byli ze sobą tak długo i nie da się z dnia na dzień wymazać wszelkich uczuć, bo ona zawsze będzie stanowić jakąś cześć jego życia. Ale, ze mnie darzy uczuciem i że z ex to już definitywne z jego strony. Ze to on zdecydował, ze jednak nie da rady z nią być. Powiem Wam, że on musi odejść, bo ja tego nie udźwignę. Płacze dzisiaj cały dzień. Wydaje mi się, że gdyby nie wczorajsza terapia, to nie wiem czy byłabym taka twarda. Ta kobieta mi młotkiem wbiła duzo rzeczy(podobnie jak wy zresztą) Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przecież on tylko się pogrąża i nieświadomie dalej traktuje Cię z buta. Jego miłość do niej jest wręcz szalona, skoro nawet nie potrafi (w celach manipulacji i nawijania makaronu na uszy swojej seks-zabawce) się jej wyprzeć i potraktować jej źle (nawet czysto werbalnie!). "Nie dałby rady z nią być" - jaaasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to starał sie mnie przekonać, ze to już żadna miłość romantyczna tylko po prostu cos na kształt troski po wielu spędzonych latach. I uświadomił sobie, że w moją stronę sa uczucia jak do partnerki i ze ogólnie jest ze mną bardzo szczęśliwy A nie dałby rady z nią bo ma za duża blokadę do niej i on już wie, ze sie tak nie zaangażuje, a bardzo chce we mnie I że gdy odeszłam, to on kompletnie nie czekał juz na spotkanie z nią...Spotkał się, ale pod koniec myślał tylko o tym jak mnie skrzywdził i czuł do niej duża blokadę i powiedział, że nie chce z nią próbować. No to tak z grubsza... Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To przychodzi z czasem .jefmak dopoki te uczucia jeszcze sie tlą to nie jest czas na nowa relacje On mowi ze ona zawsze bedzie stanowic czesc jego zycia ja tego nie rozumiem Nie maja wspolnych dzieci nie przezyli jakiejś wspolnej tragedi ktora mialaby ich połączyć na zawsze ,byli parą to wszystko. Ludzie sie rozstaja ,wchodza w nowe zwiazki i ex partnerzy w wiekszosci przypadkow staja sie dla nas obcymi ludzmi .jak jeszcze moge zrozumieć pewnego rodzaju zwiazanie na cale zycie z kims z kim sie ma dzieci i musi sie dzielic opieka nad nimi , podejmowac decyzje ich dotyczace i w przyszlosci uczestniczyc w imprezach lub waznych momentach w zyciu doroslych tych wspolnych dzieci(typu slub,rozdanie dyplomow itp) tak w przypadku twojego partnera nie ma zadnych podstaw fo utrzymywania kontaktu z ex i twierdzenia ze jest ona czescia iego zyca na zawsze On poprostu nie pogodzil sie z jej odejsciem ,nawet jasno mowi nie chcial zeby zniknela z jego zycia to oznacza tylko jedno on nie jest gotowy na nowy zwiazek Osoba wyleczona z poprzedniej milosci nie potrzebuje obecnosci ex partnera w swoim zyciu i nie twierdzi ze go kocha (inaczej czy jakolwiek ). Twoj ex facet nie jest gotowy na nowy zdrowy zwiazek Czuje sie samotny i przybity bo ex go zablokowala a nie byl na to gotowy plus ty nie jestes obok zeby zapellnic ta dziure w sercu po jej utracie Nic wiecej To nie jest milosc z jego strony do ciebie to jest ta potrzeba zapelnienia pustki po niespelnionej miłości do niej Ps.bylas mezatka twoj maz byl czescia twojego zycia przez jakis czas,czy go kochasz nieromantyczna miloscia po dzis dzien?martwisz sie o niego i chcesz zebyby nie znikal z twojego zycia?
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-08 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest dla mnie niezrozumiałe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Jest popęd. Facet nie stał się aseksualny. Trzymał dystans, bo albo chciał w ten sposób manipulować (powalcz o mnie, nie jestem taki łatwy), albo nie chciał się narażać na odrzucenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No on ciągle tak gada... ze zawsze będzie ja kochał, bo właśnie spędził z nią dużą ważną cześć życia. I zarówno mi tak kiedyś powiedział i jej. I jeszcze kiedyś powiedział, ze nie wyobraza sobie zeby coś jej się stało. No ale teraz przekonuje że mnie kocha jak partnerkę i on chce ze mną byc i da z siebie wszystko Ja i mój ex mąż znaliśmy się jeszcze w liceum, więc razem byliśmy mnóstwo, 17 lat... Mamy dobre relacje, powiedziałabym, ze teraz nawet lepsze niż kiedyś, na pewno jest w jakis sposób dla mnei ważnym człowiekiem bo tutaj to naprawdę większość mojego życia...ale nie...nie mówię ze go kocham czy ze zawsze będe go kochać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.