Jak bardzo ta sytuacja jest beznadziejna dla mnie? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-04-11, 17:48   #271
Noeellaa
Raczkowanie

Dot.: Jak bardzo ta sytuacja jest beznadziejna dla mnie?

Opowiem Wam co mi terapeutka powiedziała. Bardzo dużo miała spostrzeżeń. Juz sobie to chyba wszystko ułożyłam w głowie co mówiła.

Stwierdziła, że według niej i z tego co mówię on nie udźwignął rozstania z nią.
Zaczął dużo pic i olewac wszystko.
Powiedziałam jej, ze czytałam jego wiadomości do niej i gdy się o mnie dowiedziała to jej pisał, że bez niej wszystko mu się zawaliło, że robił straszne głupoty (podejrzewam, ze to ja jestem ta głupotą ) ze myślał, ze spędzi z nią całe życie, ale ona powiedziała, ze nie chce i ma iśc dalej, wiec zaczął wszystko olewać i teraz nie kontroluje za bardzo swojego zycia i w sumie to go to nie obchodzi bo ma wszystko gdzieś.

Powiedziała, ze on sobie prawdopodobnie z tym wszystkim nie radził, nie umiał się skonfrontować się ze swoimi emocjami sam i dlatego tak szybko ja sie pojawiłam, te namawianie na wspólne mieszkanie...On według niej bał się być sam. Bał się swoich mysli
I dodatkowo on jest faktycznie w kiepskiej formie psychicznej - ex mi mówiła, że strasznie przy niej płakał, ja tez zauważyłam, że tam coś nie gra.
Była sytuacją, że zaraz po seksie mówił takie dziwne rzeczy, ze dostałam ataku paniki... (tego Wam nie mówiłam)

Mówiłam terapeutce, że on nawet swoich książek nie zabrał od ex, a kiedyś bardzo lubił podobno czytać
Ona na to, ze on ewidentnie nie jest teraz w swojej "stabilizacji życiowej" skoro przestało go zupełnie interesować coś co kiedyś bardzo lubił i nie chce tego robić też przy mnie....

Tak jak pisałam już, powiedziała, ze powinnam słuchać co on do niej mówił. I że według niej kluczem jest to, że on powiedział, że nie ma siły nic już budować i czuje się jak za szybą i nie da jej już tyle zaangażowania i ją skrzywdzi.

Powiedziała, ze tam już pewnie depresja jest grana, zatem nic dziwnego, że on nie ma siły nic budować, a ona raczej oczekiwałaby budowania na nowo więzi, zaufania, potrzebnych byłoby sporo trudnych rozmów dlaczego doszło w ogóle do rozstania itd
A jesli on sobie obecnie tak nie radzi, to nie jest to dla niego zupełnie atrakcyjne i jest to dla niego zbyt wiele, nie jest w stanie temu sprostać.
I tu pojawiam się znowu ja...do której nie musiał wypisywać cały dzień, starać się, wymyślać randek, przychodzić z kwiatami, nie musiał tego wszystkiego budować tak jak z zupełnie obca osobą. Po prostu byłam na imprezach
Dodatkowo dostawał seks i "opiekuńczość", której od bardzo dawna nie otrzymywał od ex...
Prawdopodobnie uznał, że tak będzie dla niego łatwiej w obecnej sytuacji....Jestem atrakcyjna i przebojowa i łatwo się ze mną spędza czas, nie oczekuje poważnych rozmów o naprawianiu związku.
Dodatkowo jego rodzinka mnie kocha - dla niego jest tu mnóstwo plusów

Według tej babki on sobie już JAKOŚ poskładał te życie bez niej, dodatkowo jego rodzina sie we mnie "zaangażowała" i on pewnie nie ma siły tego znowu psuć i zaczynac " od zera" z ex.

Powiedziałam terapeutce, ze on nawet nie chciał poznać mojej rodziny i przyjaciół (potem dopiero zaczął mówić, ze chce i to zmieni)
Terapeutka powiedziała, ze to potwierdza, że on nie chciał nic za bardzo budować, stad jego niechęć, ale jak zaczęłam się wymykać to zmienił trochę front....
Ze przed rodziną mówił, ze mnie kocha, bo może nie chciał pokazywać, ze sobie nie radzi, chciał pokazac ze jest super po rozstaniu i jest królem zycia..
Zapytała mnie czemu powiedziałam ex, że chciał po mnie przyjechać do Zakopanego. To ja go o to prosiłam i faktycznie chciał. Terapeutka zapytała czy, to dlatego bo chciałam jej pokazać. że mnie również poważnie mnie traktował... według niej miałam taką potrzebę, bo wiedziałam, że musiałam go o to poprosić, a ex nie musiała go prosić żeby w środku nocy do niej przyjechał.

Według niej on teraz trochę jest w takim amoku, stracił bardzo wygodną mnie, dodatkowo też na pewno miał jakies wyrzuty sumienia względem tego jak mnie potraktował. Jednak według niej gdy do niego wrócę i wszystko się "ustabilizuje" on pewnie znowu myślami będzie wędrował w stronę ex, to jest jego synonim stabilnego życia, którego od sierpnia nie ma

Zapytała mnie czy wierzę w to, że on teraz ani razu nie pomyślał czemu ona w zasadzie się nie odezwała o ten klucz. I że pewnie w sprawie zwrotu pieniędzy tez będzie czekał dopiero aż ona się odezwie pierwsza, a jak się nie odezwie, to może zacznie się martwić (pożyczył od niej kasę, bo swoją miał zamrożoną na koncie).
Zapytała czy chce się o to ciągle zastanawiać i analizować wchodząc z nim w związek

Edytowane przez Noeellaa
Czas edycji: 2025-04-11 o 18:05
Noeellaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-11, 17:53   #272
Camillie32
Rozeznanie

Fajna wydaje się być Twoja terapeutka, ma ciekawe spostrzeżenia i chyba dobrze Ci tłumaczy rzeczy!
Camillie32 jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-11, 19:20   #273
Noeellaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Camillie32 Pokaż wiadomość
Fajna wydaje się być Twoja terapeutka, ma ciekawe spostrzeżenia i chyba dobrze Ci tłumaczy rzeczy!
Wiem, ze dużo mówi z sensem, ale z ta depresją, to chyba za bardzo poleciała. Sama nie wiem.

Edytowane przez Noeellaa
Czas edycji: 2025-04-11 o 19:23
Stary 2025-04-11, 20:17   #274
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Noeellaa Pokaż wiadomość
Wiem, ze dużo mówi z sensem, ale z ta depresją, to chyba za bardzo poleciała. Sama nie wiem.

Tu racja, nie powinna diagnozować na odległość (chyba, że użyła zwrotu w stylu zachowania depresyjne, stany depresyjne bo to duża różnica z depresją) - ale zgadzam się ze wszystkim, tylko słowo depresja zamieniłabym na „załamanie”
Stary 2025-04-12, 11:21   #275
Wicked_Girl
Zadomowienie

Bardzo trafne wnioski terapeutki. Widać , że pomału to idzie w dobrą stronę. A od początku podoba mi się to, że atakujesz w swoich odpowiedziach mimo, że nie ze wszystkimi się zgadzałaś.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

*nie atakujesz
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-12, 11:22   #276
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Bardzo trafne wnioski terapeutki. Widać , że pomału to idzie w dobrą stronę. A od początku podoba mi się to, że atakujesz w swoich odpowiedziach mimo, że nie ze wszystkimi się zgadzałaś.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

*nie atakujesz

W porównaniu do tego nowego wątku o życiu „w cieniu faceta” to niebo a ziemia jak tu normalnie i z klasą autorka się wypowiadała nawet, jak się nie zgadzała. Po tym co przeszłam w tamtym wątku doceniam podwójnie
Stary 2025-04-12, 12:16   #277
skara
Zakorzenienie

Cytat:
W porównaniu do tego nowego wątku o życiu „w cieniu faceta” to niebo a ziemia jak tu normalnie i z klasą autorka się wypowiadała nawet, jak się nie zgadzała. Po tym co przeszłam w tamtym wątku doceniam podwójnie
Bo się do niej przyczepiłaś jak rzep do psiego ogona. Cały czas próbowałaś jej udowodnić swoją rację, a ta jest jak d.upa, każdy ma swoją. A ty byłaś tam jak wściekły ratlerek, święty by nie wytrzymał. Jeśli ktoś radzi w dobrej wierze, to powinien wiedzieć, że trzeba też dać rozmówcy trochę czasu na przemyślenie. I samemu też przemyśleć pewne rzeczy. Jeśli nie, to będzie to zwykłe dążenie do pyskówki pod tytułem moja racja jest najmojsza. Jak w przedszkolu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-12, 12:30   #278
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Bo się do niej przyczepiłaś jak rzep do psiego ogona. Cały czas próbowałaś jej udowodnić swoją rację, a ta jest jak d.upa, każdy ma swoją. A ty byłaś tam jak wściekły ratlerek, święty by nie wytrzymał. Jeśli ktoś radzi w dobrej wierze, to powinien wiedzieć, że trzeba też dać rozmówcy trochę czasu na przemyślenie. I samemu też przemyśleć pewne rzeczy. Jeśli nie, to będzie to zwykłe dążenie do pyskówki pod tytułem moja racja jest najmojsza. Jak w przedszkolu.

No widzisz, a ja uważam inaczej - jeśli ktoś manipuluje moimi słowami, próbuje grać na emocjach „ja jestem najgorsza” itp, to mogę próbować te moje słowa dalej wyjaśnić, bo zawsze istnieje szansa, że zostałam po prostu źle zrozumiana i nie wynika to ze złych intencji Ale w końcu się poddałam, bo taka rozmowa zupełnie nie ma sensu, jeśli wszystko jest absolutnie przeinaczane, jest stosowana obrona przez atak i manipulowanie tak oczywiste, że szkoda gadać. W innych wątkach też często nie zgadzam się z autorkami (jeśli dobrze pamiętam to nawet w tym, bo autorka przez pewien czas bardzo była nakręcona na to samo, klucze itp) i to pierwszy przypadek tak… specyficznej autorki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A, no i autorka odnosiła się tam tak nie tylko do mnie, ale do każdego, kto śmiał mieć inne zdanie i nie podzielać jej wizji. Więc chcąc nie chcąc to nie może być tylko kwestia moich wypowiedzi, tylko po prostu stosunku autorki do wypowiedzi niezgodnych z jej tezą
Stary 2025-04-12, 23:50   #279
Noeellaa
Raczkowanie

Dzięki za miłe słowa, ja po prostu od początku z tyłu głowy wiedziałam, że to jednak ma ręce i nogi co Wy do mnie piszecie, nawet jak tego na początku nie dopuszczałam.

Teraz z dystansu wiem, że nie ma siły żeby zakochany facet pomyślał o swojej ex, a co dopiero wypisywał jej o tęsknocie czy się spotykał. Mogłabym zrobić sondę na 100 osób, a pewnie wynik byłby jednogłośny.
Ja po prostu jego dalszych poczynań nie do końca rozumiem. Są kompletnie sprzeczne ze sobą. Bo skoro tak tęsknił za ex i tak kocha, to mógłby z nią być i odprawić mnie, a on deklaruje, ze chce być ze mną w związku.

Myślicie że jeśli on ma faktycznie jakieś zalążki depresji czy stanów depresyjnych (nie znam się na tym temacie), to wtedy ludzie świadomie mogą zrezygnować z miłości do kogoś na rzecz wygodniejszej, mniej wymagającej w swoim mniemaniu opcji?
To mi się wydaje mega wyrachowane. Dlatego zafiksowałam się na tym, że może dopiero teraz zrozumiał, że jednak nie byłam tylko "zapchajdziurą" i że coś do mnie poczuł

I czy wyobrażacie sobie po wielu miesiącach od rozstania powiedzieć do swojego ex lub o swoim ex, że nie wyobrażacie sobie żeby coś mu się stało?

Edytowane przez Noeellaa
Czas edycji: 2025-04-13 o 00:05
Stary 2025-04-13, 00:11   #280
minttee
Zadomowienie

Ja ze swoimi ex kontaktów nie utrzymuje, więc i nie mam potrzeby im mówić, że nie wyobrażam sobie żeby coś im się stało. Chociaż żadnemu z nich zle nie życzę, nawet temu przez którego trochę się po ziemi przeturlałam po rozstaniu gdzieś tam sobie żyją, nie wiem jak się mają bo mnie to nie obchodzi, mam swoje życie.
Rozkminiasz czy on ma depresję i czy przez to może się zachowywać tak czy inaczej- nie idź w to. Bo zaraz zaczniesz szukać dla niego usprawiedliwienia, ojojać go w myślach, współczuć i włączy Ci się syndrom ratownika (a wydaje mi się, że możesz mieć do tego skłonności).
Co do terapii- tak się zastanawiam, ile razy Ty tam byłaś? Mam wrażenie, że na każdym spotkaniu analizujecie Twojego ex. Ja się na terapiach nie znam, na swojej byłam kilka dobrych lat temu (właśnie po rozstaniu z tym wspomnianym ex) też tak chciałam mielić temat, ale moja terapeutka szybko postawila mnie do pionu. Przegadalyśmy to na pierwszym spotkaniu, a później skupiłyśmy się na mnie. Bo 'jego już nie ma', zamknięty rozdział. Rozumiem, że masz potrzebę o tym gadać i też nie chce podważać kompetencji terapeutki, ale nie wiem czy nie lepiej dla Ciebie byłoby po prostu ruszyć na przód. Jasne, że na wszystko trzeba czasu, ale wiesz- ten temat można ciągnąć nawet i przez kolejne 10 lat, taplać się w tym ile wlezie, ale to niczemu nie służy.
minttee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-13, 00:50   #281
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minttee Pokaż wiadomość
Ja się na terapiach nie znam, na swojej byłam kilka dobrych lat temu (właśnie po rozstaniu z tym wspomnianym ex) też tak chciałam mielić temat, ale moja terapeutka szybko postawila mnie do pionu. Przegadalyśmy to na pierwszym spotkaniu, a później skupiłyśmy się na mnie. Bo 'jego już nie ma', zamknięty rozdział. Rozumiem, że masz potrzebę o tym gadać i też nie chce podważać kompetencji terapeutki, ale nie wiem czy nie lepiej dla Ciebie byłoby po prostu ruszyć na przód. Jasne, że na wszystko trzeba czasu, ale wiesz- ten temat można ciągnąć nawet i przez kolejne 10 lat, taplać się w tym ile wlezie, ale to niczemu nie służy.
To ciekawe. Myślałam, że właśnie większość terapeutów będzie skłonna ciągnąć to przez dziesięciolecia, bo w ich interesie leży, aby nigdy nie kończyć tych spotkań, a skoro ktoś chce ciągle gadać o eks, to im w to graj. Fajnie przeczytać, że terapeutka postawiła cię do pionu. Takie taplanie się w żalu tylko szkodzi na psychikę. Podobnie jak w dzieciństwie - ktoś chodzi na terapie i nagle zaczyna mieć do swojej matki coraz więcej pretensji.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-13, 10:41   #282
Wicked_Girl
Zadomowienie

Za bardzo autorko skupiasz się na nim, za mało na sobie. Co do pytania „ czy wyobrażacie sobie po wielu miesiącach od rozstania powiedzieć do swojego ex lub o swoim ex, że nie wyobrażacie sobie żeby coś mu się stało?” Tak, jak najbardziej sobie wyobrażam. Dlatego mój ex jest moim obecnym.
Stary 2025-04-13, 10:51   #283
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
To ciekawe. Myślałam, że właśnie większość terapeutów będzie skłonna ciągnąć to przez dziesięciolecia, bo w ich interesie leży, aby nigdy nie kończyć tych spotkań, a skoro ktoś chce ciągle gadać o eks, to im w to graj. Fajnie przeczytać, że terapeutka postawiła cię do pionu. Takie taplanie się w żalu tylko szkodzi na psychikę. Podobnie jak w dzieciństwie - ktoś chodzi na terapie i nagle zaczyna mieć do swojej matki coraz więcej pretensji.

Ja spotkałam się akurat z innym podejściem terapeutów - miałam dwóch i w obu przypadkach dostałam komunikat, gdy już wszystko było wyprostowane, że nie ma potrzeby dalszej terapii i żebym po prostu wróciła w razie potrzeby, stałej lub doraźnej. Więc jeśli terapeuta jest sensowny, to postawi granicę, pomoże przejść przez tematy bez paplania się w bagnie i zakończy terapię, gdy będzie na to odpowiedni moment
Stary 2025-04-13, 15:21   #284
Noeellaa
Raczkowanie

Ktoś tutaj wcześniej napisał, ze ma podejrzenie, ze się w nim bujałam, dlatego jestem taka zafiksowana.

Niestety to prawda, bujałam się...
I potem pomyślałam, że tak właśnie miało być i teraz mamy wreszcie swoją szansę
Dlatego tak ciężko mi się pogodzić z tym wszystkim, dlatego analizuje...

Myślę, że ta terapeutka to dostrzega, że nawet jak pozornie zamkniemy ten temat, to ja w domu dalej będę to mielić w mojej głowie, dlatego chyba stara się mi to wszystko wypunktować, zeby nie było dla mnie żadnych złudzeń, wręcz wbija mi to młotkiem do głowy, żeby tam nie było dla mnie przestrzeni na jakieś " a może..."
wydaje mi się, ze to + Wasze pisanie przynosi rezultat

Powiedziała mi, że prawdopodobnie ich związek od początku był budowany na dużym szacunku, a nie można tego samego powiedzieć o nas i że to prędzej czy później będzie wychodzić, przy jakiejś kłótni, wtedy ciężko udawać że ma się do kogoś szacunek skoro tak nie jest.
Powiedziała, że on nigdy nie będzie mnie traktował w takich samych kategoriach i musze być tego świadoma, to nigdy nie będzie to samo zakochanie, że w zasadzie ze mną nie będzie tego zakochania... po po prostu jest jakaś mała ewentualność, ze z czasem narodzą się uczucia do mnie albo nie...
Sam fakt jak on przez te pół roku ze mną musiał się ciągle miotać i że tak naprawdę na żadnym etapie naszej relacji czy tym całkiem początkowym czy jak z nim pomieszkiwałam i jezdziłam z nim do rodziny on nie umiał zrezygnować z kontaktów z nią. Bo najpierw w październiku chciał wrócić, potem w grudniu się spotykali, a na koniec w lutym sam zainicjował kontakt gdy zniknęła
I że to nie tak powinno wyglądać, że facet szalejący za kobietą tak nie postępuje...Ze ona da sobie wszystkie kończyny uciąć, że gdy on ta ex poznawał, to żadna inna sie nie liczyła i nie było żadnego miotania się i wszystko było jasne dla niego.

I on to wie i to też wpłynie na nasz cały potencjalny związek jeśli zecyduje się do niego wrócić. Bo ja nigdy nie będe dla niego w kategoriach tych " rozczulających, uroczych" ( tak to nazwała) Bo on mnie ponoć widzi inaczej według niej.

I czy ja naprawdę chce taki początek
Stary 2025-04-14, 12:31   #285
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
I że to nie tak powinno wyglądać, że facet szalejący za kobietą tak nie postępuje...Ze ona da sobie wszystkie kończyny uciąć, że gdy on ta ex poznawał, to żadna inna sie nie liczyła i nie było żadnego miotania się i wszystko było jasne dla niego.
No bo na pewno tak było. U zakochanego faceta tak to właśnie wyglada.
Cytat:
I on to wie i to też wpłynie na nasz cały potencjalny związek jeśli zecyduje się do niego wrócić. Bo ja nigdy nie będe dla niego w kategoriach tych " rozczulających, uroczych" ( tak to nazwała) Bo on mnie ponoć widzi inaczej według niej.

I czy ja naprawdę chce taki początek
Sluszne spostrzeżenia.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-14, 13:59   #286
Noeellaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
No bo na pewno tak było. U zakochanego faceta tak to właśnie wyglada.

Sluszne spostrzeżenia.

Hmm dlaczego wybrałaś akurat te stwierdzenie i uważasz za słuszne?

Dla mnie jest najmniej zrozumiałe. Chyba przeżyłabym fakt, że nie widzi we mnie "uroczej dziewczynki" czy tam rozczulającej.
Stary 2025-04-14, 14:37   #287
minttee
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie jest najmniej zrozumiałe. Chyba przeżyłabym fakt, że nie widzi we mnie "uroczej dziewczynki" czy tam rozczulającej.
Nad czym Ty właściwie się dalej zastanawiasz? Jakiej odpowiedzi szukasz?
Stary 2025-04-14, 14:38   #288
xfrida
Zadomowienie

Cytat:

ja tez uwazam te przytoczone stwierdzenie za sluszne
kiedy sie zakochujesz calym soba to inne osoby znikaja z pola widzenia,nie miotasz sie,chcesz tylko tej jednej osoby inni ludzie przestaja byc dla ciebie atrakcyjni

jezeli chodzi o wasza relacje on spotykal sie z toba aby zagluszyc bol i pustke ale jego serce bylo ciagle przy niej stad ciagly kontakt z ex,ciagle bicie sie z myslami,probowal to racjonalizowac(bycie z toba) ale serce mowilo mu ze chce kogos innego

on nigdy nie poczul do ciebie tego co do niej ,gdyby tak bylo nie byloby w jego zyciu miejsca dla niej ani na miotanie,bylabys tylko ty...a nie jestes
Stary 2025-04-14, 16:19   #289
Noeellaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
ja tez uwazam te przytoczone stwierdzenie za sluszne
kiedy sie zakochujesz calym soba to inne osoby znikaja z pola widzenia,nie miotasz sie,chcesz tylko tej jednej osoby inni ludzie przestaja byc dla ciebie atrakcyjni

jezeli chodzi o wasza relacje on spotykal sie z toba aby zagluszyc bol i pustke ale jego serce bylo ciagle przy niej stad ciagly kontakt z ex,ciagle bicie sie z myslami,probowal to racjonalizowac(bycie z toba) ale serce mowilo mu ze chce kogos innego

on nigdy nie poczul do ciebie tego co do niej ,gdyby tak bylo nie byloby w jego zyciu miejsca dla niej ani na miotanie,bylabys tylko ty...a nie jestes

O zakochaniu rozumiem.
Miałam na myśli fragment, że on nie traktuje mnie w kategoriach "rozczulającej i uroczej", bo ten kawałek zacytowała i zgodziła się z nim ColourTheSmallOne
Trzeba kogoś uważać za "uroczego" zeby go pokochać?

Edytowane przez Noeellaa
Czas edycji: 2025-04-14 o 19:37
Stary 2025-04-15, 11:00   #290
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
O zakochaniu rozumiem.
Miałam na myśli fragment, że on nie traktuje mnie w kategoriach "rozczulającej i uroczej", bo ten kawałek zacytowała i zgodziła się z nim ColourTheSmallOne
Trzeba kogoś uważać za "uroczego" zeby go pokochać?
Jak zwykle skupiasz się na jakichś detalach.
Nie wiem, dlaczego użyła akurat tego określenia. Chodzi o to, ze on ciebie nie widzi w kategorii "dziewczyna, w której można się zakochać" i nie zobaczy, tyle, to jest sedno. A dlaczego, to pewnie nawet on sam nie wie. Miłość to nie matematyka.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-15, 12:44   #291
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
Jak zwykle skupiasz się na jakichś detalach.

Nie wiem, dlaczego użyła akurat tego określenia. Chodzi o to, ze on ciebie nie widzi w kategorii "dziewczyna, w której można się zakochać" i nie zobaczy, tyle, to jest sedno. A dlaczego, to pewnie nawet on sam nie wie. Miłość to nie matematyka.
Dokładnie. Tu nie ma co analizować, to jest facet, który już miał swoją szansę, autorka podała mu się wręcz na tacy, a i tak wybrał romansowanie z ex, teraz taki związek w ogóle nie miałby sensu. Za dużo było turbulencji po drodze. Jasne, że można próbować to posklejać, ale po co? Szkoda czasu, nerwów i wszystkiego.
Stary 2025-04-16, 11:35   #292
Noeellaa
Raczkowanie

Napisała do mnie jego ex...Nie zgadniecie, nie oddał jej kasy
Napisała, że bardzo mnie przeprasza, że mnie niepokoi, ale zablokowała go wszędzie i nie chce się do niego odzywać i czy może ja wiem, czy on tą kasę już ma (najwyraźniej myślała, że jesteśmy razem). Ponad dwa tygodnie temu miał jej oddac.
Generalnie nie ma od niego ani hasju ani klucza do dzisiaj
Stary 2025-04-16, 11:52   #293
Aelora
Wtajemniczenie

Było nie pożyczać, chyba faktycznie facet poszedł w tango i zalewa się skoro wygląda jak trup i pożycza od innych kasę.
Dziwna jej logika - zablokowała go i nie odezwie się do niego, więc pisze do Ciebie, żebyś odzyskała od niego jej pieniądze. Ja już szczerze olałabym to i niech sama walczy o swoją kasę, bez przesady.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-16, 11:58   #294
Noeellaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Było nie pożyczać, chyba faktycznie facet poszedł w tango i zalewa się skoro wygląda jak trup i pożycza od innych kasę.
Dziwna jej logika - zablokowała go i nie odezwie się do niego, więc pisze do Ciebie, żebyś odzyskała od niego jej pieniądze. Ja już szczerze olałabym to i niech sama walczy o swoją kasę, bez przesady.
Z tego co zrozumiałam, on jej mówił że dostanie hajs z jakiegoś zlecenia i jej odda i ona właśnie mnie pytała czy to się odbyło, chciała wiedzieć czy on ma tą kase i chamsko jej nie oddaje.
Stary 2025-04-16, 12:00   #295
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co zrozumiałam, on jej mówił że dostanie hajs z jakiegoś zlecenia i jej odda i ona właśnie mnie pytała czy to się odbyło, chciała wiedzieć czy on ma tą kase i chamsko jej nie oddaje.
To już ich sprawa, nie Ty straciłaś pieniądze i klucze do mieszkania. Jeśli ona potrzebuje się z nim skontaktować żeby odzyskać swoje rzeczy może sama do niego napisać, korona z głowy nie spadnie.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-16, 12:01   #296
Camillie32
Rozeznanie

Olej, dziwna akcja, że ona do Ciebie pisze… nieustająco trzymałabym się od obojga jak najdalej, nie Twój cyrk, nie Twoje małpy że tak to brzydko ujmę
Stary 2025-04-16, 14:00   #297
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Olej, dziwna akcja, że ona do Ciebie pisze… nieustająco trzymałabym się od obojga jak najdalej, nie Twój cyrk, nie Twoje małpy że tak to brzydko ujmę
Też tak myślę. Nie daj się więcej w to wciągnąć.

skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-16, 15:14   #298
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
mysle ze to tylko wymowka zeby zobaczyc co sie dzieje
zaraz go odblokuje i cyrk bedzie sie krecil dalej a on zapomni ze cie prosil o powrot i bedziesz miec problem z glowy
Stary 2025-04-22, 19:03   #299
Noeellaa
Raczkowanie

Spóźnia mi się okres dziewczyny
Zrobiłam test w dniu kiedy powinnam dostać, na szczęście nic nie wyszło...ale spóźnia mi się juz 7 dni, boję się go powtórzyć...Wiem, że musze, ale jestem przerażona, dostaje jakiegoś paraliżu.
Nawet nie chce myśleć, że mogłam zajść

Dodatkowo spotkaliśmy się dzisiaj, musieliśmy wazną rzecz obgadać w sprawie pracy. Powiedziałam mu, że chce już jasnej sytuacji, albo on odchodzi albo ja, bo nie wyobraźmy sobie że mamy mieć kontakt przez takie sprawy.
Powiedział, że z końcem miesiąca odejdzie.

Oczywiście nic mu nie powiedziałam o braku mojej miesiączki

Dalej mnie prosił żebym do niego wróciła
Z ex pdoobno nie ma kontaktu.
Porozmawialiśmy. Chyba był szczery jak nigdy
Przyznał, że dosłownie wszystko co ta ex mowiła to prawda. Łącznie z tym, ze gdy ona go zapytała, czy czy mnie kocha, to on zaczął przecząco kręcić głową i zrobił minę "wyśmiania"
Powiedział, ze nie pamięta jaką zrobił minę, ale tak, zaprzeczył jej, ale był "w baaaardzo silnych emocjach", bo to była TAMTA noc i w zasadzie mało co do niego wtedy docierało
Powiedział, ze to prawda... chciał z nia spróbować i naprawdę tego chciał, ale gdy sie rozstaliśmy poczuł się fatalnie....i przestał miec ochote na odpisywanie jej i nie czekał na spotkanie z nia jak wcześniej i wtedy zrozumiał, że on już się tak nie zaangażuje jak kiedyś i że chce być ze mną i ze mnie kocha...

Mam taki mętlik w głowie, jeszcze ten okres...ja nie wiem co zrobie gdy jednak zobacze te dwie kreski
Przeciezs do niego nie wrócę
Jak można miesiąc temu zaprzeczać, ze się kogoś kocha, a teraz mówić o miłości?
Stary 2025-04-22, 19:36   #300
Wicked_Girl
Zadomowienie

Jego była zaniepokoiła się , bo on się nie dobija to podbija do ciebie. Chce wiedzieć co się dzieje. Ja w ogóle nie odpisałabym , a raczej zablokowałabym ją. On cię nie kocha, zrozum to wreszcie. Patrz na czyny , a nie słowa. Przyszedł jak mu plan nie wyszedł, bo i ex bo zablokowała, więc zrozumiał , że chyba to nie ma szans. To zostałaś ty. No jak, przecież wcześniej miał wybór, a później obie go nie chciałyście. Dałabym sobie siana z nim, ułożyła sprawy zawodowe a później brała się za związki , tym razem z facetem, który ma rozdział z ex zamknięty.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości