![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Witam
![]() Ja i moje dzieci dzisiaj przeprosiliśmy się z zimowymi kurtkami, czapkami i rękawiczkami. Kurde, mamy 16 maja, a my się przepraszamy z zimowymi ubraniami. Teraz niby pokazuej 9 stopni, ale jest tak zimny, wręcz mroźny wiatr, że po kościach czuć. Cyferko, u Ciebie już obiadek gotowy. Brawo ![]() Właśnie zrobiłam sobie kawkę i wiecie co? Nie mam kawy ![]() Adusia, a jaki obiadek na weekend? Czyżby kluseczki śląskie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A, kolejny raz się pochwalę ![]() ![]() A skoro nie mam potrzeby zajadać stresów, to i słodyczy prawie nie ruszam, bo nie mam na nie ochoty. Och...jak ja sie cieszę, ze trafiłam na takiego dobrego lekarza i że tak dobrze dobrał mi leki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() A wiesz, że to zauważyłam ![]() częściej się śmiejesz, widać po stylu pisania ![]() -------------- ![]() Kawka dla Ciebie ![]() -------------------- Przypomniały mi się teraz komunie moich dzieci. Były pod koniec maja i też było bardzo zimno. Dzieci były w albach i ciepłych kurtkach, nie było kiedy zrobić pamiątkowych zdjęć, bo lało i wiało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3183 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
bardzo, bardzo się cieszę❤️❤️ Tak, będą kluski śląskie. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Zimno, potwornie zimno i jeszcze leje i wieje. ☔️☔️☔️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
Adusia nie zmarzłaś?
------------- Ja jutro też będę miała większy obiad, starsze dzieci przyjadą z Wiktorią, bardzo chce nas odwiedzić. Cieszę się ![]() Tu brawa dla mojego synka, poduczył ją ![]() W zamrażalce mam piersi z kaczki i nogi z kaczki ![]() będą pieczone, a do tego rosół. Młodszy syn z żoną właśnie lądują na Malcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, kaczuszka na obiad brzmi pysznie. My własnie wczoraj zajadaliśmy się taką pieczoną. Moje dzieci na szczęście też bardzo lubią.
A ja dawno nie robiłam spagetti. Pasowało by wyjąć jakiś kawałek indyka, albo królika i zmielić. I chyba na weekend zrobię spagetti. Bo mi sie jakoś tak zachciało. I zupę klopsikową z pomysłu Adusi. Moja średnia już się dopytuję kiedy będzie zupa klopsikowa ![]() Adusia i u Was zimnica. U nas chociaż dzisiaj bez deszczu. Na razie, bo wg prognoz potem ma padać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
Aniu u mnie przez chwilę padał śnieg
![]() ------------ Spaghetti też dawno nie robiłam, oj dawno. Może też zrobię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, śnieg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3188 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, mamy nagłą poprawę pogody. Jeszcze wprawdzie na niebie są czarne chmurzyska, ale zaczęło świecić piękne i gorące słońce. Maju, bądź dla nas przyjazny...!!
🌈🌤🌈 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3189 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
ależ się cieszę, że masz się znacznie lepiej! Brawo dla lekarki i brawo dla Ciebie. 🍀💗🍀💗🍀 ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Aniu, ależ się cieszę, że masz się lepiej! Brawo dla lekarki i brawo dla Ciebie. 💗🍀💗Nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3190 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Upsss... znowu tablet mi nawala... wysłać nie mogłam... a później poszło dwa razy... i to w dwóch trochę innych układach...
Muszę, za radą Cyferki, zresetować. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3191 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3192 |
4 pory roku i ja piąta
|
Okropna pogoda... nie da się bez ciepłej herbaty
![]() ![]() Ten tydzień był tak zwariowany, że nie czuję tego, że dziś piątek i że jutro mam wolne, bo sobota. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Bardzo się cieszę z tych wszystkich dobrych wiadomości, o których piszecie. I o poprawie samopoczucia i wyjazdach i spotkaniach rodzinnych. Oby tak dalej ![]() A rybkę bym zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3193 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
U nas pogoda wczoraj była i się zmyła. Dzisiaj znowu zimno i mokro. Ale zobaczcie Babeczki, jakie piękne lato nam się szykuje. Oby prognozy sprawdziły się, bo moje stawy i kości tak bardzo pragną ciepła. https://wiadomosci.wp.pl/pokazali-pr...7595029048000a A teraz herbatka od Emmi, lub kawka od Ady. ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cyferuś, światełko ![]() Jak u Ciebie? Dalej mokro i zimno? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cisza wyborcza. W mediach zero polityki. Świat zupełnie inaczej wygląda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Witajcie. Zarobiona od rana jestem ![]() Fajnie, że z Wami ![]() ------------- Adusia niosę wieści z Malty ![]() ![]() Rozgrzały mnie bardzo, o mało z krzesła nie spadłam jak odebrałam wiadomość ![]() Na maltańskiej uliczce mój syn spotkał moje ukochane dzieci brata ![]() Przylecieli z Warszawy dzień wcześniej. Wpadli na siebie zwiedzając jakieś zabytki. Ileż zdziwienia i radości, w Warszawie nigdy nie mają czasu się spotkać, to los ich sprowadził na Maltę, żeby mogli sobie razem pobyć. W mediach internetowych spotykają się codziennie, jak się nie dogadali? Tamci spontanicznie wyruszyli, moje dzieci mają zawsze zaplanowane. Ot i radość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3195 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
ależ spotkanie...!! ![]() ![]() Fajnie będzie im razem na Malcie. Zwiedzanie i odpoczynek w miłym rodzinnym gronie. No, rewelka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Tak Adusia
Cud ![]() Jednak świat jest mały. ------------- Adunia.... zimno, mokro, wieje. Jeszcze kilka dni, wytrzymamy. Cisza wyborcza nie wiem czy do końca. W internetach szaleją, ale masz rację, jest inaczej. ----------------- Emmi odpoczęłaś ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3198 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
my z Emkiem mamy TV włączony, no i tu jest ta cisza wyborcza. Politykę zastąpiło dużo wieści z zupełnie innych dziedzin. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cyferciu, jednak zdecydowanie wolę 35* niż to obecne zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Adusia ja wiem, Ty jesteś ciepłolubna, ja umiarkowana
![]() --------------- W TV musi być cisza i bardzo dobrze. ---------------- Ania nie widzę światełka, zapracowana jesteś? --------------- Milka jak Ty się masz? Obyś miała wolny weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Powinnam dopić kawkę i przenieść się do kuchni. Prace przy weekendowym obiedzie mnie wołają.
Cyfereczko, powiedz mi, czy dodajesz do klopsików cebulę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Do surowego mięsa, tak.
Przecieram cebulę na tarce do ziemniaków. Mięso ma być tak samo doprawione, przyrządzone jak na mielone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3202 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kochana, dziękuję...!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3203 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Kręcę się po domu, próbując coś zrobić, ale mam jakiś problem z żołądkiem. Mdli mnie... Wczoraj skusiłam się na mini pączki. Co jakiś czas je kupuję i nigdy nic nie było. A od rana, pierwszą myśl jaką dostałam, to że ,,pączki zalegają mi w żołądku". Coś jest na rzeczy, bo nic nie chce jeść. Tyle co piję herbatę. Mam nadzieję, że to nie jakaś choroba nadciąga :/ Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-05-17 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3205 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kobitki,
obiad, który "ściągnęłam" od Naszej Cyferki, rewelacyjny...!! Jest tak smaczny, a przy tym delikatny, że na stałe wchodzi do naszego menu. Cyferuś, dziękuję za inspirację i naukę. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-05-17 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Współczuję bardzo. Herbatkę z rumianku może wypij? Ona uspokaja, rozkurcza. ------------------ Przeznaczenie, mówisz o córce koleżanki ![]() niewiarygodne. Zgadzam się, tak teraz młodzi się komunikują ![]() ------------ Adusia cieszę się, że Wam smakowało ![]() Ja gotuję rosołek, czekam na dzieci. Synowej do rosołu zrobiłam zacierkę bezglutenową, wyszła fantastycznie. Zaraz będę piekła nogi kacze i ziemniaki hasselback , zaraz pokażę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Adusia pięknie Ci wyszło, brawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3208 |
4 pory roku i ja piąta
|
Fajne rzeczy gotujecie. U mnie kuchnia stoi. Nie mam weny, nie mam chęci... A może to przez brak zupy od kilku dni? Sama już nie wiem...
Na pewno ogromny wpływ na moje samopoczucie ma ciśnienie. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
Emmi wygugluj
Jak upiec ziemniaki hasselback, najlepiej filmik sobie poszukaj. Słowami ciężko mi będzie składnie opowiedzieć. Nacina się ziemniaka, soli, można polać masełkiem i piecze się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3210 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (1 użytkowników i 8 gości) | |
Adazina |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.