![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Witam
![]() Cyferko, jestem nie tyle zarobiona, co jakoś tak... Już miałam pisać, że nic takiego dzisiaj jeszcze nie zrobiłam. Ale kurde...zrobiłam sporo. Zauważyłam ostatnio, że często umiejszam swojej pracy. Nawet mój mąż to zauważył, że jak zrobię pranie, obiad, oporządzę zwierzaki, to i tak powiem, że nic nie zrobiłam. Czas to zmienić, skoro nawet mąż zauważa, że tak mówić nie powinnam. Więc dzisiaj duzo zrobiłam, w ogródku przesiekałam 2 międzyrzędzia warzyw, a jeden rząd ma grubo ponad 20 metrów. Oddzieliłam mięso od kosci i mieliłam. Zrobiłam spagetti i pulpety w sosie pomidorowym. Ogarnęłam cały zwierzyniec po 5 rano. Potem, jeszcze raz. A jak mąż wstał, to juz on ogarniał. Pranie zrobiłam i po suszarce poskłądałam. Teraz chwilę odpoczynku, bo zaraz pranie do szafek powkładać muszę i puki mąż ćwiczy z dziećmi to chcę odkurzyć dom i umyć podłogi. Adusia, pyszny obiadek, a do takich pulpecików kasza, uwielbiam. Cyferko, a to Ci spotkanie mieli młodzi ![]() Emmi, dla mnie też temperatura powyżej 25 to wegetacja. Robię co muszę, ale raczej nic ponad to. Biore się zaraz za ciasto. Miałam robić mleczną kanapkę z przepisu Ania Gotuje, ale nie wiem jak to możliwe, nie mam mleka w proszku. Nigdy się to nie zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3212 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale wypasiony stół niedzielny ![]() Emmi na bogato ![]() Ania słuszne spostrzeżenia ma TM ja to czasami odnoszę wrażenie jakbyś była robocikiem. Pamiętaj, że zdrowie ma się jedno ![]() robisz codziennie i jeszcze opieka nad dziećmi. Wiem, że samo się nie zrobi, ale czasami można sobie coś odpuścić? ------------------ Byliśmy już na głosowaniu, króciutki spacerek z Emkiem Jest ciepło i słonecznie. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Miłej niedzieli. Spokojnego, dobrego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3214 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Mokra niedziela. Mokra i pewnie zimna. Chwytam kaweczkę i nią rozjaśniam umysł oraz ciało. ===== My na głosowanie idziemy we czwórkę, razem z B. i jej mężem. To taka nasza sąsiedzka tradycja. ===== Aniu, Wszystkie Ci to od dawna mówimy, jesteś bardzo pracowitą osobą. Taką mamą i żoną na złoty medal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Ach Dziewczynki...Bo ja uważam że być pracowity, a coś zrobić to 2 różne rzeczy
![]() Kurde, miał być gulasz, a zrobiłam zupę gulaszową. Mateńko!! Jaka ona mi genialnie pyszna wyszła. Już zajadam 2 miseczkę. Dobrze, że mi 4 litrowy gar wyszedł ![]() Ciasta wyszły pyszne. I to czekoladowe z masą z maskarpone i karpatka na groszku ptysiowym. Ciasta szybkie i rewelacyjnie pyszne. Chyba jak wszystkie z przepisu Ania Gotuje ![]() My na wyborach jeszcze nie byliśmy. Mieliśmy gości. Pojedziemy koło 19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3216 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry z poniedziałkiem
![]() Dziś mam bez egzaminów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie problemy żołądkowe zostały w jakiś tam sposób ułagodzone krupnikiem. Organizm zażyczył sobie tę zupę i głównie ją jadłam przez dwa dni. Dobrego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cyferko, ta karpatka jest naprawdę genialna. Osobiscie polecam ![]() Emmi, to fizjo nie trwa 45-60 min? Tylko 15-20? Ja jak chodziłam to godzina zegarowa i płaciłam w zależności od tego co miałam robione 100-150 złotych. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cyferko, a u nas za chmurką, zimno i deszczowo co jakiś zcas. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- No i ten zimny wiatr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3219 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Patrzymy z Emkiem na tv i oczom nie wierzymy. Nadają na żywo z jakiegoś miasta w Polsce, a tam ciepło i bardzo słonecznie. U nas tak niestety nie jest. Dalej mamy ciemne chmurzyska. Wyślę... i potuptam do kuchni po kawę... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-05-19 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3220 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kawkę już przyniosłam i dzień można zaczynać.
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Aniu, podaj łapkę... pogodę mamy taką samą... chmury, brak słonka i opady... Mania, razem z klasą, na wycieczce do Warszawy. Niech dzieciaczkom pogoda służy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Częstujcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3223 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
U mnie zaklęte niebo.
To co padało, to kropla w morzu. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Idę Adusia coś robić. Dzisiaj poniedziałek, liczę na ruch w interesie ![]() Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3225 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
a więc życzę Ci zawodowo owocnego dnia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
U nas słoneczko wychodzi. Ale tak ejst od kilku dni. Słonko na chwilę i zaraz sie chowa i pada deszcz.
Cyferko, niech przychodzi dzisiaj dużo ludzi do Ciebie ![]() Adusia, mam nadzieję, że Mani pogoda się uda. Cyferko, jakie pyszne naleśniczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3227 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
a więc pogodę mamy podobną. U nas też tak jest od kilku dni. Chmury... chmury... chmury... na moment pokazuje się słoneczko... a następnie chmury... chmury... no i z tych chmur popaduje deszcz... a wczoraj nawet grad padał... Maj zimny, maj brzydki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Nasz majster wrócił po dwutygodniowym urlopie.
Gaduła, buzia mu się nie zamyka ![]() ![]() Pogodę miał marną. --------------- Robię różnie rzeczy w międzyczasie ![]() Przyszłam, żeby Emmi termosik wysłać. ![]() ![]() -------------------- Wysiałam aksamitkę, mam nadzieję, że już przymrozków nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3229 |
Wtajemniczenie
|
Witam w ten chłodny dzień po paskudnym, deszczowym weekendzie.
Paskudnym również że względu na wyniki wyborów. Wyniki niektórych kandydatów naprawdę mnie przerażają ![]() No nic, trzeba czekać do drugiej tury. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3230 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Ja wybory zostawiam do oceny historykom. Z wieloma wynikami głosowań państwowych się nie zgadzałam i cóż. Jak Polacy zagłosują tak będą mięli. Każdy swój rozum ma. I tyle. Zapowiada się łady dzień. Szkoda, że dzisiaj jestem długo w murach. Ale to nieważne. Wyspałam się ale jakieś smęty mi się włączyły. Śmieszne sny miałam pod wpływem filmu koreańskiego. Aż się zastanawiałam czy jakiś pod progów nie zawiera. A może po prostu zrobił na mnie wrażenie fragment, który oglądałam. Milka ![]() Cyferko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Adi ![]() Annorl ![]() Dobrego dnia życzę ![]() Lenifa ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-05-20 o 05:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3231 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ufff... dzisiaj jest wyraźnie cieplej... ufff... ufff... ufff... Niestety, synoptycy mówią, że to krótkie ocieplenie. Ponoć od czwartku znowu chłód nadejdzie. A wyraźna zmiana pogody (upały) dopiero od czerwca. Nic na to nie poradzimy. Cieszmy się tym, co mamy. A mamy poranek, kaweczkę, siebie i nasz przyjazny zakącik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3232 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Dobrego dnia Koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3233 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wybory.
My z Emkiem i naszymi najbliższymi sąsiadami decyzje mamy mocno przemyślane. Wysoka pozycja Brauna i Mentzena dosłownie nas zszokowała. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Emmi, dziękuję... leć, leć... buziaki na drogę... i dobrego, spokojnego dnia Ci życzę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3234 |
Wtajemniczenie
|
Emmi jestem z Podbeskidzia. Pogoda pod psem
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj ma być cieplejszy ![]() Niestety dalej bez opadów. -------------- Milka masz rację....brak i szkoda słów! Im większe przekręty, im więcej agresji, nietolerancji, rasizmu tym większy poklask. Ech... ---------------- Emmi dobrego, spokojnego dnia. Wracaj szybko ![]() Ostatni tydzień matur? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Milka, no to siadam z Tobą do kaweczki ![]() Ja na temat wyborów się nie wypowiadam. Nie poszły ani po mojej myśli, ani po męża myśli. A głosowaliśmy zupełnie inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3237 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć koleżanki
![]() Cyferka ![]() Z tego co słyszę to młodzi ludzie mają dość PO i PIS. Każdy z nich doszedl do władzy na 8 lat i g... zrobił. Mają dość ich wzajemnej nienawiści. Chcą czegoś innego. U mnie świeci słonko ☀️. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
Hej Emmi A to obrazek z Malty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3239 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aaa... ja chcę na Maltę... to moje żywioły... to moje klimaty...!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A tak na poważnie, to dzisiaj jest dzień przepiękny. Ciepło, słonecznie i zupełnie tak jak na Malcie - niebo bez żadnej chmurki, błękit cudny.
Aniu, przyjedź do mnie. Nacieszymy się słońcem i sobą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.