![]() |
#3361 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Wróciłam. Zdążyłam "suchą stopą". A teraz leje i grzmi.
Z wizyt u doktorów jestem mega zadowolona. Miałam dzisiaj spirometrię robioną. Nie jest najgorsza. W czwartek jadę na RTG płuc i pobranie krwi. Ta krew jest na badanie 44 różnych alergenów. Wziewnych i pokarmowych. Ciekawe co tym razem mi wyjdzie...?? Dostalam też recepty na pulmonologiczne leki, w tym na szczepionkę Ismigen. Od teraz będę ją brała dwa razy do roku. Po tym masakryczny zapaleniu płuc z ubiegłego roku muszę być intensywniej zabezpieczana. Stąd decyzja mojej pulmo. że nie raz, a dwa razy w roku. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Truskawki u nas też po 17 zł. W tym roku jeszcze nie jadłam. Takich pierwszych trochę obawiam się. No i poczekam do wyniku czwartkowego badania. Może wyjdzie, że też raczej nie powinnam, bo po truskawkach trochę mnie śluzówka jamy ustnej piecze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3362 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Wtorek przywitał mnie piękną pogodą. Niebo błękitne, niczym na Lazurowym Wybrzeżu. Słoneczko też się już obudziło i radośnie świeci. Ptaki wyśpiewują swoje wiosenne pieśni. Ach, chce się żyć...!! Wstałam niedawno, poczłapałam do kuchni, nastawiłam ekspres, kawusia już pachnie. Teraz jeszcze wyglądam tak: ![]() Ale niedługo zmienię się w wielkomiejską babcię, no i raczej będę podobna do tej paniusi: ![]() Czemu taka zmiana? Bo jadę do WM i z okazji nadchodzącego Dnia Dziecka zabieram Manię na zakupy. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Milka, wszystkiego najlepszego z okazji Twojego Święta...!!! ![]() https://www.kalbi.pl/dzien-diagnosty-laboratoryjnego Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-05-27 o 05:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dołączam się do życzeń Milka ![]() Sukcesów zawodowych i dobrze płatnej pracy Ci życzę ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Adusia u mnie też piękne, słoneczne niebo. Wiatr spory, także na minus. U mnie nie padało, ale ostatni deszcz, chociaż bardzo delikatnie padał, napełnił beczkę deszczówkę ![]() Ciekawa jestem, co też Mania wybierze sobie na prezencik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bardzo, bardzo dziękuję za pamięć!!!⚘️
Adi owocnych zakupów! Koniecznie napisz nam co tam sobie Mania wybrała ![]() Cyferko, ja wczoraj kupiłam truskawki po 22zl.:/ a wcale nie są bardzo dojrzałe.. marne na razie te truskawki w tym roku. Ann, jak się udały występy w szkole i przedszkolu? Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3365 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka, Cyferciu i Milka...
![]() ![]() Cyferko, jak się mama czuje, jakie ma ciśnienie? ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Mani obiecałam wyprawę do centrum zakupów, gdzie są jej ulubione sklepy. Action, Rossmann, PEPCO i KIK. Coś tam na pewno sobie wybierze. ===== A ja wczoraj kupiłam w PEPCO buty, na które od dawna "polowałam". Granatowe espadryle. Uwielbiam...!! Będą mi do dżinsików pasowały. Ależ się cieszę..!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Hej Milka
![]() Truskawki ani zapachu, ani smaku nie mają, na oczy dobrze działają ![]() Nasze lokalne to pewnie pod koniec czerwca dopiero będą. -------- Adusia mama czuje się lepiej, dziękuję. ----------------------- Emmi nie zajrzała. Wszystko ok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A ja za truskawki płaciłam 25 złotych za kilo, ale mega soczyste, pachnące i słodziutkie. Milka, wystepy są dzisiaj ![]() Ja też się dołączę do życzeń dla Ciebie ![]() ![]() Adusia, no to szalonmy babski wypad dzisiaj Was czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Dzień dobry. Występ z okazji Dnia Matki? Teraz dużo różnych odmian truskawek, np. deserowe, duże, one są słodkie. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Koniec miesiąca.... Pa, mam robotę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3369 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pierwsza myśl jaka przyszła mi z rana do głowy, że dzisiaj mam letnią pogodę. Jest pięknie i słonecznie. Spałam dłużej niż zazwyczaj i jakoś tak się zeszło. Muszę też dodać, że chyba z tęsknoty za Garnkiem.pl, nie spodziewałam się tego, lgnę trochę do Insta, bo kojarzy mi się z miejscem na zdjęcia. Nawet krótkie filmiki są o tematyce mnie interesującej. Ale przede wszystkim miejsce na zdjęcia
![]() To drobiazg, ale doprecyzuję, bo nie określiłam czasu w zdaniu. Nawiązanie do lakieru do paznokci jest miłym wspomnieniem, pierwszego prezentu od TS, z którym mocno ją kojarzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Piękna, wiosenna pogoda. Emmi pracujesz, czy jesteś na postojowym? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-05-28 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3371 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferka
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Lubię to miejsce, ale albo mnie wylogowuje, albo reklama mi włazi i to mnie denerwuje i zniechęca do pisania. Za dużo mam stresorów wokół siebie ![]() W każdym razie zaraz idę trochę popielić, bo jest piękna pogoda. MM dojrzał, że za jakiś czas ma przyjść do nas tygodniowy opad deszczu? Może trochę pokoszę dla zieleniny? Toniemy w chwastach, a tu jeszcze opady deszczu :/ Oj marudzenie mi się włączyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3372 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
Witaj Emmi
![]() A ogólnie jak się czujesz? Część papierologi zrobiłaś, to dobrze, będzie lżej. Wiadomo, że po pracy nie starcza już sił ![]() ------------- Ja kończę miesiąc, sporo faktur w tym miesiącu, zaczęłam wcześniej. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cześć Adusia ![]() Szkoda, że na balkoniku nie możesz posiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3374 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
pomarudź sobie, pomarudź. To pomaga. Nie wiem jak to jest, ale mnie tu nigdy samo nie wylogowuje. Reklama też zbytnio nie przeszkadza. Jest często, owszem. Ale klikam w jej krzyżyk i znika. Z tymi dwiema sprawami nie mam większego problemu. ===== Wczorajsze zakupy bardzo udane. Mania wybrała sobie sporo rzeczy przydatnych do prac plastycznych. No i jeszcze kilka innych drobiazgów. Fajnie było. ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cyfereńko, ja tak na to nie patrzę. Naprawdę jestem SZCZĘŚLIWA, że panowie są i działają. Długich pięć lat czekaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Częstujcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3376 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aaaa......
Cyfereńko...... Uwielbiam..... Bardzo dziękuję...... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Dobrze, że mi taką przypominajkę dałaś. ![]() Zaraz Emka do pani Oleńki wyślę i też zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Adusia drugi raz już robię
![]() -------- Jadę do mamy, mam przerwę. Ugotowałam jej krupnik i usmażyłam naleśniki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3378 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Balkonowa praca wre.
A ja mam teraz takie widoki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zrobione. Jutro rano będą już gotowe to chrupania.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Wtajemniczenie
|
Nie będę się pokazywać na razie. Skala szamba, która wybiła mnie zszokowała. Odezwę się po wyborach, mam nadzieję że nadal w Polsce , w której chcę mieszkać
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3381 |
4 pory roku i ja piąta
|
Milka
![]() ![]() ![]() Adi ![]() Ach! Cyferka też zrobiła ogóreczki ![]() Dziś do pracy. Może nie zapomnę o wacie do uszu, bo ciężko będzie. Ale dziś już czwartek, potem piątek i znów wolne ![]() Dobrego i spokojnego emocjonalnie dnia życzę wszystkim ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-05-29 o 05:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Milka ![]() ----------------- Emmi spokojnego dnia, wracaj szybko! Ogórki kupiłam za 8 zł kg. Pomidory malinowe po 5,50 ziemniaki młode, masakra, jakie drogie! 4,90 za kg. ----------- Adusia na drugi dzień ogórki są najsmaczniejsze, przynajmniej ja takie lubię. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie,
melduję, że jestem w Poradni Pulmonologicznej. Nie wiem jak to długo jeszcze potrwa, bo nastąpiła awaria aparatu RTG. Krew miałam już pobraną, wynik na ponad 40 alergenów będzie za 10 dni. Kawy dzisiaj jeszcze nie piłam i bardzo mi się jej chce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Witaj Adusia
Co tam tak pusto? Nie ma kolejki oczekujących? Pech z awarią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3385 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ufff... jestem już w domu... jakoś udało się aparaturę RTG odblokować... wyniki i wizyta lekarska podsumowujaca dzisiejsze badania 12 czerwca...
Cyferuś, w tej poradni taki spokój i brak tłumu chorych jest zawsze. Cudowne miejsce. Cudowny personel medyczny. Uwielbiam tę placówkę. ❣️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wzięłam dwa łyki kaweczki i zejdę do sklepików po zakupy.
Później zrobię sobie duuużą kawncję i posiedzę tu u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
ależ super pomysł z dwoma termosikami. Następnym razem, gdy będę bez porannej kawki gdzieś jechała, to poproszę Cię o termosik na drogę. ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Milka, skoro taką decyzję podjęłaś, szanuję ją. Ale naprawdę wielka szkoda, będę bardzo tęskniła. ![]() Ceny w sklepiku u pani Oleńki: ogórki na małosolne - 10 zł pomidory - od 7 do 14 zł młode ziemniaki - 4,90 zł truskawki - 15 zł ===== U nas nastąpiła gwałtowna zmiana pogody. Dwa ostatnie dni prawie upalne, a dzisiaj znowu zimnica. W nocy bardzo padało i chyba to ten deszcz przyniósł że sobą potężne ochłodzenie. ===== Emmi, okna i drzwi balkonowe panowie dokładnie zafoliowali. Remont jest generalny, obejmujący wszystko. Czyli sufity, ściany, barierki i (dla chętnych) podłogi. ===== Ach, zawędowałam do trzech sklepów i zrobiłam duże zakupy spożywcze. Jest tak zimno, że zapragnęłam dobrego rosołku. Mam trochę elementów drobiowych i dwa rodzaje wołowiny rosołowej. Do tego oczywiście młoda włoszczyzna i dobrej jakości makaron. Wczoraj wieczorem oglądałam w necie filmik pokazujący jak pani robi sosik z piersi kurczaka, suszonych pomidorów, cebuli i śmietany. Bardzo mi się ten przepis spodobał i też chcę zrobić. Ale to dopiero w sobotę. Dzisiaj i jutro rosołek króluje. Mniaaam...!! ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Kończę pić kawkę i powinnam ewakuować się do kuchni... A tak mi się bardzo nie chce... No, nie chce i już... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
Adusia widzę, że ceny mniej więcej takie same.
Nas deszcze omijają, u Was sporo opadów. Teraz mocno się zachmurzyło, może coś kapnie. ------------- Nie ma to jak rosołek ![]() Grzybowa wyszła super! Emek chwalił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O matko, napisałam trochę i chyba mi to przepadło.
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- No tak, mam rację, przepadło. A pytałam jaką grzybową robiłaś Cyferciu? Z suszonych, czy jakichś innych? No i jeszcze mówiłam, że muszę kupić nieduży kubek termiczny. Wtedy mogłabym gorącą kaweczkę zabierać ze sobą. Może dzisiaj wieczorem namowię moją B. i skoczymy miasta. A teraz, na wszelki wypadek, skopiuję to co napisałam. ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Koniec marudzenia.... jest 13:43... idę w gary... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-05-29 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.