![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Hej co u Was ? dawno mnie tu nie było 🙈
![]() |
#3392 |
4 pory roku i ja piąta
|
Piątkowe dzień dobry
![]() Lyonne ![]() ![]() Wczoraj już nie zajrzałam, bo pochłonęła mnie praca zawodowa. --------------- Mam już swoją ,,poranną herbatkę". Czajnik jest jedynym facetem w moim życiu, który wymusza na mnie natychmiastową uwagę ![]() Tak więc... Wczoraj siadłszy do papierologii, to jeszcze fundnęłam sobie 2 godzinne szkolonko. Ale dyrekcja prosiła o recenzję, więc nie wypada nie zapoznać się. Ale ten gwałtowny zryw pracoholiczny jest na skutek tureckiej herbaty, której napiłyśmy się z TS zaraz po moim powrocie. Swego czasu pytałyście jakie one są. Nadal nie mamy tego tygielka do parzenia, bo nie możemy trafić takiego grubszego, praktycznego, chociaż pewnie i w jakimś niedużym garnku też mogłybyśmy zagotować. Parzymy klasycznie do imbryczka, co na pewno nie wydobywa wszystkiego, ale i tak jest różnica. Herbata sama w sobie jest dużo mocniejsza, bardziej aromatyczna i daje kopa energetycznego. Na mnie działa jakbym napiła się kawy. Widzę i czuję różnicę, kiedy piję te swoje herbatki ogólnodostępne nawet dobrych film (mowa o fusiastych) a jak napiję się tureckiej. TS wybrała sobie czarną z kawałeczkami owców, czyli taką trochę owocową i też próbowałam, to posłodzona mi smakuje i tak jak nie lubię owocowych herbat, to ta mi smakuje. Ale mam już innej firmy też herbaty czarne z dodatkiem owoców i też piję. ------------- Już miałam pochwalić wizaż, pisząc ,,że mnie jeszcze nie wywaliło" ale wylogowało tylko, że zdążyło wstawić mój dopisek :P . Ja nie jestem zalogowana na stałę, ja za każdym razem się loguję. Może przez to? I znów... W każdym razie wczoraj chciałam pod wieczór zajrzeć, ale koszmarna reklama pojawiająca się przy każdym moim kliknięciu zniechęciła mnie. Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-05-30 o 05:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3393 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Piątek, piątunio. Pogoda zmieniła nam się zdecydowanie. Wczorajsze chmury, silny wiatr i okropna zimnica zniknęły jak ręką odjął. Dzisiaj jest pięknie. Słoneczko cieszy oczy, a śpiewające ptaszki cieszą uszy. Taki maj kocham. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Emmi, nie jesteś zalogowana na stałe może faktycznie to jest przyczyną. Ja jestem, no i mnie nie wywala nigdy. Takiej tureckiej prawdziwej jeszcze nie piłam. Skoro tak zachwalasz, to może kupię. Jest w WM sklep z mnóstwem markowych herbat. Jeśli będę w okolicy wstąpię i zapytam. ===== Lyonne, u mnie b/z. Wnuczka, dzieci, mąż i emeryckie czasy. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Kaweczkę zrobię. Konieczna o poranku. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Ach, muszę się pochwalić. Wczoraj kupiłam kubek termiczny. Taki jaki chciałam. Średniej wielkości (300 ml) i bez ucha. W sam raz do torebki. Dzisiaj jedzie ze mną do WM. Wczoraj zrobiłam próbę. Wygodnie się pije, a kawa nie zmienia smaku. Naprawdę, bardzo się cieszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słoneczny, ale znowu wietrzny dzień. Wczoraj odrobinę popadało, tyle co nic. Kończy się nam maj ![]() --------------- Witaj Lyonne ![]() Emmi piątunio niech Ci szybko zleci ![]() Adusia piję kawkę i zajadam się truskawkami ![]() Udało mi się wczoraj kupić pyszne, słodkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
jak miło, że jesteś. ![]() Czyli tem nasz wczorajszy niezwykle silny wiatr poszybował do Ciebie. ![]() Truskawki. Jeszcze w tym roku nie jadłam. Czasem źle się po nich czuję. Nie dostaję wysypki, ale szczypie mnie język. Poczekam na wynik wczorajszego badania. Może mam na truskawki alergię? Dwunastego czerwca będę wiedziała jaka jest prawda. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Powiem Wam jeszcze, że bratki nie wytrzymują pobytu w mieszkaniu. Część z nich stoi na parapecie, a reszta na stoliku blisko okna. Niestety, prawie wszystkie płatki już opadły, a listki się pozwijwły. Dzisiaj się z nimi rozstaję. Ale wcale nie żałuję. Remont balkonu jest priorytetem. ![]() A pelargonie (odpukać!) jak na razie pobyt w domu wytrzymują. Kwiaty ślicznie wybarwione, a liście intensywnie zielone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Adusia testy były pokarmowe, czy wziewne?
---------- My ogólnie bardzo mało jemy owoców, muszę się pilnować i chociaż małą ilość dziennie, ale koniecznie jeść. Emek też, jak mu do ręki nie podam, to sam nie weźmie. Truskawki kupuję na sztuki ![]() --------------- Emmi dzięki Tobie mam uśmiechnięty poranek ![]() Zacytuję: "Mam już swoją ,,poranną herbatkę". Czajnik jest jedynym facetem w moim życiu, który wymusza na mnie natychmiastową uwagę" ![]() ![]() Po przebudzeniu ja również kieruję się prosto do czajnika, nastawiam wodę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
ponad dwadzieścia na alergeny wziewne i ponad dwadzieścia na pokarmowe. Jestem ogromnie ciekawa wyników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Zapytałam, bo kiedyś o tej porze roku raczej wziewnych nie robiło się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
owoców jem niewiele. Szkodzą mi. Ech, jak nie trzustka i wątroba, to właśnie alergia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Naprawdę, nie robi się? Nic o tych ograniczeniach nie wiem.
Np. Mania w połowie sierpnia na kilka dni kładzie się do Kliniki Pulmonologicznej. Będzie miała tam wykonywane właśnie badania na obecność alergenów wziewnych i pokarmowych. A sierpień to przecież sam szczyt pylenia mocno alergizującej nas bylicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3401 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mój wczorajszy nabytek prezentuje się tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Wziewne testy robiło się, jak nic nie pyliło, czyli zimą.
Tak było kiedyś, może teraz są jakieś nowocześniejsze metody, nie wiem. Mi mówiono, że najlepiej jest wykonywać testy poza sezonem pylenia, czyli od października do grudnia, aby wyniki były bardziej wiarygodne Może Milka nam wyjaśni ![]() ---------------- Fajny kubek ![]() Prawie taki sam, jaki do Emmi leci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-05-30 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
być może faktycznie nowocześniejsze metody. Mania ma tylko zapowiedziane, że oczywiście musi Clatrę w tym czasie odstawić. Milka, widzisz, kilka dni minęło bez Twojej obecności, a tu już Ciebie mocno potrzebujemy. Kochana, może zmienisz zdanie i jednak przyjdziesz...?! ![]() ===== No, idę szykować się, niebawem do WM jadę. Tymczasem pa...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3404 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aaa... Emmi... mamy prawie takie same termosik... cudownie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Termosik i ja gotowi do drogi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3406 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ściskam Was mocno, dziękuję za termosik ale na razie muszę się wyciszyć, bo jestem mega nabuzowana wczorajszym szkoleniem. Więcej napisałam na Zagrodzie. Wybaczcie Kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Gotują się parówki, zjadamy z MM śniadanie i jedziemy na bazar. Niby się coś teraz przejaśnia ale i tak ma padać... Ściskam Was ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-05-31 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Nic nie zrobisz, dzisiaj masz wolne, nie zadręczaj się ![]() My dzisiaj z Emkiem jedliśmy serdelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3410 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Wróciłam o godz 20, moja B. wyszła na dworzec i jeszcze zaliczyłyśmy nasz codzienny spacer. Termosik jest genialny! Naprawdę, sama nie wiem jak mogłam się bez niego obyć?? Podróżując, w obie strony, popijałam sobie kaweczkę. Cudowne uczucie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3411 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Późno wróciłaś, ja może już spałam? Za to wiosną lubię budzić się o świcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś.
![]() Rzeczywiście, późno wróciłam. Ale korzystam z tego, że dni są teraz bardzo długie i widne. ===== Wczoraj przyszedł do nas pan inspektor nadzoru, ten od balkonowego remontu. Pogadali sobie z Emkiem i nastąpiła zmiana decyzji w sprawie płytek. Jednak będą zerwane. Tak ma być lepiej. Ja się na tym zupełnie nie znam, ale skoro ma być lepiej, to niech będzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
O widzisz Adusia jaki zwrot sytuacji
![]() Może ogrzewanie podkafelkowe będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3415 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
hahaha... mogłoby być... lubię gdy mi ciepło w nóżki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
Adusia no właśnie z myślą o Tobie
![]() ------------ Spokojnego weekendu. Dedykuję piosenkę " Czerwone korale" Pa, mam robotę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3417 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
czytasz w myślach moich, jam już przygotowana, oprócz dowodu zabieram: |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Druga to praca w Carrefour na kasie. Mam dużo zmian i w ten pierwszej nie wiem czy jest sens się pojawiać. Młody zdrowy. Aktualnie w czerwcu kończy pierwszą klasę szkoły podstawowej ![]() ![]() Od sierpnia u nas zmiana lokalizacji na inny rejon Krakowa ![]() ![]() Wysłane z mojego moto g54 5G przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3419 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lyonne,
a więc, w dużym skrócie, przybliżyłaś nam co u Ciebie. Rety, praca na dwa etaty! No i jeszcze masz czas na napisanie książki, do tego dom i rodzina. Musisz być bardzo dobrze zorganizowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
stokrotka1966 |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.