![]() |
#3451 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Cyferko
![]() ![]() ![]() Dobrego dnia ![]() My często kupujemy malinówki i nigdy nic takiego się nie stało. Źle przechowywane? Zamrożone były? Nie wiem... Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-04 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czereśnie ejszcze drogie, bo dopiero się zaczynają. Inna sprawa to przymrozki które były i teraz deszcze które nie pozwalają im dojrzeć...
Szparagówka? Ledwo sie zaczęła więc cena jeszcze z kosmosu. No i opady deszczxu nie bardzo jej służą jeśli gdzieś są większe. Ale spokojnie, będzie sezon na pewno będzie tanoiej. Ja mam nadzieję, ze mi tak pięknie zaowocuje jak rok temu i będziemy się zajadać niemal codziennie ![]() Siadam do Was z kawusią. Ostatnio czasu nie miałąm na taką spokojną kawę z rana. Piękna pogoda się dzisiaj zapowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Fajnie, siadaj i odsapnij ![]() ![]() Wczoraj kupiłam trochę za dużo truskawek. Zrobiłam eksperyment, gdzieś usłyszany w internetach. Nadmiar przełożyłam niemyte do słoika i wstawiłam do lodówki, z pokrywką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Emmi podejrzewam, że pomidory były przechowywane w chłodni...ani smaku, ani zapachu. Dzisiaj kupiłam sobie jeden ![]() Pan powiedział, że mają więcej karotenu od marchewki i czerwonych pomidorów ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Adusia ja mam pomidorową na obiad i chyba pulpeciki w sosie zrobię. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-06-04 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- U mnie zmiana menu na ob iad. Pieczeń rzymska, pieczone ziemniaki hasselback, sałata ze szczypiorem i świeżym ogórkiem, kompot truskawkowy ![]() ----------- Adusia jak tam? Uporałaś się z pracami domowymi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3455 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jestem tak zmęczona, że nie czuję głodu. Zjadłam coś tam na siłę z piekarni ale... ale... jeszcze paw śpiewający swojej lubej, ja to się wcale nie dziwię, że ona ma taką malutką głowę. Uszy pewnie skurczyły się w ewolucji i pozostało tylko tyle ile musiało
![]() -------------- Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Będę Wam marudzić. Dzisiaj wiózł mnie MM do pracy i na trasie, na szczęście dla nas, na przeciwległym pasie, stłuczka dwóch aut. Wypisz wymaluj jeden wymusił a może nawet oba. Policja już stała. Ale korek jest na tamtym pasie. Ludzie na pewno śpieszący się do pracy, może na operację jakiś lekarz? A może na ważne zebranie a chce zrobić dobre wrażenie przed pracodawcą, albo... mnożyć historii można, a przez dwóch ,,baranów" ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-04 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3456 |
4 pory roku i ja piąta
|
W nadgodziny wpadłam, bo teraz sezon na szkolne wycieczki tzw ,,zielone". Ciekawe jak będzie od przyszłego roku, bo mają być płacone te nadgodziny. Do tej pory nauczyciel wyjeżdżał w ramach pracy charytatywnej
![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-04 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3457 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O mateńko, jaki dziwny dzień, duchota taka, że nie było czym oddychać.
Z powodu remontowych hałasów, wybyłyśmy z moją B. na kilka godzin. Po powrocie obiad, dzisiaj delikatna zupa jarzynowa na kurczaku. Dokładnie o 14:30 panowie zeszli z rusztowań, a ja powędrowałam do sypialni i zwyczajnie padłam. Spałam równo trzy i pół godziny. To naprawę bardzo dziwne, bo ja prawie nigdy w dzień nie sypiam. Dzisiaj stało się inaczej. Myślę, że przyczyną było zmęczenie mojej głowy remontowymi hukami, plus ta duszona pogoda. Teraz od zachodu nadciąga jakaś gwałtowna burza. Słyszę jej bardzo groźne pomruki. Ponoć przez Dolny Śląsk przeszły straszne gradobicia. Ciekawe jak u Was..?? A ja, zupełnie wyspana, może jakiś ciekawy film na N. sobie znajdę. Do sypialni pewnie gdzieś nad ranem dopiero pójdę. Dzień był dziwny, to i noc szykuje się dziwna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
4 pory roku i ja piąta
|
Chyba dawno nie parzyłam kawki albo herbatki
![]() ![]() ![]() ----------------- Uwielbiam śpiew ptaków o poranku. Dla mnie to jest przemiła pobudka, jak te dźwięki dochodzą do mnie zaraz po przebudzeniu. Cyferka ![]() Adi ![]() Madame Kicia zjadła śniadanie i hypnotyzuje mnie spojrzeniem abym ją wypuściła na dwór. ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Adi ![]() Cyferka ![]() ![]() ![]() Annorl ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-05 o 05:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Emmi dziękuję za poczęstunek ![]() Mam nadzieję, że się wyspałaś, po wczorajszym męczącym dniu. W pracy u mnie też nerwowo ![]() Jak jeden dzień w tygodniu trafi się dobry, to potem dwa dni przestoju. Jakoś tam będzie ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Adusia pospałaś sobie. U mnie nie padało, cały czas ciepło, słonecznie i kolorowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3460 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Okazało się, że jednak nocy nie zarwałam. Przed pierwszą poszłam spać, a wstałam o ósmej. Filmu żadnego ciekawego nie znalazłam. Cyferuś, masz może na N. jakąś perełkę? ===== Emmi, oboje z Emkiem czujemy się całkiem dobrze. Zważywszy na nasz wiek i choroby to jest OK. ===== Panowie remontowi już działają. Dzisiaj kują beton na czwartym piętrze, to do naszego drugiego hałas dociera nieco mniejszy. Ale jednak czuję, że mój stół drży. ![]() Dopijam kawkę i równo za godzinkę znowu z moją B. idziemy w siną dal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Adusia witaj
![]() A panowie zostają w domu? Jak wytrzymują hałas? A Ty słuchawki masz Adusia, to możesz sobie uszy zakrywać. Mam kilka polecajek na N ale nie wiem, czy w twoim klimacie. "Za fasadą" bardzo mi się podobał. "Syreny" ten jest super! ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- "Rezerwat" ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- I jeszcze jeden ostatnio obejrzany "Firefly Lanne" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Miałyśmy z sąsiadkami wspólne śniadanie pod parasolem.
Ja zrobiłam paszteciki z serem i szpinakiem i małe hamburgery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Pyszne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3464 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
dziękuję. Już biorę kajecik i notuję tytuły. ===== Panowie nasi też wybywają. Każdy znajduje sobie jakieś zajęcie, bo naprawdę cały dzień w tym hałasie młotów udarowych ciężko jest wytrzymać. Ale ja absolutnie nie narzekam. Niech robotnicy pracują pilnie, a każdy dzień przybliża upragniony KONIEC REMONTU. ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cyferuś, jesteś taką zdolną bestyjką...!! Piękne i z pewnością bardzo smakowite śniadanko...!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3465 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hej!!
Ktoś jest? ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Ale fajne jedzonko ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Ja z N nic nie doradzę, bo nadal siedzę w koreańskich. No tak mi podpasował ich klimat, że wyjść nie mogę i nie chcę. Jestem znudzona seksualnymi scenami i takimi okropnie ostentacyjnymi filmów europejskich i amerykańskich, że podoba mi się delikatność filmów koreańskich... tych, które oglądam, bo wiem, że są różne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3466 |
4 pory roku i ja piąta
|
Wstawiłam właśnie młodą kapustkę z bardzo dużą ilością koperku. Zobaczę jak wyjdzie w smaku i albo zaprawię cebulką i koniec. Albo dodam przecieru pomidorowego. Chociaż wolałabym już nie dodawać. Czekam...Będzie na obiad z ziemniaczkami. A kto tam będzie chciał coś mięsnego to ma kiełbaskę i niech sobie usmaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3467 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jakby nie patrzeć, to nastał nam piąteczek. Lecę kawkę nastawić. ![]() I może jeszcze coś do kaweczki...?? ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Emmi, jak kapustka się udała? Z koperkiem, pachnąca wczesnym latem. ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Filmy. Zaczęłam "Syreny" oglądać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3468 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć Adi
![]() Byłam na Zagrodzie a potem jakoś myślami poszłam do Insta i... Aż jestem zdziwiona, że nie byłam tutaj. Tam wstawiam zdjęcia, tęsknię za tą zdjęciową formą. Zajrzyjcie na Zagrodę, Cicha ![]() Kapusta wyszła wspaniała. Nawet nie dodawałam cebulki. Sama ze sporą ilością koperku i posolona. Nic więcej nie trzeba było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3469 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
idę konie oglądać.................. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Piękne te konie. Cicha ma doskonałą umiejętność robienia zdjęć. ===== Emmi, kapustka z koperkiem. O tej porze roku taka najlepiej smakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Kapusta bez marchewki? Czyli na zielono ![]() Nad ranem była burze, obudziła mnie o 3.... padało, teraz cudowne powietrze i kałuże. Ten tydzień był szalony, strasznie szybko zleciał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3471 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Adi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
Emmi ja też jestem obojętna na kapuścianych i sałatowych gości.
Jestem krótkowidzem, wypatrzę wszystkich ![]() Upał! Robiłam śniadanie Emkowi, zmieniłam mu pory posiłków, teraz śniadanie je o 8, a nie o 10,30 ![]() Rano byłam w rybnym, kupiłam pieczoną makrelę, zrobiłam kanapki. Pyszne! Ryba jest soczysta i nie przesolona. ---------------- Jutro zrobię pierwsze w tym sezonie gołąbki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3473 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dobrego dnia życzę
![]() Do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
Dobrego dnia, też miałam się pożegnać ![]() Pa. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Emmi poleć mi jakiś koreański film, też bardzo lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3475 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Uuu... to ja boję się kapusty... słabo widzę i gościa na bank nie dojrzałabym... buuu...
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Babeczki, skoro lubicie koreańskie filmy, to może taka sprawa Was zainteresuje. Oglądam od dłuższego czasu. Polka wyszła za mąż za Koreańczyka. Mają dwoje dzieci. Chłopczyk sześć lat i dziewczyna jeden rok. Kobitka, w niezwykle sympatyczny sposób, pokazuje życie codzienne w Korei. https://youtube.com/@pierogizkimchi?si=FK2uTmPzdQUA4nQz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3476 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Panowie remontowi są już od godziny ósmej. Ale hałasów dzisiaj nie ma. Odpukać w niemalowane, żeby czasem nie zapeszyć.
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cyferuś, powiedz mi, czy ten bananowy nawóz rozcieńczasz wodą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Witam Sąsiadeczki
![]() Obecnie mam czas tylko na tyle, pamiętam o Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3478 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
Adusia rozcieńczam wodą
![]() -------------- Hej Ania ![]() Dobrze, że siano schnie! Mnóstwo słońca życzę ,bez opadów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3480 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
a jak mocno nawóz rozcieńczyć...?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.