![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Adusia chciałam zerknąć na twoją polecajkę, ale nie działa mi
YouTube i nie wiem dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Do słoja, który ma 900 ml objętości, włożyłam 4 skórki bananowe i zalałam je wodą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Teraz skórki chcę wyjąć i może słój uzupełnię wodą. Czy tak będzie dobrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
nie mam pojęcia czemu nie działa. To może w yutube wpisz: Pierogi z Kimchi Tak nazywa się ten kanał. Naprawdę, kobitka wspaniale go prowadzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
W ogóle mi yutube nie działa.
--------------- Adusia przecedź, nie wyjmuj skórek, możesz zalać skórki jeszcze raz wodą .Przecedź do konewki, czy co tam masz i dolej wody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
OK... dzięki... tak zrobię... do konewki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
A, ok. już wiem, muszę odblokować reklamy
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Dolej wodę do pełnego słoika ![]() Działa! Będę oglądała, dzięki Adusia. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A, ty przelałaś do konewki, to dolej do niej pół słoika wody. Tak myślę, na oko wszystko robię ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Adusia, aleja nie jestem znawcą, może ktoś wie lepiej ![]() Ja tak robię jak napisałam. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Adusia bardzo mnie zaciekawiło ![]() Oglądam odcinek Co się je w koreańskich szpitalach? Jestem w szoku!!! Ale zupkę z wodorostów to bym spróbowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
przecedziłam. Takie gluty się zrobiły. No, jak bardzo rzadki kisiel. Do konewki dolałam wodę i podlałam. Zobaczymy co będzie. Pytałam Ciebie Cyferko, bo skoro podlewasz swoje kwiaty tym nawozem i one dobrze się mają, to jesteś znawcą-praktykiem. ![]() ===== Ach, ta Viola od kanału Pierogi z Kimchi jest przesympatyczna. No i dzięki niej możemy ten bardzo egzotyczny kraj poznać. Wszystko tam takie inne, takie dziwne. Zupa z wodorostów. Ja bym jej nie mogła. Moje problemy z tarczycą są zdecydowanym przeciwwskazaniem. Raz jeden próbowałam leku produkowanego z alg morskich. Fatalnie się czułam i musiałam medykament natychmiast odstawić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Pierogi z Kimchi.
Wielkie brawa dla Violi, że do dzieci po polsku mówi...!! ![]() Sonu (sześcioletni synek) posługuje się piękną polszczyzną. Jona (roczna córeczka) też na 100 % będzie znała język mamy. Viola robi "na wizji" proste potrawy koreańskie, a Sonu często jej w tym towarzyszy. Świetna rodzinka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 |
4 pory roku i ja piąta
|
Weekend
![]() Cyferko ![]() Dzisiaj na przód pociągu wsiadło dwóch kontrolerów biletów, potocznie zwanych kanarami i zamiast walić mandaty za brak biletu, to zmuszeni byli obsługiwać pasażerów sprzedając im bilety. Zawołali aż konduktora pociągu do pomocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Adi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-06 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 |
4 pory roku i ja piąta
|
Tę zupę z wodorostów to bardzo lubią dostawać na urodziny z tego co zauważyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Emmi całe wieki nie jeździłam pociągiem, dobrze, że mówisz gdzie można być w oczekiwaniu na bilet
![]() Z koreańskich filmów, to ja uwielbiam kostiumowe. Ciesz się Emmi weekendzikiem, niech pogoda Ci sprzyja. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Adusia bardzo ciekawie opowiada, tylko trochę za szybko mówi, nie nadążam przetwarzać informacji. Czy jest jakaś chronologia w jej lajfach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
4 pory roku i ja piąta
|
Tak, tak... jak najwięcej słonecznej pogody, bo jestem jej spragniona. Niekoniecznie wysokich temperatur ale pogody. Niestety ciągle coś tam pokropi i nici z koszenia na siano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O matusiu, z trzech stron świata nadciąga jakaś straszna burza i nie wiem czy zdążę napisać.
Cyferciu, tak, filmiki są umieszczane chronologicznie. Od najstarszych do najnowszych. A Viola napisała dwie książki z swoimi przepisami. ![]() ===== Emmi, w moich pociągach panują zupełnie inne zasady. Wsiadając (i nie mając biletu) należy od razu odszukać konduktora. No i ten ktoś nie nazywa się u nich konduktorem, a kierownikiem pociągu. Są też biletomaty. Ale ja mam jakiś opór przed tą nowoczesnością i wolę u człowieka kupować. ===== Kwaty nawozem (rozcieńczonym) podlane. ![]() ===== Panowie balkonowi dzisiaj prawie wcale nie hałasowali. Widać wykonywali jakieś ciche prace. Jak to miło z ich strony. ![]() Ponoć remont ma potrwać jeszcze około dwóch tygodni. ===== Rety, lać zaczęło...!!! Strasznie lać...!!! Ale odgłosów burzy nie słyszę......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Noc minęła zupełnie spokojnie. Deszcz ustał, burza odeszła. Spało się dobrze. Zerknęłam na balkon, wczorajsza ulewa szkód nie narobiła. Panowie cały piątek wylewki na podłogach kładli i trochę miałam obaw, że wieczorna woda mogła coś uszkodzić. Ale nie, jest OK. Kaweczka? Macie ochotę? Bo ja ogromną. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cyferuś, wcale nie żałuję, że balkon nieczynny... tyle lat oczekiwania... niech remontują jak długo trzeba... ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Tak, tak... jeszcze sobie posiedzimy... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Teraz jestem na etapie poszukiwań dywanów zewnętrznych. Może coś ciekawego znajdę. W Action widziałam, ale wymiary niepasujące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Przyglądam się kartonowi i myślę sobie co Ty czytasz? Co to za książka, a to mleko ![]() Ja jeszcze śpię ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-06-07 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Hyhyhy... mleko... tak, mleko do kawusi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ja też jestem, ale jajka na miękko mi się gotują, muszę pilnować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Biegałam do sklepu, marchewki zabrakło, rano o niej zapomniałam. Dzisiaj kapuśniaczek. Sami z Emkiem, dzieci nie będzie. --------------- Gorąc niesamowity, może nad jezioro po pracy, trochę łyknąć słońca . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
nad jeziorko. Świetny pomysł. A pstryknij tam jakieś foto i pokaż nam łono natury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
4 pory roku i ja piąta
|
Zaczął się weekend, znów mnie wylogowuje
![]() Ściskam Was i lecę działać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
owocnego działania Ci życzę. ![]() ![]() ===== My z Emkiem jeszcze sobie przedpołudniowo kawkujemy. O godz 12 obiad zjemy. Dziś barszcz biały z kiełbaską i jajem. Na jutro planuję zupę pomidorową i filety z kurczaka w sosie po nowemu. Zobaczymy jak mi to danie wyjdzie, bo robić je będę po raz pierwszy w życiu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj był bardzo owocny dzień. Sprzątaliśmy pomieszczenie w piwnicy. Przybyło nas, to i od razu przybyło butów, a TS jak przystało na młodą osobę ma ich sporo. Nie dało się już ignorować braku miejsca na buty do chodzenia: sandałki, pantofelki, adidaski itd. Przy okazji ogarnęło się pomieszczenie. Mnóstwo sprzątania przez to, że jest bliskość z kotłownią. Trochę też popieliłam. Uporałam się z takim newralgicznym miejscem, które dość często mijam a tam rośliny po pas, nie koniecznie te co bym chciała :P Nie wiem co tu jest ustawiane na weekend, ale jest to coś do bani, bo ciagle mnie wywala. ![]() ![]() ![]() Dobrego dnia życzę ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-08 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
No i niedzielkę mamy. Emmi, dzięki za pięknie zastawiony poranny stół. A więc sobotę pracowitą mieliście. Ogród ręką Twoją doświadczył pielenia i świetnie, że znalazło się miejsce na buty. ===== Filety z kurczaka "po nowemu" pyszne, ale nie jest to jedzonko dla naszych trzustek. Niestety. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Emmi, nie wiem czemu, ale mnie nigdy nie wywala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Niedzielny odpoczynek 🌷 Dobrego dnia wszystkim. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-06-09 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Remont trwa, ale w cudownie cichej wersji. Cyferuś, Twój poczęstunek oczy cieszy. Piękny i elegancki. Borę kawę (wirtualnie i w realu) uwielbiam spokojne kawowe poranki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Witaj Adusia
![]() U mnie od soboty z przerwami pada. Cieszę się z deszczu, tylko trochę sennie jest. ------------- Pełnia księżyca przypada na 11 czerwca, ten dzień będzie tak zwany "Truskawkowy Księżyc", czyli ostatnia pełnia tej wiosny ![]() Taka ciekawostka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Emmi spokojnego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.