![]() |
#3811 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Emmi,
bardzo Ci dziękuję. ![]() A więc miejmy nadzieję, że faktycznie za młodymi listkami kwiaty przyjdą. ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Tak, pelargonie podlewamy zawsze wczesnym rankiem. Wtedy jeszcze tu u nas nie ma palącego słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3812 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dziś piątek i powiem Wam, ze wcale mnie on nie cieszy, bo zaraz minie pierwszy tydzień, a ja jestem tak pazerna na wolne, że nie mogę się nasycić. Doskwierający upał też mocno przeszkadza, bo się tylko wegetuje i czas mija na niczym. Udało mi się umyć jedno okno, ale to bardziej z przypadku niż zamierzenie
![]() Nie wiem, kiedy będziecie, więc na razie nastawię tak bardziej dla siebie ale może ktoś dojdzie? ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-04 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Moje bezglutenowe śniadanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3816 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Podlałam z rana ogórki, pięknie rosną (tfu, tfu) Na Insta poradzono mi aby właśnie pilnować wilgotności ogórków to będą szczęśliwe, a jak będą szczęśliwe to będą pięknie rosły i nie będą gorzknieć. ![]() Idę zrobić sobie na śniadanie kakao... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cyferko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
Cyferko jesteś bezglutenowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3818 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Chłodniejszy piąteczek. Wczoraj wieczorem upał poszedł sobie. Słońce przysłonięte białymi obłoczkami. Emmi, wrzuć na duży luz. Po tak intensywnym roku szkolnym należy Ci się to nicnierobienie. A jak jeszcze szyja boli, to tym bardziej, tym bardziej. ===== Cyferuś, śniadanie Toje przednie. Naprawdę, fantastycznie wygląda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3819 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nasze śniadania bardzo skromne.
Pierwsze jest Mani, a drugie to moje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
Hej witajcie
![]() Emmi nie jest pracochłonne ![]() ![]() ![]() Lenifko staram się być bezglutenowa, lepiej się wtedy czuję ![]() Adusia jak tam u Was? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Adusia wiem, że nie lubicie śniadań. Ja kiedyś też nie jadłam, teraz jem ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Emciu jak dzisiaj u Was? Odrobinę chłodniej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3821 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
no nie lubimy. Tak obie mamy. Ty to co innego. Pracujesz, więc musisz. Umysł potrzebuje paliwa. My z Manią na wakacyjnym leniuchowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3822 |
4 pory roku i ja piąta
|
No to, zainspirowana przez Cebulkę, zrobiłam MM 3 parówki gotowane, 2 jajka sadzone i przybrane sporą ilością pomidorka z porem. Bardzo mu się podobało. A że ja ,,jadłam" na śniadanie kakao i MM dostał. Samo kakao mocno kaloryczne, ciekawa jestem po jakim czasie zgłodnieje
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Jak się czuję? W naszej studni zamieszkały osy, jedna z nich mnie użądliła, dobrze, że nie w jakieś ważne miejsce, ani że nie mam uczulenia. MM źle określił je i nie zrozumiałam, że są. Muszę coś wymyślić. Na razie organizm skupił się na ugryzieniu, ale szyja też pobolewa. Ogólnie idzie wytrzymać, ja z tych co to mimo bólu czy jakiejś tam dolegliwości prą dalej w codzienności. Ale dziękuję za pamięć ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Adi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
Budyń w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
Ja na ugryzienia stosuję węgiel. Kiedys używałam tabletek z apteki (węgiel) ale się spsuły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3825 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A mój sprawdzony sposób na ugryzienia owadów to rozkrojona cebula, lub osolona woda.
Jeśli osa, pszczoła lub giez - to cebula. A jak zwykły komar - to mocno słona woda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3826 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzięki koleżanki za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3827 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
jest pierwszy pąk kwiatowy...!! Widać go na samym brzegu doniczki. Być może jest ich więcej, ale nie chcę w pelargoniach grzebać, żeby czasem ich nie połamać. Oby tylko pączek nie zmarniał. Bardzo chciałbym, aby moje kwiaty odżyły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3828 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Pstryknęłam fotkę, może pączek będzie jakoś widoczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3829 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Budyń w pracy. Dzielny gościu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Dzień dobry. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Lenifko, jak dobrze, że przypominasz o węglu. Mam tabletki, jak rozkruszę ją to będzie to samo? Czy węgiel w proszku jest lepszy? Adusia cebula zawsze działa na ukąszenia, przynajmniej u nas. Emmi, a czym Ty posmarowałaś? ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Adusia zakwitnie Twoja pelargonia, obsypie się kwieciem. Niektórzy specjalnie obcinają jeszcze zdrowe kwiaty, potem kwitnie jest obfitsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Cyferko jak nie mam w proszku przy sobie, to używam tabletki. Tylko że to nie są to te same tabletki co były kilkanaście lat temu. Po prostu jest mniej węgla w węglu, więcej wypełniaczy chyba. W każdym razie ja widze wielką różnicę. No ale na bezrybiu i rak ryba
![]() Kiedyś, dawno temu kupiłam też książkę Leczenie węglem drzewnym - Agatha Thrash, Calvin Thrash. Polecam. Węgiel może zaskoczyć. W sumie można by przygotowac wegiel samemu. Dobre do tego drewno lipowe. No ale o lipy tez zaczyna byc trudno. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-07-05 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3832 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
My po kolejnej nocowance. Dziewczynki zjadły śniadanie. Tak, Mania w towarzystwie zjadła jedną kanapkę. Nieprawdopodobna sytuacja. ![]() Teraz zajęły się jakimiś plastycznymi pracami. A my z dziadeczkiem kawkujemy. 🌸☕🍀☕🌸 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3833 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Tak późno, bo przed upałami próbujemy jakoś wspierać rośliny, no i zwierzaki czekają na śniadanie. Z cebulą to muszę uważać, bo potrafi mnie uczulić, próbuję okładów z czarnej herbaty. Może być też z zielonej. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie ![]() Adi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3834 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
skoro uczula, to oczywiście nie możesz. ===== Pelargonie regularnie podlewam wodą. Co jakiś czas nawozem z bananów i raz w tygodniu nawozem z dżdżownic. W ramach eksperymentu jeden z ghost plantów podlewam nawozem z bananów. Zobaczymy jaka będzie reakcja kwiatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3835 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-06 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3836 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3837 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Emmi ![]() Pomyślności w załatwianiu ważnych spraw. Też czekam na deszcz, ale chyba na tym się skończy. ------------------- Mam awarię internetu w domu, jeszcze nie wyjaśniona. W pracy wszystko działa, na górze nie mam połączenia. Także wybacz Adusia, że wczoraj nie wypiłam z Wami kawki. W niedzielę nie schodzę do komputera. Nadrobiłam zaległe syzyfy w mieszkaniu ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3839 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem gdzie jesteś Cyferko, ale w okolicach Biłgoraja już grzmi, i troche pokropiło. Właściwie prognozy obfitych opadów (bo to niż genuański) są dla podkarpacia, lubelskiego i malopolski. No zobaczymy będę pisała co i jak. Mapa burz https://www.lightningmaps.org/;#goog...d=2;dl=2;dc=0;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko.
Jestem w północno-wschodniej Polsce ![]() Prawie przy samej granicy z Białorusią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
lenifa |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.