![]() |
#3841 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Witajcie !!
A u nas w nocy padało. Jeszcze teraz świat jest mokry. Kto wie, może jeszcze popada, bo słonko zniknęło pod warstwą szarych chmur. Czyli na niebie typowa brudna ściera. ===== Cyferuś, oczywiście wybaczam. ![]() Dobrze, że na dole masz. Bez niego praca byłaby mocno utrudniona. ===== Emmi, załatwcie w WM wszystko jak należy. A czym jedziecie? Pociąg, czy autko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Zebrałam informacje co może być przyczyną braku internetu. Najpierw muszę zresetować ruter ![]() ------------------ Adi u nas strasznie wieje już nie pamiętam spokojnego dnia bez wiatru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3843 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
u nas wiatry były w zeszłym tygodniu, jakoś tak na początku. Wietrzna pogoda wzmaga ból stawów i musiałam przejść na te moje najsilniejsze leki. Od kilku dni już nie wieje, leki odstawiłam. Jest dosyć dobrze. Ale od wczoraj musiałam zacząć łykać Clatrę, bo bylica kwitnie i już pyli. Jak to dobrze, że wymyślili tę Clatrę. Ona nie otumania, nie wywołuje ciągłego uczucia senności i nie wysusza sluzówek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3844 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
Adusia arbuza też mam w lodówce i zajadamy z mężem.
I takie przekąski na moje drugie śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Zielony ogórek, serek b/l (bez laktozy chrzanowy) pomidor suszony, oliwka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3847 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
pięknie, zdrowo, kolorowo. ![]() ===== A jak tam sprawa z domowym netem..?? Wyjaśniło się co to było...?? ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- U nas duchota i bardzo, bardzo parno. Umyłam podłogi, okna otwarte "na przestrzał" mam, a jednak długo nie schły. Pralka od rana pracuje na najwyższych obrotach, już kolejne pranie kończy się. Ciekawe kiedy mi to wszystko wyschnie... ![]() W TV konferencja prasowa Instytutu Meteorologicznego. Nad Polskę nadciąga ogromny Niż Genueński. Przyniesie masę intensywnych opadów. Niż zaleganie w naszym kraju na cały tydzień. Może być groźnie. Pamiętacie te wielkie powodzie z lat minionych? To właśnie on, ten niż, pyrzynosił te wszystkie masy wody. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Ponoć najgroźniej ma być na południowym wschodzie kraju. Aniu... Aniu... gdzie jesteś...??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Ania mieszka na górce, może ich ominie.
Adusia u mnie też parno, spadły 3 kropelki deszczu. ----------- Z netem jest tak, że prawdopodobnie zużył mi się dawno temu kupiony repeater, to jest urządzenie, które łączy się z ruterem, inaczej wzmacniacz sygnału. Jest niezbędny do tego, żeby internet działał u mnie na 3 piętrze ![]() Czekam na synków ![]() Starszy właśnie zjeżdża z trasy, to pewnie on poratuje. A swoją drogą, to mi nie spieszy się ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Lecę Adusia. Spokojnego popołudnia i nocki. Pa wszystkim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3849 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że będę ostatnia a tu proszę! Nie ma Was jeszcze... zabiegane, zalatane albo jeszcze w kapciuszkach i szlafroczku z wolna rozpoczynacie dzień... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-08 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3851 |
4 pory roku i ja piąta
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Piękna pogoda. Wczoraj padało przez cały dzień. Udało nam się, bo akurat jak padało to siedziałyśmy gdzieś w murach poczekalni, snując się po korytarzach szpitala, abo mając wizytę. Nieważne, w którym szpitalu aż euforii dostałam na widok recepcji, bo w ogóle nie mogłyśmy jej znaleźć. Wakacyjny personel, na który natrafiałyśmy, kierował nas we wszystkie możliwe strony. Muszę też powiedzieć, że podczas naszej miejskiej wycieczki i zmagań z komunikacją warszawską napotykałyśmy na życzliwych ludzi. Dużo się śmiałyśmy... momentami chyba nawet za dużo. Śmieszne sytuacje nam się przytrafiały, jak radość z ujrzenia urządzenia do kupienia biletu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Nasza Annnorl ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-08 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Udało mi się wejść w końcu.... ----------- Emmi tak w skrócie, załatwiłyście coś? Bo ten termin za rok, nie bierzecie go pod uwagę? Szok, jak to się mówi, trzeba mieć zdrowie, żeby chorować. W naszym miejskiej przychodni przyszpitalnej też są labirynty, których nie potrafię ogarnąć. Brak tabliczek informacyjnych trzeba się nabiegać, żeby trafić. A w WM ? przewodnik byłby potrzebny. ---------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3853 |
4 pory roku i ja piąta
|
Od wielu lat TS ma robione badania i konsultacje pod kątem pewnej operacji, która również zagraża jej życiu. Odkąd jest z nami to właśnie zmieniając różnych specjalistów dążyłyśmy do skierowania do szpitala. I ... Ręce opadają...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Młoda dziewczyna, życie przed nią...ech.
W sumie dobrze, że nie poddajecie się ![]() ------------------------ Wyniki z matur? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Dosiadam się do kawusi. Uwielbiam te nasze poranne spotkania. U nas spokój. Ulew w nocy jakoś nie było. Ale komunikaty IMGW ostrzegają, że Ziemia Łódzka mocno zagrożona. A jak pogodowo u Was...?? No i lecę poczytać o czym Babeczki rozmawiacie...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
Adusia czołem
![]() Słabo dzisiaj z moim gadu ![]() Synowa wczoraj miała uraz kolana, no i nie ma szans dostania się na NFZ Jutro prywatnie. ------------- Pogodowo u mnie bardzo spokojnie, nad ranem coś tam padało. Ale na Podkarpaciu ![]() Ciekawa jestem co u Ani? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3857 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
współczuję tych problemów z światem medycznym. Jak wiecie, ja z reguły chwalę przychodnie, poradnie, doktorów, pielęgniarki, laborantów... ale nie do końca... Od 2008 roku żyję bez tarczycy, a od 2000 roku byłam objęta opieką przyszpitalnej poradni endokrynologicznej. Byłam bardzo zadowolona, bo wszystko świetnie tam działało. Ale później zmieniły się zasady i aby zaklepać sobie wizyty na cały nadchodzący rok należało w grudniu, w wyznaczonym przez szpital dniu, stanąć w gigantyczne kolejce. Chętnych do endokrynologa jest tak dużo, że trzeba przybyć pod drzwi budynku mniej więcej w okolicach drugiej w nocy. Normalnie szok! Dla mnie sprawa całkowicie nie do zrealizowania. Tak więc sprawy endokrynologiczne przekazałam w ręce mojej lekarki rodzinnej. No, a jeśli problem stałby się jakiś poważniejszy, to mam zaufaną i doskonałą dr endokrynolog przyjmującą w gabinecie prywatnym. Bilety. U nas (moje miasto i WM) też jest z nim wielki problem. Czekam z utęsknieniem października, wtedy komunikacja miejska będzie dla mnie bezpłatna. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cyferuś, no właśnie, w razie pilnej i nagłej potrzeby NFZ jest do d... Tylko gabinet prywatny. A tak nie powinno być. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3858 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mapka z ostrzeżeniami przed nawalnymi ulewami i silnymi burzami wygląda tak:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
Niepokojące jest to...Adusia u Was niebezpiecznie
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Mania nadal ma towarzystwo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3860 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
Tak, może być ciężko. Na całe szczęście w naszym pobliżu nie ma żadnej rzeki, czy jakiegoś zbiornika wodnego. No i mieszkamy na drugim piętrze, więc woda do nas nie dotrze. Najwyżej zaleje piwnice. Ale w nich nie trzymamy nic cennego. Same EMKA przydasie. W sumie już niepotrzebne przydasie. ![]() Z Manią już opracowałyśmy strategię. Zdejmiemy hamak, zabierzemy z foteli pledy i poduszki. Skrzynkę z pelargoniami przestawimy pod ścianę. No i będziemy czekały... 💧💧☔️☔️💧💧 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mania mówi:
jesteśmy przygotowani na nadchodzącą ulewę. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Bo ponoć gdy u nas zacznie lać dzisiaj w okolicach godziny 20, to przestanie dopiero w czwartek. ===== Mania, niestety sama. Koleżanka na niedzielę wróciła do rodziców i tam zachorowała. Gorączka i objawy niestrawności. Prawdopodobnie po zjedzeniu sushi lub lodów. Przykre... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Zuchy
![]() Może nie będzie tak źle... Oby, oby! ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- O, wielka szkoda, w upały należy bardzo się pilnować z jedzeniem, tym bardziej z kupnym w gastronomiach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3863 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Front deszczowy idzie szybciej niż zapowiadano. Teraz czytam, że lać zacznie już o godz 15.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cyfereńko, jedzenie sushi w upały, to bardzo kiepski pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3864 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3865 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
U nas już się rozpadało. Mocny jednostajny deszcz.
A niebo tuz przed ulewą tak wyglądało. Zupełnie jakby ze wschodu nadciągał szwał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3866 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
nasz balkon już zabezpieczony. Deszcz chyba nic złego nam nie zrobi. Cyferuś, zabezpiecz swój tarasik...!! ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Lenifko, jak na Roztoczu...??? Macie ulewy...??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Ada - Póki co leciutko kropi, jak to się mówi jak ksiądz kropidłem.Wyglada na to że po wschodniej stronie jest jakaś burza. Czytałam, że nadciąga niż genuańskki. No zobaczymy. Wczorajsza burza była dość ostra. Na działce naszej poszło jedno drzewo w lasku. I jakas stodoła chyba? Wnuczek zostawił czapkę na boisku, przed burzą. I bylismy rano jej szukać i ani śladu. No ale wiatr był tak mocny, że nie wiadomo gdzie szukać.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-07-08 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
![]() U nas pewnie będzie padać w nocy. Dopiero idzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślę Emmi. No zobaczymy. Póki co dalej kropi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3870 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.