![]() |
#3901 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Lenifko,
przeważnie na tablecie działam. Komórka, to tylko czasem, czasem... Jeszcze raz spróbowałam wejść i zobaczyć Kraków na żywo. Tym razem udało się. Ależ się cieszę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3902 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Na fotce powyżej nasze "biuro".
Oprócz Krakowa i kawy (sorry, nieco już upita, sorry, sorry ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- A przy moim tablecie wróbelek Ćwirek, naszej Mani przyjaciel. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3903 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
jak się cieszę, że do nas zajrzałaś. Mam nadzieję, że będziesz częściej. Bardzo proszę, przychodź i pogadaj z nami. ![]() Dobrze mówisz, Cyferka świetne jedzonko potrafi robić i przepięknie je podawać. A co ja dzisiaj w kuchni szykowałam? Na prośbę Mani - spaghetti z sosem boloński. Na prośbę dziadeczka - delikatny krupniczek na kurczaku. Były też pierogi z jagodami, polane śmietaną z cukrem. Ale, że ja pierogów nie robię, to podreptalam do sklepiku z takimi prawie domowymi. Naprawdę, dobre tam mają. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-09 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Ada lubię tę kamerę na Wawel. Czasem tam kukam. W ramach relaksu.
Co prawda teraz mam mało czasu na Net, bo dzieci są absorbujące bardzo. Właśnie malowałyśmy obraz z wnuczką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Roleta w górze, kolejny dzień. Ciemne chmury na niebie nie zapowiadają pogodnego dnia. Nie pada, wczoraj też mało padało. ---------------- Lenifko będę pamiętała o Trzykrotkach dla Ciebie ![]() Dawaj znaj jak już osiądziesz u siebie. Na Roztoczu to pewnie jeszcze kilka miesięcy? Wnuki szczęśliwe, że mają babcię u siebie. ---------------- Lanolinko u nas w kinie jeszcze nie ma F1 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Emmi jak samopoczucie i zdrowie? ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Adusia spokojnie u Was? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-07-10 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Wnuki testują babcie na decybele. Muszę kupić jakiś miernik decybeli. Nie wiem jak długo tu będziemy bo powstała koncepcja, że weźmiemy ich do siebie na 2 tygodnie. Tylko nic nie jest jeszcze zadecydowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Melduję, że u nas lać przestało. Wieczorem jeszcze popadywało i kropiło, ale teraz jest spokój. Tylko słonka w ogóle nie ma, całe niebo brudna ściera zakrywa. Brudna i gruba. Kawa w dłoń... i jedziemy w ten czwartek... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Ahoj 🙂
Ada, cóż za piękne powitanie, dziękuję ❤️ A co Ty tam masz takiego kolorowego chyba szydelkowego na stoliku? Dziś mi się dzień pracowy później zaczął to potrwa dłużej. Ale żem juz zwarta gotowa i wyćwiczona i wyzalatwialam to co mialam do załatwienia. Na obiad będzie noga z kurczaka, nie dla mnie, bo ja nie lubię. Sobie zrobię jajko sadzone. Cyferko to film taki widowiskowy, tak jak te filmy mają, fabuła przewidywalna ale ok, mnie sie podobał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
bużka... ![]() Zaraz Ci pokażę co jest, to kolorowe takie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ada
![]() U mnie pada kapuśniaczek. Pogoda sprzyja innym zaległym pracom. W pracy spokojnie, nikogo nie ma... ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Hej Lanolinko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3911 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mania ma, od kilku dni, taką manufakturę.
Jak dotąd bransoletki wytwarza, ale można i inne rzeczy też. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zaniosłam do przychodni karteczkę na potrzebne leki dla Emka.
Wiecie co? Kazali mi dopisać jego wzrost i wagę ![]() Zdziwiona zapytałam po co? Na życzenie NFZ Rodo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3913 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
dobry taki zawodowo spokojniejszy dzień. Można nieco odsapnąć. Lub można w tym czasie podziałać na innym polu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Na obiad będzie ryba...odmroziłam mirunę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
tak, tak, tak... to nakaz NFZ-tu... Lekarze rodzinni muszą takie dane w karcie pacjenta umieszczać. Mnie jeszcze o to nie pytali. Waga systematycznie w dół mi idzie. Mam nadzieję, że gdy już o nią zapytają, to będzie nieco mniejszy wstyd, niż obecnie. ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Lanolinko, do tych kolorowych robótek służą takie mini-mini szydełka. Naprawdę maluśkie. Nie większe niż najmniejszy palec u dłoni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Ada, to Ci rośnie mała artystka 🙂, brawo dla dziewczynki.
Ja też podawałam wagę i wzrost. To znaczy pani pielęgniarce nie chciało się zmierzyć ale powiedziałam że nie wiem ile mam cm i żeby mnie zmierzyla. Mogłam przecież zmaleć 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Adusia spodobałaby mi się taka praca szydełkowa i dziewczynka w domu
![]() Fajne zajęcie. Jutro na nockę przyjeżdża młodszy syn. Sam! Żona ze swoją mamą i siostrą jadą na Mazury. Tak co roku mają ![]() ![]() Pokój ma już wysprzątany, nawet okna wymyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3918 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
a ja dzisiaj w kuchni tylko odgrzewam. W lodówce spagetti, sos boloński, pierogi, krupnik i jarska pomidorówka. Kto ma na co ochotę, ten to dostanie. A ja lajcik, nie muszę gotować... Filmy. W trakcie Mani wakacji nie oglądam żadnych. Nadrobię w drugiej połowie sierpnia. Mam taką nadzieję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko, albo wyrosnąć
![]() Ponoć ludzie zdeptują się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
fajny rodzinny weekend Wam się szykuje. A babski wypad na Mazury też świetny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Magiczne zdanie, jak tylko powiem, że nie ma ludzi to, to ruch się zaczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
ha ha ha... ruch się zaczął... to trzeba jakoś słowa odczarować... Np trzy razy powiedzieć: tfu... tfu... tfu... ![]() ![]() ![]() Ale w sumie ruch w firmie dobry jest, bo przecież zarobek przynosi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Ada, lubisz gotować ma zapas? Wnuczka wszystkojadka czy trzeba kombinować?
Cyferko sama bym pojechała na taki babski zlot. No może niekoniecznie z rodziną 😁 ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Patrze co napisałam i taka mnie refleksja naszła, że tak bym niby chętnie pojechała a zawsze odmawiam. Że nie dam rady albo że mam inne plany. Chyba nie jestem towarzyska 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mam problemy z netem. Jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3925 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
dla Ciebie: 🌿 🌼🌿❤️🌿🌼🌿 ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Lanolinko, może na zapas to raczej nie... po prostu nie chcę, żeby rodzina głodowała... Niestety, Mania nie jest wszystko jedząca. Ma swoje ulubione dania. Już wiem, że na weekend zrobię szpecle, sos z karczku, sznycelki z piersi kurczaka i mizerię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-07-11 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Ada, przy Tobie głód nie grozi nikomu 🙂
Szpecle to jakieś kluski? Coś z niemieckiego zabrzmialo. Dziś będę robić pierogi z borowkami. Trzeba ich wcześniej naobierac, ale amerykańskie są duże to raz dwa i się obierze. Kiedyś robilam z truskawkami to mąż był.zdxiwiony, że to jest cały obiad. Bo tak jedzą- wydłubują że środka truskawkę i samo ciasto. Tylko ja jem normalnie w tym domu 😁 Promocja byla na banany , po 5 zł, kupiłam i zrobię placek z bananów. Ciekawe czy można zamrozić banany? Pokrojone mialabym gotowe do koktajli, pije codziennie z jednym bananem. Może warto spróbować. Jabłka zwariowały bo są 10 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko.
Ogórki też zwariowały, po 10 zł ![]() Bananów nie mrozi się, czarne się zrobią. U mnie na słodko obiadów nie robi się ![]() Mięsożercy jesteśmy,. Na obiad babka ziemniaczana, zamówienie od syna. Na śniadanie naleśniki z serem. Częstujcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3929 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jestem już po weekendowych zakupach. Kurczę, wszędzie kolejki. No i brak pieczywa. Ludzie biegają poddenerwowani. Mnie się jakoś udalo kupić. Chleb razowy, angielka (tzn bułka paryska) i jagodzianki. Dla Mani i Emka wystarczy, a ja pieczywa nie jadam. Cyferuś, u Ciebie dżdżysto, a dla moich stron znowu komunikaty o Niżu Genueńskim. Ponoć wraca. Będzie padać cały weekend. Ratunku...!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Borówki masz w ogrodzie?
Moje ulubione owoce. Borówki amerykańskie. Z czarnymi jagodami leśnymi kiedyś pierogi robiłam. Ale to dawno temu, jak dzieci były małe. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Adusia dmuchaj do mnie ten deszcz, przyjmę każdy. Ja kto zabrakło chleba? Często ludzie sami robią panikę i zamęt. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Jest tyle możliwości obycia się bez chleba, no ale z chlebem łatwiej, my do kanapek przyzwyczajeni jesteśmy. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Adusi, a jak Mani koleżanka? zdrowa już? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.