![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
O zesz, co za ogon! To Twój kot, ten biały z ogonem kolorowym?
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Próbuje wstawić zdjęcie A jednak się nie da. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Czyli z banana wychodzi bloto. Szkoda, ale dziękuję za sprawdzenie ❤️ ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Nie mam.konta na insta i raczej nie zamierzam mieć, za dużo czasu by mi to pochłaniało. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Słucham sobie muzycznej poczty na trójce, czasem są fajne piosenki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Widzę, że troszkę się naprawiło. Troszkę, troszeczkę, odrobinkę.
Cyferuś, zdjęcia jeziorka pięknego widziałam wczoraj. Dzisiaj ich nie ma. Szkoda wielka. A Silna Kocia Grupa fantastycznie się prezentuje. ❤️❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko to Budyń
![]() Wszystkie trzy koty są moich dzieci. Budyń od roku z nimi jest. ------------ Adusia jeszcze czcionka fatalna, a tak u mnie już wszystko działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3994 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
Trójka była moją miłością najprawdziwszą. Od początku lat siedemdziesiątych jej słuchałam. Inne rozgłośnie mogły dla mnie nie istnieć. Parę lat temu polityczne zawirowania sprawiły, że Trójka przestała dla mnie istnieć. W ten właśnie sposób solidaryzuję się z redaktorami Markiem Niedźwieckim i Wojciechem Mannem. Ogromna szkoda, że prawicowe rządy zniszczyły nam to wspaniałe, pełne wolności, radio. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cyfereczko, czcionka tragiczna. Buuu... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-14 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Uciekam.
Grzmi Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3996 |
4 pory roku i ja piąta
|
Widzę awatarki ale Cyferko nie widzę twoich poprzednich zdjęć. Budynia widzę. Cudownie, że koty żyją w jakiejś tam harmonii i się tolerują, to rzadkość, kiedy wchodzi nowy ,,ktoś".
Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Wczoraj miałam burzę ale gdzieś krążyła wokoło nas. Często tak mamy. Dziś też ma być burza. Na razie MM dojrzał nadciągające ciemnie chmury, gdyby nie powiedział, to nawet bym nie zauważyła, że coś zmienia się na niebie. Myślałam, że to tylko pochmurny dzień ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Gotuję bób w osolonej wodzie i z koperkiem. Tak najbardziej lubię. Na obiad mają być pałki z kurczaka z ziemniakami i nasze małosolne ogóreczki, które już się zrobiły i trzeba je szybko jeść. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Lenifa ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-14 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko
![]() --------------- Zagrzmiało raz i poszło sobie, ale ma wrócić. Mój obiad dzisiejszy to sałatka brokułowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
Ada, mnie sie ten czas radiowych przemian podobał bo wtedy cały dzień chodziła muzyczna poczta
Ja robisz Cyferko sałatkę brokułowa? U mnie dzis kotlet, chyba pierwszy raz w tym roku. Moje wczorajsze Tatry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie Emmi,
ech... chodzi o to, że na Insta jedno zdjęcie wstawiłam... wstawiłam przy aktywnej pomocy dzieci... no a teraz sama jakoś nie potrafię... taki to gamoń jestem... ![]() ===== Lanolinko, Tatry, cud natury! Patrzę z zachwytem. ![]() ===== Cyferuś, sałatka brokułowa, fajna sprawa. U nas dzisiaj była kasza jęczmienna wiejska z sosem i surówką. Jutro? Hmmm... sama nie wiem... Być może pomidorówka jarska, podana z drobnym makaronkiem. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-14 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lanolinko zachwycający widok. Rozumiem, że osobiście tam byłaś ![]() --------------- Czcionka nadal popsuta ![]() -------------- Sałatka z brokułem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4003 |
4 pory roku i ja piąta
|
Byłabym wcześniej, ale wizaż napisał, że ma coś tam technicznego i nie działał.
Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Naprawiło się!! Widzę jezioro Cyferki ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Lanolinka ![]() Absolutnie nikogo nie namawiam, piszę o tym, bo sama do Insta byłam na nie i uważałam, że to ,,kolejne miejsce zabierające czas" i miło się zaskoczyłam. Dlatego o tym wspominam. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cyferko ![]() A ja wczoraj zrobiłam pałki z kurczaka pieczone w piekarniku ale dorzuciłam jakieś mrożone warzywka ,,na patelnię" i nie dość, że wyszło bardzo smaczne to jeszcze jak wyjęłam z piekarnika to wyglądało przepięknie kolorowo. Rzadko kiedy zachwyca mnie potrawa swoim wyglądem. Byłam oczarowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Na razie nie wypowiadam się na temat insta ![]() -------------- Wczoraj wieczorkiem padało, grzmiało, świeciło słonko i tak naprzemiennie. Jak dla mnie bomba ![]() A co u Ciebie Emuś? jak się czujecie? Porzeczki już wyzbierane? ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Emmi bardzo zachęcam do kolorowych dań ![]() Do mięsa w sosie dodaję warzywka np. mieszankę chińską ![]() jest kolorowo, smacznie i zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
4 pory roku i ja piąta
|
Z TS wybieramy się do WM, znów... TS w dzieciństwie bywała w stolicy, bo mieszkała jej ciocia. Więc jak jesteśmy to odwiedzamy ,,jej wspomnienia" . Wolałabym aby robiła to z mężem, ale praca a raczej jego 3 zmiany mocno kolidują. Poza tym syn nie przepada za parkami/ogrodami...
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- O rany!! Koleżanki drogie, ciągle zapominam napisać. Ale wstyd ![]() W każdym razie Junior zdał maturę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-15 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Gratuluję z całego serca. Nie mówiłaś, nie pytałam ![]() Bardzo się cieszę, bardzo ![]() --------------- TS nie pracuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4007 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-15 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Brawa dla Juniora, dzielnego młodego człowieka. Naprawdę, wielki sukces. Dał radę wszystko sam przygotować. Brawo...!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4009 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dziękuję
![]() Byliśmy przerażeni, bo jako dziecko ze spektrum autyzmu wybrał sobie wszystko na maksa. Można było wziąć 5 rozszerzeń to sobie wziął. Wiadomo, że nie wszystko musiał zdawać, ale sama ta ilość odciągała go od tych kluczowych. Ale nie przetłumaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Masz słońce? ------------ Emmi w takim razie Twój Junior jest bardzo zdolny. Życzę mu dalszej pomyślnej drogi w edukacji, szkoda by było, żeby nie uczył się dalej. TS nie rozważa szkoły policealnej? Szkoda syna, zaiwania na trzy zmiany ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Idę popracować ![]() Jeszcze wpadnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
pięć na maxa. Nieprawdopodobnie ciężkie egzaminy. Japoński... całe szczęście, że odpuścił... ![]() ===== Insta, dzięki za chęć pomocy, może kiedyś spróbujemy. ![]() ===== Cyferuś, Sprawdziłam, u mnie jeziorka dalej nie widać. ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cyfereczko, słonko jest... i nam pięknie przyświeca... lato, lato, lato... ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Emmi, byłam na insta, dodałam jedno foto. Udało się, ale sama nie wiem jakim to cudem. Jednak ten komunikator nie jest dla mnie. Dziwnie, trudno, obco... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4012 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
nasze forum wróciło do normalności. Och, jakaż to ulga widzieć dawniejszą śliczną czcionkę. ![]() Jest radość. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, udało mi się zalogowac dopiero z laptopa, nie działa mi logowanie do forum na telefonie. Zatem będę rzadko wpadać jesli to się nie zmieni.
Miłego! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko.
Ech, mam nadzieję, że się zmieni. Dobrego dnia w pracy i ogólnie ![]() --------------- U mnie dzisiaj znowu naprzemiennie ![]() i bardzo ciepło. Moja wymarzona pogoda ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Rachunki za prąd za drugie półrocze przyszły. Zdziwienie, bo parę złotych taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam czarną bułkę na spróbowanie
![]() Ponoć jest z węglem ![]() Znacie taką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4017 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
W domu cisza, bo dziewczynki jeszcze śpią. Buszowały długo po północy. Gdy wstaną, pójdą na jajeczniczkę do B. ===== Lanolinko, u mnie wszystko OK. Zalogowana jestem na tablecie i komórce. Czcionka też naprawiona. Nie mam więc już żadnych problemów. Wielka szkoda, gdyby byłoby Cię mniej. ===== Cyferciu, w nocy pogoda i nam się zmieniła. Chyba troszkę popadywało. Teraz jest już sucho, ale zdecydowanie chłodniej. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cyferuś, ooo...jaka fajna...nigdy takiej bułki nie widziałam... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Z wyglądu jeża przypomina. A w środku też czarna, czy raczej jasna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Dziewczynki znowu razem, fajnie! ----------- Adusia czarna, jest z węglem aktywnym. Czarne bułki : Czarne bułki z węglem aktywnym i sezamem: 480g mąki pszennej typ 450 240ml mleka 2 łyżki miękkiego masła 1 roztrzepane jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 5 kapsułek węgla aktywnego, wysypanych do miseczki 4 łyżki letniej wody Do posmarowania: Mleko Do posypania: Ziarna sezamu ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Z ciekawości kupiłam ![]() Raczej unikam mąki pszennej, ale tą bułkę muszę spróbować ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- W moim ulubionym, polskim sklepiku spożywczym jest spory wybór pieczywa, mają swoją piekarnię. Przy pieczywie wisi książka z opisem składników każdego chleba lub bułek. Bardzo mi się to podoba. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Lenifko jak się masz? Wnuki nie zamęczyły Ciebie? Ciężka robota przy dzieciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4019 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
pamiętam dobrze, że pszenicy nie powinnaś i tak się właśnie zastanowiłam, czy będziesz tę bułkę jadła? Skoro tak, to koniecznie napisz jak Ci smakowała. ===== Nasze panienki znowu razem. Wczoraj cały dzień u nas. Noc też. ![]() ![]() No i jeszcze wspólna (dwie wnusie + dwie babcie) wyprawa do miasta. W jedną stronę autobusem, a powrót pieszo. Do tego wieczorny wspólny spacer. Fajny dzień. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Dokładny opis składników. Brawo za ten pomysł...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
Adusia wszystko co zakazane lepiej smakuje
![]() Zjadłam piętkę, pycha. Skórka chrupiąca, a środek puszysty, bardzo lekka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (1 użytkowników i 3 gości) | |
Cyferkaa |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.