![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Hej Adusia.
Powodzenia u fryzjera ![]() ![]() -------------- Ochłodziło się, dzisiaj można oddychać pełną piersią. Po wczorajszym deszczu temperatura spadła o 10* Słońce jeszcze śpi ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-07-23 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4112 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
dzięki... bardzo chce mi się tej wizyty... zmęczona jestem obecną długością... marzę o zdecydowanie krótszej fryzurze... ===== O rety, 50 sukienek! Mam raptem kilka i... prawie nigdy ich nie zakładam. Spodniowa jestem. ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Prawdziwie królewski bufet. Potrafisz najlepiej na świecie, Kochana Cyferko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4113 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ha, ha... szybko wróciłam do autokorekty... bez niej jeszcze gorzej mi się pisze...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Adusia
![]() ------------ Klienci mi dopisują, nawet wczoraj podczas ulewy przychodzili. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Też tak podejrzewam, że dzieciątko przyszło ma świat i Lenifa ma zajęcie 🙂
Cyferko też masz tyle? Mize ja swoje policzę i zobaczę co mi wyjdzie? To jak, liczymy? A Ada liczy spodnie skoro jest spodniowa . Bo ja spodnie mogę policzyć bardzo szybko, mam 3 pary dżinsów w których chodzę. I chyba ze 3 odłożone jakby mi się chciało znowu chodzić w takich nogawkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-07-24 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4118 |
4 pory roku i ja piąta
|
I ja jestem rano, bo mam sprawy zawodowe. Piękna pogoda się zapowiada. Ostatnio za dużo się u mnie dzieje aby tak spokojnie pobyć i popisać. Ściskam Was wszystkie i dobrego dnia życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Lenifo, zatem czekamy dalej 🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Wczorajszy dzień z przerwą od deszczu, za to na dzisiaj zapowiadają ulewy i burze.
------------ Lanolinko ![]() ![]() --------------- Fajny serial obejrzałam, akcja rozgrywa się w Parku Narodowym Yosemite, cudowne widoki, sceneria "Dzikość": Sam Neill i Eric Bana. thriller kryminalny bardzo wciągający, jak ktoś ma więcej czasu to polecam ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Hej Emmi ![]() Hej Lanolinko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4121 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Dziewczynki śpią, Emek przy kompie, Ada popija. Oczywiście kawkę z mleczkiem popija. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Lenifko, a więc niech dzieciątko przybywa, no i niech rozgości się na tym naszym pięknym świecie. Koniecznie daj nam znać, że już jest. ![]() ![]() ![]() ===== Cyferuś, Do połowy sierpnia nie oglądam filmów, bo Mania u nas. Ale jak już będziemy sami, to bardzo chętnie. Przypomnij mi o tym serialu, proszę. ![]() ===== Lanolinko, spodni nigdy nie liczyłam. Może nie mam ich pięćdziesiąt par, ale kilkadziesiąt to z pewnością. ![]() ===== Emmi, załatwiaj zawodowe sprawy i przybywaj do nas. Czekamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Dzieci jeszcze śpią? ![]() Pewnie przebimbały do rana, fajnie! ----------- Pochwal się Aduś wszystkim nową fryzurką ![]() Będzie Ci bardzo wygodnie z nią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4123 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
o tak... dziewczynki długo w noc szaleją... my stawiamy im jedyny warunek, żeby to szaleństwo odbywało się bez hałasów... ===== Fryzura genialna................. ....!!! Krótko, krótko, baaardzo krótko. Po raz pierwszy od miesięcy nie wstałam z mokrymi włosami. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-24 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Ada, zatem wizyta u fryzjera była udana. Ja mam dłuższe włosy i szkoda mi podcinać ale ostatnio skróciłam o 5 cm, żeby odżyły i wyrównały sie. Nawet mi nie brakuje tych 5 cm 😁
Cyferko ja z kolei ogladalam film który mi się spodobał więc nie obejrzalam do końca. Czasem utracie z filmem a vzasem nie. Zagadałam się na silowni z dziewczyną i myslalm, że się nie wyrobię potem. Nie unikam ludzi, ale czas okrojony bo muszę do roboty więc rzadko się wdsje w pogawędki. Ale ona miala pięknie wyrzeźbione plecy, normalnie mega ładnie to wygląda, chciałam jej to powiedzieć i tsk potem się przedłużyło. Na obiad pomidorowa i kaszanka z grilla wieczorem Taki mam plan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko trzeba dużo samozaparcia i konsekwencji i ducha sportowca
![]() Jakiś czas temu też taka byłam, systematyczność jest ważna. Teraz odpuszczam i zrobiłam się leniwa ![]() -------------------- Upalny dzień się zrobił, a nic nie wskazywało na to. W sobotę Anny, jesiennej panny ![]() ------------- U mnie lekki rosołek, schabowy dla Emka, dla mnie gotowane udko z kuraka, mizeria. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Tak,Cyferko ale w grę wchodzą też predyspozycje ktore się ma, czyli budowa ciała. No i tkanka tłuszczowa której mała ilość pozwala te mięśnie zobaczyć 🙂
A czemu jesteś leniwa, nie ma kolo Ciebie miejsca na spacery? My mamy ścieżki rowerowe, i powstają nowe Niby ludzie jeżdżą czasem ma rowerach, ale żeby mega często to nie. A tam, jak chcą niech budują. Mnie sie przydają do spacerów. Miałam.plany na weekend ale zwlekałam z rezerwacją miejsca bo to pogoda jest mi potrzebna do tego. I chyba będzie niefajne, deszczowa. Przynajmniej tak mi prognozy pokazują. Zatem innym razem. W radiu mi grają..tańcz tańcz...no potanczyloby się, dawno nie byłam. Ten mój chłop taki niedancingowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko to zapisz się na tańce
![]() Jakiego radia słuchasz? U mnie zetka leci. Kotu coś się śni, gada przez sen ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Mam gdzie chodzić, jest jezioro i dookoła niego ścieżka rowerowa, i deptak ![]() Często po pracy już mi się nie chce, zależy od dnia, pogody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
O widzisz, to bardzo dobry pomysł. U nas nie ma tzn jest tylko zespół ludowy ale to ani nie dla mnie ani nie ma naboru. W następnym mieście może by coś było. No no do Krakowa to juz za daleko . Ciekawe co by mąż powiedział? Koleżanka chodzi na tango ale jej mąż o tym nie wie.
Och to nasz gdzie spacerować. Na kijki chodzę wieczorem, 2,5 godziny marszu i tylko raz w tygodniu, ale trening rano. Słucham aktualnie trójki. W aucie mam Złote przeboje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4130 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-25 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Ada, jak Ty wytrzymujesz na kawie do południa? Jestem po drugim śniadaniu przed którym mi normalnie ściskało z głodu.
Ale na kawę jestem zawsze chętna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4132 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
wytrzymuję spokojnie. Bo ja naprawdę jem niewiele. Np dzisiaj było i będzie tak: 9:00 - kawa z dużym mlekiem 12:00 - mała porcja makaronu, maliny, łyżka śmietany, trochę cukru i cynamon 13:30 - filiżanka naparu z pokrzywy 15:00 - kawa z dużym mlekiem 16:30 - filiżanka naparu z pokrzywy 18:00 - trzy jajka na pół twardo, szczypiorek i ogórek małosolny 21:00 - pół litra kefiru tybetańskiego własnej produkcji ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ależ dzisiaj znowu duchota okropna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Ada, na takim wikcie to nic dziwnego, że chudniesz 🙂 Rzeczywiście niewiele tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4135 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć wszystkim
![]() Ja też pierwszy posiłek jem późno. Pierwszym posiłkiem jest dla mnie kubek ciepłej, osłodzonej herbaty. Jak idę do pracy to zjadam 1 parówkę z kromką chleba i na tym trwam do południa. U mnie żołądek ,,budzi się ostatni" i przed zjedzeniem posiłku w nowym dniu musi ,,opróżnić jelita" - o tak to nazwę. U mnie piękna pogoda. Trochę za ciepło, ale dajemy radę. Bardzo często jesteśmy w WM. Ale najbardziej mi doskwiera kończący się lipiec. Dobrze mi z tym latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4136 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() U mnie też gorąco, może być! Jestem zmęczona nocą i wczorajszym dniem. Dzień bardzo przykry, bo pożegnanie 26 letniego syna koleżanki( pogrzeb) a noc ![]() Wybudziłam się i koniec snu. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Adusia zgadzam się z Emmi, prawie nic białka nie jesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4138 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ostatnio bardzo dużo spacerujemy z TS po okolicy. Ostatnio tak pomaszerowałyśmy z psem na spacer, że syn musiał nas zgarnąć autkiem spod dalszej stacji, bo już nie miałyśmy sił na powrót, a pieniędzy nie wzięłyśmy, no bo to miał być tylko spacer. TS się śmiała, że jak będzie ze mną szła na ,,krótki spacerek" to wszystko będzie pakować tak na wszelki wypadek
![]() ![]() ![]() Cyferka ![]() Lanolinka ![]() Lenifa ![]() Milka ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Adi ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cyferka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-26 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4139 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Tak, to ma znaczenie — wiek wpływa na potrzeby żywieniowe. Dla kobiety po 60. roku życia ważne są m.in.: 🧠 Kluczowe aspekty diety 60+
🥣 Śniadanie Owsianka na mleku roślinnym z wapniem (np. sojowym)
Bogate w błonnik, tłuszcze zdrowe dla serca i wapń.🍽️ Drugie śniadanie Kanapka z pastą z jajek i awokado
Białko, zdrowe tłuszcze, witamina E.🍛 Obiad Gulasz warzywny z soczewicą + kasza gryczana
Białko roślinne, żelazo, błonnik i przeciwutleniacze.☕ Podwieczorek Koktajl jogurtowy z owocami i siemieniem
Dobre dla jelit, źródło wapnia i probiotyków.🍝 Kolacja Jajko sadzone na szpinaku + kromka chleba
Lekka, ale pożywna kolacja, dobre źródło białka i żelaza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4140 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (1 użytkowników i 2 gości) | |
Cyferkaa |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.