![]() |
#4141 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
To tak przykładowo. Sprawdź sobie ze swoim menu czy jest podobne. Łatwo można sobie przygotować na cały tydzień z podaniem czego się nie je itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4142 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kochane,
bardzo dziękuję, zaraz poczytam jedzeniowe podpowiedzi. 💓 ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cyferko mocno przykry dzień. Taki młody człowiek. Straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Hej Adi
![]() Koniecznie poczytaj Adusia! -------------- Emmi chłopak odebrał sobie życie ![]() Co kilka miesięcy jakaś tragedia, samobujstwa. Straszne, okrutne, żal rodziców, co oni przeżywają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4144 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
przerażające. Ogromnie rodzicom współczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4145 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Tak kochane, chłopak zdawało się miał wszystko co mu do szczęścia potrzeba.
Normalny dom, kochający rodzice, wieczna troska. Nie wiem jak matka to przeżyje, rozpacz straszna. Jeszcze młoda kobieta, a emocjonalnie już nie żyje. --------------- Emmi jak grzyby w tym roku? TM zadowolony? urodzaj jest? ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Emmi zagapiłyście się z TS na spacerze? ![]() Znaczy się, przyjemnie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4147 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
4 pory roku i ja piąta
|
My sobie bardzo dużo rozmawiamy o czym nam się chce, co widzimy akurat tu i teraz. Poszłyśmy tam gdzie jest główna wieś. Rozczarowanie wielkie, żadnej krowy na pastwisku, ale może za gorąco? Nie wiem, w innych miejscach widzę że są i konie. Ale za to kozy i owce były
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- U nas w tym roku grzybów niewiele, ot coś tam pojedynczego. Ludzie piszą, że zbierają dużo to u nas tak nie ma. MM cyklicznie penetruje teren i niewiele znajduje. Czasami wraca z niczym, czasami z kilkoma zaledwie na sosik do ziemniaków. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-26 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4149 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przemyślam sobie mój jadłospis. Spróbuję wprowadzić jakieś korekty. Ale jest wiele produktów, których jeść nie mogę.
Menu na dzień dzisiejszy: 10:00 - kawa z dużym mlekiem 12:00 - spaghetti z sosem bolońskim (mięso, cebula, pomidory, olej, przyprawy) 15:00 - sałatka owocowa ze śmietaną i odrobiną cukru 16:30 - kawa z mlekiem i pastą tahini 18:00 - owsianka z cynamonem 21:00 - pół litra kefiru tybetańskiego Moim zdaniem białko jednak jem, bo jest ono w mleku, mięsie, śmietanie, tachini i kefirze. ![]() A Wy Babeczki, co o tym żarełku myślicie...?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę Ada, że jedz to co Ci smakuje. 🙂
Co to kefir tybetański? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Współczuję smutnych wydarzeń. Jest życie, jest śmierć ale to nie wiek ma umieranie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Mam placek w piekarniku- z rabarbarem i budyniem od Anią gotuje. Trochę modyfikuję bo daje mniej tłuszczu i mniej cukru,dobre i co mniej, tak, żebym mogła zjeść kawałek.
Na obiad tortilla z kurczakiem, te kurze zwłoki mogę zjeść w takim wydaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4152 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
kefir tybetański robię od wielu już lat. Mam tzw starter, czyli grzybek tybetański. Rano zalewam go litrem mleka. Przez cały dzień i noc następuje proces fermentacji. A na drugi dzień przecedzam i mam cały litr pysznego oraz bardzo zdrowego kefiru. Pijemy go z Emkiem, a Mania jakoś nie chce. Nie zmuszam więc. https://www.google.com/search?q=kefi...obile&ie=UTF-8 ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Wkleiłam wiadomości na temat tego kefiru, nie wiem jednak czy się tekst otworzy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
Otwiera się. Ada, Twój kefir wygląda na świetną porcję probiotyków. Zatem bardzo dobry pomysł. W smaku podobny do czego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4154 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
w smaku lekko kwaśny. Przypomina jogurt naturalny. Po porannym przecedzeniu wstawiam do lodówki, bo my z Emkiem taki mocno schłodzony lubimy. Mam zamrożony zapas grzybka. Jeśli któraś z Was chce, chętnie wyślę. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Na kawę boty wpadły... cała duża grupa... (29) ![]() A ja spadam... obowiązki czekają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4155 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
porozmawiaj, chętnie się podzielę. Dostam go od pana, znajomego z Gara. Grzybek spokojnie przetrwał podróż na trasie Wielkopolska - Ziemia Łódzka. Później sama wysyłałam to tybetańskie cudo do wielu Garnkowiczów i podróż nigdy nie zaszkodziła mu. Grzybka pakowałam w dwa lub trzy małe woreczki foliowe, a następnie w kopertę bąbelkową i taką paczuszkę powierzałam Poczcie Polskiej. Gdyby co, to z chęcią służę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to ciężko mi się odezwać. Już mam takie blokady by nie zabierać głosu w żadnych tematach, bo czuję się że sprawiam problemy innym, a jednocześnie uważam że są tematy i sprawy o których należy mówić, i tematy w których można by dużo zmienić ku lepszemu. Nikt z nas nie może uniknąc trudów życia, ale można się z tym mierzyć. Ta moja wypowiedź dotyczy tej trudnej sytuacji z odejściem młodego człowieka. Statystyki sa okrutne. Kilkanaście tysięcy zaginięć rocznie. Wokół przeróżniastych przyczyn. Bo ja wiem, jakies 2 tys z tego to trwałe zaginięcia. To tak jakby znikła w ciągu roku nam jedna wieś. I nie mogę się nie wypowiedzieć w tym temacie. Od 2015 roku zajmowałam sie tematem zaginięc w Polsce, Starałam się być aktywna w tych poszukiwaniach. Sporo ludzi uczestniczy w tym, że tak nazwę z dobrej woli, społecznie.
I ja to widze w ten sposób, że mamy bardzo duże problemy, tak szeroko z porozumiewaniem się. Dotyka to zwłaszcza mlodych ludzi, teraz i zawsze tak było, może teraz, to tak trochę więcej. Już nie nudzę, bo akurat wy jesteście nastawone życzliwie do otoczenia. Ale tak bardzo ważne wydaje mi się zwracanie uwagi na ludzi obok nas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4158 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4159 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
oczywiście Emmi ma rację. Pisz często. Lubię czytać Twoje mądre wypowiedzi. ===== Słuchajcie Babeczki, znowu nadciąga Niż Genueński. Ma strasznie lać. Mocno i bardzo długo. Jak zacznie tej nocy, to ponoć ustanie dopiero we wtorek. https://wiadomosci.wp.pl/niebezpiecz...2574325459712a Biedne moje pelaegonie. Dopiero pokazało się na nich kilka (no, może kilkanaście) pąków, a tu znowu armagedon ma być. Dostaliśmy alerty RCB. Będzie bardzo niebezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wyjrzałam przez okno, u nas już leje...
Dobrze, że z balkonu zdążyłam wieczorem zabrać poduszki, pledy, dywaniki i oczywiście Mani hamak. Pelargonii tym razem nie przestawiam, bo nie chcę połamać młodych pędów z pąkami nowych kwiatów. Co będzie, to będzie. Ech, lipowa pogodo......... ☔☔☔ ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Miało być: ech, lipcowa pogodo. Autokorektor wymieszał się i zrobił: ech, lipowa pogodo. Ale może i miał rację, bo ta tegoroczna pogoda lipowa jest, czyli mamy lipne lato. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Nic się nie przejmujcie dziewczyny bo ja dam radę. Po prostu troche trudniejszy rok, ale za to piękny. Czasem tak jest i każdy alpinista to wie, że droga pod górkę trudna jest ale za to jakie widoki
![]() Z dzisiejszych widoków, było trochę podróży, kilka ciekawych spotkań i rozmów. Nudzić się nie dało. W każdym razie padłam, a ostatni miesiąc to mam taki, że idę spać z kurami, jak to się mówi, bo po aktywnym dniu jedyne o czym myślę to poduszka. Mamy jeszcze plany na wędrówki, ale właśnie ten deszcz... Być może unieruchomi nas w domku. Już dziś było deszczowo. Weszliśmy na zamek w Dębnie, jeszcze przy pięknej pogodzie a jak wychodziliśmy już byla burza i ulewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4162 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4163 |
4 pory roku i ja piąta
|
U nas też zanosi się na opady deszczu, bo bardzo są muchy aktywne.
Adi ![]() Lenifa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4165 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
skrzynka z pelargoniamii stoi na balkonowej podłodze, tuż przy barierce. Przed tymi poprzednimi wielkimi ulewami przestawiłam ją pod ścianę. No i niestety, złamałam pierwszy (tak długo wyczekiwany) pąk kwiatowy. Z tego powodu, tym razem, skrzynki nie chcę ruszać. ===== Cyferuś, u nas też bardzo duszno. Ziemia rozgrzana i nocne deszcze parują na maxa. Odpuść wszelkie roboty, daj sobie dużą dawkę niedzielnego luzu. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-07-27 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Emmi ja nie jestem zdołowana, ale lubię piękne przesłania i podobnych sie trzymam.
Deszcz pada - ja lubię deszcz. Ale dzieci szaleją - w tym deszczu nie da się nigdzie specjalnie pojechać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4167 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifa
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Adi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Duchota ... ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-27 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4168 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Pada. Wyszłam zrobić zdjęcie moim liliowcom i mocno się zdziwiłam. Tak cichutko, bezwietrznie, bez bębnienia sobie pada deszczyk... Niech pada i podlewa ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-07-28 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pięknie stół zastawiony Emmi ![]() Noc bardzo niespokojna, na czujce. Lało tak strasznie, myślałam, że popłyniemy. Teraz spokojnie i bardzo ciepło, parno, duszno. Nie czekam na kolejne opady, ale nadciągają. Emmi film na N? podpowiedz, chętnie spojrzę. Lubię koreańskie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4170 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.