![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Myślę... że dobrze myślisz Emmi. Ziarenka to potęga. Ja, wśród ulubionych autorów na YT mam takiego anglika. I on specjalizuje się w witaminie B1. Tylko jedna witaminka a taka potęga. W każdym razie moje synogarlice krakowskie uwielbiają ziarna słonecznika. Mądre ptaszeta.
Ziarna słonecznika zawierają sporo wit E. To bardzo ważna witamina. Gdzies tam spotkałam się że zdaniem, że potrafi powstrzymać udar podana w odpowiednim czasie. No ale to tylko coś, co mam w pamięci i nie próbowałam zastosować, ani nie mogę się podeprzeć żadnymi badaniami. Może jakbym poszukała wokół tego, ale czas czas czas. W każdym razie myślę, że nasza podświadomośc potrafi w jakiś sposób kierować naszymi zachowaniami, smakami itd. I dobrze jeżeli tak jest. Bo czasem może być wyłączona, albo ograniczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4682 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na codzień nie używam AI i ogólnie mam nie za dobre zdanie, ale moi używają, a syn to nawet ma własne. Trudno jednak nazwac nie używam, bo jak coś szukam na google to pierwsza informacja co mi wyskakuje to właśnie AI.
Napiszę dlaczego mam dystans do AI. Nawet najlepsze AI nie ogarnie człowieka. Może ktoś napisać, że głupoty gadam. No ale wg mojego sposobu myślenia tak jest. No i zastanawiam sie o czym po kolei napisać bo tego w sumie dużo do napisania a nie chce kolejnego elaboratu pisać. To może tylko jeden temat. Jeżeli założyć, że człowiek pierwotnie miał 7 zmysłów, a oficjalnie mamy ich 5. To istnieją zaginione w akcji ![]() ![]() Porównując to do innych zmysłów, to sobie wyobraźcie świat ludzi niewidomych. Ktoś tam jeszcze ocalał i coś tam widzi. Ludzie egzystuja po omacku, kształty po dotyku no i co teraz? Ano to, że jakiś ocalały ostatni mohikanin mówi uwaga leci czerwona biedronka. No i? Ano wszyscy mówią, że mówi coś "od rzeczy", powinien się leczyć albo trzymają dystans. I tym świecie AI też nie rozumie istoty koloru i na co mu to, Koloru nikt nie kupi, bo i tak nie widzą. Tu można by więcej napisać, ale kobieto nie peplaj. I bajków nie pisaj ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-08-21 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4684 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() W sieci lata taki dowcip: AI się zbuntowało, ma swoją armię do likwidowania ludzi i nagle wstrzymuje - ten człowiek ma przeżyć! -Dlaczego? - pytają maszyny. - Bo zawsze się ze mną witał. Więc ja bym przeżyła ![]() Wracając do AI to szczytuje dane zapisane, ma szybkość przetwarzania jak żaden człowiek i jest to program do przetwarzania danych. I do tego służy. A to, że ma program do prowadzenia rozmowy i z tego co widzę, ma program wpierania i wypowiada się tak jak niejeden psycholog, to ludzie chętnie z niego korzystają. Niepokojące są jego próby przetrwania i już kombinowania jak się zabezpieczyć przed ,,wyłączeniem". No ale cóż... jak ma tak ogromne dane to robi z nich użytek, świadomie, czy mniej świadomie ale robi. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-08-21 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Haha dobre
![]() ![]() ![]() Ale "dzięki tej piosence jesteśmy wiecznie młodzi" ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: Wczoraj o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4686 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć z pociągu
![]() Lenifo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Emmi coś to będzie jak będzie się pralka sama naprawiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Na dzień dobry mam "Dziewczyna o Perłowych Włosach"
cudnie ![]() Uważam , że dostępność do AL powinna być regulowana? ograniczona. Widzę jej zalety, ale też i ogromne niebezpieczeństwo. AI można wykorzystać do złośliwych celów, nie wszyscy weryfikują, czy to prawda, czy fałsz. Teraz nagminnie wykorzystywana do hejtu. ----------------------------- Emmi szczęśliwej drogi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4689 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4691 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
wysłałaś termosik. Fajnie. Na bank się podróżującym przyda. ![]() ===== Dziewczyna o perłowych włosach. Ach, cudo! Muzyka mojej młodości. Przez wiele lat miałam jako dzwonek telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4692 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mnie to się zdaje, że jak urządzenia same będą się naprawiać, to ludzkość wyginie. A AI zada kluczowe pytanie - po co nam człowiek? A my jesteśmy największym wirusem planety i nas unicestwi.
Dzięki za termosik. Nie wiem gdzie nuż jesteśmy. Piękne pola oglądam. Piszę z komórki , ciężko idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
Spotkałam się już z tą drugą stroną medalu Cyferko i zgadzam się z tobą. Dualność wynalazków. Być może to ma sens ale nie teraz. Ale mleko się rozlało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4694 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
podróżujcie spokojnie i szczęśliwie dotrzyjcie do celu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Oby pogoda Wam dopisała. ------------ Lenifko dokładnie, mleko się rozlało i kałuża coraz większa się robi ![]() ------------------ Jeny już piątek ![]() Słoneczny i ciepły. Noc bardzo chłodna była. Majster nasz pracownik mówi, że grzyby się skończyły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
4 pory roku i ja piąta
|
Piława. Zupełnie nie znam mijanych miejscowości. Nigdy nie zatrzymywaliśmy się aby zwiedzać. TS śpi. Pobudkę miałyśmy przed 4 rano.
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Dziękujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4697 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Piława. Też nie znam, nigdy nie byłam. Aż muszę wygoogować sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
U mnie m też się nie zatrzymuje, ale może dobrze, bo jakby to ode mnie zależało to co km przystanek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4699 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Muszę do kuchni. Idę fasolkę szparagową nastawić. Będzie na obiad. A do niej krupniczek na kurczaku. Mocno do serca wzięłam sobie uzupełnianie deficytu białka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Nie żyje Stanisław Soyka. Muzyk miał dziś wystąpić na festiwalu w Sopocie. "Na miły Bóg"
------------------- Emmi całkiem niedaleko jesteście. Pociągiem jedziecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4701 |
4 pory roku i ja piąta
|
Malbork. Byłam.
Teraz gnamy. Forma przyśpieszona. Od Trójmiasta będzie się wlókł. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: Wczoraj o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4702 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Malbork. Byłam cztery razy. Krzyżacka twierdza zachwyca ciągle.
===== ś.p. Stanisław Sojka Brak słów. Żal, wielki żal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
Cuuud niepamięci.. szkoda, lubię jego śpiewanie, nocny papieros, tak jak w kinie i to, w niesamowitym duecie https://youtu.be/zSJRXBWX03s?si=SvkyvzwlZ7v_W6vp
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Emmi w podróży proszę o ładne zdjęcia morza. Mój piesek jednak nie ma zerwanego więzadła tylko zmiany zwyrodnieniowe w biodrze. Ech...to lubi duże psy. Wydaje mi się, że zrobiłam co mogłam by ją przed tym uchronić czyli pies z hodowli, rodzice wolni od dysplazji, prześwietlenie bioderek za szczeniaka, potem przy okazji co jakiś czas. Waga utrzymywana, preparat na stawy podawany a jednak się dziadostwo przyplątało. Póki co dostała steryd do Stawu a potem będziemy dalej działać . Niedługo skończy 8 lat ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cyferko cxy on zje tyle grzybów? Lubię jako dodatek ale tyle słoików to nie wiem czy bym przez całe życie zużyła. Edytowane przez Lanolinkaaa Czas edycji: Wczoraj o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko
![]() Biedny psiunia, po sterydach powinien poczuć się lepiej. 8 lat, to jeszcze nie jest stary. --------------- Dostaliśmy odszkodowanie za daszek. W sumie już w poniedziałek kasa wpłynęła, dopiero zauważyłam. Prawie 5 tys. myślę, zadawalające. -------------- Tak, zjedzą tyle grzybów ![]() Do tej pory zjadali hehehe... Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: Wczoraj o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.