![]() |
#4711 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Emmi,
ahoy przygodo...!! Czekamy na wieści...!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia.
Pogoda słoneczna, lekki wiatr 17*C W sam raz! ----------- Nastawiłam już zupę na obiad, jeszcze nie wiem jaką ![]() Na razie rosół i może tak zostanie. Dzisiaj na indyku. Na drugie gulasz z indyka, kluski śląskie. ---------------- Adusia u nas te remonty bardzo poważne, rury kanalizacyjne wymieniają, niedługo będą na mojej ulicy. Jakoś będziemy musieli to przetrwać, nie przejmuję się na zapas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
dbaj o rękę. Nie forsuj jej zbytnio. ===== Cyferko, wymiana rur. O faktycznie, remont dużo poważniejszy, niż ten u nas. Jak mus, to mus - wszystko się przetrzyma. ===== Czyli pogodowo mamy podobnie. Na południu, na wschodzie i w centrum nieunikniony koniec lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4714 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4715 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Tutaj pada. Powiem Wam, że patrzę na rośliny w ogrodach, takie piękne, takie rozkwitnięte, takie beztroskie w swej niewiedzy, że gdzieś może być susza, że aż mi szkoda mojego ogrodu, gdzie rośliny walczą o przetrwanie. Okropna przepaść pogodowa. Powinnam zacząć od czegoś radosnego, ale odkąd tu jestem ciągle leży mi to na wątrobie. Pewnie tak jest jak się z terenu pożartego przez suszę, przyjeżdża do raju roślinnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4716 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4717 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
dla otuchy serca może powtarzaj sobie, że Twoje roślinki i tak mają dużo lepiej niż te żyjące gdzieś w strefie zwrotnikowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4718 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() Dziś ma nie padać. Przedwczoraj był sztorm, my w porcie, to TS miała obawy, że nas zdmuchnie. Oczywiście byłyśmy w strefie bezpiecznej ale wyobraźnia zaczęła działać. Staramy się być jak najwięcej na dworzu. Teraz jeszcze śpi. Mam nadzieję, że się nie rozchorujemy. Zawczasu patrzyłam na pogodę to zabrałyśmy ciepłe rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4719 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
och tak, kuchnia jest wspaniała. Wielkie dzięki, że ją nam pokazałaś. ![]() Przez długi czas mieszkałam nad morzem i wiem, że tam to zawsze trzeba mieć coś ciepłego, coś nieprzemakalnego i coś nieprzewiewnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4720 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pogoda nie rozpieszcza, ale to nieważne. Nie przyjechałyśmy wylegiwać się na piasku i siedzieć w wodzie. Nastawiłyśmy się na spacery i fajne spędzenie czasu, cokolwiek to znaczy. Dużo się śmiejemy i wygłupiamy.
IMG_20250822_193711688a.jpg IMG_20250822_193543765a.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4721 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
extra te nadmorskie fotki. No i extra pomysł na spędzenie czasu z TS. ❣️❣️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję Emmi za twoje relacje znad morza. Dzieki nim w jakimś sensie przypominam sobie własne wakacje nad morzem i jakbym tam była z Tobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Cześć Sąsiadki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4724 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cicha - Miła Sąsiadeczko,
bardzo fajnie, że wpadłaś. Pozdrawiam serdecznie. ![]() ===== Szykuję się... przed 18 idę z B. na spacer... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Emmi, świetne zdjęcia, super, że pokazałaś morze, ode mnie do niego tak daleko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Emmi ![]() ![]() Miłego dalszego pobytu. Dużo słońca i ciepła ![]() --------------- U nas też pochłodniało, nawet deszcz padał przez chwilę. Niedziela pod kocykiem z serialami. Przebimbałam cały dzień. ------------------- Cicha ![]() Wpadaj częściej ![]() ----------- Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-08-25 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4727 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
8Witajcie !!
U mnie niezwykły o poranku zapach. Kawa pomieszana z rosołem. ![]() ![]() Kawę piję. Rosół gotuję. Mięso (jakoś przerobię) no i zjem. W każdym razie mam taką nadzieję. Deficyt białka muszę wyrównać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
niedzielka pod kocykiem i z filmami to fajna sprawa. Również i ja tak własnie planowałam. Ale nie dało się. Starsze dzieci (synowa i syn) przyszli. Tak, tak... przyszli pieszo... W dni powszednie wszędzie przemieszczają się autami, więc w niedzielę postanowili na nóżkach własnych. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cyfereczko, oczywiście - nie jadłam. Chętnie poczęstuję się, bo jak zwykle, podałaś piękny zestaw. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Mój synek młodszy wczoraj biegł w konkursie zorganizowanym przez krwiodawstwo
![]() ![]() --------------- Adusia, a dzieci daleko od Was mieszkają? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Z mięsa rosołowego możesz zrobić pastę, smarownicę : -Mięso z rosołu -Cebula -Sól i pieprz -Musztarda -Majonez Krokiety z tego ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-08-25 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4731 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
trochę ponad dwa kilometry. A więc w tą i z powrotem wychodzi pięć z kawałkiem. To już coś. ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cyferuś, fajna ta Twoja smarownica. Do niej pomidorek ze szczypiorkiem, albo małosolniaczki i jedzonko superowe. A powiedz mi, cebulka to po prostu posiekana? Czy dobrze myślę? ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Aaa... krokiety... dopiero teraz załapałam... myślałam, że pieczywko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Może być pieczywko, oczywiście!
Ale wiem, że nie jesz chlebka? Może coś się zmieniło? Polecam z siemieniem lnianym. Szczypiorek dobry pomysł, może zastąpić cebulę. Ja mam Adusia prażoną cebulę, ona do wszystkiego pasuje. Co kto lubi do takiego smarowidła. Oliwki lubisz? Czarne? ![]() Musisz zacząć jeść śniadania Adusia, małe porcje na początek. Przyzwyczaisz żołądek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4733 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
ciągle wracam do tematu moich pelargonii i przynudzam Wam. Wybaczcie, ale jestem taka szczęśliwa, że po utracie wszystkich kwiatów i pąków dalam im tę przysłowiową drugą szansę. One to wiedzą i pięknie się odwdzięczają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4734 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kochana,
raczej nie jadam. Ale mam takie chrupkie i czasami smaruję masłem, kładę plasterki pomidora, posypuję szczypiorkiem. Uwielbiam taki zestaw! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Tak, wiem... powinnam do śniadań powrócić. Córka z synową wkładają mi w głowę, że nie jedząc śniadań, spowalnia metabolizm i przez to tak trudno mi chudnąć. Obiecuję tu u nas solennie! Od jutra maleńka porcyjka owsianki z dodatkami. OBIECUJĘ............!!! ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4735 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Oliwki bardzo lubię. Bardzo, bardzo.
![]() ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-08-25 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Adusia synowa ma rację!
Na przemian z owsianką jajko gotowane? W nim masz wszystko! Owsianka to dla jednych symbol zdrowego śniadania, dla innych kaloryczna pułapka ![]() -------------------- Jaka pogoda u Was? U mnie słonecznie, wietrznie i chłodno. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Pelargonie cudne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4737 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
a powiedz mi, gdzie kupujesz tę prażoną cebulkę? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Och, bardzo dobry pomysł! Raz owsiankę, raz chlebek chrupki, masło, jajko, szczypiorek, sól. Tak od jutra będzie. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4738 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
No i jeśli pozwolicie, to powrócę do podawania codziennego jadłospisu.
Tak mi będzie dużo łatwiej przestrzegać diety. Skoro napiszę - to, aby nie rzucać słów na wiatr, będę musiała jeść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4740 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Upsss... składu nigdy nie czytałam...
![]() ![]() Z pieczywa, takiego normalnego, to ja najlepiej toleruję angielkę (czyli innymi słowy bułkę paryską) bagietkę lub kajzerki. Unikałam tego, bo to wszak pieczywo pszenne. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cyfereńko, dziękuję za pouczającą dyskusję. Wracasz do pracy, więc już nie odciągam Cię od zajęć. Pa...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.