|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matka, ocena otoczenia, czy zrobiłam żle? Byłam u lekarza, doświadczenia
Cytat:
Ideą systemu emerytalnego jest, żeby zmusić ludzi do odkładania czy im się podoba czy nie, żeby nie było, że przewalisz 100% zarobków a gdy już nie pracujesz bo masz 80 lat np. i już siły nie te nie masz nic. A jeśli po drodze pieniądze są przeznaczane na coś innego to nie jest problem wpłacających. Tak samo wpłacasz oszczędności do banku żeby nie trzymać w skarpecie w szufladzie i mają tam być, ciebie to już nie obchodzi, że bank operuje środkami. Mają być do wypłacenia w każdej chwili i cześć. Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2025-08-26 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składki zdrowotne działają dokładnie tak samo jak ZUS (przez składki pracujących), tylko w szpitalu dostajesz usługę medyczną tu i teraz. W ZUS dostajesz obietnicę emerytury na przyszłość zależną od liczby pracujących, to fundamentalna różnica. Pracujemy na siebie i czy tego chcemy, czy nie, utrzymujemy współczesnych emerytów w zamian za to, że ze składek innych pracujących zostaną w przyszłości sfinansowane nasze emerytury. Zgadzam się, że to forma zmuszenia do odkładania oraz zabezpieczenia wszystkich ludzi, aby nie byli zależni od rodziny i nie tułali się gdzieś na starość. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Uwaga taksówkarza co najwyżej zasługuje na uśmiech politowania. Jakby matka nie musiała wyjść z domu z dzieckiem w upały coś załatwić to by nie wyszła. Mało osób biega w upały po dworze, każdy szuka ochłody i cienia. W wersji złośliwej, jeśli komuś chce się wdawać w głupie gadki można powiedzieć ''po pierwsze byłam z dzieckiem u lekarza, termin wizyty wyznaczony w grudniu i nikt wtedy nie wiedział ile dzisiaj będzie stopni. Nie będę przekładać wizyty i czekać na nią kolejnych miesięcy bo jest upał. W Afryce też jest upał i ludzie żyją. A po drugie prosze mi podać nr telefonu, na przyszłość jak będę potrzebować załatwić sprawę a nie będę miała z kim zostawić dziecka, zadzwonię po pana i pan się nim z przyjemnością na pewno zaopiekuje. Po 3 niech się pan zajmie sobą i swoim życiem bo pana uwaga była z czapy i do niczego nie potrzebna. Powinnam na pana złożyć skargę ale nie mam ochoty tracić energii na pańską głupotę".
Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2025-08-26 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
wielu dzieci ktore swiata sie nie baly juz niema z nami
niestety w dzisiejszym swiecie zagrozenie czai sie na kazdym rogu,dziecko nie musi nawet wychodzic z domu aby pasc ofiara np pedofila online to rodzic ma pomagac dziecku poznawac swiat szczegolnie kiedy jest male i uczyc jak bezpiecznie sie w nim poruszac ,bieganie sypanie piaskiem na ludzi lezacych na plazy ,bieganie miedzy stolikami w restauracji w czasie posilku ,jedzenie rekami i rozsmarowywanie jedzenia na okolo w miejscach publicznych,zawracanie tylka ludziom ktorzy pracuja moim zdaniem wskazuja na brak wychowania i kontroli nad wlasnym dzieckiem oraz totalny brak szacunku dla osob wspoldzielacych nasza przestrzen oczywiscie jak chcesz biegac z lyzka za swoim dzieckiem w trakcie posilku to nikt ci nie zabrania,tak samo z jedzeniem rekami i rzucania sie kanapkami w twoim domu twoje zasady ale w miejscach publicznych wypadaloby juz aby dostosowac sie do ogolnie znanych zasad savoir-vivre i uczyc tego swojego potomka zeby w przyszlosci umial sie zachowac w towarzystwie , w szkole,teatrze albo nawet w kinie .poprostu w zyciu nie zawsze mozesz robic to co ci sie podoba tak ten swiat jest skonstruowany,glownie po to aby nam wszystkim sie lepiej zylo obok siebie a takze dla naszego bezpieczenstwa(np nie biegamy po autobusie kiedy jedzie) i dziecko powinno byc tego swiadome
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-08-26 o 17:07 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc, sugerowałabym dystans wobec stwierdzeń ''realny kapitał''. Moja odpowiedź była skierowana do trollującej Brumy, względem tego jakoby bombelkom należała się zwiększona estyma z uwagi na to, że kiedyś to one będą częścią systemu. Nie należy się większa, mniejsza, od standardowej, ogólnoludzkiej. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-08-27 o 10:23 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.