|
|
#4951 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Dzień dobry
![]() Z powodu brania antybiotyku o 6.00 jestem już na nogach. ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Wczoraj z wieczora pojawiła się mgła. Aż wyszłam na taras na nią popatrzeć, bo w pierwszej chwili nie rozpoznałam zjawiska pogodowego, tak dawno jej nie było, poza tym we wrześniu jest inna. Odkąd tutaj zamieszkałam, zawsze mnie zachwyca właśnie wrześniowa mgła. Rozlewa się nisko po polach tworząc ciekawy klimat otoczenia jakbym mieszkała nad moczarami znanymi z wielu baśni. Utrzymuje się do tej chwili, czyli była przez całą noc. Obserwowałam w nocy również gwiazdy. Cieszę się z mgły, bo jest to jakaś forma wody i roślinność może sobie ją pić/wchłaniać dzięki czemu się nawadnia. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Seahorse Nie wiem jak Ty, ja głównie używam kadzidełek jesienno-zimową porą. Wiosna jest moją ukochaną porą roku i kiedy nadchodzi to mam głowę pełną optymistycznych myśli i jestem jak ta nimfa z bajkowych moczar i bagien biegająca i zachwycająca się każdym kwiatkiem. Latem z reguły nie mam czasu, do tego jest w ostatnich latach taka duchota, że kadzidełko mogłoby znacznie przyczynić się do pogorszenia zdrowia, więc zostaje jesień i zima. Każdego roku muszę je obwąchać i sprawdzić czy przez letni sezon pełen zapachów nie zmieniło się coś na mojej liście zapachów alergicznych, więc powiem Ci jak zacznę je używać. Ogólnie mogę powiedzieć, że zapachem neutralnym, nawet w środkach do czyszczenia jest zapach cytrynowy. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Seahorse Miałam zapytać skąd taki nick i awatarek? Z ciekawości wstawiłam w tłumacz google twój nick i rzeczywiście oznacza konika morskiego, czy to jeszcze inny zamysł? -------------- (10) ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Nastawiam ![]() ![]() ------------ (12-16) Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-09-04 o 06:40 |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4953 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Dobrego dnia wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi
Mgła, szłam do sklepu i nie mogłam się nadziwić, że jest tak gęsta. Aż chciało się ją chwycić w garść ![]() Może jest zapowiedzią pięknej pogody? -------------- Aduśka fajne masz wspomnienie z kafejki. Ciekawa jestem, czy są perfumy o zapachu kawy? Myślę, że spodobałyby mi się. -------------- Kadzidełka nie dla mnie, oj nie! Świece zapachowe też beee. Olejki tak. Świetnie pachnie citronella i chyba rzeczywiście odstrasza owady. Od wczoraj nic mnie nie dziabnęło Kropię na podłogę pod biurkiem, użyłam też do mycia podłogi, kilka kropelek do wody.Klienci chwalą zapach, mówią, ale u pani pięknie pachnie ![]() ---------------- Seahorse moje perfumy to Calvin Klein - Eternity Women ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Emmi witaj. Za długo spałam Ciężko się obudzić. Może kawa zadziała.---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Dobrego dnia. Pa. |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4956 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko, Ty już po pierwszej kawie jesteś?
Adusia widzę, że już chwyciłaś kubek z kawą smacznego.U mnie dzisiaj bez słońca, ale bardzo przyjemnie jest. Jak Twoje zdrowie? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-04 o 10:10 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4958 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
10:07 i tak zwane zderzenie czołowe. ![]() Czuje się nie tak źle. Leki pomagają, więc stawy i kości wyciszone. ===== Emmi, antybiotyki bierzesz z powodu tej ostatniej żołądkowej niedyspozycji, czy to coś zupełnie innego? Ależ ten ananas piękny. Ty również potrafisz cudeńka wyszukać. |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Adusia.
Pozwolę sobie za Emmi odpowiedzieć ![]() Wspominała wcześniej, że antybiotyk od paskudnego ukąszenia ![]() A Ty miałaś się dowiedzieć co to za nowy owad gryzący, który tak bardzo uczula. Dać znać, nie dowiedzieć się
|
|
|
|
|
#4960 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie śladu już nie ma po ukąszeniu.
MAXICORTAN już po dobie pięknie zadziałał. A wyglądało nieciekawie. Swędzieć zaczęło podczas snu i wtedy rozdrapałam bezwiednie. Powstała rana i opuchlizna. Jak się przyjrzałam, to ukąszeń wokół było więcej niż jedno, może z 6 kropek? |
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Cyferko. Nie powinnam ale małą kawę wypiłam. Nie powinnam bo nie za dobrze dziś się czuję. Zjadłam co nie powinnam w niedzielę i mnie trzyma do dziś.
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
O, zauważyłam, kończy się nam 5 część.
Może w przyszłym tygodniu trzeba będzie założyć 6 część. |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie działa ciepło, słonecznie, czyli ładna pogoda,oby do zimy się utrzymała .
Kupiłam pistacjami, będą czekać na prawdziwki, jak się pojawię to zrobię te szare kluski co robilam według Okrasy z kurkami, i teraz zrobię z prawdziwkami, tylko na razie grzybów nie ma, sucho. A dziś ziemniaki z maslanką i Resztki wczorajszego lecza. Teraz kawa |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko, współczuję.
Czasami coś się chce i na przekór sobie, a może nic nie będzie. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cześć Lanolinko Kawka dla Ciebie ![]() --------------- A dzisiaj też wpadły mi w oko szare kluski. Z boczkiem wędzonym i cebulką. Wczoraj pani przyniosła mi 7 kg. kurek i 5 kg czerwono główek, |
|
|
|
|
#4966 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
MAXICORTAN jest świetny. Zawsze mam go w zapasie. Chcecie moje codzienne menu? To proszę uprzejmie, z chęcią będę je zamieszczała: 9:00 - owsianka na wodzie + pestki dyni i słonecznika + cynamon 12:00 - szczawiówka + makaron + jajko na twardo 15:00 - krupnik na kurczaku i jako deser kilka śliwek 19:00 - koktajl proteinowy ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cyferko, ale fajnie, że masz taką panią od grzybów! ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ho, ho... część szósta niebawem... ale idziemy jak burza... |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia odesłałam panią z grzybami do innej pani
![]() Tamta kupiła. Nic nie robię z grzybów. Moje grzyby to pieczarki ![]() -------------- Adusia MAXICORTAN po otwarciu ma ważność tylko 30 dni. Także zwróć na to uwagę
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-04 o 11:56 |
|
|
|
|
#4968 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, panią odesłałaś. Bo właśnie mocno się zastanawiałam, co zrobić z TAKĄ ilością grzybów...........
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kochana, tych terminów przydatności, to ja bardzo przestrzegam w lekach do oczu. Natomiast wszelkie inne maści, po otwarciu tubki, trzymam w lodówce i smaruję aż do wykończenia.
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Do oczu to wiem o terminach, natomiast o maściach nie wiedziałam
teraz zauważyłam,. Połowa tubki mi została, całej nie zużyłam.---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Przezornie założyłam 6 część. Dzisiaj pewnie jeszcze się nie pokaże, ale można pisać bez obawy tu. |
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko noooo ładne Grzybobranie. Tyle u Was grzybów? Może i do nas dojdą. Trochę mam ususzonych ale tak w ogóle to mało jem grzybów, jako dodatek gdzieś z boku na talerzu.
Ada u Ciebie zupowo. Chyba bym sobie nie pojadła samymi zupami. Ale lubię zupy, tylko trudne w liczeniu kalorii. A co je dziś na obiad nasza nową koleżanka Sea? |
|
|
|
|
#4971 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
a możesz wkleić, tu u nas, tę nową szósteczkę? Będzie łatwiej na nią wejść. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Lanolinko, a ja zupy bardzo lubię. I gotować i jeść. Dzięki nim chudnę. ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Świeżą kawę robię. (18)
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia, założyłam, ale jeszcze adminy muszą zatwierdzić
![]() Także jeszcze nie szukaj ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Adusia pod ostatnim postem, jest fioletowy pasek Nowe wątki na forum Wizazowe Społeczności. I pod tym paskiem pojawia się zawsze nowo założony temat. Nie trzeba szukać. Spójrz kto ostatnio założył nowy temat ![]() Nasza nowa koleżanka ![]() --------------------- Lanolinko grzybów u nas dużo, ponoć. Dziwne, bo bardzo sucho jest. Kurki we wrześniu
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
"Seahorse" strasznie trudne do zapamiętania. Ale w tłumaczeniu piękne
![]() Lanolinka fajny skrót pokazała Sea. Nie masz nic przeciwko ? |
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
A rydze też już są u Ciebie Cyferko? Kurki jadłam drugi raz w życiu, pierwszy raz coś źle zrobiłam bo były gorzkie, a teraz były ok, ale nie widziałam w nich jakiegoś łał
Właściwie to ja mogę te kluski zrobić z boczkiem, jak piszesz Cyferko, tak się u nas zawsze robilo, nie wiem co się tak na te grzyby uwzielam skoro nawet niespecjalnie je lubię. Ada, fajnie, że chudniesz. Gratulacje. Ja jestem aktualnie na zerze, cxyli utrzymuję co mam. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Skrót wyszedł taki jaki wyszedł bo tyle zapamiętałam. 😁 Pisząc z telefonu nie nam podglądu. |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko, nic nie wiem o rydzach.
Kurki mają gorzkawy smak, nie przepadam, nie robię. ------------- Wyszło słońce, upał. Pomieszczenia mam nagrzane. Wrześniowe lato trwa, jeszcze przyszły tydzień upalny. W tym roku i tak wyjątkowo nie korzystałam z wiatraka ![]() ---------- Lanolinko 3 pierwsze litery i jest ok. |
|
|
|
|
#4976 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Fioletowy pasek... na dole... chyba nigdy nie zwracałam na niego uwagi.. idę zerknąć...
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia pod ostatnim postem, nie na dole
|
|
|
|
|
#4978 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
dzięki... już znalazłam... Muszę do miasta. Potrzebuję zakupić jakieś wino. Jutro moja pani fryzjerka za mąż wychodzi. Nie chcę startować z bukietem (bo przecież Młodzi mnóstwo ich dostaną) no i wymyśliłam sobie ładnie zapakowane winko. Chyba jakieś półsłodkie. Koniecznie w ładniej butelce, bo to też ważne. |
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia u nas już od lat zamiast kwiatów, dają wino, bukiety cukierkowe, bombonierki.
Moje młodsze dzieci jeszcze mają w piwnicy wina, minęły 3 lata ![]() Dojrzewa
|
|
|
|
|
#4980 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

Miałam zapytać skąd taki nick i awatarek? Z ciekawości wstawiłam w tłumacz google twój nick i rzeczywiście oznacza konika morskiego, czy to jeszcze inny zamysł? 

Kropię na podłogę pod biurkiem, użyłam też do mycia podłogi, kilka kropelek do wody.