![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Koszmar
Ja się nie orientuję co to za sprawa i nie chcę nawet sprawdzać.
No mogłaś się dorobić PTSD. Czy tam ogólniej jakiegoś lęku, chociaż jak ci się przypomina coś czy narzucają się skojarzenia, flashbacki, to może być PTSD. Słuchaj, są techniki odczulania w przypadku PTSD. Np. możesz poszukać psychologa pracującego z metodą EMDR. Jakieś mindfulness uprawiać, zmniejszać swój niepokój. Jak masz taką ostrą reakcję, że masz problem nawet z jedzeniem, to tym bardziej bym poszła po pomoc. Cytat:
![]() https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/pa...s;3953809.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pracujesz? uczysz sie? poczytaj ksiazke,posluchaj audiobooka,potancz do ulubionej muzyki,pogadaj z przyjaciolka,wyrzuc z siebie te emocje i zamknij ten temat nic nie moglas zrobic z ta sytuacja to nie zalezalo od ciebie i ty osobiscie nie ucierpialas ten czlowiek o ile sie orientuje cierpi na zaburzenia psychiczne ,szukal wczesniej pomocy ,nie zawsze da sie zapobiec tragedii niestety na szczescie ty nie mialas z tym nic wspolnego,jestes dobrym czlowiekiem i takim pozostan,zycie sie nie zatrzymalo,pomysl co dobrego mozesz zrobic dla innych nawet najblizszych i na tym skup swoja enerrgie tej dziewczynie juz nic zycia nie wroci dla mnie pociecha w tej sprawie jest to ze przynajmniej dlugo nie cierpiala ...
![]() |
![]() |
#33 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- [/COLOR] Cytat:
Praca? Pechowo bo urlop .... Koleżanka ? ona na wszystko się wzrusza ale od razu jej przechodzi ..... A ja niby się nie wzruszam aż tak ....ale wzięło mnie mocno ......Oczywiście powiedziałam jej o wszystkim .....Ale to nie pomaga.... Bo ona sama płaczę i się martwi o mnie ......i mnie to jeszcze bardziej smuci i jeszcze przeze mnie się smuci ..... Edytowane przez wizaz161aA Czas edycji: Dzisiaj o 16:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
No to chyba nie jest tak źle, skoro każda forma pomocy jest na nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Czytam te formy pomocy( co to jest ) ....bo ich nie znałam ....dziś już mamy piątek ....jeśli nie przejdzie do poniedziałku ..... to będę coś działała ....bo inaczej będę wrakiem .... a niby PSTD nie można lekceważyć , bo potem będzie za późno... dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.