|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mycie włosów rano vs wieczorem
Hej,
jestem w teamie mycie włosów rano - całe życie mam cienkie, słabe, przetłuszczające się włosy - próbowałam już wszystkiego - i momentami jest lepiej, potem jest gorzej i tak w kółko, ale nie o tym - mam pytanie czy macie jakieś porady , bo: zawsze myję włosy rano, ponieważ wtedy jestem w stanie chodzić z nimi 2 dni - a jak tylko umyję wieczorem, to już nastepnego dnia rano są tłustawe, przyklapnięte, odciśnięte od spania, po prostu paskudne - i tego samego dnia wieczorem są już znowu tłuste. Próbowałam wszystkiego, luźnych fryzur do spania, czepków, zawijać włosy w te ręcznikowe wałki, no generalnie za każdym razem jest porażka. O ile wiosna / lato jesien / nie mam problemu z wstawaniem rano i myciem głowy, tak teraz w te zimę, która już od ponad miesiąca jest srogą - no jakoś nie mogę sie zmusic do tego, wiec myje wlosy wieczorem i przeważnie cały czas chodzę w takich póltłustych. Macie może jakieś porady, wiem, jedwabne poszewki, czapki, itp - a może coś jeszcze ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie włosów rano vs wieczorem
Wg mnie nic nie da rady, po prostu najlepiej myć rano. Też przez to przechodzę niestety
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli rano masz już przetłuszczone to nie ma raczej innej opcji niż myć rano...
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy suszysz wlosy suszarka?
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hormony tak działają (chociażby testosteron, prolaktyna, oba mają związek z przetłuszczaniem włosów), że w godzinach porannych jest ich pikowa wartość w ciągu dnia. Też tak mam, że jak umyję włosy rano to przez dzień są ok, ale jak umyję wieczorem to już rano przydałoby się to mycie powtórzyć, no nie wygląda to
![]() Magicznych sposobów tu raczej nie będzie. Suchy szampon może. |
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator forum
|
Faktycznie ja bym chyba też zbadała hormony. Wiem że niektorym pomagają poszewki jedwabne, mi kiedyś mocno się przetłuszczały ale zmieniłam kilka zasad:
-zawsze myję dwa razy szamponem -staram się używać łagodnych szamponów -raz na kilka myć szampon peelingujący -wcierki! najlepiej sprawdzają sie u mnie te probiotyczne, nawilżające -zawsze suszę po myciu -w ręczniku chodzę max 10 minut ( niektórym nie służy klasyczny ręcznik ,warto sie rozejrzeć za takimi do włosów, delikatnymi). zimą na pewno czapka nie pomaga, ale to niestety taki czas. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.