![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Witam
![]() Przerwa na wizaż musi być ![]() Od dwóch godzin próbuje doprowadzić dom do porządku ![]() ![]() Dobrze, że sama chociaż jestem to mi nikt nie marudzi. Rodzice na grzyby pojechali, haha oni to mają pomysły ![]() Dzisiaj też planuję chociaż trochę z matmy zrobić i powtórzyć słówka na angielski, ale nie wiem czy TŻ nie przyjedzie o 15, więc na razie mam tylko plan ![]() Wieczorem pewnie kino i jakiś spacer, a na jutro już obiecałam mamie, że pojadę z nią na zakupy ![]() ![]() Miłej soboty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Ej, oglądałam przez bite dwie godziny EastEndersów na BBC Prime.
![]() ![]() A muszę wziąć się do sprzątania. ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
#2133 |
Zakorzenienie
|
A ja mam plan taki ze dzis odpoczywam jutro sie ucze
![]() Mialam juz dzis sesyjke z fotofrafem- jak bede miala zdjecie to dam na MM. A pozniej sie z kims widze.. A jutro nauka .. itd ![]() W sumie dobry ten pomysl zeby jeden dzien odpoczywac a 2 sie uczyc. Tydzien temu bylam we wrocku odpoczelam a pozniej w niedziele byla sila do uczenia sie ![]()
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Ja dziś trochę późno tu zaglądam, ale cały dzień coś robię. Wstałamok. 8 i o dziwo się wyspałam. Za oknem zimno i brak słońca, ale poszłam z Mamcią na bazarek, później sprzątałam i szukałam miejsca dla wszystkich pomocy i starych potrzebnych na bieżąco zeszytów. A później ścierałam kurze i odkurzałam. Teraz czekam aż obiadek Mi się upiecze w piekarniku ![]() Paulinqua Kasiam_a77 witam nowe Panie ![]() Ilona daj znać albo link do tych zdj jak już będą ![]() Dziś po obiedzie zamierzam się pouczyć tzn. przypomnieć sobie tematy z wosu, bo uczę się na bieżąco i poczytać taką starą, ale jarą książke do geografii. Czytając od razu sobie w niej zakreślam na kolorowo różne rzeczy - bo jestem wzrokowcem. A powiem Wam, że niby stara, bo z 1990r (ale dobre chwalone wydawnictwo toruńskie) a jest tu więcej rzeczy i szczegółów niż w teraźniejszych rozszerzonych książkach. Hmm ![]()
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja tu jetem nowa na tym forum ? ! Ale jak wy tak samo będe zdawała maturę w 2009 i trochę się boję że nie zdam??
![]()
#2136 |
Zakorzenienie
|
To takie typowe zdjecka makijazowe beda.
JAk beda to pokaze ![]() Bo po tej szkole chce do Wrocka do kosmetycznej albo wizaz.
![]() |
#2137 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ehh staram się o tym często nie myśleć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju co za szalony weekend.. woczraj na pizzy i potem w takim klubie... wróciłam 1:30 a na 8:00 jazy.. w ogóle nie mogłam się skupić.. na rondach zamiast skręcać w lewo cały czas zawracałam ![]() ![]() ![]() teraz zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu, potem poćwiczę, zrobię zadania i się pouczę bo wieczorem na dyskoteke, a jutro do gór ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Heee... dziewczyny, robię maturę pisemną podstawową z anglika, krótkie formy wypowiedzi.. i co? co drugie słowo muszę sprawdzać w słowniku
![]() ![]() Może jednak matura to nie taka bzdura ![]() ![]() Posprzatałam cały dom, do sklepu nie poszłam więc na kolację za bardzo nie ma co jeść ale na szczęście mama już dziś wraca więc koniec przymierania głodem ![]()
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Heh połowa pozytywizmu za mna
![]() Widze ze wszyscy sie stresuja tematem ustnym z polaka, ja juz mam swoj wybrany, prace mam praktycznie napisana, wiec jak mi sie nie bedzie chcialo nic zmieniac to moge isc z ta nawet ![]() Biologi sie boje jak cholera ![]() ![]() A angielski to chyba zrobie tak ze ustny wezme P a pisemy R. Teskno mi ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zajęta od rana, teraz z farbą na włosach siedzę
![]() ![]() Obawiam się, że dzisiaj czasu na naukę nie znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
ja wychodzę z założenia, że jak powiem sobie "zacznę od jutra" to zwykle odkładam to jeszcze dalej, bo ciągnę to lenistwo z poprzednich dni. dla mnie lepiej jest pracować od początku, stopniowo coraz więcej
![]()
#2143 |
Zakorzenienie
|
Invissible, nie jesteś sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
no nie też żebym tylko siedziała nad książkami, co to to nie
![]() ![]() trzeba zaraz zmykać do nauki ![]()
#2145 |
Raczkowanie
|
o Matko! Tak sobie spędzam sobotnie popołudnie przeglądając forum, trafiam na ten wątek i jestem przerażona! Bo powtarzacie już wszystko do matury, a ja odkładam to z dnia na dzień, zawsze znajdę coś ważniejszego do roboty niż siedzenie nad książką. Jak Wy to robicie, że się uczycie? Jak się motywujecie? Ja pewnie będę tak odwlekała, aż 3 dni przed maturą próbną wezme się do roboty,
![]() Straszne to |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stressuj ![]() ![]()
![]() |
#2147 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja motywuję się tym, że muszę iść na studia bo mnie chyba by rodzina wyklęła xD a mam takie zaległości z matmy, że sie nie wyrobię z nimi hop-siup
![]() A ponieważ nie mam dziś siły na nic ambitnego z matmy to poczytam WOS, żeby nie kwiczeć przy jakiejś kartkówce...
#2148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2149 |
maszyna, nie człowiek
|
no z tym wyklęciem to przesadzam i żartuję, bo sama bym chciała studiować
![]()
#2150 |
Zakorzenienie
|
A ja tak oglądam te arkusze maturalne z geografii i jest tyle banalnych rzeczy na rozszerzeniu, naprawdę... Oczywiście, żeby zdać dobrze, to trzeba mieć też dużą wiedzę, ale żeby zdać w ogóle to bym się uczyć chyba nie musiała.
Chociaż jak nagle podniosą poprzeczkę... ![]()
#2151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wróciłam z Wawy. zginęłybyśmy tam, gdyby nie jedna koleżanka, która nie wiedzieć skąd ciągle w zasadzie wiedziała jak iść. na targach w zasadzie nie było interesujących mnie uczelni. przyniosłam stertę ulotek, które wciskali na siłę. połowa wylądowała w koszu, bo zupełnie mnie nie interesują. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Konto usunięte
|
dopisuję sie do społeczności
![]() polski-podstawa angielski- podstawa wos- rozszerzenie geografia- rozszerznie ale matura to nie wszystko... w cerwcu dochodzi egzamin zawodowy... moze bedę hotelarzem ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Ha, zrobiłam maturę z geo R z 2007(ale próbna) i miałam 55%. Wydaje mi się, że to dobrze, jak na moje ogromne braki w wiedzy geograficznej.
![]()
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
przyłączam sie do Was Drogie Maturzystki
![]() niestety tez mam maturę w 2009 roku... chyba będę zdawała wos(r), historię(r) i angielski - ciągle się zastanawiam nad poziomem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez chce zdawać z geo... niech tylko spróbują podnieść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
adaavonka witaj
![]() co do historii, wydaje mi się, że prywatle lekcje więcej Ci dadzą, ale też będą dużo bardziej kosztowne ![]() Cytat:
![]() Bo ja zdaję geo m.in. dlatego, że dużo rzeczy jest na myślenie, kojarzenie, analizowanie, odczytywanie z wykresów/mapy a mi to bardzo pasuje. Ale i tak zamierzam się wszystkiego z zakresu rozszerzonego nauczyć, żeby nie było. ![]()
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
wiem wiem,ze kosztowne..
![]() a tak poza tym, to zabijają mnie przeliczniki punktowe na studia...prawie nigdzie nie opłaca sie pisac roz. matury..kurcze, ja bym napisala podstawową, tytko to z koleji mnie dyskwalifikuje na niektórych uczelniach... Dziewczyny, czy tylko mi matura nie daje żyć?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Konto usunięte
|
Facet mój z geografii gadał,ze podnosza poziom trudności na przedmioty, na które jest nawiększy popyt. A zmniejszają na te, który jest mniejszy popyt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to bez sensu, i tak duży popyt jest na maturę podstawową z geo a nie rozszerzoną... ![]()
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że najgorsza jest punktacja, bo czasem np. za 4 prawidłowe wskazania są 2pkt za 3 już 1pkt, a za 2 prawidłowe ZERO... Soldus zdaje te same przedmioty ![]() Idę pogapię się na 'Ranking gwiazd', bo mnie ręce bolą. Zamiast zbijać bąki po obiedzie pojechałam do Dziadków zrywałam jabłka później grabiłam liście i zamiatała w garażu. Ale to już moja natura, że strrasznie nie lubię siedzieć bezczynnie, a jeśli mogę komuś pomóc to dla mnie jeszcze lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.