Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 08:25   #2041
inka1980
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
fryzurką nie pochwalę się póki co, bo wyglądam nie fajnie, schodzę z czarnego przez pasemka, i teraz wyglądam jak kurczak, ale muszę być cierpliwa i przetrwać, najgorsze, że będę miała brzydkie włosy do ślubu, no ale trudno.
Wczoraj byłam na zakupach ślubno-ciążowych i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam sukienkę i buty do ślubu, myślałam że przytyłam (bo brzuszek już spory) i będę musiała szukać większego rozmiaru, a tu niespodzianka, rozmiar 36 jak ulał, czyli ogólnie nie jestem jeszcze gruba heh poza tym kupiłam spodnie dżinsy ciążowe i kilka bluzeczek na jesień. Jestem zadowolona, najbardziej ze spodni, bo o niebo lepiej się w nich czuję niż w nie-ciążowych
Muszę jeszcze zamówić w tym tyg. bukiet jakiś, kupić drobiazgi, do fryzjera jestem umówiona, a pomaluję się sama, choć nie umiem hehe ale dam radę.
Mój TŻ kupił sobie świetny garnitur, srebrny heh i strasznie mi się w nim podoba, zakochaliśmy się w sobie na nowo
Martwię się tylko pogodą, bo już jest zimno a jakby jeszcze padało za tydzień to chyba się załamię.

Wklej proszę zdjęcia tych bluzeczek, co? Bo ja włąśnie poluję na jesienne i szukam inspiracji
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:31   #2042
raspberry69
Zakorzenienie

zanka, agdzie kupilas swoje ciazowe spodnie? Ja bylam w H&M i mierzylam pare spodni ale ich gumki strszsnie opinly mnie na brzuch wrecz uciskaly a przeciez w nich wlasne powinnam sie czuc komfortowo. Tutaj nie mam za duzego wyboru jesli chodzi o ubrania dla ciezarnych.

Kawe pijam raz w tygodniu taka normalna, takto bezkofeinowa.
Stary 2008-09-15, 08:42   #2043
zanka205
Zakorzenienie

dobra porobiłam fotki, ale jakość kiepska bo telefonem robiłam. Sorki, że bluzeczki są pomięte.
1. biały golfik, taki zwykły
2. żółty sweterek taki jakiś kopertowy
3. szara bluzeczka z napisem
4. spodnie
5. moje ślubne buty (są strasznie wysokie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00072.jpg (65,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00073.jpg (69,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00074.jpg (104,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00077.jpg (73,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00064.jpg (44,6 KB, 30 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:46   #2044
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
zanka, agdzie kupilas swoje ciazowe spodnie? Ja bylam w H&M i mierzylam pare spodni ale ich gumki strszsnie opinly mnie na brzuch wrecz uciskaly a przeciez w nich wlasne powinnam sie czuc komfortowo. Tutaj nie mam za duzego wyboru jesli chodzi o ubrania dla ciezarnych.

Kawe pijam raz w tygodniu taka normalna, takto bezkofeinowa.
ja kupiłam spodnie na giełdzie i tam było jedno stoisko z odzieżą ciążową. Mnie nic nie opina na brzuchu, są bardzo wygodne i nawet ładnie leżą.

Stary 2008-09-15, 08:52   #2045
raspberry69
Zakorzenienie

Zanka spodnie i zolty sweterek piekne! Ten pasek w twoich spodniach nie jest az taki wielki jak ten co ja mierzylam . Bardzo fajen spodenki , ale najwazniejsze, ze wygodne
Stary 2008-09-15, 08:54   #2046
Seler
Raczkowanie

Jezyku maly, dziewczyny jak wy ostatnio naplodzilyscie te az oczy przecieram ze zdumienia, az mi szczeka opadla i zadzwonila o podloge
na poczatke
witam serdecznie wsyzstkie nowe Mamuski, gratulacje, a podwojne gratki dla podwojnych mamus
...wybaczcie nie jestem w stanie odpisac na wsyzstkie posty heh,..

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
I chuch papierosowy!

no to masakra, i jeszcze jak komus jedzie z geby, nie koniecznie papierochami
Cytat:
hehe roibos jest pyszna. Ja tez zielona uwielbiam pod kazda postacia ale bede ja pic w malych ilosciach po 12 tygodniu.
Roiboos jest bardzo krwiotworcza i jest jak najbardziej wskazana w ciazy, a zielona ja caly czas pijam /czytalam rozne opini ena temat zielonej /ale zdecydowalam ze bede ja pic i nie dam sie uglupic, pije tylko jeden kubek /taki 300 ml/ najczesciej rano zamiast kawy
Cytat:
Oj pomoglas bo ja przez to cale malinowe zamieszanie przestalam jesc maliny. Jutro kupie za to caly koszyczek.
spokojnie wcinaj malinki-coz to Samo zdrowie
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki, emzeta wrocila z wakacji! Bylo super, wszystkie mdlosci jak reka odjal, gdyby brzuszek nie odstawal, to bym zapomniala ze w ciazy jestem taki relaks, niestety nie udalo mi sie jednak pozostac w cieniu cale wakacje, Chorwacja to taki kraj, ze opalasz sie mimowolnie czyli mimo wysokiego filtra i kapelusza w wielkim rondem, ale poniewaz czulam sie rewelacyjnie, to mysle ze nic sie nie stalo...

Witajjjjjjj Emzeta
Cytat:
hej dziewczyny
fryzurką nie pochwalę się póki co, bo wyglądam nie fajnie, schodzę z czarnego przez pasemka, i teraz wyglądam jak kurczak, ale muszę być cierpliwa i przetrwać, najgorsze, że będę miała brzydkie włosy do ślubu, no ale trudno.
Wczoraj byłam na zakupach ślubno-ciążowych i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam sukienkę i buty do ślubu, myślałam że przytyłam (bo brzuszek już spory) i będę musiała szukać większego rozmiaru, a tu niespodzianka, rozmiar 36 jak ulał, czyli ogólnie nie jestem jeszcze gruba heh poza tym kupiłam spodnie dżinsy ciążowe i kilka bluzeczek na jesień. Jestem zadowolona, najbardziej ze spodni, bo o niebo lepiej się w nich czuję niż w nie-ciążowych
Muszę jeszcze zamówić w tym tyg. bukiet jakiś, kupić drobiazgi, do fryzjera jestem umówiona, a pomaluję się sama, choć nie umiem hehe ale dam radę.
Mój TŻ kupił sobie świetny garnitur, srebrny heh i strasznie mi się w nim podoba, zakochaliśmy się w sobie na nowo
Martwię się tylko pogodą, bo już jest zimno a jakby jeszcze padało za tydzień to chyba się załamię.
szkoooooda ze nie pokazesz nam zdjec, i ciesze sie razem z toba z udanych zakupow
[quote=inka1980;9005100]
Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
Czesc Ciezarowki!!

Od 4 lat. Taaa, teoretycznie to ja świetnie wiem, co robić, ja tylko nie wiem, co mam zrobić, żeby właśnie upilnować ten cukier - on w ciąży szaleje jak głupi. A przecież ja sobie i tak nie pozwalam na słodkie zachcianki, bo nie mogę. Prawie na żadne sobie nie pozwalam zresztą
hej , ja nie jestem cukrzykiem ale z tego co slyszalam ze nietoz ze cukrycy nie moga slodkie to jeszcze musza pilnowac co jedza, mam na mysli makaron, bulki czy ziemniaki /te ktore maja wysoki *poziom cuku* czy sa jakos *cukrotworcze*, nie wiem nie znam sie na tym doskladnie, mi sie cos takiegoobilo o uszy a ty z pewnoscia wiesz lepiej
Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Mnie po imbirze jest jeszcze bardziej niedobrze
A pomagają mi pomarańcze i nawet sam zapach skórek pomarańczowych. Pomarańcze mogłabym jeść od rana do nocy, ale niestety mogę tylko 3 owoce dziennie :/
ha, a sproboj-wziac kawalek imbiru taki z 2-30 cm, pokroj go w cieniutkie plasterki, wrzuc do czajniczka, zalej goraca woda, zostaw to na 10-15 min , potem wez pomarancze, pokroj ja w plastry i wrzuc do czajnika, i jak chcesz /mozesz/ to poslod miodem
---to samo zamiast pomaranczy to cytrynke
ja normalnej herbaty imbirowej nie lubie, ale to cos powyzej to moglabym pic i pic i pic, polecam

a ja tradycyjnie w pracy
milego dzionka dziewuchy
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:56   #2047
Seler
Raczkowanie

Cytat:
dobra porobiłam fotki, ale jakość kiepska bo telefonem robiłam. Sorki, że bluzeczki są pomięte.
4. spodnie
tyyy no ciuchy super

zanka wlasnie ja glupia zorientowalam sie ze nie jestem na liscie, no normalnie wstyd a wstyd
30 lat termmin 14.03.009, czechy
Stary 2008-09-15, 09:01   #2048
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
tyyy no ciuchy super

zanka wlasnie ja glupia zorientowalam sie ze nie jestem na liscie, no normalnie wstyd a wstyd
30 lat termmin 14.03.009, czechy
napisz jeszcze jak masz na imię i może masz już propozycje imion dla szkraba

Stary 2008-09-15, 09:10   #2049
Seler
Raczkowanie

Cytat:
napisz jeszcze jak masz na imię i może masz już propozycje imion dla szkraba
Magda a imion nie mamy jeszcze
Stary 2008-09-15, 09:35   #2050
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Witam
dopadła mnie jakaś depresja jesienna, boli mnie głowa, nie mogę spać w nocy - do 3-ciej 4-tej się przewracam a potem do 12 śpię i wstaję rozbita.
Mam jakieś lęki i ciagle się kłócę z TŻ. A do tego jeszcze wymiotuję a kończy się już 13 tydzień ciąży.
Jutro mam kolejną wizytę - jak jeszcze nie przedłuży mi ginka L4 to już wogóle się załamę

zanka jak Twoja fryzurka ?

Ja mam 16 tydzien nie mam juz mdłosci ale tez dalej wymiotuje....zadko ale jednak jest.... w tamtym tygodniu 2 razy....wiec to nie jest powiedziane ze musisz tylko w 1 trymestrze bo niektorzy wymiotuja do 6 m-ca a niektorzy i cala ciaze...
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:39   #2051
gosia j.
Rozeznanie

A ja po zwolnieniu już w pracy. Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Wyleżałam się w łóżeczku przez 2 dni, więc w sobotę już na chwilę wyszłam i w niedzielę, żeby mnie dziś mocno nie wzięło bo niestety pogoda sprzyja przeziębieniom, połowa rodziny choruje.
Co do spodni ciążowych ja 2 tygodnie temu sobie kupiłam w H&M - jedyne jakie mi pasowały, a potrzebowałam na szybko bo inne już mi uciskały brzusio. Ale więcej tam nie pójdę bo nic ciekawego nie ma.
Żanetka, super ciuszki. A jaka masz sukienkę do tych butków?
Inka, współczuję choroby, napewno ciężko jest szczególnie teraz.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 09:46   #2052
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
1. biały golfik, taki zwykly
4. spodnie

A pokaz jaka masz sukienke do slubu....my planujemy 25 kwietnia 2009 razem z chrzscinami jak pisalam kiedys i zastanawiam sie nad sukienka.... chce biała, raczej bez welonu, i taka skromna, prosta, jak znam zycie to znowu bede miec problem ze znalezieniem......
Stary 2008-09-15, 09:47   #2053
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
A ja po zwolnieniu już w pracy. Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Wyleżałam się w łóżeczku przez 2 dni, więc w sobotę już na chwilę wyszłam i w niedzielę, żeby mnie dziś mocno nie wzięło bo niestety pogoda sprzyja przeziębieniom, połowa rodziny choruje.
Co do spodni ciążowych ja 2 tygodnie temu sobie kupiłam w H&M - jedyne jakie mi pasowały, a potrzebowałam na szybko bo inne już mi uciskały brzusio. Ale więcej tam nie pójdę bo nic ciekawego nie ma.
Żanetka, super ciuszki. A jaka masz sukienkę do tych butków?
Inka, współczuję choroby, napewno ciężko jest szczególnie teraz.
sukienka jest czarna, odcinana pod biustem, z takim pasem jasnym i do tego bolerko, pokażę ją dopiero na zdjęciach ślubnych, bo aparatem z telefonu nie oddam jej uroku

Stary 2008-09-15, 09:53   #2054
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
sukienka jest czarna, odcinana pod biustem, z takim pasem jasnym i do tego bolerko, pokażę ją dopiero na zdjęciach ślubnych, bo aparatem z telefonu nie oddam jej uroku
A ty bierzesz tylko cywilny? o ile pamietam? bo do koscielnego to chyba raczej w czarnej nie bardzo ale do cywilnego to owszem.... my bierzemy konkordatowy takze do kosciola raczej cos jasnego.... dlatego tak jak pisalam wybor padnie na biala slubna ale prosta i skromna bo to tylko 1 dzien a dokladnie 1 popoludnie na 25 osob wiec nie bede szalec!!
Stary 2008-09-15, 09:57   #2055
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A ty bierzesz tylko cywilny? o ile pamietam? bo do koscielnego to chyba raczej w czarnej nie bardzo ale do cywilnego to owszem.... my bierzemy konkordatowy takze do kosciola raczej cos jasnego.... dlatego tak jak pisalam wybor padnie na biala slubna ale prosta i skromna bo to tylko 1 dzien a dokladnie 1 popoludnie na 25 osob wiec nie bede szalec!!
tak tylko cywilny, chciałam zieloną sukienkę ale były wszystkie za duże.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 10:04   #2056
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A czy sa jakies zakazy nakazy do herbaty zwyklej z duza iloscia cytryny albo ogolnie do cytryny? bo ja uwielbiam herbate z duza iloscia cytryny albo pic sam sok wycisniety z cytryn bo mam nadzieje ze cytryna nie szkodzi w niczym bo tego to byl juz chyba nie wytrzymala.....tak uwielbiam cytryne takie jakies uwielbienia mi zostały z dziecinstwa a teraz sie podwoiły
Stary 2008-09-15, 10:09   #2057
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
Hej dziewuszki, emzeta wrocila z wakacji! Bylo super, wszystkie mdlosci jak reka odjal, gdyby brzuszek nie odstawal, to bym zapomniala ze w ciazy jestem taki relaks, niestety nie udalo mi sie jednak pozostac w cieniu cale wakacje, Chorwacja to taki kraj, ze opalasz sie mimowolnie czyli mimo wysokiego filtra i kapelusza w wielkim rondem, ale poniewaz czulam sie rewelacyjnie, to mysle ze nic sie nie stalo...
Nie martw się, ja też byłam na Chorwacji, i to na samym początku ciąży, a właściwie to tam się wszystko zaczęło. Ja oczywiście nie wiedziałam, że się zaczęło i opalałam się. W najgorsze słońce siedziałam pod parasolem (który tylko łagodził, ale nie zatrzymywał promieni), a potem wychodziłam nawet poza parasol. Ale nic mi się nie stało, ważne, żeby się nie męczyć, bo niektóre dziewczyny to siedziały non stop na słońcu, nawet w najgorszy upał, zasapane, spocone, ale leżą plackiem. Organizm czuje kiedy się przegrzewa, ale jeśli Ty czułaś relaks to myslę, że ok Ale Ci fajnie, ja byłam w lipcu a już bym mogła znowu jechać. Chorwacja jest boska, fajniej tam moim zdaniem niż w Grecji, Hiszpanii czy Tunezji.

Cytat:
Charlotte; co do tej wody w ciazy to mi przypomnialas, jak mi moja mama powiedziala na poczatku ciazy (i juz nie chcialam z nia dyskutowac), zebym uwazala i nie pila za duzo, bo ona duzo pila i lekarz jej powiedzial ze ma za duzo wod plodowych bo za duzo pila... co mi sie wydaje zupelna bzdura....
No rzeczywiście dziwne :/ To chyba nie ma żadnego związku, tak mi się wydaje, no ale lekarzem nie jestem..

A jak tam Wasze płcie, znacie już? Ja byłam w tę sobotę na usg, lekarz chciał podejrzeć, ale sie nie dało, bo dzidziuś strasznie się wiercił, nie mógł go w ogóle złapać. Ale jest większy, niż średnia i podobno strasznie mnie kopie non stop - chyba będę miała sensacje jak urośnie i będę czuła ruchy

Cytat:
4. spodnie
Zanka, ile kosztowały spodenki? Ja kupiłam na bazarku na Mokotowie, kosztowały 110zł, ale wydaje mi się, że to sporo, a sklep to podobno outlet, więc może przesadzam? Nie sprawdzałam gdzie indziej cen, bo musiałam szybko je kupić - normalne mnie już straszliwie uciskały, więc nie wybrzydzałam.

Pozdrawiam mamy
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:12   #2058
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też byłam na Chorwacji, i to na samym początku ciąży, a właściwie to tam się wszystko zaczęło. Ja oczywiście nie wiedziałam, że się zaczęło i opalałam się. W najgorsze słońce siedziałam pod parasolem (który tylko łagodził, ale nie zatrzymywał promieni), a potem wychodziłam nawet poza parasol. Ale nic mi się nie stało, ważne, żeby się nie męczyć, bo niektóre dziewczyny to siedziały non stop na słońcu, nawet w najgorszy upał, zasapane, spocone, ale leżą plackiem. Organizm czuje kiedy się przegrzewa, ale jeśli Ty czułaś relaks to myslę, że ok Ale Ci fajnie, ja byłam w lipcu a już bym mogła znowu jechać. Chorwacja jest boska, fajniej tam moim zdaniem niż w Grecji, Hiszpanii czy Tunezji.

No rzeczywiście dziwne :/ To chyba nie ma żadnego związku, tak mi się wydaje, no ale lekarzem nie jestem..

A jak tam Wasze płcie, znacie już? Ja byłam w tę sobotę na usg, lekarz chciał podejrzeć, ale sie nie dało, bo dzidziuś strasznie się wiercił, nie mógł go w ogóle złapać. Ale jest większy, niż średnia i podobno strasznie mnie kopie non stop - chyba będę miała sensacje jak urośnie i będę czuła ruchy

Zanka, ile kosztowały spodenki? Ja kupiłam na bazarku na Mokotowie, kosztowały 110zł, ale wydaje mi się, że to sporo, a sklep to podobno outlet, więc może przesadzam? Nie sprawdzałam gdzie indziej cen, bo musiałam szybko je kupić - normalne mnie już straszliwie uciskały, więc nie wybrzydzałam.

Pozdrawiam mamy
kosztowały 135 zł

Stary 2008-09-15, 10:13   #2059
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko cywilny, chciałam zieloną sukienkę ale były wszystkie za duże.
Zanka ja tez jak do tej pory mialam jedynie slub cywilny. Sukienke mialam czerwona do kostek . Koscielny planujemy na 2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 10:53   #2060
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Charlotte ja przeszłam cale miasto w poszukiwaniu spodni ciazowych a dokladnie dzinsów....i poprostu koszmar cenowy!! od 100 zł wzwyz.... i z rozmarami tez tragedia same S albo XL a jak chcialam L to mi mowili ze L schodza jak swieze bułeczki kupilam wkoncu na allegro za 100 zł z przesyłką rozmar L ale sa ciut za duze i musze uzywac paska ktory jest nisko pod brzuchem.... i pasek juz musialam popuscic o jedna dziurke i troche te spodnie odstaja mi z tyłu ale taka mam figure niestety... material na brzuch tez mam jeszcze troche za duzy...wogole na szczescie ten brzuchol mi idzie w przod a nie na boki czy w tyłek lub w nogi i dlatego te spodnie mam niewymarowe ale mozna tez kupic uzywane od kogos za polowe ceny a nawet nizej.... byly tez spodnie z grubszego materiału za 50 zł ale niestety nie umie znaleźć linku

Wogole to zauwazam ze brzuchol dopiero teraz zaczyna mi sie pomału wyciskac (a mam16 tydzie ciazy) w przod w okolicach pępka takze dopiero te spodnie beda na mnie pasowac kolo 6-7 m-ca ale w nich chodze bo sa suuuper wygodne nigdzie nie uciskaja! a moje stare spodnie jeszcze pasuja ale juz sa takie uwierajace

Ja kupiłam takie spodnie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=414459974

A tutaj jest link do wszystkich aukcji spodni ciazowych na allegro

http://aukcja.onet.pl/showcat.php?id...view=gtext&p=0
Stary 2008-09-15, 11:14   #2061
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
Charlotte ja przeszłam cale miasto w poszukiwaniu spodni ciazowych a dokladnie dzinsów....i poprostu koszmar cenowy!! od 100 zł wzwyz.... i z rozmarami tez tragedia same S albo XL a jak chcialam L to mi mowili ze L schodza jak swieze bułeczki
No właśnie, na normalne spodnie (nie ciążowe) to mi nie szkoda kasy, ale na ciążowe, które ponoszę kilka miesięcy, trochę mi szkoda, a nie chcę mieć dwóch par spodni, bo jestem przyzwyczajona że zawsze mam spory wybór w szafie. Ale z drugiej strony używanej odzieży nie lubię, jakoś tak mam, że się brzydzę, wiem że to jest dezynfekowane, potem samemu się pierze, ale nie mogę się przełamać :/
Te które kupiłam na bazarku leżą idealnie i facet ma naprawdę duży wybór, przymierzałam chyba z 5 par i wszystkie były dobre, tylko za długie Ma też sporo spódnic, bluzek itp. Ale kurczę nakupić sobie ciuchów i za pół roku wszystkie out? Mam też pomysł żeby pojechać do takiego małego miasteczka 100km od wawy, mam tam działkę więc i tak jeżdżę, może tam będzie taniej Bo mam problem z tymi ciuchami, z jednej strony chciałabym mieć dużo i całą ciążę ładnie się ubierać i przebierać, a z drugiej szkoda mi kasy, wolę na dzidzię wydać i jej kupić więcej/lepsze
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 11:26   #2062
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
hej , ja nie jestem cukrzykiem ale z tego co slyszalam ze nietoz ze cukrycy nie moga slodkie to jeszcze musza pilnowac co jedza, mam na mysli makaron, bulki czy ziemniaki /te ktore maja wysoki *poziom cuku* czy sa jakos *cukrotworcze*, nie wiem nie znam sie na tym doskladnie, mi sie cos takiegoobilo o uszy a ty z pewnoscia wiesz lepiej

ha, a sproboj-wziac kawalek imbiru taki z 2-30 cm, pokroj go w cieniutkie plasterki, wrzuc do czajniczka, zalej goraca woda, zostaw to na 10-15 min , potem wez pomarancze, pokroj ja w plastry i wrzuc do czajnika, i jak chcesz /mozesz/ to poslod miodem
---to samo zamiast pomaranczy to cytrynke
ja normalnej herbaty imbirowej nie lubie, ale to cos powyzej to moglabym pic i pic i pic, polecam
No, niestety muszę uważać na wiele rzeczy które jem
A za przepis na "herbatkę" dziękuję, wypróbuję na pewno
P.S. Miodu oczywiście nie mogę
Stary 2008-09-15, 11:28   #2063
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
4. spodnie
Zółty kopertowy i jeansy świetne!! Włąsnie na taki kopertowy poluję i też mógłby być żółty
Stary 2008-09-15, 11:53   #2064
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
No właśnie, na normalne spodnie (nie ciążowe) to mi nie szkoda kasy, ale na ciążowe, które ponoszę kilka miesięcy, trochę mi szkoda, a nie chcę mieć dwóch par spodni, bo jestem przyzwyczajona że zawsze mam spory wybór w szafie. Ale z drugiej strony używanej odzieży nie lubię, jakoś tak mam, że się brzydzę, wiem że to jest dezynfekowane, potem samemu się pierze, ale nie mogę się przełamać :/
Te które kupiłam na bazarku leżą idealnie i facet ma naprawdę duży wybór, przymierzałam chyba z 5 par i wszystkie były dobre, tylko za długie Ma też sporo spódnic, bluzek itp. Ale kurczę nakupić sobie ciuchów i za pół roku wszystkie out? Mam też pomysł żeby pojechać do takiego małego miasteczka 100km od wawy, mam tam działkę więc i tak jeżdżę, może tam będzie taniej Bo mam problem z tymi ciuchami, z jednej strony chciałabym mieć dużo i całą ciążę ładnie się ubierać i przebierać, a z drugiej szkoda mi kasy, wolę na dzidzię wydać i jej kupić więcej/lepsze

No własnie ja tez bym chciala nakupic roznych ciuchow ciazowych zeby jakos ładniej wygladac, nie usmiecha mi sie chodzic w jednych spodniach az do samego konca ciazy...kurcze szkoda ze to nie lato bo wtedy nie byłoby takiego problemu z ciuchami ja jesli chodzi o ciuchy ciazowe do tej pory mam spodnie i 2 bluzki ale te bluzki to sa na lato! no ale pod swetr zalozyc tez mozna... te spodnie to mi sie przydadza na kolejna ciaze ktora planuje jakies 1,5 roku po porodzie tak zeby roznica miedzy maluchami nie wynosila wiecej niz 3 lata....a co do innych ciuchow to narazie nie kupuje nic jedynie w przyszłym m-cu kupie jakas bluzke z dlugim rekawem, sweter taki uniwersalny na allegro własnie sa fajne...cos takiego bardzo mi sie podoba ten sweter

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=430519783

i kurtke zimowa musialabym sobie jakas sprawic bo do tej z zeszłego roku napewno nie wejde.... i tez zamiast ładowac pieniadze w ciuchy dla siebie wole kupowac cos dla malucha....wsumie juz zaczełam od skarpetek ale duzo rzeczy bede miec od kogos takze musze najpierw po to pojechac a potem zrobic przeglad czego ne kupowac a co kupic

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2008-09-15 o 13:01
Stary 2008-09-15, 12:14   #2065
raspberry69
Zakorzenienie

ten sweterek jest pzesliczny. Ja osobiscie mam jedne spodnie ciazowe ktore dostalam od siostry, i pare buzek ktore kupilam na przecenie w Esprit. Jedyne co mnie martwi to wlasnie kurtka. Ja jestem niska i wszelkiego rodzaku kurtki troche mnie skracaja a przeciez takiej ledwo zakrywajacej brzuch nie kupie.
Co myslicie o tym plaszczyku?
http://www.9fashion.com.pl/go/_info/...id=425&lang=pl
ogolnie maja fajne rzeczy na stronie.

Edytowane przez raspberry69
Czas edycji: 2008-09-15 o 12:42
raspberry69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:16   #2066
ewccik
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie:
robicie badanie na przezierność karkową ?
Bo ja mam dzisiaj wizytę na której mam powiedzieć czy chcę jakiekolwiek dodatkowe badania a z tego co się orientuję to to badanie nie jest chyba standardowe i niewiem czy o nie prosić.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:43   #2067
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
ten sweterek jest pzesliczny. Ja osobiscie mam jedne spodnie ciazowe ktore dostalam od siostry, i pare buzek ktore kupilam na przecenie w Esprit. Jedyne co mnie martwi to wlasnie kurtka. Ja jestem niska i wszelkiego rodzaku kurtki troche mnie skracaja a przeciez takiej ledwo zakrywajacej brzuch nie kupie.
Co myslicie o tym plaszczyku?
http://www.9fashion.com.pl/go/_info/...id=425&lang=pl
ogolnie maja fajne rzeczy na stronie.
Fajny płaszczyk, ale cena jak dla mnie straszna, no chyba, że jest szansa, żebym nosiła ją nie tylko w ciąży..

Ja dziś kupiłam sobie cieplutki, milutki golfik w kolorze pomarańczowym, jak zrobię zdjęcie to wkleję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 12:44   #2068
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
No własnie ja tez bym chciala nakupic roznych ciuchow ciazowych zeby jakos ładniej wygladac, nie usmiecha mi sie chodzic w jednych spodniach az do samego konca ciazy...kurcze szkoda ze to nie lato bo wtedy nie byłoby takiego problemu z ciuchami ja jesli chodzi o ciuchy ciazowe do tej pory mam spodnie i 2 bluzki ale te bluzki to sa na lato! no ale pod swetr zalozyc tez mozna... te spodnie to mi sie przydadza na kolejna ciaze ktora planuje jakies 1,5 roku po porodzie tak zeby roznica miedzy maluchami nie wynosila wiecej niz 3 lata....a co do innych ciuchow to narazie nie kupuje nic jedynie w przyszłym m-cu kupie jakas bluzke z dlugim rekawem, sweter taki uniwersalny na allegro własnie sa fajne...cos takiego bardzo mi sie podoba ten sweter
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=430519783
i kurtke zimowa musialabym sobie jakas sprawic bo do tej z zeszłego roku napewno nie wejde.... i tez zamiast ładowac pieniadze w ciuchy dla siebie wole kupowac cos dla malucha....wsumie juz zaczełam od skarpetek ale duzo rzeczy bede miec od kogos takze musze najpierw po to pojechac a potem zrobic przeglad czego ne kupowac a co kupic
Kurczę, a ja własnie chciałabym mieć taki dłuższy sweterek kopertowy, ale bez tych ażurowych dodatków :/
Stary 2008-09-15, 12:45   #2069
SoNeRa
Zakorzenienie

Dziewuszki co do herbatki to tak zgadza się to z liści malin nie można.
Co do sweterka to piękny taki żółciutki!!!!
A co do tych badań ja mam obowiązkowe ze względu na bliźniaki idę na nie 25 września i boję się :/
Stary 2008-09-15, 12:46   #2070
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny płaszczyk, ale cena jak dla mnie straszna, no chyba, że jest szansa, żebym nosiła ją nie tylko w ciąży..

Ja dziś kupiłam sobie cieplutki, milutki golfik w kolorze pomarańczowym, jak zrobię zdjęcie to wkleję

No wlasnie cena . Wydaje mi sie choc nie na 100 % ze dalo by sie chyba ten plaszczyk jeszcze ubrac. Sama nie wiem.. Zobacz sobie tez promocje niektore rzeczy maja super

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości