![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Ja mieszkam w domku i to tata grzeja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Coraz bardziej zaczynam doceniać mieszkanie w domu
![]() ![]() W sumie mieszkałam w 2 domach i w 2 mieszkaniach w bloku [m.in. teraz] i jakoś zawsze bardziej podobało mi się w bloku, ale jakoś ostatnio zapragnęłam jednak wrócić do domku ![]() ![]() ![]() Apropo spania w skarpetkach ![]() ![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
to ci współczuję, bo ja nienawidzę przeprowadzek, chociaż przeprowadzałam się dopiero raz (przedtem mieszkaliśmy w domku u dziadków). Zbieranie tych wszystkich rzeczy, z których połowy się już nie chce, dokupywanie tyle nowego badziewia i w ogóle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym podzieliła przeprowadzki na wyprowadzki i... hmm... wprowadzki
![]() Wyprowadzać się rzeczywiście jest do dupy, bo po pierwsze trzeba opuścić miejsce, do którego się przyzwyczaiło [a ja mega sentymentalna jestem ![]() ![]() Za to przy wprowadzaniu się zawsze miałam niezłą frajdę. Wybieranie pokoju, meblowanie, wymyślanie jakiś fajnych rozwiązań itp. ![]() A za niedługo akademik ![]() Jak się Wam chce, to sobie posłuchajcie: http://luveyduvey.wrzuta.pl/audio/rh...ght_years_away Zakochałam się w tej piosence od pierwszego usłyszenia ![]() ![]() ![]() Muszę sobie ściągnąć wszystkie soundtracki z OTH, heh ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Ja zmieniłam taktykę walki z zimnem
![]() ![]() Wypiłam kawę, co mnie na jakiś czas częściowo rozgrzało, wykorzystałam ten moment na umycie się i pościelenie i przeniosłam się z kompem z biurka do łóżka, zakopałam w kołdrę i tak mi dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy Wam już pokazywałam, mam zamiar sobie TO kupić.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak ja to robię. Potem muszę ich szukać po całym łóżku lub pod nim. W ogóle to za wcześnie na takie zimno... No już niedługo. ![]() Twoi rodzice też tak przeżywają całą tę wyprowadzkę do akademika jak moi ![]() Moja mama szaleje, ostrzega mnie przed wszystkim, zwłaszcza przed facetami ![]() i ciągle powtarza, że ona sobie nie wyobraża, że mnie nie będzie... Tak w ogóle to... dzisiaj siostra ex zapytała czy nie chciałabym z nią mieszkać w akademiku. Zgodziłam się, bo wiem, że ona uważa, że moja separacja od ex poprzez wyjazd do Krk to bardzo dobra decyzja. Poza tym dzięki temu przez pierwsze dni nie będę się czuć samotnie. Chociaż moja mama uważa, że przez to nigdy się nie uwolnię "od tej rodziny" ; ) Jestem ciekawa jak to będzie na tych studiach. Chcę i nie chcę nowego etapu... ![]()
![]() |
#4538 |
Rozeznanie
|
uhahana fajny mebelek nietylko na kompa.
ja chcę... chcę poznać nowych ludzi, strasznie mi brakuje dobrego kontaktu z kimś. obawiam się tego, że nie poznam nikogo takiego ![]() ![]() i boję się, że nie dam sobie rady...
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Hmm... moi rodzice w sumie albo nie przeżywają tego jakoś bardzo, albo starają się tego nie okazywać
![]() ![]() Na pewno mieszkając z siostrą eksa będziesz też z nim jakiś kontakt miała, a czy to dobrze czy źle, to już sama musisz osądzić ; ) Ostatecznie zawsze można się przeprowadzić, jak się okaże, że to nie to, ważne żeby mieć wyjście =) Cytat:
![]() W ogóle dochodzę do wniosku, że wszystkie mamy podobne dylematy, też boję się, że nie trafię na fajnych ludzi, ale to chyba normalne takie wątpliwości, w końcu sporo się zmieni ![]()
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym naprawdę znaleźć przyjaciół na lata. uhahana - dopiero teraz zauważyłam, że pytałaś o Campus ![]() Było super, na potwierdzenie tych słów dodam, że za rok tez mam zamiar się wybrać o ile będę jeszcze studentką ![]() ![]() Powiem szczerze, że miałam zamiar chodzić na prawie wszystkie warsztaty, a skończyło się na salsie i lady styling ![]() ![]()
![]() |
#4541 |
po prostu Em :)
|
uhahana, chyba Twój post wreszcie zmotywuje mnie do kupienia sobie laptopa.
![]() IW, ![]()
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
W sklepie komputerowym
![]() Uhahana, a ja myślałam o czymś takim pod laptopa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10086654 (nie umiem robic takich szpanerskich odnośników jak Ty ![]() ale teraz juz nie wiem. A piosenka boska ![]() Już od kilku dni powinnam mieć router, dzięki któremu miałam neta na moim Johnym, a akurat trafiłam na niby jakaś awarie prądu w skleprie przdez który kupowałam i towar moze isć nawet 2tyg ![]() A tak mi zależało, na jak najszybszej przesyłce! ![]()
![]() |
#4543 | |
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że znalazłam mieszkanie i nie muszę w akademiku mieszkać, obawiam się, ze nie znalazłabym tam nawet chwili spokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
po prostu Em :)
|
ecrulo, gdzie to mieszkanie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Rozeznanie
|
ja chcę do domu, ciepłą herbatę i pod koc !
jeszcze 2h w pracy, na badania i chyba odpuszczę zakupy. ![]()
#4547 |
Zadomowienie
|
Helloł!
Właśnie pisze z mojego nowego maleństwa ![]() Nie moge zainstalować gg ![]() uhahana pomóż :plis: Aaaa no i podobają mi sie te "wasze" stojaki pod lapka ![]() ![]()
#4548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałaś z różnych stron? Hm...
![]() |
#4549 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja znowu wstałam po 14
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż kiedyś, najszybciej w połowie studiów, i tak chyba kupię sobie stacjonarnego, bo one wygrywają w kwestiach sprzętowych/technicznych, a lapa zostawię sobie do rozrywki i właśnie takiego wylegiwania się pod kołderką ![]() Cytat:
Najlepiej to by było mieć to i to ![]() A co do routera, to trzymam kciuki, żeby przyszedł jak najszybciej ![]() Sama zastanawiam się, czy sobie takiego radiowego nie kupić do akademika. Teraz mam liveboxa i jak chcę długo np. w łózku kompa mieć i filmy oglądać, to mam podłączony tylko kabel od zasilania, a jak bym musiała jeszcze z drugiej strony mieć kabel od neta, to hmmm, nie za wygodne by to było. No ale zobaczymy, jeszcze nawet nie wiem, jak to wszystko będzie wyglądało. Cytat:
Poborowe za to to już nie to, co kiedyś. No i od przyszłego roku już poboru nie będzie. Mój kuzyn teraz jest i jak opowiadał, to oni tam prawie nic nie robią, do południa mają jakieś zajęcia, a później śpią, co chwilę mają przepustki do domu i generalnie takie wojsko nie wojsko. Jedno jest pewne, faceci w mundurach [jak dla mnie] wyglądają bardzo, bardzo bardzo fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie, jak IW mówiła, próbowałaś ściągać z różnych stron? Najpewniejsze wersje są na stronie oficjalnej gg. A może masz jakiegoś antywirusa, który nie chce Ci przepuszczać nowych plików z rozszerzeniami *.exe? Czasem te skubańce są od początku tak ustawione, że wszystko uważają za wirusa. Jak nie to, to możliwe, że to jakiś błąd systemu. Jeżeli masz Vistę, to bardzo możliwe i radzę od razu się jej pozbyć, a jak nie, to powinno pomóc zainstalowanie na nowo systemu, dopóki nie masz jakiś ważnych danych na dysku to nie powinnaś mieć z tym większego problemu. Jaki w ogóle masz system? ![]() Kurde, dzisiaj dzwoniłam do akademika i babka mówi, że każdy już ma przydzielone miejsce w konkretnym pokoju ![]() ![]() ![]()
Choose life.' |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Ale tylko gg nie możesz ściągnąć czy ogólnie innych plików też?
Próbowałaś z różnych stron? Hm... Wszystkie pliki i z różnych stron ![]() A może masz jakiegoś antywirusa, który nie chce Ci przepuszczać nowych plików z rozszerzeniami *.exe? Czasem te skubańce są od początku tak ustawione, że wszystko uważają za wirusa. Właśnie tak podejrzewam, ale zupełnie nie wiem jak to pozmieniać albo wyłączyć... ![]() Przepraszam że tak dziwnie to pisze ale nie moge się przyzwyczaić do nowej klawiaturki i dziwne rzeczy naciskami kasuje mi się czasmi to co pisze ![]() ![]() Uhahana no to ja trzymam kciuki żebyś dostała kogoś normalnego ![]() ![]() EDIT: To nie to. Na stacjonarnym też nie moge ściągać... Więc chyba coś z netem.. ale co to ch* wie ![]() ![]()
#4551 |
Zakorzenienie
|
Ywonula ja mam w domu czasem tak, że to właśnie w TP mają jakieś problemy i wtedy raz na kilka minut resetuje mi się połączenie i jeżeli akurat coś ściągam, to zdarza się, że to coś nie ściąga się do końca, tylko w momencie tej przerwy jest koniec pobierania i dupa.
Jeżeli to to samo, to zostaje Ci chyba tylko czekać, bo szkoda zabawy w jakieś akceleratory pobierania. Umieram z zimna ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
![]() U mnie również zimno, co mnie denerwuje z jednego względu, że nie zdążyłam się na to przygotować. Poza tym nie wychodzę z domu, bo nie mam odpowiednich butów. Jedyne, które są odpowiednie do wychodzenia na jesień są lekko dziurawe i przemakają. Dlatego siedzę w domu. Chociaż tyle, że mam urlop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
A ja nie
![]() Ale dzielę się z Wami telepatycznie ciepłem ![]()
#4555 |
Zakorzenienie
|
![]() Śmiesznie, ze całej Polsce jest zimno, a nie tylko mi, jak zwykle ![]() No dobrze, moze nie całej, Ywonula robi za nasz narodowy kaloryfer ![]() kurcze, chyba mi dobija ![]() Uhahana, kocham sie w Twojej piosence, im więcej jej słucham tym bardziej ![]()
![]() |
#4556 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
właśnie uhahana, piosenka super.
![]() a ja wpadłam się pochwalić, że mam mieszkanie, nie będę musiała mieszkać w akademiku. ![]() baaardzo się cieszę. ![]() no i też mi zimno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle polecam całą muzykę z OTH ![]() Cytat:
![]() Właśnie się zastanawiam, jak to możliwe, że nie wiem, w jakim Ty mieście się będziesz uczyć ![]() ![]() Fajne mieszkanie? Duże, małe? W ile osób? ;> Mi od 2 dni w akademiku odbiera sprzątaczka czy tam portierka jak dzwonię i ona nic nie wie, a ja chcę zobaczyć jak tam jest aaaa! ![]()
Choose life.' |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobno dopiero w październiku. Ta pogoda działa na mnie dołująco. Mam wrażenie, że już jest zima.
![]() |
#4559 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Napiszę Ci na PW, bo tu na forum nie chcę. ![]() A mieszkanie fajne, odnowione, duże. Mieszkam z koleżanką z LO, łazienka, toaleta i kuchnia wspólne z innymi lokatorami. ale się cieszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
fuksja czy to mieszkanie w kato?
![]() Mam gorączkę i boli mnie gardło ![]() ![]() Właściwie to nawet nie wiem ile mam stopni bo nie mogę znaleść termometra... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.