![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
wow buziaczek pięknie!!!! a który to tydzień?
Mi waga poszła już2,5 kg ehs ale będę wielkaaaaa jak już przytyłam 2,5 kg ![]()
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie. Takim fajnym, leniwym... oprocz tego, ze posprzatalam sobie cale mieszkanie i upieklam 3 ciasta... To co, ze do jedzenia nic nie bylo
![]() Bylam znowu na zakupach ciazowych, chcialam kupic jeansy i jakies ubrania na weekend w ogole, bo same eleganckie mam. Jeansy lezaly OKROPNIE, taki mi sie wielki tylek robil, bo material sztywny, wiec nie kupilam. Chcialam tez dres, byl sliczny, ale za dlugie nogawki - moze kupie i dam do krawca do skrocenia. A poza tym szukalam kurtek na zime rowniez, i kupilam plaszczyk taki fajny welniany, ale lekki, w ksztalcie litery A, za tylek mi siega. Myslalam o kurtce puchowej, ale za niska jestem, zeby sie jeszcze tak 'nadmuchac'. |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kurtki wkleilam linka pare postow wyzej, wiem ze to polski sklep ale moze cie zainspiruje.
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
oj ja bym chciała umiec piec
![]() ![]()
#2106 |
Zadomowienie
|
Sonera, wprowadzilam Cie w blad, faktycznie nie robia tu morfologii, a jak dotej pory to mialas te badania co ja w sumie, ja jeszcze dostalam toksoplazmoze na wlasna prosbe ale dzis sie okazalo ze wynikow nie ma i ze bede mogla sie dowiedziec dopiero w 28tygodniu... czyli w grudniu, ech, dlatego mysle tez zrobic morfologie w Pl jak bede na poczatku pazdz i moze to tokso tez zrobie... a nie wiecie ile sie czeka na wyniki takich badan w polskich laboratoriach?
Zdjatka piekne, szczescie podwojne musi byc ![]() Co do wagi ja juz przytylam 3kg a zaczelam 15 tydzien.... a co do wygladu to nie tylko zaokrogla mi sie brzuszek ciazowy, ale wygladam juz jak krowa w ciazy, co wlasnie stwierdzilam po zdjeciach z wakacji.... ech, cala taka gruba i rozlazla jestem, niefajnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
emzeta co Ty gadasz jaka krowa w ciąży - no hormony szaleją innego wytłumaczenia nie mam hehe
![]() Ja właśnie w PL sobie zrobie badania jeśli idziesz prywatnie to myśle, że czekanie sprowadza się do kilku dni ale też nie wiem na 100%. Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie bo mogłybyśmy sie spotkac tu w Anglii (ja koło Leeds mieszkam) o tokso się mogę spytać ale tak czy siak zrobię w PL. Ja tutaj kupiłam spodnie z next'a na wyprzedaży za 4funty są super w sumie 3 pary kupiłam ale 2 tylko dobre reszta za duuuuuża jeszcze. Jeśli masz gdzieś koło siebie Next Clearance to polecam wybierz się ![]()
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
zapomnialam wspomniec: SoNeRa dzieki za zdjecia, sliczne masz malenstwa, nigdy nie widzialam usg blizniakow, no super normalnie, ale beda mialy tam u ciebie wesolo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Co do badań na przezierność karkową to wydawało mi się że to standard. To badanie polega na mierzeniu takiej fałdki na karku dziecka i w sumie można to zrobić zykłym usg. Jeśli wartość jest niższa niż 2,5 to ok. Ta wartośc nazywa się NT na usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja byłam dzisiaj u lekarza (pisałam wyżej) i w sumie jestem zaskoczona, dwie i pół godziny..... z czego pięć minut (5 min!!!!!!!) USG, załamała mnie kobieta, ani nie słyszałam serduszka, zobaczyłam tylko jak bije.... i tyle, że dzieciątko moje spało najprawdopodobniej i sie nie ruszało za bardzo, znalazła bardzo sybko odpowiednia pozycję do zdjęcia i bach, koniec..... nawet nie wiem,jakie długie, jakie duże, nic.... ale nóżki i rączki ma na miejscu ![]() ![]() ![]() Reszta czasu, to 10 min rozmowy z położną (wywiad środowiskowo - zdrowotny) i 5 minut na pobranie krwi, w sumie 20 minut na wizyty a czekania ponad dwie godziny..... paranoja.... I dzisiaj pobierali mi tylko cztery fiolki krwi ![]() Chyba będę musiała iśc prywatnie na USG, żeby sobie Maleństwo pooglądać.... Aha i wklejam oczywiście mojego "szczurka" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
oj przestań, w czwartek dowiem się ile przytyłam i myślę, że od początku ciąży już przybyło mi z 4 kilo jak nic, bo od 10. do 14. tc 2 i pół kilo było więcej
![]()
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
usg świetne fajnie mały leży tak że widać z przodu główkę i łapki wszystkie
![]() Nie przejmuj się moje 1 usg trwało długo bo byliśmy w szoku, że bliźniaki i Pani je oglądała porządnie a drugie usg to ustawowe to szybciutko też serduszek jeszcze nie słyszałam jedynie widziałam jak pulsują. Mam nadzieję że usłyszę je w Polsce bo już bym chciała je usłyszeć i nie mogę się doczekać jak się zaczną w brzucholku wiercić ![]()
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
no nic Kochane ja zbieram się do łóżeczka bo mnie coś pobolewa lewa strona na samym dole tak jak jajnik coś jest tak mnie ciągnie kłuje i w ogóle taki dyskomfort czuje szczególnie jak siedzę
![]() Dobranoc ... śnijcie piękne sny buziaki ![]()
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
a ja wklejam fotkę z moim brzuchem w roli głównej
mam nadzieję, że widać wyraźnie. Ciekawe czy się zmienił od ostatniego razu ![]()
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze dwie fotki
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
A ja dzis od rana wymiotuję jakimś zielonym paskudztwem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to od wczoraj mam krostkę na języku i mnie boli ![]() A prawdopodobnie moja mama wychodzi ze szpitala dziś. ![]()
![]() |
#2125 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2126 | ||||
Raczkowanie
|
Witam was wsyztskie w ten zimny paskudny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
Aha i wklejam oczywiście mojego "szczurka" ![]() miodzio taaa jasne a ja jestem kosmita Cytat:
Cytat:
ja ide zrobic herbatke zielona jasminowa i wracam do pracy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Wotam wszystkie mamusie
![]() Zanka, brzuszek masz naprade ladny ![]() inka,wspolczuje naprawde, ale tak jak juz dziewczyny pisaly jesli bardzo cie to nie pokoi to przejdz sie do lelarza ![]() Sonera, u mnie w Cambridge nie bylo Next'a clearance ![]()
#2129 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Zanka, brzucholek fajnie sie rozwija! Judy, "szczurek" ![]() ![]() SoNeRa, a te rzeczy co kupilas to ciazowe? i jeszcze czy ten sklep nazywal sie Choice discount costam? Zadko ktory normalny next ma maternity i dlatego tak dopytuje, poza tym ceny jakby ich nie bylo.... ja dalam za dzinsy £30 :/ A u mnie hormony hormonami, ale w koncu wam pokaze jakies zdjecie z wakacji, tylko musze wybrac jedno z 3,5 tysiaca.... ja tyje cala na okroglo - brzuch, nogi, rece, buzia, pupa, wszystko, wygladam jak paczek, brzuch mam juz duzy, ale przeciez dziecko jest jeszcze tam na samym dole, to nie wiem co ja mam w tym brzuchu??? A wczoraj polozna sluchala z nami serduszka takim urzadzeniem i szukala go tez tam calkiem na dole... no ale bilo wiec wszystko ok, w ogole wszystkie badania mam ok, wiec tylko sie cieszyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Przyczajenie
|
[quote=emzeta;9013925]Sonera, wprowadzilam Cie w blad, faktycznie nie robia tu morfologii, a jak dotej pory to mialas te badania co ja w sumie, ja jeszcze dostalam toksoplazmoze na wlasna prosbe ale dzis sie okazalo ze wynikow nie ma i ze bede mogla sie dowiedziec dopiero w 28tygodniu... czyli w grudniu, ech, dlatego mysle tez zrobic morfologie w Pl jak bede na poczatku pazdz i moze to tokso tez zrobie... a nie wiecie ile sie czeka na wyniki takich badan w polskich laboratoriach?
Zdjatka piekne, szczescie podwojne musi byc ![]() Emzeta, co do oczekiwania w ilości dni na wyniki toxo to zależy gdzieś zrobisz. Ja robiłam w takiej ogólnopolskiej sieci Diagnoza - i wyniki miałam tego samego dnia na 14.00! Zobacz czy są w Twojeje okolicy - na ich stornce są podane głowne miasta ale oprócz tego mają dużó punktów i w tych mniejszych: http://www.diag.pl/ No bo u Was to przesada czekac do grudnia - jeśli ktoś nie przechodził wcześnej toxo a w ciąży załapie i ma od razu wynik to można temu przeciwdzialac podając leki, no ale jak sie człowiek dowie po kilku miesiacach dopiero to troche za póxno na cokolwiek. Ja ide jutro do lekarza i bardzo się boję. Nic mi brzuch nie rośnie, nic nie czuję ... w ogóle nie widac po mnie ciązy ani tym bardziej że to juz 16ty tydzień ... ech byle do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.