![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zdjęcie nastolatki w piecu krematoryjnym.
Jak dla mnie to jest to po prostu niesmaczne i zenujace
![]() ![]() ![]() Zero szacunku..... Widac na zdjeciu, ze dziewczyna nie jest malutkim bobaskiem, zeby nie miala jakiegokolwiek pojecia o miejscu w jakim sie znajduje... Po co w ogole takie wycieczki sa organizowane w szkolach... Ja rozumiem, ze ma to cel edukacyjny, ale sami wiecie jak mlodziez zachowuje sie w grupie, szczegolnie na wycieczkach klasowych..
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
![]()
ciekawe czy byłoby jej tak niezmiernie wesoło jakby ją ssman z psem wrzucał do tego pieca na żywca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaki trzeba UŚWIADMIĆ w JAKIM miejscu są! To rola dorsłych- opiekunow.... Ona, pewnie nie zdawała sobie sprawy... Ot, głupia gówniara. Karać jak jak najsurowiej? Kurator? Za co? Za głupotę dorosłych?! Moim zdanie, wystarczy Jej uwsiadomic co zrobiła, co to było za miejsce... Tak, aby sama zaczęła żałować tego co zrobila... Nie szukajmy taniej sensacji. I pisze to z pełna odpowiedzialnościa, zeby nie było, ze ten temat nie jest mi bliski- moj pradziadek (Polski ofiecer) w pierwszych dniach wojny wraz z dwoma synami trafil do obozu koncentracyjnego. Dziadek przezyl, Jego brat też- pradziaek nie... Zatem wiem, jak obozy niszczyły ludzi- jak ryły psychikę, zdrowie.... Ona pewnie nie widziala- i jak to napisał pan Kurzępa, pewnie gdyby była w dawnej piekarni wlazłaby do pieca chlebowego i też sie uśmiechała.... W takich miejscach, dzieci nie powinny poruszać sie bez wykształconego odpowiednio przewodnika, ktory na miare ich psychiki (nie katujmy dzieci drastycznymi scenami- jeszcze do tego dorosna..), wytłumaczy im w JAKIM miejscu sa... Wydawało mi się, ze w obozach tak jest... Jak ja bylam- to miałam przewodnika i słowa ze smutku z siebie wydusic nie mogłam...
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
masakra... to jest przerazajace... jak wogole doszlo do tego ze ta dziewczynka tam mogla zrobic sobie zdjecie? :O nigdy w zyciu nie weszlabym do tego pica... brak wyobrazni i jakiegokolwiek szacunku...
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Głupia pusta dziwa
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga rzecz, nie wiem, czy nie doczytałam, rozumiem, że była tam z grupą ze szkoły? O ile pamiętam, z grupą są nauczyciele i przewodnik i, przynajmniej z tego, co pamiętam , bo było to jakis czas temu, stało się raczej w pewnej odległości od pieców. Najwodoczniej musiała podejść tam kiedy juz wszyscy wychodzili. Dlatego uważam, że powinni również za sytuację odpowiedzeć nauczyciele, opiekunowie wycieczki, którzy nie dopilnowali porządku i tego jak ma się młodziez zachowywać. Bo dla mnie ewidentnie musiało byc tak, że weszła tam kiedy grupa oddaliła się do następnego miejsca zwiedzania. Dla mnie to niedopuszczalne. Trzecia rzecz, najgłupsza, ale nie daje mi spokoju, PO CO ona tam wlazła? Zdjęcie PRZY piecu byłoby glupie, wiem, że są osoby, które muszą pociągnąć, dotknąć, zajrzeć, itd. ... ale to... ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
glupia gowniara. zero jakiejkowiek wyobrazni.
i pisanie ze ona nie wiedziala, ze nikt z doroslych jej nie powiedzial jak nalezy sie zachowac, jest dla mnie bledne .. to nastoletnia dziewczyna, nie 3 letni dzieciak nie majacy pojecia o swiecie, i nie uwierze ze mieszkajac w Polsce nigdy nie spotkala sie z pojeciem obozu zaglady i ze nie ma pojecia co sie tam stalo ;|
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Nie wierzę, że dziewczyna nie wiedziała po co te piece były. Bez przesady, to nie jest małe dziecko. Przecież klasa wie gdzie jedzie na wycieczkę, są przewodnicy.
Dziwi mnie też to, że nikt nie zareagował na to jej włażenie do pieca. Jak dla mnie dziewucha jest pusta i po prostu głupia. Nikt, kto ma choć trochę oleju w głowie nie zrobiłby czegoś takiego.
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co do końca o tym myśleć. szczerze mówiąc bardziej niż zdjęcie zdziwiło mnie to, że tak tą sprawę nagłośniono.
dla mnie to co zrobiła jest nie tyle szokujące co smutne, mogę usprawiedliwiać to tym, że w jej wieku strzelają do głowy różne głupie i dziwne rzeczy o których człowiek myśli ze wstydem kilka lat później.. jednak ta dziewczyna w chwili robienia zdjęcia musiała mieć całkowite zaćmienie. kiedy byłam na wycieczce w oświęcimiu jakieś 8 lat temu ludzie słuchali przewodnika ze zwieszonymi głowami a niektórzy płakali, teraz strzelają sobie fotki w piecu krematoryjnym ![]() nie uważam jednak, że dziewczynie nalezy się kara. mam nadzieję, że najadła się dostatecznie dużo wstydu i strachu przez samo nagłośnienie tej sprawy.
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Powiem krotko.. jestem w SZOKU ! :O :O :O
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znajduję wytłumaczenia na niektóre ludzkie zachowania.
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyglądając się dyskusjom toczonym na temat tego zdjęcia, po prostu widzę tłum ludzi wykrzykujących agresywne hasła, domagających się "sprawiedliwości", którzy szukają taniej sensacji i wyładowują swoje frustracje bez szerszej analizy całego zdarzenia. Nic dziwnego, że "Fakt" ma tylu czytelników... Zgadzam się z Layląąą co do tego, że dziewczyna pewnie i tak wystarczająco dużo wstydu się najadła i jeśli już coś miałoby jej w tym momencie pomóc, to raczej rozmowa z psychologiem, a nie kurator.
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
...boze , co za idiotka! szkoda, ze nie rozpalila tego pieca... bylaby bardziej wiarygodna " focia "
![]()
Zawsze nadzieja. Zawsze ta k**wa w zielonej sukience. Edytowane przez miss no nick Czas edycji: 2008-09-16 o 09:48 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
No jak to po co wlazła? Żeby było bardziej efektowne zdjecie na nasza klase, zeby ona sama wydawała się fajniejsza, taka dziewczyna z fantazja, szaaalooona młodzież łamiące konwenanse po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo mnie nic nie obchodzi, że gdzieś tam ktoś kogoś zabił - bo ja ich nie znam, bo mnie to nie dotyczy, bo mogę im tylko współczuć... Ale tej sprawy nie mam gdzieś, bo mimo, że to tylko głupie zdjęcie to strasznie mi się przykro zrobiło i myślę, że wielu osobom podobnie. Po prostu głupota niczego nie usprawiedliwia. Cytat:
Cytat:
I tak jej nic nie zrobią. Za pewne konsekwencje będą zerowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż to zdjęcie dziadkowi, ciekawa jestem czy podzieli twój punkt widzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
widać ze dziewuszka na historie nie uczeszczała.. Myslalam, ze po zdjeciu: "po kremacji mamy" czy jak to tam, zaden wiekszy idiotyzm w tym stylu mnie nie zaskoczy.. a jednak. Głupota ludzka nie zna granic. Jak mozna miec tyle odwagi zeby tam wejść ?!!?? Komentarz pozostawie dla siebie albo wypowiem go sobie na glos w domu bo nie chce dostac bana za wypowiedzenie tutaj swojej opini na temat tej malej ....... .
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym dziewczyna pewnie nie ma nawet 17 lat. Mam wrazenie, ze nie rozumiecie troche idei kary i prawa. Kara nie ma byc zemsta społeczeństwa w tym przypadku, tak jest postrzegana kara przez czytelników Faktu. Tej dziewczynie nie jest potrzebna kara jak poprawczak czy srodki typu kurator. Potrzebna jest jej edukacja, nauczenie elementarnej wrazliwosci, wyczucia, co gdzie mozna a czego nie mozna robić, zainteresowanie rodzicow i nauczycieli. I to nie jest usrpawiedliwianie tej dziewczyny, ale szukanie lepszych rozwiazan niz kurator czy poprawczak, bo w tym przypadku kara byłaby niewspółmierna do winy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() ![]() Nie wiem czego to jest kwestia że teraz nastolatki są jakieś inne , mniej wrażliwe. Nie karałabym tej dziewczyny bo to nic nie da ale uważam że dobrze że sprawa została nagłośniona. O takich zachowaniach powinno się mówić głośno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jest to niewątpliwie bezczeszczenie miejsc pamięci narodowej. Hm, może kurator zadbałby o to, żeby nie opuszczała lekcji historii? ![]() Co z tego, że może nie ma nawet 17 lat? o drugiej wojnie światowej nauczano już w szkole podstawowej, w klasie szóstej NA PEWNO: http://216.239.59.104/search?q=cache...lnk&cd=2&gl=pl Podręcznik do historii i społeczeństwa dla klasy szóstej szkoły podstawowej. Zawiera następujące rozdziały: Stary i Nowy Świat; Polska "złotego wieku"; W pożodze wojen XVII wieku; W obronie upadającej Rzeczypospolitej; Walka o niepodległą Rzeczpospolitą, Postępowy wiek XIX; Ku niepodległej Rzeczpospolitej; Świat w czasie II wojny światowej; Nowe oblicze powojennego świata. Każdy temat został opatrzony tekstem źródłowym i zilustrowany wieloma zdjęciami i rysunkami, prezentującymi architekturę, sztukę i życie codzienne w omawianym okresie. http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=15847 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że konsekwencje będą znikome. I rozumiem to, że tej dziewczynie nie jest potrzebna grzywna, a jakieś nauczanie, uświadomienie problemu. Tylko jakoś tak wewnętrznie jestem zwyczajnie zła na tą dziewuchę i zastanawiam się jak ona mogła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Nie kara, tylko edukacja. Kara zawsze jest ostatecznością. Co wiecej, w tym przypadku ta dziewczyna w ogole moze nie rozumiec, za co została by ukarana. Dlatego jestem przede wszystkim za edukacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy czyn karalny mozna podobnie wytłumaczyć: bo ktoś miał trudne dzieciństwo i należy go uczyć teraz, że tak się nie postępuje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
Kara nie odniesie pożadanego skutku, jezeli karany nie bedzie uswiadamiał sobie, za co właściwie otrzymał karę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Ja bym jej nie karała, tylko wysłała na leczenie...
![]()
![]() |
#90 | ||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Cóż, na pewno przydałoby się kilkanaście dodatkowych lekcji historii ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.