|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() Co do albumu to wlasnie taki dostalam niebieski od mamy...ale pewnie ty juz o tym wiesz ![]() co do okresu to sie ciesze z twojego szczescia haha.. mi sie wcaaale nie spieszy... podoba mi sie moj bezokresowy stan.... i sie zastanawiam czy moje odpompowywanie 2-3 razy dziennie wystarczy zeby ten stan utrzymac przez jakis dluzszy czas.... a i zapomnialam dodac ze dzis zostalam po raz pierwszy okupciana przez synka.... karmilam go i jakims cudem gowienko wyplynelo z pampersa na moja reke i spodnie.... bardzo sie zdziwilam bo nigdy wczesniej kupa z pampersa nam nie wyszla...ale zawsze musi byc ten pierwszy raz... ![]()
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
Taka sobie ja nie mam falbanki, ale zamierzam teraz właśnie kupić taką pościel z prześcieradłem z falbaną, więc przekonam się jak to działa
![]() Ja mam dzisiaj przegląd podwozia u gin, więc najpewniej Olcia zostanie z moim bratem, ciekawe jak biedak sobie poradzi ![]() ![]()
#3783 |
Wtajemniczenie
|
witajcie lasencje
![]() U nas noc jak zwykle znośna,nawet pospałam. cikawe jaki dzień sie zapowiada... Na 13.30 idziemy do lekarza na wizyte i zastrzyk...biore te na nfz. Juz sie boje.Nie tyle płaczu w rakcie co tego co może być potem. Boje sie ze bedzie bardziej marudna niż przez te 2 dni,że dostanie goraczki...matko,ale mam pietra. Eh zobaczymy jak bedzie. sprobuje ja terz uspac bo widze ze siedzi w bujaku i ziewa...
#3784 |
Zakorzenienie
|
witajcie Skarby! Ja jeszcze w łóżku z piterkiem, nakarmilam go i teraz próbuje zasnąć. Mieliśmy małą awarię, bo nie wiedzieć czemu Piter zwrócił o 7.30 cały pokarm, który zjadł o 4.30. Teraz sie zastanawiam czy zrobi podobny numer. Zresztą rzygnął i sie tak rozgadal, usmiechal ze bylam posikana ze smiechu. Podobnie nawijal po karmieniu tyle ze do cyca
![]()
#3785 |
Zakorzenienie
|
OMG Lilianka jest boska
![]() ![]() Chyba tylko moje dziecko nie gada ![]() ![]() W sobotę byliśmy w TESCO po pieluchy, oczywiście wszystkie były oprócz Huggies`ów 2 (jak szukaliśmy jedynek to nie było jedynek ![]() ![]() Co do smoczków to my mamy dwa Aventy silikonowe. Najpierw Mati nie chciała ich znać, po kilku dniach polubiła ( w ogóle bym jej nie dawała, ale zaczęła ssać rączkę... a stwierdzam że lepiej oduczać od smoczka niż od rączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Wtajemniczenie
|
to pousypiane...mała ciśnie prezent dla mamusi
![]() ![]() ![]()
#3787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez nie planowalam małej smoka dawać ale kciuk mi zaczęła ssać wiec zaczełam przyuczac do smoczka,a nie obeszlo sie be grymasów bo pierze dwa dni to krzywila sie i popłakiwala na sam jego widok ![]() Matko!Udusze sie!Moje dziecie jeszcze nigdy nie walneło tak smierdzącej kupy ![]() Ide ją przebrać.
![]() |
#3788 |
Raczkowanie
|
Maciuś śpi
![]() ![]() Wczoraj miał badanie słuchu i ok.Było tak zimno i brzydko że szok i jeszcze musieliśmy jechać do centrum pediatrycznego autobusem bo samochód w naprawie ![]() ![]() Mi zanika pokarm-nie mam nawet kiedy odciągać ![]() @mam już od 4 tyg po porodzie.Może to i dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Wtajemniczenie
|
no i usneła...pojedzona,przewi nieta moze pośpi choc z półtorej godzinki
![]()
#3790 |
Zakorzenienie
|
Moja też śpi, dziś na spokojnie pomyłam flachy i teraz wcinam śniadanie. Małą ścięło w leżaczku, normalnie jest boski! Naprawdę ją uspokaja, a jak działa na kupy
![]()
#3791 |
Zakorzenienie
|
Moja Mati na taką pogodę śpi jak smok... nie narzekam
![]() Tak w ogóle to u nas dzisiaj tak zimno, że mieszkanie dogrzewałam... kuchenką gazową ![]() A ogólnie to się załamałam. W sobotę mam fryzjera, prawdopodobnie robię nowy kolor i ścinam mocno włosy (przeszkadzają mi długie przy dziecku, Wam nie?). No i jak jako tako wiem jaki chcę kolor... tak nie mam pojęcia jak się obciąć. Szukam, szukam... i załamuję się coraz bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze Piterka też ścieło, drzemie już 45 min... ciekawe czy uda sie z godzinke mu pospac
![]()
#3793 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj sciełam sie z tż.Znaczy sie ja po nim jechałam a on nic nie mówił,tylko siedział ze spuszczoną głową
![]() Udało mi sie uspać mała o 20 wiec korzystając z chwili zostawiłam ja pod opieka ojca a sama poszłam sie wykąpać.Poinstrułowałam go dokładnie co ma robić gdyby sie obudziła,jednym słowem usypiać. Wracam z kapieli i co widze?Tatus czyta gazete a dziecko lezy na łózku i oglada tv ![]() Oczywiscie rozbudzila sie całkowicie i ponownie udało mi sie ją uspac dopiero o 22. Pytam sie tż czemu jej nie usypiał.A on na to że wzioł ja na rece nosił ale zobaczył po chwili ze ma otwarte oczy i wywnioskował że nie chce jej sie spać ![]() Potem obudziła sie o 1,potem o 4.20 a ostatecznie o 6.30
#3794 |
Zakorzenienie
|
hejka lasencje
![]() wlasnie Miki je mleczne sniadanie ![]() ja po wczorajszej wizycie u gin, wsio ok, powiedzila ze przy karmieniu non stop na zadanie okres nie predko powroci i jakbym chciala sie szybciej nadal rozmnazac to jedyna rada przestac lub zmniejszyc karmienie ![]() mam pytanie czy sa u nas jakies dzieciaczki, ktore nie znosza smoczkow uspokajajacych? Miki nie znosi ale ma silikonowy Canpola, moze polubilby te imitujace cycek? czy roznia sie te tommee i nuk, czy one sa na podobnej zasadzie, szkoda mi wywalac kase na podwojny tommee do testowania, moze nuk przetestowac jesli one sa podobne? |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mój Tymek od 2 dni ma problem z kupą ![]()
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
Anisia moze to i ok,dzieki
tak pytam bo piszecie ze Wasze bobasy tak szybko i dlugo sobie spia w dzien, a moj nadal to moze z godzinke i to w ratach spi w dzien, marudny, rzuca sie w wozku, oczka spiace a spania nie widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Piter przestal robic codziennie kupy.. od tygodnia robi kupki co kilka dni, co 3 lub 4.. tylko ze nie placze jakoby chcial ja zrobic a nie moze, a jak juz ja walnie to cichaczem bez wysilku.. pamietajcie ze w 3 miesiacu tak sie dzieje wlasnie.. ale tylko jak sie karmi piersia bez dopajacza sztucznym ![]() w sumie wygodne to dla mnie, bo i pieluchy zaoszczedze, linomag i chusteckzi nawilzane hehe ![]()
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
![]()
Anisia tak testuje czasami
![]() ![]() ![]() ![]() w takim razie chyba silikon (oprocz silikonowego smoka przy butelce-jak leci mu mleczko jest git, jak nic nie leci to wrzask i plucie) sobie odpuszcze dla mojego ssaka |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
ja pitole ja chce wymienic nerki!!! normalnie dostane szału... młoda moja znowu nie śpi.. lezy w bujaku matka nogą macha a ten potwor na mnie sie lampi, nie martwcie sie moja tez maks 1,5h w dzień na raty przespi
#3802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wszystkiego naj naj naj dla Tymcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jasio miał odruch wymiotny przy wkładaniu smoczka, z butelki nie umiał pic do 6 mca. Maks z butelki pije a smoczek.... czasem na spacerze ![]() Ale ja sie cieszę, bo za chwilę trzeba będzie oduczac i znów problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jolu gratuluje zasuszenia cycow.... ![]() ![]() Mija widze ze wszystkie dzieciaczki maja kaprysy moze to przez ta pogode ? ![]() Co do smoczków to ja właśnie wczoraj zamówiłam sobie te z tommee tippee silikonowe...moja nie chce innych brac do buzi.... Dziekujemy kochane za wszystkie pochwały dla Lilianki c ![]() ![]() Leleth no jak widac twoj ojciec sie caly czas usmiechal az bylam zdziwiona ale i bardzo szczesliwa ze przyszedl na te chrzciny..A albumik wiem ze masz bo sama ci go kupowalam...a raczej twojej mamie dla Ciebie ![]() Cestia dziekuje ale uwarzam ze mam urode dosyc popularna ![]() Gosia co do smierdzacych kup to po butli to jakas tragedia...Ja zaqsze odwracam glowe...a najlepiej do nich sprawdzaja sie chusteczki bambino zabijaja troche ten aromat ![]() A co do klutni z mezem mialam tak samo wczoraj... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Wtajemniczenie
|
No to ja równiez pedze z życzeniami dla przystojniaczka Tymusia z okazji 2miesiecznicy....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Tymoteuszu wszystkiego dobrego
![]() Cestia jakie chcesz włosy, bo mam trochę zdjęć, to wkleję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
bry.
któraś pisała, że lepiej oduczać smoka niż ssanie ręki. to prawda ? u nas kciuk w buzi często w ciągu dnia, smok dalej nie do przyjęcia i to się pewnie nie zmieni już. Iga śpi już godzinę. za to w nocy 2,5 godz. walczyliśmy z powietrzem, był płacz okropny. jak się obudzi to cyc, kupa i jedziemy do factory na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
wersta, wycieniowane, długość maksymalnie do ramion, chciałabym grzywkę na skos ale mi te cholerne kłaki falują i nawet jak bym wyprostowała to na wilgotnym powietrzu zrobią się bleeee.
Fryzurki beckhamowej nie widziałam (ona zwykle ma fajne włoski) ale jeśli ultrakrótkie to nie dla mnie, w krótkich wyglądałabym jak debil ![]() Będę wdzięczna za fotki ![]() jowisz, co do oduczania od ręki i smoka... od smoka jest łatwiej oduczyć bo go schowasz, a rączki nie utniesz przecież ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
ja dziś mam 1szą nieprzespaną noc. zocha cały czas śmiała się do żyrandola
![]() Taka sobie ja mam prześcieradło z falbanką. wklejałam przed weekendem zdj nowej pościeli właśnie z tym. tę moją kładzie się na stelażu pod materac. idealnie zakrywa widok na szufladę pod spodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.