|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
Ja równiez lubię biografie tak więc jak coś ciekawego przeczytasz to proszę daj znać! Ja czytałam jeszcze jakiś czas temu "Pamiętniki Brigitte Bardot" ale Marilyn lepsza podobno jeszcze biografia Edit Piaf jest ciekawa ale nie czytałam
|
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze polecam.
|
|
|
|
|
|
#3363 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() To ja się strasznie rozgrzewam w trakcie treningu, policzki są różowiutkie jak po 20 minutach w solarium ![]() Cytat:
Ale okazało się, że nie jedziemy jak wszyscy co roku na wykopaliska do Krasiejowa, tylko do Sosnowca na konferencja naukowa, do muzeum i jakąś wystawę będziemy oglądać. Od 12 do 19, fajnie, przynajmniej nie będzie zimno ![]() Cytat:
Też nie widziałam wersji Kubricka, ale ta nowsza mi się bardzo podoba. Aktorka, która gra Lolittę ma w sobie to coś, bardzo mi się podobała .W ogóle chodzę już w zimowych butach, swetrach grubych, tylko płaszcz jeszcze jesienny. Zastanawiam się jak ja wytrzymam takie srogie mrozy. Ale je chyba łatwiej wytrzymać niż jak jest mokro, wiecznie pada i strasznie wieje :/. |
|||||
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Zgodnie z obietnica zamieszczam zdjecia {mierne - bo sama
robilam} moich dzieci.Fotki robilam w ubiegla niedziele, a psiaki byly krnabrne i zamiast pozowania wolaly slowna utarczke z psem sasiadow. 1.- Maltanczyk - 14-sto letnia babunia; niestety juz nie w calej krasie {miala od lat wlosy do samej ziemi z konskim ogonem na czubku glowy}; byla bardzo chora i dla jej wygody musiala isc do fryzjera; do dzisiaj przyjmuje leki nasercowe i "ludzkie" przeciwko depresji {tak, tak - Pan Weterynarz jej zapisal}; teraz czuje sie juz lepiej. 2.- Doberman - 4,5 lat - straszny zarlok, pieszczoch i czasami zlosliwiec jakich malo; ogolnie kochany; jeden problem: wali po ludziach swoim lapiskiem, proszac o pieszczote. 3.- Akita Inu - 3 lata - bestia co sie zowie; straszna niejadka {juz mam obawy czy to aby nie anoreksja }, ma prawie dwanascie kilo niedowagi, kazde jedzenie przecedza przez zeby {za wyjatkiem gotowanej kurzej watrobki};miala robione wszystki badania i jest o.k.; to przez nia nie moge w dzien wypuszczac psiakow w pola -jej najlepsza zabawa to odgryzanie kurom glow {juz za piec mialam awanture} i zadne ogrodzenie {cudze} jej nie straszne; zszywanie ran owczarka niemieckiego sasiadow bylo na moj koszt; mieszkamy tu osiem miesiecy i ta bestyjka narozrabiala juz wystarczajaco; wypuszczam je na polatanie okolo godz. 24-tej. W dzien maja do dyspozycji plac 1500m2. Najmlodszego czlonka rodziny - przepraszam, ale pokaze w przyszlym miesiacu.Wiem, ze to XXI wiek i ja jestem osoba dorosla, ale ona {sunia} nie miala jescze wszystkich szczepien itp., a ja - ot, tacy tez sa - wierze w przesady : nie przechodze pod drabina, omijam czarne koty, pluje przez lewe ramie, nie zbieram rozsypanych zapalek, dom jest obwieszony roznosciami od zlych urokow, itp. Moje szczeniaki zawsze {!} maja zawiazana czerwona kokardke od zlych oczu. ![]() Skoncze juz te opisy. Chce jeszcze dodac, ze moja Mama ma dwa psy, piec kotow i szczurka Jurka, ktory samotnie {!} mieszka w piwnicy i je kocia sucha karme. |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Milego dnia
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę stanowczo częsciej tu zagladać bo już nie tylko nie nadązam za Waszym pisaniem ale takze jak widaćź za nowymi uczestnikami w dyskusji piękne psiaki! Evangeline - zapisałam - dziękuje za kolejny tytuł |
|
|
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ja też, zdecydowanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi przesądami niezła jesteś ![]() Witam wszystkich Właśnie siedzę i przesłuchuję najnowszą płytę zespołu Metallica
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobietki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo proszę kochana, jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dam znać. Dziękuję za zaproszenie
|
||
|
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Ja już od 2 dni w nich chodzę i wcale jakoś gorąco mi nie jest. Ale ja jestem strasznym zmarzluchem, raz kolega szedł na dworze na krótki rękaw, a ja mijałam go w szaliku. Spojrzał się jak na idiotkę
|
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Heroldin - cudne psiaki I opis genialny. Najbardziej spodobała mi się rozrabiaka i pogromca kur - Akita Inu I z tą przesądnością chyba byśmy się dogadały Viruś - słyszałam już kilka piosenek z tej płyty. Widziałam nawet jeden klip i muszę powiedzieć, że coś z tego będzie. Po kiepskim 'St Anger' wracaja panowie do formy. (Jak byłam nastolatką to na ścianie miałam wielki plakat Hetfielda, podkochiwałam się w nim Metallica miała duż4e batalie z internetem, od kilku lat każdy ich album pojawiał się w sieci nielegalnie przed premierą. Wytaczali procesy, nawoływali by fani kupowali oryginalne albumy i chyba w końcu mieli tego dość . I dobrze Siedzę nad prezentacją , mam strasznie mało czasu, strasznie mało chęci i strasznie dużo roboty ![]() Estelle- czytałam Twoją analizę szamopnu Nuxe, chyba się skuszę
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#3372 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo to malzenstwo, za dnia szczesliwi,a w nocy ten mezczyzna powtarzal swoja smierc, dlatego byl taki lomot, kazdej nocy, znowu i znowu, znowu i znowu... okropne, uwiezienie, wspolczucie przezwyciezylo moj strach i czuje przede wszystkim smutek,ze tak sie dzieje i czesciowo szkoda mi goscia z Oslo z takim darem, zwlaszcza,ze wg. niego Norwegia to najbardziej zaduchowiony kraj. Idzie do kawiarni, duchy do centrum sklepowego, duchy komus do lazienki w odwiedzinach, duch czy to nie jest przerabane zycie? Juz lepiej nie widziec i nie wiedziec, tak wiec walczy ze mna mysl: lepiej, zebym nigdy sie nie dowiedziala i druga; dobrze ze sie dowiedzialam, bo istoty cierpialy i za nasza pomoca odeszly. Nie cierpia. Tyle ode mnie, pisze na szybko na przrwie z norweskiej szkoly. Tylko...nadal nie lubie byc w tym domu sama, ale kiedys to minie. I na szczescie to dom przejsciowy, na rok lud dwa. |
|||||||||
|
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
aha
Nie no ja muszę się ruszyć z domu raz na 2 - 3 dni żeby do sklepu wyjść .W ogóle dziękuje za zaproszenie ![]() Cytat:
![]() Stwierdziłam, że moja górna warstwa włosów jest już za długa ( i włosy nie chcą się unosić, są strasznie przyklapnięte) i jakoś się nałożyła na środkową warstwę, więc dzisiaj nożyczki pójdą w ruch
|
|
|
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę, a koleżanka tak cicho siedziała i się nie przyznawała ![]() Cytat:
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale niedługo muszę podciąć końcówki... a ta moja fryzjerka - mimo że jest naprawdę dobra - to zawsze ciachnie mi ciut za dużo...:/
|
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Rok temu poszłam do fryzjerki i tak mnie opitoliła, że mam dość na następne 5 lat . Właśnie obcięłam górną warstwę . Tylko u mnie nie widać nawet jak coś krzywo, bo mam włosy falowano - kręcone co na zdjęciach widać (teraz już chyba widzisz zdjęcia, bo zaakceptowałam przyjaźń) . A moje włosy mają straszną tendencję do opadania, oklapnięcia i wszystkim takim platfusowym rzeczom, jeśli chodzi o górę, więc muszę co jakiś czas górę podciąć, wtedy się unosi trochę . A końcówki zawsze sama podcinam . Tak co 4 miesiące, bo też zapuszczam
|
|
|
|
|
|
#3377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no baaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: Marzenko odezwij się do mnie na gg jak będziesz.
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię piosenki Edith Piaf ![]() Cytat:
Ostrze sobie ząbki na ten album Metallic'i, coby zobaczyć, czy znów wrócili do dawnej formy, czy nadal jest to, co ostatnio było ![]() Kasiu(Heroldin), śliczne psiaki
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Kazdemu kto zazdrosci mi norweskiego: Moja dzisiejsza lekcja, tzn moje tlumaczenie
Ekologia Wspolpraca w naturze Miejsce gdzie egzystuja zywe organizmy nazywane biosfera. Jak duza jest ta biosfera? Morze, ocean ; Mala roznica temperatur. ; -woda nastepuje dokladne morskie lanie -to zajmuje okres do upalu i chlodzenia pod duzym zbiornikiem wodnym (pod duza wodna cizba) ; To jest odmienna ilosc pozywienia (niz) miejsca gdzie miejscuja w oceanie Potok,rzeka, nabiera z pozywienia z okolicy rolnictwa Slonezarcie z gnoju dla alg Mam dosc. Ola, sliczne wloski. moje klapna jak.brrr ;( |
|
|
|
|
#3381 | |||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu mam w głowie nowe pomysły i wiecznie nie mogę ich zrealizować, bo ciągle mi coś wypada i każdy wieczór zajęty ![]() Jak tam ucho? Lepiej już dziś? Ano tyle dobrze, bo coś ostatnio straszny zastój ![]() Dzięki Cytat:
Pierre La Mure, "Moulin Rouge". Cytat:
]Cytat:
Cytat:
To na zdrowie ![]() Ja z Nuxe czaję się na krem... ale najpierw chyba zakupię próbki jakieś, żeby nie miec problemu z nadmiarek kosmetyków Poza tym kolejka na Nuxe wypadłaby chyba w... lutym albo marcu [niedawno kupiłam Dermikę PeptidIQ, a nie zużyłam nawet 1/3 Bielendy plus próbki Effaclaru - właśnie do mnie lecą, plus Acnederm, który zaplanowałam na październik , jeeejuuuu]...
|
|||||
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Daj znać jak wrażenia
![]() Już pędzę <gubiąc w biegu pantofle> ![]() Tiaaa, wysoko sięga ![]() Cytat:
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Metallice wyrosłam. To był taki mój pierwszy 'mocniejszy' zespół Klasyka dla mnie, ukochanej płytki "Ride the lightning' mogę słuchać w kółko Sytuacja troszkę się odwróciła. Zrobiłam dość dużo, teraz trochę poodpoczywam (=powizażuję ), a wieczorem znów siądę nad tą pracą.Cytat:
Co do próbek, nie kupuj. Idź do apteki jakiejś nieznanej, powiedz, że jesteś stałą klientką ii ostatnio kupiłaś krem, ale Cię uczulił. Powiedz, że zastanawiasz się nad Nuxe, ale boisz się ryzykować, tamten musiałaś oddać komuś innemu i poproś o próbkę. Moja siostra jest mistrzynią takich akcji. Kobiety w aptekach ja uwielbiają i często przynosi całe zestawy próbek ![]() Jak ziiimno. Zastanawiam się właśnie czy wystawiać nos z domu
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mój ukochany polskich zespół. Mają fantastyczne utwory, grają niesamowite koncerty... Roguc ma super głos.Cytat:
![]() ![]() Może to da coś im do myślenia...
|
||
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam okazję być już na trzech i na każdym było fantastycznie.
|
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
cóż...zacznę od tego, że trochę obawiałam się tego co usłyszę
ale nie jest źle- generalnie mi się podoba- momentami jest trashowo [ale nie na tyle by mi ja*a urwało ], jest też blackowo i loadowo- niestety jest też trochę st. angerowo. ALe bilans jest na +. Dobry powrót i zapowiedź lepszych czasów, które mają nadejść. Trochę boli mnie słaby bas- życzyłabym sobie, zeby mi nieco bebechy poprzewracało- no ale cóż- może następnym razem. Nie powalają mnie też gary- metallica nigdy nie była w tej materii długodystansowcem- ale przyzwyczajona do technicznego DM [gdzie szczenę zbiera się z podłogi] i dawnej twórczości M spodziewałam się większej wirtuozerii. Jest kilka dobrych solówek i za to im hołd.Jak już powiedziałam- dobry powrót- liczę na dziesiąty krążek [przewracający bebechy i urywający ja*a] Sasaasa...sabracadabra ![]() To na pewno nie jest jeszcze Rust In Peace dla panów z "Metalki" ![]() Cytat:
AAAA Olu słyszałaś "a my" Roguca?
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do Metallki- mój chłopak jest uzależniony od tego zespołu. Metallica to jego kochanka
Ja już mniej, ale też bardzo lubię słuchać.Poza tym, jutro jadę do lekarza, choroba mnie dopadła. Olu, podziwiam. Dla mnie biologia to czarna magia. Dziś miałam właśnie o replikacji DNA. MASAKRA! Poza tym, pochwalę się. Zarobiłam dziś drugą czwóreczkę z fizyki. Mam już dwie oceny, a większość klasy nie ma nawet jednej ![]() aaa! Też chce na koncert Comy! Marzę o tym, może gdy juz będę dorosła wreszcie będę mogła jezdzić na te koncerty, które tearz mnie omijają..
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fizyka zawsze była moją zmorą, napawam się tym, że na studiach nie mam już z nią nic do czynienia ![]() W liceum, na sprawdzianach, zawsze leciałam tylko na ściąganiu (jak zresztą 95% naszej klasy), i standardowo miałam podejście: albo dostanę 1 (jak nie ściągnę) albo 4 (w porywach 5 ). Moja babka od fizyki to byłą naprawdę udana kobieta...![]()
|
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pamiętam, że raz w domu przerabiając chyba dwudziesty raz to samo zadanie doznałam olśnienia i zrozumiałam o co chodzi. To był prawie przełom w moim życiu, hah ![]() A za biologią tęsknie nawet trochę. Trudne, bo trudne, ale bardzo ciekawe. Mój (były? ) TŻ studiuje biologię, wcześniej był na biotechnologii.Lodowato jest. Mój pokoik na poddaszu zamarza. Aż się zastanawiam czy nie zrobić herbaty w termosie bo nie chce mi się ciągle schodzić do kuchni i robić nowej ![]() Aguś,(Finlora) przyjdź, brakuje jakiejś Twojej wesołej anegdotki ![]()
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

i witaj tigressko 
Ja równiez lubię biografie tak więc jak coś ciekawego przeczytasz to proszę daj znać!
Ja czytałam jeszcze jakiś czas temu "Pamiętniki Brigitte Bardot" ale Marilyn lepsza 

A musi być świetna. W tej nowszej świetnie zagrał Jeremy Irons.
]

? Ja już od 2 dni w nich chodzę i wcale jakoś gorąco mi nie jest. Ale ja jestem strasznym zmarzluchem, raz kolega szedł na dworze na krótki rękaw, a ja mijałam go w szaliku. Spojrzał się jak na idiotkę 

Jak ziiimno. Zastanawiam się właśnie czy wystawiać nos z domu